keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Aurinkoenergiaa ja kananmunia

Kuinka paljon energiaa voi antaa auringon näkeminen? Aika paljon ainakin tälle tytsylle! :) Suupieliä vetää niin kovasti ylöspäin tuo valoilmiö, josta valitettavan vähän saanut nauttia viime kuukausina. Pikku hiljaa mennään kevättä kohti ja mikäs sen mukavampaa! Kevätkelit on ihan parhaita juoksukelejä :)

Tänä aamuna tuli hölköteltyä 30minuuttia juoksumatolla. Jouduin pinnistelemään pitääkseni yllä 10km/h vauhtia ja hiki tippui. Vauhtikestävyys on selkeästi heikentynyt 5kk juoksemattomuuden aikana, vaikka peruskunto onkin suhteellisen hyvin pysynyt yllä. Juoksutauon aikana tuli liikuttua aika paljon alhaisilla sykkeillä ja nyt vähän kovemmat sykkeet saavat väsymään nopeasti. Ja selkeästi myös sykkeet nousevat ylemmäs, kuin aikaisemmin, joten peruskunnon kanssa on  edelleen tehtävä paljon töitä. Näillä mennään kuitenkin, eikä tässä auta hötkyillä. Kyllä sitä vauhtia tulee vähitellen lisää, pitää vain olla kärsivällinen ja rakentaa palikoille hyvä perusta. :)  Eilinen hieronta sai onneksi IT-jännettä mukavasti auki, joten se ei vaivannut tänään juostessa ollenkaan. Hyvä niin! 

Olen viime aikoina innostunut taas syömään kananmunia aamiaisella ja välillä välipalallakin. Ne ovat hyviä protskun lähteitä ja pitävät nälkää hyvin. Löysin tämän artikkelin http://www.runnersworld.com/nutrition-runners/sunny-side Runner´s Worldista,  jossa kehutaan kananmunien olevan yksi parhaista ruuista varsinkin juoksijoille! Tsekkaa jos kiinnostaa!

Mukavaa ja aurinkoista pikku lauantaita! 

1 kommentti: