tiistai 17. syyskuuta 2013

Juoksukuulumisia

Moikkamoi! Piiitkästä aikaa...muutamat onkin jo kyselleet, että olenko kokonaan lopettanut blogin kirjoittamisen, kun ei ole mitään kuulunut, mutta en siis ole! :) Tauko vain vierähti yllättävän pitkäksi, kun on ollut kaikenlaista meneillään; muuttoa, opiskelujen jatkumista, töitä, viikonloppureissuja jne.  (Teko)syitä siis useampia miksi blogin äärelle ei muka ole ehtinyt, mutta nyt pitemmittä puheitta asiaan eli juoksukuulumisiin! :)

Tämän viikon lauantaina on edessä minulle vuoden kolmas puolimaratoni eli Espoon rantamaratonin puolikas. Viimeisten kolmen viikon aikana olen valmistautunut kohti puolikasta juosten normaalit kolme kertaa viikossa; kaksi lyhyempää lenkkiä ja yhden pitkiksen. Pitkikset ovat olleet pituudeltaan 13km, 19km ja 21,1km. Juoksu kulkee ihan mukavasti, mutta vauhti tuntuu edelleen olevan kateissa. Se ei sinänsä ole mikään ihme, koska koko kesän keskityin maraton-treenien takia juoksemaan pääasiassa pk-vauhteja ja vauhtikestävyystreenit ovat jääneet vähille. Lauantain vauhti jää siis nähtäväksi ja omaa enkkaa ei tällä kertaa tulla paukuttelemaan, mutta eipä se ole niin justiinsa! Hauskaa päästä juoksemaan puolikkaan kisaa kotimaisemissa! :) 

Vantaan puolikas lokakuussa on edelleen harkinnassa, enkä vielä ole saanut päätöstä tehtyä osallistunko vai en. Toisaalta tekisi mieli osallistua, sillä silloin pysyy parhaiten juoksumotivaatio yllä, mutta toisaalta taas olisi kiva hetkellisesti "löysätä" juoksun suhteen ja monipuolistaa treenejä lisäämällä lihaskuntoa ja ryhmäliikuntatunteja kalenteriin.  Aika kun ei anna periksi tehdä kaikkea, joten joudun ainakin itse miettimään mihin haluan keskittyä ja toistaiseksi se on ollut juoksutreenit kaiken muun liikunnan kustannuksella. Mutta katsotaan, talvella tulee väkisinkin melko pitkä kausi ilman kisoja, joten nyt niitä kannattaisi juosta, kun on tarjolla.. :)

Koitan tsemppailla jatkossa blogin päivittämisen suhteen, ettei ihan näin pitkiä taukoja tule! Tsemppiä kaikille syystreeneihin ja mukavaa viikkoa! :) 


 

4 kommenttia:

 1. Kiva, kun tulit postaamaan pitkästä aikaa :) Minullakin oli ilmoittautuminen Espoon rantapuolikkaalle, mutta lopulta sitten kuitenkin jänistin ja siirsin puolikashaaveet ensi vuodelle. Kaikesta haikeudesta huolimatta se oli kyllä minulle tosi hyvä päätös, sillä olen löytänyt jälleen aivan uutta kipinää liikkumiseen ryhmäliikunnasta, ja jopa kuntosalista. Kerran tai kahdesti viikossa hölkätyt leppoisat lenkit kruunaavat hyvän fiiliksen :) Tsemppiä rantapuolikkaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kuulostaa hyvältä nuo sun uudet kipinät liikuntaan! :) Vaihtelu tosiana virkistää ja ens vuonna sitten sinne puolikkaalle, jos vaan tuntuu siltä! :)

   Poista
 2. Kiva tosiaan kuulla sustakin! :) Mä tuun Espooseen kannustamaan, joten ehkä törmäillään ;) Vetäse hihasta, jos näät mua! Mä ite juoksen oman puolikkaani Pääkaupunkijuoksussa!

  Tsemppiä sulle juoksuun! Toivottavasti tulee kiva juoksupäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips :) Juu, ois hauska törmätä lauantaina, koitetaan pitää silmät auki! :) Pääkaupunkijuoksu kuulostaa hyvältä, tsemppiä sulle sinne kovasti!! :)

   Poista