perjantai 12. huhtikuuta 2013

Juoksuvisailu perjantain kunniaksi!

Heippa ja mukavaa alkavaa viikonloppua! :) 

Perjantain kunniaksi ajattelin vastailla juoksuaiheisiin kysymyksiin. Toivon myös teidän lukijoiden uskaltautuvan kommenteissa vastaamaan muutamiin näistä kysymyksistä! :) Alunperin bongasin tämäntyyppisen kyselyn www.carrotsncake.comista, joka on yksi suosikkiblogeistani. 

Let´s get this started...
  
Paras juoksukokemus ikinä? 

Vuoden 2012 HCR meni ihan nappiin tankkauksen ja vauhdinjaon suhteen. Tein siellä toistaiseksi oman puolimaratonennätykseni, 1:50:04. Se on jäänyt mieleen parhaana kisana tähän mennessä. Muita hyviä juoksukokemuksia ovat esimerkiksi ihan lähiajoilta Floridan lämmössä juostut juoksulenkit :) 

 Kolme sanaa, jotka kuvaavat juoksemista minulle? 

Hauskaa, rentouttavaa ja motivoivaa

 Suosikki-juoksuasu? 
 • Niken mustat juoksutrikoot
 • Asics Gel Nimbukset 15
 • Niken alustoppi
 • Juoksutoppi Nike/ Niken pitkähihainen juoksupaita
 • Kompressio säärystimet Zensah
 •  Garmin forerunner 210
 • Suunto Quest-sykemittari
Nimbukset <3

Suunto Quest ja Garmin Forerunner 210
Aamu-, päivä- vai iltajuoksija? 

Nykyään mieluiten aamujuoksija :) Aamulenkit on ehdottomasti paras tapa minulle saada päivä käyntiin ja saada treeni hoidettua pois alta. Iltaisin tekosyitä on helpompi keksiä! ;)

Outo tapa juostessa? 

En tiedä kuinka outoa se on, mutta tykkkään syödä purkkaa juostessa :D

En juokse ulkona kun..... 

sataa vettä kaatamalla tai tulee lunta taivaan täydeltä. Tykkään kuivista olosuhteista ja siirryn mieluusti juoksumatolle, jos kastumisen mahdollisuus on 90%! ;) Nössö mikä nössö.

En voi juosta ilman....
Sykemittaria/Garminia :) Olen tosi riippuvainen niistä nykyään, haluan seurata sykkeita, vauhtia, matkaa ja aikaa. Ilman niitä juoksulenkki tuntuu siltä, että jotain puuttuu.

Pahin loukkaantuminen ja kuinka pääsin yli siitä? 

Sääriluun rasitusmurtuma viime syksynä. Juoksutaukoa oli 5kk, ja kokemus oli raskas erityisesti henkisesti, koska en voinut tehdä sitä, mitä eniten olisin halunnut silloin tehdä, eli juosta. Pääsin yli loukkaantumisesta muuttamalla oman asenteeni niin positiiviseksi kuin mahdollista ja hyväksymällä tilanteen (lopettamalla itsesäälin jne.). Harrastin paljon korvaavaa treeniä kuten vesijuoksua, pyöräilyä, spinningiä, crossaria ja lihaskuntoa, ja pyrin ajattelemaan positiivisesti. Luin myös paljon loukkkantumisista, kuntoutumisesta ja kuinka treenata jatkossa, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin. Lopulta kokemus oli jopa positiivinen, koska opin omasta kropasta todella paljon ja koen olevani tällä hetkellä huomattavasti järkevämpi treenaamisen suhteen. :)

Juoksutavoitteet vuodelle 2013 

1) Pysyä terveiden kirjoissa
2) Nauttia juoksemisesta!! 
3)Juosta useampi puolimaraton ja kaiken mennessä nappiin, myös HCM 2013, mutta jalkojen terveyden ehdoilla.

Seuraava kilpailu

Kauden ensimmäinen kisa eli Länsiväyläjuoksu Espoossa 21.4! :) 

Jos saisin juosta minkä tahansa juoksutapahtuman, juoksisin...

Bostonin Maratonin! :) Pitäisi tosin pinkoa BQ-aika jossain, mutta Boston olisi varmasti upea kisa! :) Ehkä jonain päivänä...

Ja nyt on sinun vuorosi; Vastaa sinä puolestasi muutamaan kysymykseen tai vaikka kaikkiin kommenteissasi tai jaa visailu omassa blogissasi ja linkitä se tänne! :) Olisi mukava kuulla muiden juoksuun liittyviä juttuja! 

Ahh, tämä tyttö aikoo nyt nauttia pitkästä aikaa VAPAASTA viikonlopusta! Mukavaa viikonloppua kaikille! :)


 


 


 

3 kommenttia:

 1. Voisin napata joku kerta omaan blogiini! :) Mielenkiintoisia juttuja! Ja huikea toi sun puolimaraton aika! Onnea siitä! Toivottavasti pysyt tän kauden ehjänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :) Nappaa ihmeessä!! Kiitti, tänä vuonna ei HCR:llä hätyytellä tota aikaa! Oon ihan rapakunnossa viime kevääseen verrattuna ja nyt vielä flunssaa pukkaa ihan huolella! :( Mutta näillä mennään! Pääasia, että on hauskaa ja saa juosta :) Loukkaantumisen myötä sitä tosiaan oppi arvostamaan! Tsemppiä hei sun treeneihin, mielenkiinnolla niitä seurailen jatkuvasti :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista