keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen lenkki ulkona seitsemään kuukauteen!!

Onnellinen ulkona juoksija!
 Jep, tänä aamuna päätin sitten vihdoin uskaltautua ulos juoksemaan! Tsekkasin kalenterista päivän, jolloin olen viimeksi ulkona juossut ja se on 17.8.2012! Seitsemän kuukautta sitten!! Juoksutaukoahan minulle tuli sääriluun rasitusmurtuman vuoksi tasan viisi kuukautta ja tauon jälkeen olen juossut ainoastaan juoksumatolla, ja siihen on monta syytä. 

1) En ole kylmien kelien juoksija, vaikka tiedän, että se on vain pukeutumiskysymys :) 
2)Juoksumatolla vauhdin seuraaminen ja ylläpitäminen on helppoa, mikä taas ulkona ei onnistu ainakaan minulta samalla tavalla. Pystyn kyllä Garminin avulla seuraamaan vauhtiani, mutta se ei pysy tasaisena, kuten juoksumatolla. Nyt loukkaantumisen jälkeen en halua vahingossakaan juosta liian kovaa, joten juoksumatto on ollut hyvä vaihtoehto tasaisen vauhdin tarjoajana.
3) Juoksumatolla iskutus ei ole ihan niin kova kuin ulkona asfaltilla, mikä on sopinut hyvin loukkaantumisen jälkeen kun jalat ovat vielä tottumattomat.
4) En toistaiseksi omista Ice Bugeja tai muita nastalenkkareita, joten ulkona liukasteleminen ei ole houkuttanut, mutta tänään päätin ottaa riskin ;) 
Maisemia rantaraitilta
Muutaman kuukauden juoksumatolla hölköttelyn jälkeen on tullut aika siirtää ainakin yksi viikottaisista lenkeistä ulos, jotta jalat tottuvat vähitellen erilaiseen iskutukseen, kuin juoksumatolla. Kevään juoksutapahtumat lähenevät, ja ne kuulemma juostaan ulkona, joten kai minunkin pitää! ;) Ulkona juokseminen on huomattavasti vaihtelevampaa maaston suhteen kuin matolla, vaikka silläkin voi kyllä tehdä vaihtelevia treenejä, kun leikkii vähän incline-nappulan kanssa.  

Päätin lähteä hölköttelemään avoimin mielin ja ilman mitään vauhtitavoitteita kevyen lenkin. Tiet oli osittain hyvässä kunnossa ja osittain jäässä, joten muutamaan otteeseen meinasin heittää kunnon ilmaveivit, mutta onneksi tasapaino piti. Juoksin rantaan katsomaan Espoon rantaraitin kuntoa Matinkylän kohdalla ja täytyy sanoa, että AHH että rakastan niitä juoksureittejä siellä! <3
Ihan parasta kun saa juosta kauniissa maisemissa, meren äärellä! :)


Maisemia rantaraitilta
Juoksi kulki muuten mukavasti, mutta jossain vaiheessa oikea lonkka alkoi taas jäykistelemään. Ei mitään isompaa kipua, mutta selkeästi jäykempi kuin vasen.. buuu! Olen loukkaantumisen jälkeen niin tarkka näistä pienistäkin tuntemuksista, että heti kotiin päästessäni venyttelin, rullasin ja kylmäsin jääpusseilla oikean lonkan sivua. Jos teillä on hyviä lonkankoukistajan venytyksiä takataskussa niin saa jakaa! :) Uskoisin noi perusvenytykset osaavani, mutta kaikki keinot otetaan käyttöön ettei tule mitään vammoja. Kaiken kaikkiaan tuli juostua Garminin mukaan 6,9km, keskivauhti n. 6km/h.

Fiilis on kyllä aivan mahtava ulkona juoksemisen jälkeen, huomattavasti virkistyneempi olo, kuin matolla hölköttelyn  jälkeen! This is why I love this sport!! <3 

Kivaa keskiviikkoa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Tulin vastavuoroisesti katsastamaan sun blogia, ja jään kyllä seurailemaan! Juoksublogeja on aina kiva katsoa! Ja oot vielä samasta kaupungistakin ;)

    Ulkona juokseminen on ihanaa!! Mä inhoan juosta matolla.. :/ Tai en inhoa, mutta ei oo yhtään sama asia kuin ulkona juokseminen :)

    VastaaPoista
  2. Moi! :) Kiva kun tulit!! :) Jep, Go Espoo! ;) Ulkona juokseminen on kyllä ihan mahtavaa, sen huomasi ton pitkän tauon jälkeen kuinka kivaa se oikeesti onkaan! Matolla juoksu on vähän sellainen korvike, mutta täytyy sanoa, että talven jäätävillä ja pimeillä keleillä se korvike kelpaa mulle kyllä paremmin kuin hyvin! ;)

    VastaaPoista