tiistai 4. helmikuuta 2014

Juoksijan sosiaalinen media!

Kaikki juoksua harrastavat tietävät, että tämä laji on toisinaan hyvin yksinäistä puurtamista ja aina siihen ei saa vertaistukea sieltä, mistä sitä eniten kaipaisi eli perheeltä/kumppanilta/ystäviltä/lapsilta/vanhemmilta. On hienoa, jos oma "ydinporukka" suhtautuu juoksuharrastukseen positiivisesti ja tukevat siinä, mutta heiltä, jotka eivät itse harrasta juoksua, ei välttämättä voi saada ymmärrystä kaikkiin juttuihin, kuten:
 • aikaisiin aamuherätyksiin ennen kukonlaulua, jotta ehtii pimeässä juoksemaan ennen työpäivää
 • vesilasin ääressä vietettyihin illanistujaisiin, joissa alkoholiin ei kosketa seuraavan päivän pitkän lenkin takia
 • Lomasuunnitteluihin tietyn juoksukilpailun ympärille
 • Viikko-aikataulujen suunnitteluihin treenien ympärille
 • Ruokailujen säännöllisyyteen ja terveellisyyteen jne. :) 
Mutta onneksi juoksijoille on olemassa muun muassa sosiaalisen median puolella monia erilaisia foorumeja, joissa ajatuksia voi vaihtaa muiden juoksijoiden kanssa ja vertaistukea saa vaikkapa näihin yllämainittuihin asioihin.

Tässä muutamia vinkkejä juoksijan sosiaaliseen mediaan. 


Instagram

Instagram toimii mielestäni juoksun kannalta hyvänä inspiraation- ja motivaationlähteenä. Siellä voi seurata sinua inspiroivia juoksijoita tai #hashtageja, joista tässä muutama esimerkki: #juoksu #running #instarunners #halfmarathon #marathon #marathontraining #halfmarathontraining #hcr2014 #hcrstreetteam #sykesport  
Facebookissa on lähes kaikki suuret juoksutapahtumat esillä. Tässä muutama esimerkki seuraamistani sivuista:


Lisäksi FB:stä löytyy myös useiden juoksuaiheisten lehtien tai yhteisöjen sivut, joilla on jatkuvasti mielenkiintoisia postauksia. Tässä muutama esimerkki:
Runner´s World
Women´s Running magazine
Juoksija-lehti

Facebookissa kannattaa myös liittyä juoksufoorumi-ryhmään! Siellä on mielenkiintoisia keskusteluja ja ajatustenvaihtoa juoksemiseen liittyen ja vertaistuki on taattu! :)

Twitterissä 
toimii samat periaatteet hashtagien suhteen kuin Instagramissa ja seurattavia juoksumaailmasta riittää! :)


Pinterest toimii myös motivaatiokuvien keräämisen ja inspiraation lähteenä. Siellä voi kerätä esimerkiksi oman motivaatio-taulun juoksuun liittyen! :)Keskustelufoorumeista kannattaa kurkata ainakin Juoksufoorumi.fi. Siellä on paljon mielenkiintoisia ja asiallisia keskusteluja. Tätä kirjoitusta varten kävin pitkästä aikaa kurkkaamassa myös Suomi24 juoksu-keskusteluja, ja totesin, että ei tarvitse taas vähään aikaan käydä niitä katsomassa, mutta oman mielipiteen muodostaminen on sallittua tässäkin asiassa! ;) 

Itsellä aktiivisimmassa käytössä sosiaalisen median tileistä ovat Instagram, Facebook ja tietysti myös Heiaheia! :) Mitä sosiaalisen median palvelua sinä käytät aktiivisimmin? 


-Karoliina

3 kommenttia:

 1. Moikka.

  Löysin blogisi sattumalta ja todella iloinen olen että löysin. Ensinnäkin ihailen suuresti tuota sinun motivaatiotasi ja tietysti suorituksia joita olet jo tehnyt! (:

  Sellaista ajattelin kysellä voisitko tehdä postauksen juoksuharrastuksen aloittamisesta, tai mitå itse koet tärkeä kun aloittelee juoksuharrastusta esim. Millaisia lenkkejä, millaiset varusteet kannattaa olla, millaisen kengät, onko sinulla jotain vinkkejä antaa aloittelialle, millaista ruokaa suosittelet ja miten syömään yms.. itseäni on nyt pidemmän aikaan ruvennut polttelemaan juoksu, en vain oikein tiedä mistä ja miten aloittaa, samoin kengät ovat aivan mysteerit esim. Mitä ostaessa kannattaa ottaa huomioon?.

  Mutta kiitos tässä vaiheessa ja kiitos mahtavasta blogista! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva, että kommentoit ja tykkät blogista!! :) Olen kirjoittanut monia tähän aiheeseen liittyviä postauksia, linkittelen sinulle tähän muutamia: Juoksukenkien ostaminen: http://candyontherun.blogspot.fi/2013/11/vinkkeja-oikeanlaisten-juoksukenkien.html, Ruokavaliosta: http://candyontherun.blogspot.fi/2013/11/ruokavalioni-perusperiaatteet.html, Motivaatiosta juoksemiseen: http://candyontherun.blogspot.fi/2013/12/ajatuksia-motivoitumisesta-ja.html, Treenaamisen aloittaminen kohti puolimaratonia: http://candyontherun.blogspot.fi/2013/11/vinkkeja-valmistautumiseen.html Uskon, että näistä postauksista on ainakin apua! :) Juoksua aloittaessa ehdottomasti hyvät ja itselle sopivat juoksukengät ovat tärkein juttu! Kannattaa myös ostaa juoksuun sopivat housut, sillä juokseminen esimerkiksi juoksutrikoissa tuntuu ainakin minun mielestäni helpommalta kuin vaikka juokseminen verkkareissa. Kannattaa aloittaa juoksun harjoittelu rauhallisesti, esimerkiksi kävellä 5 minuuttia, juosta 5 minuuttia ja vähitellen aina pidentää juoksumatkaa. Toivottavasti näistä on apua sinulle :) Voit myös laittaa minulle meiliä candyontherun@gmail.com, jos sinulla on mielessä lisää kysymyksiä! Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista
  2. Kiitos linkeistä, tsekkaan ne aivan varmasti (:

   Mukavia juoksulenkkejä ja kivaa kevään odotusta sulle !!♥

   Poista