tiistai 9. huhtikuuta 2013

HCR, Länsiväyläjuoksu ja oman juoksukisakalenterin suunnittelua

Tänään on tasan 24 päivää aikaa HCR:lle, joka on minulle kauden ensimmäinen iso juoksukisa ja muutenkin spesiaali tapahtuma! Olemme muiden HCR Street Teamilaisten kanssa paiskineet hommia HCR:n promoamisen eteen marraskuusta lähtien sosiaalisessa mediassa (Facebook/Twitter), juoksukoulu-blogien avulla, messuilla ja muissa tapahtumissa. Hauskaa on ollut ja HCR:ää on promonnut mielellään! Tiesitkö, että HCR:n tapahtumatuotto menee lasten seuratoiminnan tukemiseen ja yleisurheilutoiminnan kehittämiseen? Jokainen meistä osallistujista  tukee siis merkittävällä tavalla lasten liikunnan edistämistä ja yleisurheilutoiminnan mahdollistamista. Hienoa, eikö totta?
Kuva GoExposta HCR-ständiltä

Hauskaa on siis tosiaan ollut, ja erittäin suurella ilolla ja jee-huudoin otimme vastaan tiedon uudesta osanottajaennätyksestä, joka lyötiin pöytään 2.4.2013! Virallinen luku näyttäisi olevan 17396 juoksijaa, joka on Suomen mittapuulla aivan mahtava tulos! :) Ihan mieletöntä olla osana tätä juoksijoiden joukkoa, ja mikä hienointa: mukaan on varmasti lähtenyt myös paljon ensikertalaisia, mikä on aina ilahduttavaa! :) Juoksu on mahtava laji, joten hienoa, että harrastajia tulee lisää ja sen myötä saamme myös suurempia tapahtumia Suomeen! 

Juoksija-lehden 2/2013 mukana tuli myös juoksukalenteri, jossa on 570 Suomessa järjestettävän juoksukilpailun tiedot! Selailin kalenteria innoissani,  ja merkitsin mielenkiintoisia tapahtumia ylös! Niin paljon kisoja ja tapahtumia, joihin olisi kiva ilmoittautua, mutta kaikkia ei kyllä ehdi eikä tietenkään kannatakaan juosta! :D Samaisessa lehdessä oli  Aki Nummelan hyvä kolumni "suunnitelmallisuus kunniaan", jonka pääasiallisena viestinä oli, että kisakalenteri kannattaa suunnitella järkevästi, niin, että siinä on sekä ns. välitapahtumia ja päätavoitteita. Eli siis kisoja, jotka juostaan tavallaan harjoituksina ja testaillaan vauhtia, tankkauksia ja uusia taktiikoita sekä muutamia päätavoitteita, jotka ovat sitten niitä kisoja, joissa esimerkiksi pyritään siihen oman ennätyksen rikkomiseen ja nappisuoritukseen. Tärkeätä on tietysti myös Nummelan mukaan löytää hyvä rytmitys treenien ja kisojen välille.


 Olen itse jo alustavasti pohdiskellut juoksukisakauden päätavoitteita ja välietappeja, ja yksi välietappi on 21.4 juostava Länsiväyläjuoksu, josta lähden hakemaan "kisatuntumaa". Testailen siellä samalla tankkausta HCR:lle, ja pyrin juoksemaan samaa vauhtia, jota tavoittelen HCR:llä, jotta näen missä mennään, ja onko vauhti realistinen. Hieman jännittää, koska pitkät lenkit ovat vielä melko vähissä, kun loukkaantumisen jälkeen olen kilometreja lisännyt maltilla. Joka tapauksessa pääasia on päästä juoksemaan ja tekemään ehjä suoritus, vauhtia tulee sitten aikanaan lisää enkä siitä ota paineita ollenkaan tässä vaiheessa. :)

En ole aikaisemmin juossut Länsiväyläjuoksua, joten ihan mielenkiintoista nähdä, millainen tapahtuma on kyseessä. Toivottavasti lunta ei tule enää lisää ja kelit lämpenee, jotta reitti ei ole paikoittain jäässä. Olen kuitenkin todella innoissani, sillä reitti kulkee kauniissa maisemissa Espoon ja Helsingin puolella  ja juoksemaan on tulossa myös muita Street teamilaisia, joten hauska päivä on varmasti edessä! :) 

Mitä juoksutapahtumia sinun kalenterissasi on tälle vuodelle? Mitkä ovat ns. päätavoitteita ja mitkä välietappeja?

Oman alustavan juoksukalenterini näet "juoksutapahtumat 2013" sivulta. :)4 kommenttia:

 1. Toi HCR:n osallistujamäärä on kyllä hieno, ja toivotaan että mahd. moni tulee kans lähtöviivalle! Vähän pelkään sen puolesta, sillä toi pitkittynyt talvi varmasti karsii jonkun verran juoksijoita!!

  Ite en ole koskaan osallistunut länsiväyläjuoksuun, mutta mietin, josko tänä keväänä osallistuin ennen HCR:ia vielä tuusulanväylän kymppiin.. saa nähdä!

  Sitten on tietysti Tukholman maraton ja Midnight Run nyt ainakin, ja varmasti kalenteri täyttyy vielä muutamalla tapahtumalla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Joo, todennäköisesti juoksemaan ei lähde lähellekään tota lukua erinäisistä syistä, mutta hieno saavutus HCR:lle kuitenkin tuo ennätys! :)

   Kuulostaa hyvältä, mielenkiinnolla seuraan sun valmistautumista Tukholmaan!! Ehkä itsekin sinne sitten ensi vuonna, niin paljon hyvää kuullut siitä tapahtumasta! :)

   Poista
 2. En tiedä oletko lukenut tämän, mutta sanoisin, että Akia parhaasta päästä.. :) http://www.hevoskuuri.fi/valmennus/2338-zumba-sukupolvi-juoksee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!:) En ollut lukenut aikaisemmin, kiitos kun linkitit! Haha :D olipa hauska ja osuva teksti!

   Myönnetään, että olen kuulunut tohon ryhmään joskus aikoinaan, joka halusi aina liikkua 100% tehoilla. Ja syyllistynyt myös liian kovaa juoksemiseen, josta tuli oppia kantapään kautta (ITBS-jänne alkoi ilmoitella itsestään). Nykyään uskoisin ja toivoisin olevani hieman viisaampi treenaaja, mutta aina riittää uutta opittavaa! :)

   Poista