sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Takaisin juoksukuntoon viikko #2!

Moikka! Täällä on melkoisen rankka viikko takanapäin ja täytyy sanoa, että olenpa iloinen huomisesta vapaapäivästä! :) Torstai-iltaan asti tuli tosiaan luettua tenttiin, ja tentin jälkeen pukkasi sitten flunssaa päälle, kun stressi alkoi helpottamaan (menee muuten ainakin läpi se tentti, jee). Vastustuskyky oli ilmeisesti päässyt heikkenemään hieman huonosti nukuttujen öiden takia, ja kroppa reagoi siihen samantien. En kuitenkaan ole ollut varsinaisesti "kipeä" eli ei kuumetta tms. vain kurkku kipeänä ja ääni mukavan käheänä, joten töihin oli mentävä, ja siellä vierähtikin sitten viikonloppu mukavasti. Treenaamaan ei kuitenkaan ole ollut asiaa koko loppuviikosta, koska sen verran kähinää kuitenkin on.

Kirjoittelin viimeksi tiistaina alkuviikon treeneistä, joten palataanpa viikossa taaksepäin keskiviikkoon! Keskiviikko-aamuna kävin palauttelemassa jalkoja tiistain Powerin jälkeen 40-minuutin Xycling-tunnilla Elixialla, jonka jälkeen tein vielä oman kehon painolla lyhyen treenin: linjauskyykkyjä, gluteus medius-harjoitusta, lankkuja ja lantionhallintaliikkeitä eli harjoituksia, joita osteopaatti on minua suositellut tekemään, jotta lantionhallintaa saadaan kehitettyä ja juoksutekniikkaa parannettua. 


Keskiviikko-iltana kävin ratsastamassa ja koitin keskittyä myös hevosen selässä syvien vatsalihasten hallintaan, ja se toimi todella hyvin, sillä istuntani hevosen selässä oli tunnin aikana parempi kuin vähään aikaan! :) 

Torstaina oli pakko laittaa lotto vetämään... Ja kyseessä ei nyt ole ihan perinteinen lotto vaan yksi monien juoksijoiden lempilotoista eli  2014 TCS New York City Marathonin juoksijapaikkojen arvontalotto! Arvonta suoritetaan maaliskuun lopussa ja TCS NYC Marathon juostaan 2.11.2014.  Katsotaan, jos toisella kerralla kävisi nyt tuuri, mutta mahdollisuudet ovat kyllä super pienet, mutta yrittänyttä ei laiteta. Nykissä maratonin juokseminen olisi kyllä unelmien täyttymys! :) 


Nykin maratonista haaveillen lähdin torstaina päivällä juoksemaan viikon "pitkän lenkin", joka tällä viikolla oli 11km. Käynnissä on nyt siis "takaisin juoksukuntoon"-ohjelmani toinen viikko. Pitkä lenkki pitenee viikottain yhdellä kilometrilla ja tavoitteena on tammikuun puolivälissä aloittaa maratontreeniohjelma hyvältä pohjalta. Kropan ehdoilla kuitenkin mennään ja sitä kuunnellen, joten katsotaan miten kunto kehittyy ja jalat vastaa taas vähitellen lisääntyvään juoksumäärään, joka tarkoituksella ja loukkaantumistaustaa ajatellen nousee hittaaasti mutta varmasti! :)
Valmiina lähtemään lenkille :)
Torstaina keli ei ollut kauneimmillaan, mutta juoksuun se oli oikein sopiva niin lämpötilaltaan kuin pilvisyydeltään. Juoksu kulki mukavasti ja  suhteellisen kevyesti, n. 6 minuutin kilometrivauhdilla. 
Lenkin statsit
Perjantai ja lauantai jäivät tosiaan treenien osalta lepopäiväksi ja tänään tein lyhyen vatsalihastreenin sekä osteopaatin määräämät harjoitukset. Todennäköisesti pidän vielä huomenna flunssan takia lepopäivän juoksusta, mutta ratsastamaan menen kuitenkin ellei olo huonone! Jos on hyviä vinkkejä tai superfoodeja, joilla taltutatte flunssia, niin kertokaahan! Kaikki keinot otetaan taas vastaan!! :)

Ja kiitos vielä kaikille tähän mennessä blogiarvontaan osallistuneille! On ollut aivan ihana lukea teidän kommentteja siitä, miksi juoksette! Haluaisin kommentoida jokaiselle erikseen, mutta se sotkisi arvonnan järjestysnumeroita, joten tässä tulee teille kaikille yhteinen kiitos juoksutarinanne jakamisesta! :) Arvontaan voi osallistua ensi torstaihin klo 23 asti, joten rohkeasti mukaan vaan! :) Jos voitto sattuu osumaan kohdalle, niin jokainenhan tekee itse viime kädessä päätöksen juokseeko puolikkaan HCR:llä ensi vuonna vai ei! :)

Mukavaa viikon alkua!

