sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Treeniviikko #6: Lenkkeilyä Miami Beachilla ja Central Parkissa

Heippahei! Home sweet home! :) Palailin tänään kotiin ihan mahtavalta viikon reissulta Miamista ja Nykistä! Tuntuu siltä kuin olisi ollut reissun päällä vähintään pari viikkoa, sillä niin paljon ehti tehdä ja kokea viikon aikana. Pääsin tosiaan juoksemaan viime sunnuntaina Miamin puolimaratonin, vaikka sitä edeltänyt flunssa piti minua jännityksessä viimeiseen asti. Lauantaina reissuun lähtiessä olo alkoi kuitenkin olla aika hyvä ja parani koko ajan, joten tein lauantai-iltana Miamissa päätöksen, että lähden juoksemaan sunnuntai-aamuna ja kuulostelen kroppaa koko ajan, sillä vaikka flunssa oli parantunut, niin kropalle puolimaratonin juokseminen flunssan jälkeen ei ole mikään kevyt juttu. Mutta..pidän teidät jännityksessä vielä hetken aikaa, sillä Miamin puolikas oli niin huikea juttu, että se kaipaa ihan oman "Race recap"-postauksen ja koitan saada sen kirjoitettua mahdollisimman pian!! Sitä ennen käydään läpi tämän viikon (loma)treenit! :)

Maanantaina herättiin aikaisin ja oltiin jo 7 maissa aamiaisella. Hetken sulattelujen jälkeen suunnattiin reippaalle aamukävelylle. Käveltiin 1,5h ihanissa Miami Beachin maisemissa.









Kävelyn jälkeen päätettiin vuokrata City-pyörät pariksi tunniksi ja huristeltiin niillä 10km lenkki Miami Beachia pitkin. Ihan super hauskaa ja mahtava tapa nähdä maisemia! Pyörien vuokraus oli todella edullista ja maksoi 7 dollaria/2h. 




Tiistai aamulla herättiin jälleen aikaisin ja suunnattiin aamukävelylle rannalle. Käveltiin Boardwalkia pitkin pohjoiseen rantaa pitkin ja takas tultiin osittain rantaviivaa pitkin. Hiekka oli tasoitettu sen verran kovaksi, että siinä oli hyvä kävellä ja myös hölkkäillä hieman. Tehtiin 1,5h lenkki suurimmaksi osaksi kävellen reippaasti, ja väleissä hieman hölkkäillen. Jaloille teki hyvää pieni kevyt hölkkäily ja palauttelu sunnuntain puolikkaan jälkeen. 



Näissä maisemissa ja lämpötiloissa kun saisi aina juosta aamulenkkejä, niin en varmaan skippaisi treeniä koskaan! ;) 
Keskiviikko oli matkapäivä; lähdettiin Miamista kohti Nykkiä. Itärannikolla oli lumimyrskyjä, joten aamulentomme La Guardiaan peruuntui ja meidät rebookattiin iltapäivän lennolle Atlantan kautta. Atlantassa kone oli myöhässä pari tuntia ja olimme lopulta Nykissä keskiviikko-iltana vasta klo 22 aikaan, kun alunperin meidän piti olla perillä iltapäivällä. Päivä meni siis matkanteko tunnelmissa, joten treenit jäi väliin :) 

Torstai-aamuna olin kuitenkin hyvien yöunien jälkeen virtaa täynnä ja suuntasin aamulenkille Central Parkiin. Hotellin sijainti oli kätevästi 7th Avenuella 55th street, joten matka Central Parkiin oli n. 400 metriä. Ei arvatenkin ihan sattumaa, vaan suunniteltu juttu :) Keli Nykissä tuntui brrrrrr kylmältä, pakkasta oli muutama aste, mutta onneksi talvijuoksukamat, jotka olin pakannut mukaan oli tarpeeksi lämpimät ja muutenkin juostessa tuli lämmin nopeasti. Juoksin n.6,5km lenkin tarkoituksena vähän verrytellä jalkoja matkan jälkeen. Tämä oli myös ensimmäinen "kunnon" juoksulenkki puolikkaan jälkeen. 




Perjantaina en tehnyt erikseen treeniä lukuunottamatta venyttelyjä ja muutamia vatsalihaksia hotellihuoneessa. Kävelyä tuli kuitenkin sekä torstain että perjantain aikana varmaankin vähintään 10km päivässä, sillä liikuimme reippaasti edestakaisin Manhattania, jotta ehdimme varmasti näkemään kaikki haluamamme jutut. 

