torstai 21. maaliskuuta 2013

MorningJoga75 ja aamutreenailut

Tämä päivä alkoi aikaisemmalla aamutreenillä kuin mihin olen viime aikoina tottunut. Ponkaisin nimittäin sängystä ylös 6.25, napsautin kahvinkeittimen päälle, hyppäsin treenivaatteisiin, vedin leivän ja kahvit naamaan ja suuntasiin Esportiin aamu joogaan! :) 


 Olen aina ihaillut aamulla aikaisin treenaavia ihmisiä! Aamulla treenaamisella saa päivän hyvin käyntiin, olo on virkistynyt treenin jälkeen ja mikä parasta; treeni on hoidettu! Ei tarvitse enää iltapäivän väsymyksessä suunnitella illan treeniä, vaan voi vaikkapa nähdä kavereita, mennä leffaan tai kahville, kun treenit on jo pois päiväjärjestyksestä.

Olen huomannut, että aamulla treenaaminen sopiii minulle paremmin, kuin iltatreenailut. Aamutreenaaminen on tosin minun kohdallani tapahtunut viime aikoina aikataulujen salliessa aikaisintaan klo 8-9 välillä, ei niihin aikoihin,  jolloin HC-aamutreenaajat treenaavat! ;) Kesää kohti on kuitenkin helpompi herätä aamulla, kun on ihanan valoisaa, joten otan tavoitteeksi ainakin yhden aikaisemman aamutreenin viikossa! Saa nähdä, kuinka käy. 

Takaisin tähän aamuun... suuntasin siis Esportille MorningJoga75-tunnille. Meitä oli tunnilla vain seitsemän,  joten tilaa oli hyvin ja tunnilla oli ihanan rauhallinen tunnelma. Jooga on minulle lajina melko uusi tuttavuus ja  kesti pitkään ennen kuin uskaltauduin ensimmäiselle tunnille, koska näkemykseni joogasta oli juuri tälläinen kuin alla olevassa kuvassa: (on taivuttava mielettömiin asentoihin ja oltava notkea)Kun todellisuus on oikeastaan tuo kuvan alempi versio eli miesten näkemys joogasta!  :D Kukin taipuu tyylillään, toiset enemmän ja toiset vähemmän. 

Olen käynyt hyvin perus joogatunneilla, astangajoogassa sekä Esportin MorningJogassa, joissa liikkeet eivät ole olleet kovin vaikeita, vaan niistä on ollut paljon hyötyä kireiden lihaksien (mm. takareidet, lonkat, selkä) availuun. Jooga on myös todella hyvää voima- ja tasapainoharjoittelua, ja se auttaa oppimaan kehon hallintaa ja rauhoittaa myös mukavasti mielen! :) Suosittelen kokeilemaan, jos et vielä ole kokeillut! 

PS. Jos kaipaat lisää motivaatiota aamutreenailuun, tässä artikkeli, jossa vinkkejä:
http://www.everydayhealth.com/fitness-pictures/10-ways-to-get-motivated-for-your-morning-workout.aspx#/slide-1 Ja tässä artikkelissa lisää  joogan hyödyistä juoksijoille: http://www.yogajournal.com/lifestyle/192

PPS. Hanna Sporttaillaan blogista (http://sporttaillaan.blogspot.fi/2013/03/nopea-vaatevinkki.html)  vinkkasi LIDL:n sporttivaatteista, jotka tulivat tänään kauppohin! Kävin itsekin tsekkaamassa tarjonnan aamujoogan jälkeen, ja matkaan tarttui juoksucaprit hintaan 8,99€ ja juoksu aurinkolasit hintaan 2,99€! Käy kurkkaamassa, jos on tarvetta sporttivaatteille! :)  Laatu vaikuttaa ihan ok:lta, juoksucaprit hieman ohuet, mutta muuten istuvat hyvin ja matsku hintaansa nähden ok. 

Oletko itse enemmän aamutreenaaja vai iltatreenaaja? Miksi? :) Käytkö joogassa? 

8 kommenttia:

 1. Minäkin kävin noi lasit hakemassa! Muut jäi sitten kauppaan jostain syystä...

  Mä käyn silloin tällöin joogassa, mutta balance on enemmän mun mieleen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne lasit vaikutti ihan hyviltä tohon hintaan! :) Mä tykkään myös käydä balancessa, viime aikoina tosin tullut käytyä vähän liian harvoin! Kaikkea ei vaan ehdi :)

   Poista
 2. Haaste: http://mylifeandsport.wordpress.com/2013/03/22/haaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Ja kiitos haasteesta, koitan vastailla siihen mahdollisimman pian! :)

   Poista
 3. Iltatreenaaja. Suorituskyky tuntuu olevan korkeammalla illalla. Jos treenaan aamuisin, se on yleensä kevyttä ja iltapäivään/iltaan valmistavaa herättelyä. Ja joogailen satunnaisesti. Hyvää liikkuvuus/vartalonhallintatreeniä. :)

  Onko noissa Lidl-laseissa uv-suoja yms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, jep, niissä oli jonkun verran uv-suojaa (en muista tarkkaan kuinka paljon, repäsin sen lapun irti vauhdissa), mutta tosiaan maksoivat 2,99€ eli odotukset eivät ole järin suuret, mutta tuohon hintaan vaikuttivat ihan ok:lta. Vielä en ole päässyt testailemaan, kun tänään tuli juostua sisällä! :)

   Poista
 4. Lidlistä saa vai treenivaatteita nykyään? Wou, pitää käydä kattoo! Ja vähäks kiva hei et oot löytäny joogan ja viel noin aikaisen aamujoogan :D hatun nosto! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellä on ilmeisesti aina silloin tällön treenivaatteita hyvinkin edullisesti tarjolla! :) Ja joo..olin niiiiiin ylpeä ittestäni, kun sain pyllyni raahattua joogaan 7.15!! Se oli multa hyvä suoritus, koska I really need my beaty sleep! ;)

   Poista