sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Treeniviikko #13: Hauskoja treenitreffejä & mäkitreenit HCR-koutsin johdolla!

Tämä viikko on ollut treenien puolesta todella mukava, koska olen päässyt tekemään puolet treeneistä yhdessä kavereiden kanssa! Vaikka liikkuminen on nykyään minulle melkolailla rutiinia ei treenaamaan lähteminen aina kuitenkaan ole helppoa. Kun treenitreffit on sovittuna, niitä odottaa ihan erilaisella innolla! :)
Kuva torstailta, jolloin tehtiin HCR Stree teamin tyttöjen kanssa mäkitreeniä :)
Viikko alkoi vähän kevyemmin, sillä olin tehnyt pitkän lenkin edellisen viikon sunnuntaina. Maanantain treeniksi riitti illalla kaksi ratsastustuntia. Tiistai oli ihana hemmottelupäivä! Kävin pitkästä aikaa kampaajalla ja sen jälkeen 90 minuutin urheiluhieronnassa Espoon urheiluhierontakeskuksessa. Hieronta teki todella hyvää ja sen myötä päivä oli muuten lepoa, jotta lihakset saivat rauhassa palautua. 

Keskiviikkona sitten vasta alkoi tämän viikon varsinainen "treeniviikko". Olin sopinut HCR Street teamin Siirin kanssa juoksutreffit alkuiltaan ja päästiinkin Siirin kanssa juoksemaan kevyt 9km:n lenkki Haukilahdesta rantaraittia pitkin Matinkylään ja takaisin. Siirille Espoon maisemat oli uusia, joten oli kiva näyttää omia "parhaita lenkkipaikkoja" ja höpötellä samalla kuulumisia. Tuuli puhalsi aika kovaa lenkin aikana, ja muutamat ärräpäät saatettiin päästellä siellä vastatuulessa puskiessamme, mutta onneksi samalla aurinko paistoi ja keli oli muuten kohdallaan. Lenkin jälkeen tein vielä kotona 10 minuutin core-treenin. Kiitos Siirille seurasta! :)



Torstaina oli sitten luvassa kauan odotetut HCR Street teamin mäkitreenit Laura P:n ja Laura H:n kanssa! Hölkkäiltiin alkuverkaksi noin 1,6km:n matka "HCR-mäkeen", jossa koutsimme Jouni ja Sykesportin kuvausryhmä jo meitä odotteli. Kyseinen mäki on uudella HCR-reitillä n. 10km kohdalla ja se on suhteellisen loivasti nouseva, mutta pitkä kuin nälkävuosi! ;) Jouni oli kehitellyt meille mäkitreenin, jossa juostiin aina minuutin ajan mäkeä kiihtyvällä vauhdilla ylös ja hölkättiin palautteluna alas. Jokaisella kerralla oli tarkoitus päästä hieman pidemmälle kuin edellisellä kerralla. Tehtiin harjoitus ensin 5x ja sitten noin 4 minuutin palautus ja uudelleen 5x. Alkuun treeni tuntui "ihan helpolta", mutta huhhuh, että alkoi hapottamaan jaloissa, kun toistoja tuli useampia ja vauhdit kasvoivat. Itse ainakin huomasin, että vauhdin jako ei ollut ihan hanskassa. Helposti lähti aivan liian kovaa, ja kone hyytyi jo hieman puolivälin jälkeen. 
Jounin parhaimpia vinkkejä mäkijuoksuun oli muistuttaminen käsien käyttämisestä apuna juoksun rytmittämisessä, sillä ne unohtuvat tosi helposti. Ja lisäksi se henkinen puoli, usko itseesi, kyllä se mäki loppuu joskus! ;) 

Mäkitreenien aikana ei paljoa hymyilyttänyt, mutta sen jälkeen sitäkin enemmän! Ihan huippu treeni oli, kiitokset vaan the koutsille ja mahtaville treenikavereille Laura P:lle ja Laura H:lle! <3 Mäkitreenien jälkeen palauteltiin vielä hölkkäillen hitaalla vauhdilla pitkin keskuspuistoa ja tietysti vaihdettiin kuulumisia samalla. Yhteensä juoksua kertyi reilu 10km. 


Huippuja tyyppejä nämä tytöt!! :)
Hymy herkässä treenin jälkeen! :)
Perjantaina vuorossa oli lihaskuntotreeniä Elixialla, Power-tunnin muodossa. Tämä olikin viimeinen treeni vähään aikaan Elixialla, sillä laitoin kortin tauolle pariksi kuukaudeksi. Maanantaina alkaa Crossfit On Ramp-kurssi, jonka aikana en varmasti ehdi vielä lisäksi treenailemaan Elixialla. Onneksi oli tuo kortin "jäädytysmahdollisuus", jonka pystyin hyödyntämään. Nyt onkin sitten hetki aikaa miettiä treenikuvioiden jatkoa, sillä lauantaina pääsin taas verestelemään Esport-muistoja ja totesin jälleen kerran, että Esportin ryhmäliikuntatunnit on kyllä omasta mielestäni ihan parhaita..hieman houkuttelisi takaisin Esportin asiakkaaksi siirtyminen, sillä tuntitarjonta ja puitteet muutenkin ovat todella hyvät.

