torstai 20. maaliskuuta 2014

Movement treenit juoksijalle osa 2: Etukyykyn perusteet & päivän lenkkitreffit

Heippa! Mukavaa torstaita! Sykesportin sivuilla on julkaistu nyt toinen treenivideo Movement-treeneistäni Jukka Rajalan opissa.

Videossa harjoittelemme etukyykyn perusteita ja Jukka antaa jälleen hyviä vinkkejä ryhdikkään juoksuasennon ylläpitämiseen. Oma juoksuasento todennäköisesti "kaatuu" myös juostessa hieman eteenpäin, ja sen huomaa apuna olleen jumppakepin kanssa taiteilusta. Toivottavasti saatte videosta hyviä vinkkejä omiin treeneihin! Minä ainakin aion hyödyntää Jukan oppeja jatkossakin, ja syväkyykkyharjoitukset ovat jo kovassa vauhdissa! :)

Tänään kävin päivän treeninä juoksemassa 14 kilometrin lenkin ystäväni Jutan kanssa. Jalat alkoivat vasta tänään tuntua kunnolla palautuneilta viime viikon 30 kilometrin lenkistä, ja alkuviikosta olenkin vain hölkkäillyt kevyesti juoksumatolla muutamia kilometrejä kerrallaan, ryhmäliikuntatuntien jälkeen. Tänään valittiin hieman sattumalta todella mäkinen lenkkireitti Espoon keskuspuistossa ja saatiin tehtyä hyvät mäkitreenit, kun kivuttiin useita todella jyrkkiä mäkiä ylös ja alas. Nähtyäni HCR:n alustavan reittikartan aikaisemmin tällä viikolla totesinkin, että mäkitreenejä kannattanee ottaa hieman lisää treeneihin mukaan, jotta ne eivät tunnu sitten Runilla niin pahoilta! :) 

Hyvän kaverin tai kaverien kanssa juokseminen on ehdottomasti parhaita juttuja, joita tiedän! Toisesta saa niin paljon lisää tsemppiä ja samalla ehtii lenkin aikana vaihtamaan kuulumiset ja tarvittaessa parantamaan maailmaa! ;) Lenkkitreffit kaverin kanssa on siis yksi parhaista juoksuvinkeistäni, joka toimii ainakin minulla, jos lenkille lähteminen muuten on hankalaa, ja vaikka ei olisikaan niin silti kannattaa joskus kokeilla! Kun treffit on sovittu, ei niistä hevillä luisteta! Kiitos Jutta seurasta! <3
Juokseva sammakko? ;)
Juoksetko sinä mielummin yksin vai kaverin kanssa? Onko sinulla lenkkitreffejä usein ohjelmassa? :)

Kivaa viikonloppua!

-Karoliina 


13 kommenttia:

 1. Noista videoista saa kyllä tosi paljon oppia ja vinkkejä! Tein niitä viime videon kyykkyharjoituksia, ja olin yllättänyt, kun en ollutkaan iiiihan niin jumissa, kuin luulin. Pikkasen vain. :) Nyt pitääkin kepin kanssa alkaa treenata tuota syväkyykkyä. Hyvin näkyy videolla jo sun kehitys.. vikat kyykyt on jo tosi hyviä verrattuna ekoihin :)

  Mä niin tykkään kans lenkkitreffeistä! :) Kuulumisten vaihtaminen lenkillä on vaan niin paljon kivempaa kuin kahvikupposen äärellä! Saa raitista ilmaa ja liikuntaa samalla kun parantaa maailmaa! Ihan huomaamatta menee yleensä aikakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oon kyllä sinänsä hyvä "koekaniini" tossa videolla, koska tollaiset treenit on mulle ihan uusia ja en tosiaan ole (kuten huomaa) kovin hyvä liikkuvuudessa, niin nimenomaan näkyy se kehitys siinä samalla! :) Tosi kiva, jos noista videoista on ollut hyötyä! :) Meidän pitää mennä lenkkitreffeille joku päivä!! Kivaa viikonloppua Hanna :)

