tiistai 25. helmikuuta 2014

Muutos omiin treenisuunnitelmiin ja perinteiseen maratonharjoitteluun!

Muutoksessa on kyse CrossFit alkeiskurssille eli On Ramp-kurssille ilmoittautumisesta, jonka myötä treenisuunnitelmat menevät hieman uusiksi! :) Innostuin tosiaan CrossFitistä aivan valtavasti, kun kävimme toissa lauantaina kokeilemassa sitä blogityttöjen kanssa. Minua kiehtoo lajissa sen monipuolisuus ja sen tuomat uudet ärsykkeet harjoitteluun. Mietin tätä asiaa reilun viikon ajan, ja punnitsin vaihtoehtoja. Onko järkevää lähteä muuttamaan harjoittelua melko radikaalisti paria kuukautta ennen kevään päätavoitettani eli Tukholman maratonia? Vai pitäisikö vain jatkaa samaan tuttuun tapaan kuten tähänkin asti? Tulin siihen tulokseen, että ei tämä nyt niin vakavaa ole, joten kokeillaan hieman uusiakin juttuja välillä! ;)

Harjoittelun muuttamisessa on tietysti riskinsä, sillä en tiedä kuinka kroppa tulee reagoimaan CrossFitiin pidemmän päälle. On Ramp-kurssi kestää huhtikuun ajan, eli neljä viikkoa, ja harjoituksia on tunnin verran, kolme kertaa viikossa. En tiedä menevätkö jalat kovasti jumiin ja millaisia vaikutuksia CrossFitillä tulee olemaan juoksuharjoitteluun. Silti asiaa harkinneena olen valmis ottamaan sen riskin, ja näin ollen voin toimia julkisena koekaniina maratonharjoittelun ja CrossFitin yhdistämisessä! ;) Pääasia minulle on kuitenkin pitää liikunta hauskana juttuna ja uskon, että CrossFit tuo sellaista pientä virkistystä tekemiseen jota ehkä tietämättäni olen kaipaillut jo jonkin aikaa. 
Tulos CrossFit treenistä toissa lauantaina...
Treenimotivaationi on tällä hetkellä hyvä. Liikun sen vuoksi, että se on minusta kivaa ja se saa minut voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin kuin liikkumattomuus. Haluan tietysti myös kehittyä ja kilpailla itseäni vastaan, koska se on hyvä keino minulle motivoida itseäni. Kuitenkaan liikunta ei minulle ole tällä hetkellä niin vakavaa, etten olisi valmis tekemään asioita ehkä hieman eri tavalla kuin "pitäisi". Tällä tarkoitan sitä, että en usko, että mikään juoksuopus varta vasten suosittelisi aloittamaan CrossFitin kaksi kuukautta ennen tavoitekisaa…;) Mutta, päätös on nyt tehty ja katsotaan kuinka likan käy!

Ilmoittauduin siis eilen On Ramp-kurssille ja olen siitä todella innoissani. Tein muuten ilmoittautumisen ennen, kuin huomasin Iltalehden otsikot, heh! :) Huhtikuun ajan treeneissä tulee olemaan siis CrossFittiä kolme kertaa viikossa ja lisäksi tietysti juoksua, ratsastusta ja kehonhuoltoa. Uskon, että juoksun yhdistäminen CrossFit-harjoitteluun onnistuu, koska juoksen vain maksimissaan kolme kertaa viikossa. Jos juoksua olisi enemmän ohjelmassa, voisin kuvitella, että treenimäärä ja kuormitus tulisi liian kovaksi minulle. Toiveenani on, että CrossFit kehittäisi minussa niitä ominaisuuksia, jotka koen heikkouksinani eli liikkuvuutta, voimaa sekä nopeutta, mutta jää nähtäväksi täyttyvätkö nämä toiveet. :)

HCR 10.5.2014

Muistutuksena vielä, että perjantaina 28.2 on viimeinen päivä ilmoittautua mukaan kevään HCR:lle 66 euron hintaan! Mukaan pääset täältä! Päätös osallistumisen suhteen kannattaa siis tehdä pian ja laittaa treenit alulle viimeistään nyt! :)


Toinen juttu: GoExpo 7-9.3.2014 Helsingin Messukeskuksessa! Ehdottomasti ainakin minun lempparimessut ja luvassa on taas paljon hauskaa liikunnallista ohjelmaa! Itse olen mukana messuilla HCR Street Team porukan kanssa kaikkina päivinä, joten tulkaa ihmeessä moikkailemaan HCR:n osastolle, jos olette paikan päällä! :)

Q: Miten luulette, että minun käy CrossFitin ja juoksun yhdistämisessä? :) Onko kokemuksia tämän yhdistelmän toimivuudesta?

Ps. Käykäähän lukemassa Sadun ihana teksti Mitä blogikuoren alla? Satu pureutuu hyvin aidolla ja ihanalla tavalla tärkeään aiheeseen, joka on blogimaailman aikaansaama negatiivinen vertailu toisiin ihmisiin, joka ei saa aikaan mitään hyvää. Blogien lukeminen positiivisen tsempin saamiseksi itselle on hyvä juttu, mutta vertailu ja itsensä tunteminen huonommaksi jonkun toisen takia ei tuo mitään hyvää. Vertaile siis vain itseesi ja koita olla päivä päivältä parempi sinä! <3

Mukavaa viikon jatkoa ja ihania keväisiä juoksulenkkejä, 

-Karoliina


16 kommenttia:

