maanantai 30. joulukuuta 2013

Uuden vuoden lupauksena puolimaraton ensi vuonna?

Kuntosaleilla ja lenkkipoluilla vallitsee tällä hetkellä kova säpinä! Huomasin sen eilen jumpassa käydessäni. Salilla oli mielettömän paljon treenaajia ja parkkipaikat, ryhmäliikuntatunnit ja pukkarit täynnä. Tilanne joka voisi kiristää hermoja, mutta miksi sen pitäisi? Sehän on mielettömän hienoa, että niin monet ihmiset ovat innostuneet liikkumaan ja mahdollisesti tekemään jonkinlaista elämänmuutosprojektia uuden vuoden lupausten nosteessa! Salilla vallitsi sellainen tunnelma, josta pystyi aistimaan päättäväisyyttä, halua tehdä muutoksia ja motivaatiota. Hyvä juttu sanon minä! :) 

Uusi vuosi on perinteistä aikaa asettaa itselle tavoitteita tulevalle vuodelle. Minä tykkään tehdä itselleni erilaisia haasteita, joilla saan motivaation pysymään yllä. Usein haasteeni liittyvät jollain tavalla liikuntaan tai ruokavalioon kuten tammikuun haaste, josta kertoilen myöhemmin lisää. Suosittelen erilaisia itselle sopivia haasteita ja tavoitteiden asettamista, koska ne todella toimivat motivaattoreina, jos niihin on valmis sitoutumaan! Tavoitteita ja haasteita pohtiessa uudelle vuodelle kannattaa pitää mielessä, että asettaa sellaisia tavoitteita, jotka ovat saavutettavissa, ja suurempien tavoitteiden kohdalla muistaa asettaa niitä pieniä välitavoitteita sinne matkalle, jotta pääsee kokemaan onnistumisia, jotka ruokkivat motivaatiota! :) Kirjoittelin motivaatiosta ja motivoitumisesta postauksen muutama viikko sitten ja se löytyy täältäLähde: Pinterest
Viime aikoina blogiin on löydetty usein hakusanoilla, jotka liittyvät jollain tapaa puolimaratoniin. Siitä päättelin, että on varmasti useampia henkilöitä, jotka pohtivat puolimaratonin asettamista ensi vuoden tavoitteeksi! Puolimaraton on hieno juoksumatka ja mahtava tavoite. Se on tarpeeksi haastava, mutta ei ollenkaan mahdoton riittävällä harjoittelulla.

Lähde: Pinterest
Puolimaratonille valmistautuminen vaatii lähtötilanteesta riippuen useimmissa tapauksissa  noin 4-6kk valmistautumisen. Hyvä ja riittävä valmistautuminen omaa kroppaa kuunnellen tekee puolikkaan juoksemisesta mukavan ja turvallisen kokemuksen. Tammikuussa on siis hyvä aika aloittaa valmistautuminen kohti kevään ja kesän juoksutapahtumia. HCR toukokuussa 2014 on vuoden ensimmäisiä suuria juoksutapahtumia, ja Suomen kesä on täynnä hienoja tapahtumia ympäri Suomen. Tavoitetta itsellesi voit etsiä vaikkapa juoksija-lehden Juoksukalenterista


Jos puolimaratonille valmistautuminen kiinnostaa, tässä on muutamia postauksia, joita olen aiheeseen liittyen kirjoitellut aikaisemmin: 


Lisäksi muutama motivaatioon ja treenien suunnitteluun liittyvä postaus: 
Juoksuterkuin, 
Karoliina

Haluatko Candy on the Runin uudet blogipostaukset suoraan omalle Facebook news feedille? :) Seuraa Facebookissa: www.facebook.com/candyontherun


2 kommenttia:

  1. Kiva ja tsemppaava postaus! Minuakaan ei kyllä yhtään harmita se, että salit ovat pian uudenvuodenlupauksia lunastavia ihmisiä. Ei se ole minulta mitenkään pois, että toisetkin ihmiset tavoittelevat hyvää oloa elämäänsä :) ja vaikka osalla innostus hiipuukin, on joukossa aina heitäkin, joille yämä vuosi on erilainen ja liikunnasta tulee pysyvä osa elämää. Kokemusta on jonkin verran ;) ja vitsit...uskaltaisiko sitä nyt jo oikeasti ilmoittautua hcr: ään?! Se olisi kyllä niiin hieno tapahtuma juosta se eka puolikas, vihdoin ja viimein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu niinpä, ei ole toisen hyvän olon tavoittelu keneltäkään muulta pois!! :) Hmm...no Tiinuska sä tiedät mun mielipiteen, mutta teet itse oman päätöksen tietysti! ;) Nyt vaan kun sulla on se PT niin tää voisi olla tosi hyvä mahdollisuus, koska saat häneltä apua ja neuvoja valmistautumiseen...! :)

      Poista