maanantai 29. huhtikuuta 2013

HCR:lle valmistautuminen: lauantaina juostaan ja juhlitaan!

HCR-viikko on käsillä!! Tätä on odotettu ja kovasti! Vapusta viis, lauantaina juostaan ja juhlitaan! ;) Vappu tulee menemään ainakin allekirjoittaneella suhteellisen tiiviisti töissä, joten HCR:stä otetaan sitten lauantaina kaikki irti! HCR on perinteisesti ollut juoksukisakauden avaaja Suomessa ja tänä vuonna ennätysosallistujamäärä saa tapahtuman tuntumaan entistä juhlavammalta! Toivon sydämeni pohjasta, että järjestelyt onnistuvat hienosti, vaikka juoksijoita onkin paljon. Muistettava on kuitenkin, että maailmalla järjestetään aika paljon isompia juoksukilpailuja, joten eiköhän järjestelyt suju sutjakasti myös HCR:n ammattilaisorganisaatiolta. Pääsevät muuten lätkän MM-kisaturistitkin ihmettelemään meidän juoksijoiden menoa lauantaina! :) 


Lauantain HCR on minulle järjestyksessään viides puolimaraton (neljäs kerta HCR:llä) ja joitakin valmistautumisrutiineja on vuosien varrella tullut. Viime vuonna valmistautuminen meni todella hyvin, joten samaa kaavaa aion noudattaa tänä vuonna mahdollisimman paljon. Käyn tällä viikolla ennen lauantaita juoksemassa 1-2 lyhyttä lenkkiä (max 5km), jotta jalat pysyvät vetreinä, mutta eivät pääse kuitenkaan väsymään liikaa. Nesteiden riittävään saamiseen olen jo nyt alkanut kiinnittämään huomiota (kröhöm, ei mitään vappunesteitä! ;)), jotta viikon aikana tulee  juotua riittävästi ja nestetasapaino pysyy yllä. Pyrin juomaan vettä, johon sekoitan tilkan urheilujuomaa, hieman normaalia enemmän, mutta ei kuitenkaan mitään övereitä. Keskiviikkona ja torstaina syön hieman hiilihydraattipainoitteisemmin eli lisään hieman pastaa/riisiä/leipää normaaliin ruokavalioon ja perjantaina palaan takaisin normimeininkiin. Mitään normaalista ruokavaliosta suuresti poikkeavia tankkausmenetelmiä en suosittele, sillä ne saavat  ainakin itselläni vatsan sekaisin. Itse en siis ala tankkaamaan esimerkiksi jättihampurilaisaterialla, koska vatsa ei siitä todennäköisesti tykkäisi :)

Perjantaina aion käydä aamupäivällä hakemassa juoksunumeron ja tutustumassa kisiksen Expoon. Perjantai-iltana teen myös viimeiset päätökset lauantain juoksuasusta, lähinnä juoksenko pitkillä vai capri-trikoilla ja mitä laitan yläosaan...vielä en ole miettinyt asiaa juuri yhtään, mutta nämä päätökset kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Mitä olette muut HCR:lle tulijat miettineet? Tämä on tärkeä juttu, sillä kuumuus/kylmyys saattaa saada olon aika tukalaksi, eli asuvalinnan pitää mennä nappiin :)


Näittekö jo tämän vuoden HCR-juoksupaidan? Aika makea :) Lähde: HCR/FB
Lauantai-aamuna aamiaisella tulee varmasti syötyä reilusti; sämpylä ja sokerijogurtti on omalla kohdalla hyväksi todettu yhdistelmä, kyytipojaksi Gatoradea ja kahvia :) Juomatankkaukset lopetan lauantaina noin 1-2 tuntia ennen lähtöä, jotta kroppa on sopivan nesteytetty, mutta juoksun aikana ei tarvitsisi juosta vessassa. Viime vuonna toimi hienosti, katsotaan kuinka käy nyt! :) Syön todennäköisesti vielä pienen annoksen pastaa lounaaksi pari tuntia ennen lähtöä ja otan mukaan energiapatukan, jonka nappaan tarvittaessa paikan päällä.  

Sellaista täälläpäin! Minkälaisia "rutiineja" teillä muilla on juoksutapahtumaan valmistautuessa? 

Hannalla kirjoitti muutama viikko sitten hyvän kirjoituksen blogissaan, kannattaa tsekata: Juoksutapahtumaan valmistautuminen 
 

Hyvää valmistautumisviikkoa kaikille!! :) Kohta mennään!!!

-Karoliina-

6 kommenttia:

 1. Apua, mua jänskättää jo vähän! Toivottavasti törmäillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Muakin alkaa jänskättää mitä lähemmäksi lauantai tulee! :) Ois kyllä tosi kiva törmätä, missä lähtöryhmässä oot? Mites iltabileet, nähdäänkö siellä? ;)

   Poista
  2. Laitoin silloin tavoiteajaksi 1.50 eli siinä ryhmässä oon :) mut tunnistaa varmaan hervottomista silmäpusseista, kun on se yövuoro siinä alla :D ja iltabileisiin oon tulossa! Missäs ryhmässä sie??

   Poista
  3. Jee, no iltabileissä sitten viimeistään :)Oon 2.lähtöryhmässä!

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa sun valmistautumiset! :) Ite varmaan kans teen lauantaina pastaa lounaaksi, kuten aina ennen juoksutapahtumia!! Tsemppiä juoksuun, ja katotaan, jos törmäillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pasta kyllä toimii aina tankkausruokana! :) Ois tosi hauska törmätä, pidetään silmät auki! (:

   Poista