-Karoliina

7 kommenttia:

 1. Mun flunssantaltutuskeinot on appelsiini, mustikat ja auringonhattu-uute :) Ja ehdottomasti lepoa, jos on sairas olo, jotta tervehtyminen ei viivästy! Oho, en tiennytkään, että nyc maratonille arvotaan osallistujia! Pitääkö olla alla joku virallinen kisa-aika marasta, että saa osallistua arvontaan? Olis kyllä huikeeta, jos sulla tärppäis!! Pidän peukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!:) Kuulostaa hyvältä, pitääkin kokeilla tota auringonhattu-uutetta!! Joo, Nykin maratonille on periaatteessa 4 pääsyreittiä: kv-matkatoimistojen kautta (sairaaaan kallista), "guaranteed entry", jossa on useampia vaihtoehtoja esim. aikaisempien maraton-aikojen mukaan, hyväntekeväisyysjärjestöä edustamalla ja sitten on "non-guaranteed lottery" eli tämä lottoarvonta, johon saa osallistua kuka tahansa ja siinä jaetaan porukka kolmeen kategoriaan (NYC alue, kansallinen alue ja kansainvälinen) :) Arvontaan osallistui ainakin viime vuonna ihan jäätävä määrä juoksijoita, eli chanssit on tosi pienet, mutta ne on olemassa :) Ps. nyt meen lukee kunnolla sun tekstin ekasta pt-tapaamisesta!! :) Kivaa viikkoa Tiinuska!

   Poista
 2. Onneksi olkoon, tentin suorittamisesta! Itse olen paininut alaselän ongelmien kanssa ym. Blogiasi lueskellessa
  kohdannut tämän gluteus medius- lihaksen ja luulin, että sama ongelma siirtyi lukemisen kautta myös minulle, mutta tarkempi selvittely kohdentui alaselän vaivaksi (oik.) jumitti osin myös takareiden, osin itse aiheutettua, mitä menin nostelemaan liian raskaita painoja :( Koinko samalla dominoefektin, kun tein nyt nopeita vatsalihaksia niin revähti vas. kylki, nyt sitten kärsitään, käytän leveää ja joustavaa vyötä (korsettia) helpottamaan oloa.

  Liikunta enempi kävely painotteista tällä hetkellä. Vastoinkäymiset kasvattaa luonnetta ja nyt voi sitten ottaa lunkimmin lepäillen ja ladata akkuja/kehon huoltoa tulevaan. Aika näyttää tuleeko lisähaasteita kilojen muodossa
  näin joulun alla, (haasteet on tehty voitettaviksi). Nautinto + lepo= Lisähaaste. Nälkää ja voiton tahtoa itsensä voittamiseen pitää olla :) Flunssaa ja kurkun karheutta itse lievitän kuumalla Stroh- totilla, johon lirautan mukaan hunajaa :) Kuuma rommitoti on myös hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ohhoh, onpa sinulle tullut urheiluvammoja viime aikoina! :/ Tsemppiä toipumiseen! Ja oikeassa olet, vastoinkäymiset todellakin kasvattaa luonnetta ja ainakin omalla kohdalla loukkaantumisista on aina oppinut jotain lisää oman kropan toimivuudesta ja treenimenetelmistä. Pitääpäs selvitellä tuollaiset stroh-totit, jos tämä lenssu ei tästä ala hellittämään! :) Onneksi on jo menossa parempaan suuntaan! Mukavaa viikon alkua!

   Poista
  2. Moi! Kuin myös mukavaa viikon alkua! Stroh-toti "keep it simple" puol lasia vettä, mikroon minuutiksi, loraus stroh:ta ja hunajaa, siinä valmis juoma! Hunajalla makeutta mieltymysten mukaan :) Pöpöille kyytiä!
   Marjat varmaan hyvä vaihtoehto myös. Stroh- toti voi olla enempi miehinen lääkitys, oikein annosteltuna.
   Huomen tarkoitus jo kokeilla, kuinka kylki kestää. Ice Poweria ja hyvin tuettuna parannellut kylkeä ja suunta on paranemaan päin, vähän täytyy kyl varoa, ettei tule takapakkia tämän kanssa?

   P.S Pidän peukkua, et arpa osuu kohdallesi tulevana vuonna nyc maratonille =)

   Poista
 3. Tsemppiä NYCin maratonin arvontaan!!! Mä kauhistelin Juoksijalehden tilastoja ulkomaanmaratoneista... nycin maratonin hinta 500e!! WOT?! :D Aika paljon.. huh! Mut onhan se sellanen "once in a lifetime" -kokemuskin sitten :) Eli pidän peukkuja! Koskas se tulos tulee?

  Ja ihanan maltillisesti kasvatat taas juoksukilsoja! Hyvä juttu :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moii!! :) Joo, se on ihan hullun kallista, mutta nimenomaan olisi once in a lifetime-juttu. Ja oon lukenut siitä maratonista niin paljon ja vaan positiivisia juttuja siitä huikeesta fiiliksestä, että oon valmis maksamaan sen hinnan! ;) Ja Nykki on vielä mun lempikaupunki niin se oli aivan mielettömän siistiä! Mutta tosiaan kuten Tiinuskalle jo tossa kommentoin, niin todellakin tiedostan, että mahdollisuudet päästä mukaan on tooosi pienet, mutta päätinpä nyt kokeilla taas! Ja juu...oon oppinut jotain juoksukilsojen kasvattamisesta tässä ajan myötä... ;) Kivaa viikkoa!

   Poista