maanantai 15. huhtikuuta 2013

Aina ei mene suunnitelmien mukaan & Bostonin maraton

Isolle osalle juoksijoista ja muita lajeja tavoitteellisesti treenaaville on tuttua jonkinlaisen ohjelman noudattaminen. Treenaaminen on suunnitelmallista, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Treenit suunnitellaan tehtäväksi tiettyinä aikoina, jotta voidaan edetä ohjelmassa eteenpäin kohti omia tavoitteita ja vaikkapa sitä kilpailua, johon ollaan tähtäämässä.

Harvemmin treeniohjelmaan lasketaan varaa sille, että tulee jotain odottamatonta takapakkia kuten loukkaantuminen tai sairastuminen. Kuitenkin lähes jokainen urheilija kohtaa jossain vaiheessa sen tilanteen, jolloin kaikki ei menekään ihan suunnitelmien mukaisesti, ja on otettava pientä tai isompaa takapakkia treenien suhteen, jotta kroppa tulee kuntoon.


Vietin itse koko viime viikon kipeänä. Kunnon kevätflunssa pääsi iskemään, kun kroppa joutui koville heti loman jälkeen unenpuutteen ja ison työmäärän vuoksi. Kaikki viikolle suunnitellut lenkit ja muukin treenaaminen jäi tietysti toteuttamatta, koska olo oli sen verran kamala. Vatsalihaksia tosin tuli treenattua yskimisen myötä. Auts, ei ehkä sitä treeniä, mitä olisin halunnut! Nyt alkaa olla olo paranemaan päin, mutta aion ottaa iisisti, jotta ei tule mitään jälkitauteja. Sunnuntaina olisi Länsiväyläjuoksu edessä, ja sinne on edelleen tähtäin, mutta kroppaa kuunnellen. Ei ole järkeä riskeerata yhden välietapin takia omaa terveyttä, vaikka harmittaisihan se tottakai, jos en pääse juoksemaan. Uskon kuitenkin, että tulen kuntoon ja sunnuntaina juostaan vuoden pisin lenkki tähän mennessä! :) Valmistautuminen ei ole mennyt yhtään niin kuin piti (suunnitelmissa oli juosta noin 16km alle ennen Länsiväylää, mutta sairastumisen vuoksi se jäi juoksematta), joten hitaasti hyvä tullee, jos matkaan päästään! :) Ei auta kuin ajatella positiivisesti!
 
 Kohta alkaa Jenkeissä Bostonin Maraton, jota aion seurata  netin kautta! Juoksemassa on useita huippuja, joten kisasta tulee varmasti mielenkiintoinen. Tässä lisäinfoa Bostonin Maratonista,  jos kiinnostaa: 
http://boston.cbslocal.com/2013/04/15/117th-boston-marathon-preview-could-an-american-win/ 

ja tästä linkistä pääset seuraamaan kisaa livenä: http://watchlive.baa.org/

Mukavaa maraton-maanantaita! ;)

1 kommentti:

  1. Hieno maraton-maanantai, joka alkoi upeasti, päättyi todella järkyttävällä tavalla. Räjähdykset Bostonin maratonin maaliviivan läheisyydessä aiheuttivat kamalaa tuhoa. Mieli on musta ja sydän täynnä surua. Miksi tällaista tapahtuu? :`(

    VastaaPoista