keskiviikko 22. toukokuuta 2013

I got my booty kicked...by a workout!

Juoksutreenien siirryttyä kokonaan ulos, Elixian korttini on pölyttynyt hyllyllä! Olen käyttänyt korttia tasan kolme kertaa huhtikuun ja toukokuun aikana, ja niistä toinen oli eilen ja kolmas tänään! :O Woops! Hävettää hieman näin huono "käyttämisprosentti", joten nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja palata niin sanotusti sorvin ääreen treenaamaan lihaskuntoa ohjaajan johdolla. Viime aikoina olen tehnyt paljon lihaskuntotreenejä kotona tai ulkona, joten täysin heitteille ei tuo lihaskunto ole jäänyt, mutta selkeästi kovemmat lihaskuntotreenit ovat olleet vähissä.
Askelkyykkyjä ulkosalla :) Ryhti voisi olla parempi!
Eilen tiistaina kävin pitkästä aikaa Elixian Power-tunnilla (samantyylinen kuin Bodypump), ja huomasi kyllä, että viime kerrasta on varmaan pari kuukautta. Etenkin ylävartalobiisit oli aika tuskallisia, enkä meinannut millään jaksaa tehdä esim rinta-sarjaa loppuun asti. Jalat eli askelkyykyt ja peruskyykyt taas tuntuivat suhteellisen kevyiltä (vielä eilen..), mutta illan tullen alkoivat takareidet ja pakaralihakset kipeytyä, mikä kertoo siitä, että ne saivat taas hieman erilaista treeniärsykettä.

Olin kuitenkin päättänyt mennä tänään aamulla testaamaan Elixian uutuustunnin nimeltään BOOTYLICIOUS! Ketä muuta alkaa naurattamaan toi nimi kuin mua? :D On kyllä ollut markkinoinnin jehuilla hauskaa sitä nimetessään. Vastaanoton tyttö sanoikin, että nimestä kuulee hyvin monia versioita, kun kaikilla oma tapansa lausua tuo buutilicös ;) 

Aloittelin tämän päivän treenin hölkkäilemällä matolla pari kilometria ja suuntasin sitten  30 minuutin shape-tunnille, jonka pitäjänä oli ihan mahtava Suvi! :) Hän on valehtelematta ainakin tuon Länsiväylän Elixian tiukin ohjaaja, ja piiskaa kyllä tunnille osallistuvia ihan huolella..huhhuh! Suvin shape-tunnilla tehdään tosi monipuolisia liikkeitä eikä pelkästään perus vatsarutistuksia. Siellä joutuu oikeastaan koko kroppa töihin, kun alkulämmittelyissä tehdään askelkyykkyjä, välissä punnerretaan ja tehdään monipuolisia core-liikkeitä ja  tunnin lopussa saa pakaralihakset hapoille. Tunti oli taas kerran todella rankka ja jouduin ottamaan vähän omia lepotaukoja välissä. Ähkimisestä päätellen ei se helppoa ollut muillekaan! ;) 

Lähde: elixia.fi
Shapen ja Bootylicious-tunnin välissä oli 15 minuutin tauko, joka oli juuri sopiva muutaman kilometrin hölkälle matolla, jotta lämpö pysyi yllä. 

Testissä Elixian Bootylicious-tunti
Tunti on  kestoltaan 30 minuuttia ja välineiksi tarvitaan levypaino, käsipainot ja steppilauta.
Tunnilla tehdään 4 erilaista kierrosta. Jokaisella kierroksella on 2-3 liikesarjaa. Näistä liikkeistä 1-2 on pakaralihaksiin kohdistuvia liikkeitä ja 1 core-liikkeitä. Tunnilla tehtiin muun muassa seuraavia liikkeitä: lantionnostoa, kyykkyjä levypainon kanssa, askelkyykkyjä laudalta käsipainot käsissä, hyppyjä laudalle, askelkyykkyä kävellen, sivulankkupitoa, "pyöräilijä-vatsaliikettä", linkkuveistä jne. 
Fiilikset: Minulla oli tunnista etukäteen hieman skeptinen kuva, sen hieman kornin ja hömpän nimen takia, mutta tunti olikin positiivinen yllätys ja treeni, jota tulen varmasti tekemään uudestaan! Tunnin liikkeet oli juuri sopivia omaan tilanteeseeni, koska coren ja pakaralihasten vahvistaminen on juoksun takia yksi tärkeimmistä tavoitteistani lihaskunnon osalta. Tunti ei missään nimessä ollut liian helppo, vaikka liikkeet olivatkin yksinkertaisia. Liikkeiden ollessa  yksinkertaisia, ne oli mahdollista tehdä huolellisesti ja oikein, jolloin booty-tuntuma oli aika hyvä! ;) 

Nyt jälkeenpäin voin sanoa, että bootyssa kyllä tuntuu ja onneksi huomenna on treeneistä vapaapäivä!! Eilisestä Power-tunnista on kipeänä kädet ja rintalihakset ja tänään sai lisää kyytiä core, pakaralihakset ja takareidet. Olo on treenannut! ;) Suosittelen siis testaamaan Bootylicious-tuntia, jos mahdollista. Nimi on hieman hassu, mutta sisällöllisesti tunti on oikein hyvä ja treenin saa tehtyä 30 minuutissa. Tosin alle kannattaa tehdä lyhyt lämmittely, sillä tunnilla mennään suoraan asiaan ilman sen kummempia lämmittelyjä. 

Onko joku muu testannut tätä tuntia? Mitä tykkäsit? 


5 kommenttia:

 1. En oo viel testannu :) Pitäs kyllä. Suvi on oikeesti aivan mahti ohjaaja. Shape tunneilta välillä meinaa joutua konttaamaan, sen verran hyviä tunteja pitää!

  Mulla kanssa Elixia jäänny hiton vähälle käytölle nyt kevään tullen, pitäis taas ryhdistyä. Mäkin käyn Länkkärin Elixiassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, ehkä törmätään siellä sitten joskus!! :) Jep, Suvi on ihan mieletön, se saa niin paljon enemmän irti ainakin musta kuin moni muu ohjaaja, ja sen lisäksi se on niin pelottava, että on pakko tsempata! ;)Koitetaan molemmat ryhdistäytyä Elixian suhteen, ettei jää kortti ihan heitteille :)

   Poista
  2. Näköjään muuten tuo Bootylicious-tunti ei enää ensi viikon jälkeen ole ainakaan Länsiväylän Elixian ohjelmassa, joten nyt nopsaan testaamaan, niin voi sitten hyödyntää samoja liikkeitä myöhemmin omissa treeneissä! :)

   Poista
 2. Voi vitsit mulle tuli treenikuume kun luin tämän sun jutun! Mullakin ovat sali/jumppatreenit jääneet viimeaikoina tosi vähille..taitaa olla kesäilmiö, mutta ehkä ihan sallittu sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä! Treenikuumetta levittää mielellään! ;) Ja eikun salille tai lenkille! Pääasia, että liikkuu oli se sitten sisällä tai ulkona :)

   Poista