lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulun jälkeen takaisin ruotuun ja paino hallintaan!

Joulu on nyt takanapäin ja kuten edellisessä kirjoituksessa kerroin; nautin täysin siemauksin ajasta läheisten kanssa, hyvistä ruuista ja myös niistä herkuista! Olin etukäteen ottanut melko rennon suhtautumisen joulun syömisiin ja jopa hieman huvittuneena lueskelin taas iänikuisia otsikoita iltapäivälehdistä "näin vältyt joulukiloilta" "älä vaan ainakaan syö jouluna sitä tätä ja tuota, koska ne lihottaa.." Niinpä niin :) Eikös se sanonta mene niin, että sillä ei ole juurikaan väliä mitä syödään joulun ja uuden vuoden välillä, vaan sillä mitä syödään uuden vuoden ja joulun välillä! :) 


Rento suhtautuminen syömiseen ja herkutteluihin kostautui siinä mielessä, että oma olo on joulun jälkeen ollut  sellainen kun muutaman päivän herkuttelujen jälkeen on! Kyllä varmasti tiedätte millaisesta olosta puhun, hieman turvonneesta ja ei-niin mukavasta! ;) Jouluna tuli siis syötyä ihan fiilikseen mukaan, sitä mitä teki mieli. Tottakai pyrin pysymään kohtuudessa ja syömään mahdollisimman paljon esimerkiksi lautasmallin mukaan jouluaterialla. Kuitenkaan kaikki ne mokkapalat, vadelmajäädykkeet, juustokakku, jogurtti-ja suklaapäällysteiset mantelit ja hedelmät eivät taineet kuulua perinteiseen lautasmalliin...;) Oli miten oli, ne olivat herkullisia joka ikinen suupala, joten en itseäni ala niistä piiskaamaan, vaan nyt on vain palattava normaaliin rytmiin mahdollisimman pian, jotta olo alkaa tuntua paremmalta. 


Uskon, että meillä jokaisella on oma "hyvänolon paino", sellainen jossa olo tuntuu hyvältä, kevyeltä ja tunnemme olevamme parhaimmillaan. Itse olen löytänyt sen painon omalla kohdallani, ja huomaan sen siitä, että olo on siinä painossa hyvä, juoksu kulkee ja olo kropassa on kotoinen. Kun paino nousee hyvänolon painosta kilon tai kaksi tai jopa enemmän, olo alkaa tuntua inhottavan turvonneelta ja epämukavalta. Sanotaan näin, että nyt ollaan hyvänolon painosta jouluherkuttelujen (ja koko joulukuun herkuttelujen) jälkeen n.1,5kg plussalla. Se ei välttämättä näy ulospäin, mutta itse sen tuntee eikä olo tunnu hyvältä. Nyt on siis aika ottaa taas pieni kurinpalautus, jota kroppa tosiaan jo kaipaakin! :) 


Joulun jälkeen ruokavalioni kaipasi vihanneksia, hedelmiä, marjoja, hyviä rasvoja, proteiinia ja ennen kaikkea vähemmän sokeria. Nyt loppuviikosta on tullut herkuteltua hieman terveellisemmillä vaihtoehdoilla kuten salaateilla ja smoothieilla ja vähitellen olen taas matkalla kohti "omaa hyvää oloa".  Tietysti myös liikuntaa on ehkä hieman lisättävä, jotta pääsen taas omaan hyvän olon painoon, mutta pohdin sitä asiaa huomisessa postauksessa, stay tuned!


Mustikka-banaani-smoothie Kuva: Instagram Karoliina_I

Tammikuussa aion haastaa itseni syömään mahdollisimman paljon puhdasta ja terveellistä ruokaa! :) Tästä haasteesta myöhemmin lisää! 

Ps. Instagramissa voit seurata minua @candyontherun


Herkuttelitko sinä jouluna? Onko nyt aika palata ruotuun vai pysyitkö ruodussa koko joulun? Onko sinulla uuden vuoden lupauksia syömisten ja/tai liikunnan suhteen? 


Mukavaa lauantaita! 


-Karoliina

2 kommenttia:

 1. tiedän mitä tarkoitat! :) Tosin ehkä kyse kuitenkin paluusta normaaliin ruokavalioon. Se mitä itse myös kaipaan näin joulun jälkeen on myös minulla: säännöllisyys, kevyttä proteiininlähdettä, vähemmän sokeria ja enemmän kasviksia ja vihanneksia. Tuoreutta! :)

  Eiköhän näillä se hiilaripöhötys ja olo kevene taas siihen normaaliin, hyvään oloon, ja painoonkin.

  VastaaPoista
 2. Kilo suklaata ja puoli kiloa suolattuja pistaasipähkinöitä…Läskiä, potkaa ja tietenkin votkaa…

  Raskas oli joulun ruokavalio, kohtuus ei kuulunut ohjelmaan. Onneksi nyt pääsi kotiin sukuloimasta, ja kunhan nyt vielä tämän illan kotona elää kuin pellossa, huomenna jatkuu taas terve elämä.

  Uuden vuoden lupauksia en ole koskaan tehnyt, mutta nyt on kyllä harkinnan alla, että panisiko alkavalle vuodelle jonkin liikunnallisen tavoitteen, esim. tuhat kilometriä juoksua. Onneksi on vielä aikaa miettiä pari päivää, toivotaan, että keksin jotain kivempaa.

  VastaaPoista