maanantai 18. maaliskuuta 2013

Motivaatiota maanantaihin!

Heippahei! 
Taas uusi viikko polkaistu käyntiin! Aamulla suuntasin salille viettämään laatuaikaa juoksumaton kanssa ja tein intervalli-treenin kestoltaan n. 45 minuuttia. Juoksu tuntui hyvältä ja rullasi mukavasti. Aamutreeni oli mitä parhain tapa aloittaa uusi viikko! :) 


Ollessani loukkaantuneena viime syksynä, sain huomata kuinka suuri haaste loukkaantumisessa oli henkinen puoli. Alkuun oli hyvin haastavaa motivoida itseäni salille tekemään korvaavaa treeniä tai uima-altaaseen vesijuoksemaan kun en vielä ollut täysin hyväksynyt loukkaantumista ja ryvin itsesäälissä. Olisin vain halunnut päästä juoksemaan. Henkinen taistelu kesti reilun kuukauden, ja sen jälkeen päätin, että nyt ei auta itkut markkinoilla, on tehtävä sen minkä voi ja suunnattava katse eteenpäin, jotta loukkaantumisen jälkeen voin tehdä paluun entistä parempana ja fiksumpana urheilijana. Tilanteet elämässä vaihtelevat, mutta positiivinen asenne auttaa pitkälle, sen huomasin loukkaantumisen kanssa ja se pätee kyllä moneen muuhunkin tilanteeseen. :)  Täydellisiä olosuhteita on siis turha odotella, koska niitä tuskin tulee.
Jos olisin jäänyt kotiin sohvalle makoilemaan, kun ei huvittanut lähteä polkemaan pyörää tai crossaamaan olisi paino noussut enemmän kuin muutaman kilon talven aikana ja yleisfiilis olisi ollut entistä huonompi. Piti siis ottaa itseään niskasta kiinni ja motivoitua liikkumaan. Minua motivoi ajatus siitä, että kun vihdoin pääsen takaisin juoksemaan, pohjani on paljon parempi, jos olen pitänyt peruskuntoa yllä tekemällä muuta aerobista ja hyvä lihaskunto ehkäisee jatkossa loukkaantumisia. Se motivoi minut joulu-tammikuussa nostelemaan painoja, haastamaan itseäni pysymään lankussa useita minuutteja ja tavoittelemaan tiettyjä liikuntamääriä kuussa. Vähän ajan kuluttua huomasin taas löytäneeni liikuntaan sen ilon, jota olin kaivannut, se vaati vain hieman itsekuria ja säännöllistä motivointia liikkumaan. 


Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

1 kommentti:

  1. ihana karkki <3 tosi hyvä kirjotus. Nostan kyllä hattua sulle miten energinen olit keskitalvella juoksuesteistä huolimatta! :)

    VastaaPoista