tiistai 18. maaliskuuta 2014

Movement-treenit juoksijalle: video Sykesportin kuvauksista!

Moikka! Kerroin muutama viikko takaperin viikottaisessa treenikatsauksessa vierailustani Sykesportin kanssa Compact Fit Centerissä, jossa pääsin harjoittelemaan Jukka Rajalan opissa erilaisia liikkuvuutta parantavia liikkeitä. Vierailusta ja harjoitteista tehty videosarja on nyt valmiina, ja kaksi ensimmäistä osaa on julkaistu Sykesportin sivuilla. Ensimmäisessä videopätkässä höpisemme Jukan kanssa tavoitteistani sekä haasteista, ja Jukka kertoo millaisia harjoitteita hän oli miettinyt minua varten. 


Tavoitteenihan on tietysti tällä hetkellä vahvasti juoksupuolella, ja vaikka tarkoituksena ei olekaan muuta kuin kuntourheilla ja leikkiä oman elämäni huippu-urheilijaa ;) oli tämä Jukan oppiin pääsy ihan huikea tilaisuus imeä itseensä oppia ja tietoutta liikkuvuuden parantamisesta ja sen vaikutuksista juoksuasentoon ja tekniikkaan. Haasteita minulla nimittäin riittää juuri liikkuvuudessa sekä lihastasapainon kehittämisessä ja Jukka antoi kyllä oivallisia vinkkejä juuri liikkuvuuspuolelle. Syväkyykky on päivän sana! :)

Toisessa videopätkässä päästään jo asiaan eli syväkyykkyharjoituksiin. Itse en ollut juurikaan lämmitellyt ennen kuin aloitimme kuvaukset, ja voin kertoa, että aluksi syväkyykyssä oleminen oli kyllä todella haastavaa. Ihme, että se ei videossa enempää näy naamasta! Mietin vähän väliä, että mitäköhän se Jukka vielä keksii, koska en pysty enää olemaa tässä asennossa, haha! :D Mutta hyvin siinä sitten vähitellen tälläinen jäykkäkroppainenkin alkoi vertyä ja loppua kohti asennossa oli ihan mukava olla. 

Jostain syystä en valitettavasti saa linkitettyä videota suoraan blogiin, mutta voitte halutessanne katsoa sen täältä: http://sykesport.fi/juoksu/movement-treenit-juoksijalle-osa-2-syvakyykky-ja-avaavat-harjoitteet/

Mukavaa tiistain jatkoa! 

-Karoliina

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvä video!! Pitääkin alkaa harjoitella tuota liikkuvuutta! :) Näytät kyllä yllättävän rennolta tossa videossa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voin kertoa, että olin rennosta kaukana! ;) Mutta kiva, jos tykkäsit! Ja sama täällä, liikkuvuustreeniä pitää tehdä lisää! :)

   Poista
 2. Tossa oli kyl tosi hyviä ohjeita! Mulle syväkyykyssä on ongelmallista, kun säären etuosa kiristää niin kamalasti. Vähän leveämmässä kyykyssä on helpompi olla. Harjoitusta harjoitusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Jep, oon samaa mieltä, että tosi hyviä ohjeita Jukka antoi :) Joo, mulla oli sama juttu syväkyykyn kanssa ennen kuin tajusin, että pitää oikeasti olla aika leveässä haarassa ja jalkaterät + polvet tosi auki (ja samaan suuntaan). Hyviä syväkyykkyjä! ;)

   Poista
 3. Tosi hyvä video ja hyvin sä vedit ne :) Ihan hurjan hyvää liikkuvuusharjottelua. Mun piti välillä nousta ylös vähän suoristelemaan jalkoja, ei jaksanu kyykätä niin kauaa..vaikein kohta oli se viimeinen, missä piti isolle varpaalle nostaa..tuli pohkeeseen hapokas olo, se ei tainnut olla se pointti? No täytyy vaan harjoitella :)

  VastaaPoista