Lauantaina tosiaan osallistuttiin Esportilla järjestettyyn jumppatapahtumaan Sporttaillaan-blogin Hannan kanssa. Tapahtuman järjestäjinä yhdessä Esportin kanssa toimivat Hearts&Minds-blogin Sanna sekä Ny Reenataan-blogin Anne ja Elina. Meillä oli luvassa pienimuotoinen jumppamaraton, alkuun 20 minuuttia Bodyattackia, sitten tutustuminen Les Millsin uusimpaan Grit Strenght-tuntiin puolen tunnin ajan ja loppuun vielä puoli tuntia Hot Joogaa. Oli aivan huippua päästä pitkästä aikaa kunnon ryhmäliikuntatunneille!! :) Kaikki tunnit meille ohjasi ihana ja aurinkoinen Assi Paula. 


Minä ja Hanna joogatunnin alussa! 
Erityisesti tykkäsin BodyAttackista, se on ainakin toistaiseksi ehdoton suosikkini kaikista ryhmäliikuntatunneista. Huomasi, ettei viime aikoina ole juurikaan tehnyt treenejä korkeilla sykkeillä, sillä attackin 20 minuuttia tuntui tunnilta, vaikka ihanaa olikin! Tahtoo lisää attackia! Grit Strenght oli myös mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jossa tehtiin kokonaisvaltaista treeniä, lyhyempiä sarjoja kuin BodyPumpissa (usein 1 minuutti, toisinaan 2 minuuttia kerrallaan). Lopuksi oli ihana venytellä lämpimässä joogasalissa. 


Kuvaus Grit Strenght-tunnista! 
Ihan huippua oli päästä mukaan tähän tapahtumaan! Mikäs sen parempaa lauantaipäivänä kuin hyvä treeni mukavassa seurassa! :) Saatiin myös matkaan ihanat "Goodie-bagit", joissa oli muun muassa raakasuklaa-herkkuja Ruohonjuuresta, muutama Nivean uutuustuote sekä Esportin Crosstraining-tunneille tutustumisliput! Kiitos vaan Esportille ja ihanille Sannalle, Elinalle ja Annelle tapahtuman koordinoinnista! 

Tänään sunnuntaina oli sitten ohjelmassa viikon pitkä lenkki. Vitkuttelin ja vatkuttelin lenkille lähtöä vaikka kuinka kauan kauniista kelistä huolimatta. Ei vain jostain syystä huvittanut oikein mikään, mutta päätin sitten ottaa itseäni niskasta kiinni ja suunnata lenkkipolulle. Joskus kun on vähän "plää-fiilis" on juoksu ihan parasta terapiaa. Se saa ainakin minut useimmiten heti paremmalle tuulelle. Juostessa on aikaa mietiskellä asioita, ja usein ajatukset selkiytyvätkin juuri juoksulenkillä. "Running is the best and the cheapest therapy out there" on niin totta! :) 


Eihän tällaisissa maisemissa voi kuin hymyillä! :)

En ollut etukäteen päättänyt lenkin pituutta, vaan päätin juosta niin pitkään kuin huvittaa, mutta kuitenkin vähintään pari tuntia. Juoksin pitkästä aikaa Soukanniemen ympäri ja sieltä Espoon rantaraittia pitkin Kivenlahteen ja sieltä lenkuran kautta keskuspuistoon ja kotiin. Reitin varrelle osui niin kauniita maisemia, että oli pakko pysähtyä välillä kuvailemaan. Pidin vauhdin kevyenä (keskivauhti oli 6:11min/km) ja sykkeet pk-alueella, keskisyke tällä lenkillä oli 143. 



Lenkin pituus oli lopulta 26km ja kesto n. 2h 40 minuuttia. Hyvän pitkiksen sain tehtyä ja siihen olen tyytyväinen! :) 



Huomenna tosiaan alkaa Crossfit On Ramp-kurssi, jota odotan sekä innolla että jännityksellä. Se miten Crossfit vaikuttaa juoksutreeneihin jää nähtäväksi. Pitää kuunnella kroppaa, ja katsoa kuinka se vastaa uudenlaisiin treeneihin ja toimia sen mukaisesti. 

Miten teidän treenit on sujuneet tällä viikolla? Käytätkö sinä koskaan "lenkkiterapiaa" hyödyksi, jos mieli on jostain syystä matala tai stressaa? 