   Poista
 2. Mäkin oon ehdottomasti yhteislenkkien kannattaja! Mikäs sen parempi tapa tavata ystävää, kun lenkkeillä raittiissa ilmassa :) Pidempikin matka taittuu ihan huomaamatta, puhumattakaan toisen tsempistä vauhtilenkeillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Nimenomaan se tsemppi, joka tarttuu siitä toisesta ja yleensäkin seura on ihan parasta! :) Kivaa viikonloppua!! :)

   Poista
 3. Nää videot on ollut ihan huippuja! Tänäänki syväkyykyssä vain nökötin ja lueskelin lehteä :)

  Ja kyllä! Juoksutreffit on parhaita. Onkin tosi kiva, kun on lukuisia treenikavereita. Etenkin pitkille lenkeille kaipaa seuraa, vaikka hyvä niitä yksinkin tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, että on ollut hyödyksi sullekin! Mäkin oon yrittänyt könötellä syväkyykyssä, mutta en kyllä kauaa jaksa olla :/ Pitää harjotella lisää! Harmi, kun asutaan niin kaukana toisistamme, ois kiva juosta yhdessä välillä! :) Mutta ehkä me saadaan jotkut lenkkitreffit kesälle suunniteltua! Hyvää viikonloppua! :)

   Poista
 4. Lenkkitreffit on parasta vaikkakin mulla todella harvinaista herkkua. En oo saanu viel tarpeeks tehokkaasti tätä juoksun ilosanomaa vietyä eteenpäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mä tuun raahaa sut lenkkitreffeille joku päivä! Kivaa viikonloppua! :))

   Poista
 5. Mä tykkään juosta kaverin kanssa ihan jo senkin takia, että harvoin ehtii muuten näkemään niin juoksutreffit tai muut treenitreffit on hyvä tapa hoitaa liikunnat ja kavereiden kanssa näkemiset samalla kertaa (kaksi kivaa juttua yhdessä). Joskus on kyllä kiva juosta yksinkin ja kuunnella musaa ja mennä ihan omaa vauhtia. Pitkät kyllä menee mukavammin kaverin kanssa. Ollaan koitettukin kaverin kanssa synkata aikataulut niin että päästäis mahdollisimman usein yhdessä juoksemaan. Ja toisen kaverin kanssa on kans vakkaripäivä millon treenataan yhdessä jossakin muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oon samaa mieltä, että liikunnan ja kavereiden yhdistäminen on myös ajankäytön kannalta tosi hyvä juttu! Kaikki on niin kiireisiä nykyään, että on hyvä yhdistää pari kärpästä yhdellä iskulla! :) Toi onkin ihan huippu juttu, jos teillä on vakkaritreenipäivä kaverin kanssa! Ei varmasti tule niin helposti luistettua treeneistä, kun kaveri odottaa! Kivaa viikonloppua Tanjalle! :)

   Poista
  2. Samoin sulle! :) ja ei tosiaan ilman todella hyvää syytä tule luistettua treeneistä ku ne on jo valmiiks sovittu :).

   Poista
 6. Tosi hyvä tuo kyykkyvideo, sitä miettii vaan miten väärin itse tekee kyykkyjä...! Ei sitä muista aina miettiä asentoa, kun luulee tietävänsä ja osaavansa, mutta kyllä noita tsekkauksia kannattaa tehdä ja olisi hyvä nähdä videolta tai ainakin peileistä omaa tekniikkaa. Omaa juoksuasentoa on tullut mietittyä paljonkin lenkeillä ja siihen kaipaisi kyllä apuja.

  VastaaPoista
 7. Hyviä treenejä vedät! Ehkä tunnollisella treenaamisella välttää paremmin myös loukkaantumisia? Lenkkipoluilla voi myös varioida sammakko hyppelyä ja kävelyä, kädet niskan takana? Aluksi tasaisella ja lisä haasteita saa mäkitreeninä :) Nuorena tullut näitä tehtyä. Hyviä treenejä kevääseen!

  VastaaPoista