 1. Oi kuulostaa mageilta (ja rankoilta) suunnitelmilta! Kokemusta ei ole, mutta varmasti löydät itsellesi sopivan tavan yhdistää molemmat lajit :). Jään mielenkiinnolla odottamaan raportteja treeneistä ja miten kroppa reagoi niihin :)
  Täällä tulikin iisi viikko kun iski kurkkukipu :/. Toivottavasti loppuviikosta pääsis jo liikkeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Juu, rankkaa varmasti tulee olemaan, mutta myös siistiä, siitä olen melko varma! :) Ja toivon, että löydän sopivan tavan yhdistää molemmat treenit, kokeilemalla oppii! Voi että, toivottavasti kurkkukipu on jo hellittänyt ja pääset pian liikkumaan! Kivaa torstaita! :)

   Poista
  2. Joo, on kyl niin siistiä päästä haastamaan itseään! Taitaa jäädä aika hiljaseks tämä viikko kun lähti äänikin :(. Kivaa loppuviikkoa sinne! :)

   Poista
 2. Sulla on niin hyvä asenne! Ei tosiaan oo mitenkään vakavaa tämä kuntourheilu :)! On hyvä mennä just omien fiilisten mukaan! Mä voin kertoa, että uudet kujeet kyllä vaan lisäävät motivaatiota ennestään ;) Ja uskon kyllä todella, että crossfit tukee hyvin juoksua, vaikka riehuttaiskin isoilla painoillakin. Niinhän se Stubbikin kehui panonnoston parantaneen juoksua ;) Just hyvä Karkki, pidä meijät ajantasalla sitten, kun kurssi alkaa!!

  Ja heei, oon tulossa perjantaina messuille! Yritän bongata teijän osaston sieltä ;) Vai ootko siellä iltapäivällä silloin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna! <3 Oon huomannut, että positiivisella asenteella voi korvata monia muita puutteita, heh! ;) Jep, fiiliksen mukaan meneminen toimii kyllä hyvin just silloin, kun haluaa pitää homman kivana ja mä haluan! :) On sen verran härdelliä kaikin puolin tämä kevät (ja kesä!), joten liikunnasta viimeiseksi haluan ottaa stressiä! ;) Ja juu, uskon (ja toivon), että CrossFit on vain loppupeleissä hyödyksi koko keholle! Hei jee, tuu moikkaamaan sitten pe! Mun pitäisi ainakin näillä näkymin olla siellä ip! :) Kivaa, nähdään!

   Poista
 3. Täällä odotellaan kovasti raporttia ja tunnelmia kurssilta!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Sun juoksutaustalla voi tosiaan myös irroitella nyt keväällä. Tsemppiä treenaukseen ja kerrohan sitten kuinka käy! ;)
  Ja KIITOS tuosta linkityksestä, olitkin hienosti tiivistänyt blogitekstin sisällön. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, noh sehän jää sitten nähtäväksi, että oliko tää vallan villiksi heittäytyminen maratontreenin suhteen niin järkevää! :D Kiitos tsempeistä ja sinne myös takas! Ja juu, tottakai linkitin, se oli huippu teksti! <3

   Poista
 5. En usko että mitään ongelmia tulee, sun pitää vain olla valmiina luopumaan joko muista harjoituksista tai vähentämään niiden intensiteettiä jos tuntuu ettet ehdi palautumaan crossfit-harjoitteista tarpeeksi. Käytännössä WODit korvaa aika hyvin anaerobiset, vauhtikestävyysharjoitukset ja intervallijuoksut joten lenkit kannattanee pitää on rampin ajan pk-alueella, samalla tulee palauteltuakin.

  Tsemppiä uudenlaiseen harjoitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista! :) Juu, näin mä kelailin itse tätä myös, että kovat treenit tulee varmasti tehtyä CrossFitissä ja juoksun intensiteetin pidän kevyempänä sen kurssi ajan. Saa nähdä miten kroppa vastaa tähän treeniin, mutta pitää vain kuulostella sitä ja toimia sen mukaan. Kiitos paljon tsempeistä, tosi innoissani olen kyllä! :)

   Poista
 6. Jee, ihan mahtavaa! Ei voi muuta kuin ihailla sun asennetta :) Todella mielenkiinnolla jään seurailemaan sun kokemuksia, sillä itseänikin kiinnostaisi homma sitten syksyllä. Ja kuten edeltäjät ovat kommentoineet, sulla on jo niin vahva juoksutausta ja -kunto, että saat tästä taatusti treeneihisi vain mahtavaa lisäbuustia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiinuska! <3 Toivottavasti saan lisäbuustia, se olisi nimenomaan tarkoitus! Ja treenien monipuolistaminen ja noiden muutamien ominaisuuksien kehittäminen! :) Mutta katsotaan, raportoin varmasti kokemuksista, ihanaa kuulla, että te seurailette mielenkiinnolla. Kivaa viikonloppua, joko matkakuume on päällä?? :)

   Poista
  2. Kyllä!!! :D ihanaa vkonloppua myös sulle!

   Poista
 7. Hei! Ihana lukea ajatuksiasi siitä, miten liikunta ei ole _niin_ vakavaa. Otin saman näkökulman loppuvuodesta ja heti löytyi uusi into treeneihin. Iloisia hetkiä liikunnan parissa! t. Haidinieve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kun tulit lukemaan! :) Jep, ei liikunta ole tosiaan niin vakavaa ja sen pitää ehdottomasti olla hauskaa! :) Tietysti ainakin omalla kohdalla se mitä tehdään, tehdään tosissaan, mutta kaikkea ei tarvitse tehdä "by the book" vaan niinkuin itselle hyvältä tuntuu! :) Samoin sinne iloisia liikuntahetkiä!! :)

   Poista