Ps. Huomenna 31.3 viimeinen HCR-ilmoittautumispäivä! Nyt ei kannata enää miettiä! ;) www.hcr.fi/ilmoittautuminen



Kivaa sunnuntain jatkoa, 
Karoliina 










11 kommenttia:

  1. Ensinnäkin, kiitos eilisestä jumppatapahtuman seurasta! Oli kyllä kivaa kun sai jumppailla hyvässä seurassa! :) Ite tykkäsin kans attackista, ja mielellään joskus kokeilisin koko tuntia!

    Toiseksi, kyllä - lenkkiterapia on tuttu! Miten voikaan olla, että mieli 99% varmuudella nousee aina, kun lähtee lenkille?! :) Siellä myös ehtii ajatella asiota jotenkin kunnolla. Liikunta on vaan niin mahtavaa, kun se nostaa mieltä niin paljon :)

    Kolmanneksi, TSEMPPIÄ on ramp -kurssille! Pidä meidät sitten ajan tasalla, mitä kurssi pitää sisällään, miten se vaikuttaa juoksuun ja kuinka kroppa reagoi niin erillaiseen treeniin!

    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne, ja mukavaa uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos ittelles kun tulit seuraksi!! :) Eka wodi takana ja on sellainen fiilis, että huhtikuusta todellakin tulee HUH-huhtikuu! :D

      Poista
  2. Oi jestas miten kiva viikko sulla ollut! :) Ja ihan hullun jännittävää, että se on ramp nyt alkaa! En malta odottaa, että saan lukea sun kokemuksia siitä. Vähänkö susta tulee voimamimmi!! ;)

    Ja kyllä, treeniterapiaa on käytetty täälläkin. Muistan tosi hyvin muutaman treenin, joiden aikana olen lähes fyysisesti tuntenut stressin ja väsymyksen sulavan pois. Kun se paha päivä siinä hetkessä taittuu, haluttaisi vaan hymyillä ja halailla kaikkia vastaantulevia ihmisiä ;) Kyllä liikunta on vaan yksi parhaista stressinhallintakeinoista, mitä tiedän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toi on niin totta, että liikunta on yksi parhaista keinoista stressinhallintaan!! Kirjottelen Crossfit-kuulumisia kun vaan kerkiän! Nyt alkaa pikkasen kiireinen kuukausi täälläpäin nimittäin! :) Kivaa viikkoa Tiina! :)

      Poista
  3. Mahtava viikko!!:) Ja kyllä, juoksu on niin terapeuttista.

    Ja crossfit-kokemuksia odottelen minäkin:)

    VastaaPoista
  4. Aikas loistava treeniviikko sulla ja mielenkiinnolla odottelen kuulumisia uudesta treenistä!

    Mulla oli kans aika hyvä treeniviikko ainakin juoksun suhteen. Lihaskuntoa en tälläkään viikolla ehtinyt mutta ajattelin se korjata ens viikolla. Juoksin pari kymppiä ja vitosen hölkän ja joogasin. Ja juoksin nopeimman kymppini ehkä ikinä tänään! Huikea fiilis. Ajattelin kokeilla paljon lähtee ku juoksin vaihteeksi yksin eikä tarttunut pystyä puhumaan.

    Kivaa viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, onnea nopeimmasta kympistä!! :) Se on ihan huikea tunne, kun juoksee omia enkkoja! Ja muutenkin tosi hyvä treeniviikko sulla myös! Kivaa viikkoa sinne! :)

      Poista
  5. Täälläkin odotellaan innolla sun postauksia On ramp kurssista. Kivaa viikkoa sulle!
    Kuten huomasitkin muun somen kautta, mulla oli "vähän" plaah fiilis perjantaina mutta kun olin tarpeeks vitkutellu, sain kuitenki lähdettyä - ja hyvä niin. Tuli tosi mahtava fiilis, hyvä viikonlopun aloitus ja itse lenkkikin kulki mukavasti. Muutenki sain ihan kelpo treeniviikon. Tänään vaan nokka alko vuotaa niin pahasti että oli pakko siirtää kaavailtu "pitkä" lenkki huomiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä Tarja! Niin hyvä, että lähdit sillon perjantaina ulos kuitenkin, se on aina se vaikein vaihe päästä ovesta pihalle! :D Toivottavasti flunssanpoikanen taittuu ennen kuin kunnolla ehtii alkaakaan! Kivaa viikkoa sulle myös! :)

      Poista
  6. Tarja "juoksutauolla, ei tauolla, juoksutauolla..." :)1. huhtikuuta 2014 klo 9.41

    Itsellä taas palauttelua fysioterapiasta :/ Lihaskalvokäsittely oli tällä kertaa kivuliaampi, auts! Mut tiedän että se helpottaa :) Nyt on uuden asennon myötä kipeytynyt pohkeet ja akillekset, hohhoi sentään :D Mut hei, ihan superkivaa tässä viikossa on se, että mä alotan juoksukoulun :)
    Hyvältä kuulosti sun viikko jälleen :)

    VastaaPoista