Lauantai-aamuna kävin juoksemassa vielä toisen lenkin Central Parkissa, ja tällä kertaa juoksin koko puiston ympäri menevää reittiä pitkin, jonka pituus on 6,1 mailia eli 9,76km. Central Parkissa on asfaltoidut tiet, joissa on juoksijoille ja kävelijöille oma "kaistansa". Niitä pitkin oli hyvä juosta, sillä pienemmät polut puistossa olivat melko jäisiä. Tässä linkki Central Parkin juoksijoille tehtyyn karttaan. Puistossa on yllättävän paljon mäkiä, joten niihin kannattaa varautua. Täällä vielä lisäinfoa juoksemisesta Central Parkissa: http://www.centralparknyc.org/visit/things-to-do/sports/running-jogging.html
Jos matka suuntautuu Nykkiin, suosittelen ehdottomasti juoksulenkkiä Central Parkissa! Maisemat ovat huikeat ja paikallisten juoksijoiden keskellä saa hyvän juoksufiiliksen aikaiseksi!



Tänään sunnuntaina taidan ottaa melko iisisti ja tehdä korkeintaan vähän lihaskuntoa ja venyttelyjä. Olo on aikaeron takia hieman väsynyt, joten pitää taas keräillä itsensä tästä kohti uutta viikkoa ja kiireistä arkea. Ensi viikolla odotan innolla paluuta lihaskuntotreenien pariin ja hmm…terveellisen ruokavalion pariin! :D Olin tämän viikon kertakaikkisen lomalla myös ruuan suhteen ja herkuteltua tuli paljon..ja se oli ihanaa! Mutta nyt pitää taas palailla arkeen siinäkin suhteessa! :)

Toivottavasti teillä on ollut mukava viikko, tuntuu kivalta olla taas kotona, vaikka rakastankin reissailua yli kaiken. Muu maa mustikka, oma maa mansikka <3

-Karoliina


Seuraa blogia Instagramissa ja Facebookissa




8 kommenttia:

  1. No huh, mitkä lenkkimaisemat!! :D ihan "normiviikko" ;) Erityisesti nuo lumiset kuvat New Yorkista ovat erityisen ihania. Tuli vähän ikävä sinne... Myös tosi hienot juoksushortsit sulla (vaikka onkin Ruotsin värit ;)). Muistatko mistä olet ostanut? Mä en omista yksiäkään shortseja, mutta jotkut juuri tuontyyliset olis kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jep oliskin normiviikko tällanen, kelpaisi! ;) Hmm…apua, en yhtään muista mistä noi shortsit on! Saattaa olla Jenkeistä nekin ostettu joskus! Mulla on aika monet tollaset shortsit, eri väreissä vaan! Ne on tosi hyviä! :)

      Poista
  2. Ihana toi kontrasti noissa lenkeissä.. on hellelenkkiä rannalla ja sit lumista lenkkiä Nycissä.. mut molemmat kelpais! Toi Central Park kyllä vaikuttais ihan unelmalenkkipaikalta! Olishan se huikea kokea, vaikka muuten New York ei oo ykkösenä mun matkaunelmissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Joo, kontrasti oli kyllä aika mieletön. Suoraan biitsiltä talvikeliin :D Central Park on ihana ja kuule, Nykki kannattais olla siellä matkaunelmien ykkösenä, se on niin paras kaupunki!! ;) <3

      Poista
  3. Kuulostaa ihanalta lomalta! Ja hienoa, että flunssa ei pilannut puolimaratonsuunnitelmia! Rapsaa odotellessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Rapsa luettavissa! Toivottavasti jaksat kahlata läpi, siitä tuli pitkä! :D

      Poista
  4. Ihania lomakuvia! Oma matkakuume vain nousee...vielä kaksi kuukautta ja kaksi päivää loman alkuun. Shoppasitko muuta mukavaa kuin Asicsin Nimbukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, 2 kk menee nopsaan! Meetkö Nykkiin vai jonnekin muuallekin? Heh, tulihan sitä muutakin shopattua :D mutta ei ihme kyllä treenivaatteita vaan ihan "normaalien ihmisten vaatteita" eli paitoja, mekkoja, farkut jne :)

      Poista