sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

25km juoksumatolla

Heippa vaan! 
Toivottavasti teidän viikonloppu on sujunut mukavasti! Itse olin viikonlopun aikana 36,5h töissä, joten arvatenkin treenit jäi lauantailta ja sunnuntailta kokonaan väliin. Perjantaina aamulla juoksin pitkiksen juoksumatolla, matkaa kertyi 25km! Se oli toistaiseksi minulle pisin lenkki koskaan, ja vaati kyllä eniten kestävyyttä korvien väliltä. Juoksun aikana tsemppailin itseäni ajattelemalla, että maratonillakin vaaditaan sitä mielen lujuutta ja päättäväisyyttä, joten tämä pitkis oli hyvä treeni sekä henkisen että fyysisen kestävyyden kannalta. Muutama vessa- ja juomapullontäyttö stoppi oli pidettävä, ja yhteensä aikaa kului itse juoksuun reilu 2,5h. Jalat tuntuivat aika hyviltä juoksun ajan, mutta juoksumatolla saattoi olla siihen vaikutusta, koska se on alustana kuitenkin pehmeämpi kuin asfaltti. Juoksin siis sisällä, koska ulkona satoi ja 2,5h taivaltaminen sateessa houkutteli vielä vähemmän kuin sen taivaltaminen juoksumatolla! :) Sanotaan näin, että tämä lenkki oli sarjaa "tulipahan juostua"! Ei jäänyt mieleen upeana runhigh-kokemuksena, mutta olen tyytyväinen, että treeni tuli tehtyä ja näinkin pitkänä! :)Keskiviikkona olisi tarkoitus juosta täällä elämäni ensimmäinen kisakymppi! :) Olisin toivonut vähän enemmän vk-treeniä alle ennen kymppiä, mutta katsotaan mitä jaloista lähtee keskiviikkona vai lähteekö mitään. Hauskaa kuitenkin päästä juoksemaan lyhyempi kisa. 

Mukavaa juhannusviikon alkua!

5 kommenttia:

 1. Huuuh, matolla reil 2,5 tunnin treeni!! Oot sä aika sissi!! :) Mä en pystyis matolla tekee pitkistä.. olisin varmaan mieluummin mennyt ulos! ;)

  Heei, mäkin haluisin tulla tuonne keskiviikon juoksuun, mutta tällä hetkellä jaloissa on jotain kipua, joka tuli eilen sählystä. Saa nähdä... onnea sulle kisakymppiin :) Onko aikatavoitetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täytyy sanoa, että olin kyllä aika sissi, koska teki mieli lyödä hanskat tiskiin useamman kerran! Koitin mielessäni jatkaa matkaa lyhyempiin pätkiin, niin kyllä se sitten meni, mutta 100x mielummin juoksisi ulkona :) Keskiviikolle ei ole aikatavoitetta toistaiseksi, en ihan niin kovaa voi lähteä kuin Nice Runilla, koska muuten kone hyytyy kesken kaiken :) Toivottavasti säkin pääset juoksemaan sinne!

   Poista
  2. Ps. Mulla on sulle haaste ;) Blogissani.

   Poista
 2. Aika hurjaa vetää matolla noin pitkä lenkki ja vielä kesällä! :) Ei olis mustakaan tuohon.. mutta etenkin henkisesti varmaan hyvää maratontreeniä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitäis varmaan testata myös se vesisateessa 2,5h+ juokseminen eikä aina vaan vältellä sadekeliä! Eihän sitä tiedä vaikka 17.8 sataisi kaatamalla koko päivän, hope not! :D

   Poista