sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Treeniviikko #17: Kotimaisen juoksukauden avaus Länsiväyläjuoksussa!

Moi vaan! Toivottavasti teidän viikko on sujunut mukavasti. Täällä on hieman rikkonainen treeniviikko takana, joka kuitenkin päättyi mukavasti, kun pääsin kirmailemaan tänään perinteisen juoksukauden avauksen eli Länsiväyläjuoksun! :)


Ensin kuitenkin treeniviikon kuulumisia:

Maanantain treeneinä olivat ratsastustunti (esteitä) ja crossfit. Crossfitissä treenattiin yhden käden tempauksia kahvakuulalla ja wod näytti tältä: 

10min AMRAP (as many reps as possible)

10xtempaus (vas)
10xaskelkyykky
10xtempaus (oik)
10x askelkyykky 

Tiistaina käytiin juoksemassa rauhallinen 9km lenkki ystäväni Jutan kanssa Pirkkolassa. Juoksulenkin jälkeen vuorossa oli vielä crossfittiä, jossa tehtiin tekniikkatreeninä kahvakuulalla erilaisia harjoituksia ja lopuksi tiimi WOD, joka näytti tältä: 

Tiimi WOD (12min 3 kierrosta)

3 rounds
30x kettleball swings
30xToes to bar
30xpull ups

Tämä WOD tosiaan tehtiin kolmen hengen joukkueina, mikä oli tosi hauskaa! Sääntöinä oli, että yksi joukkueesta saa tehdä liikettä kerrallaan ja kun yksi ei enää jaksa, seuraava jatkaa. Meidän joukkueessa jaettiin aika hyvin niin, että kaikki tekivät 10xper liike ja sitten vaihdettiin. Tiimi sai ehdottomasti tsemppaamaan kyllä enemmän kuin yksilösuoritus! 

Keskiviikkona sitten pukkasi flunssan päälle ja olo oli sen mukainen, että buranan avulla mentiin. Kuumetta tai kovaa kröhää ei ollut, mutta oli kuitenkin parempi jättää päivän treenit väliin. Illalla oli HCM Kick Off yhteistreenit Pirkkolassa ja iso porukka tulikin paikan päälle. Itse olin mukana koordinoimassa, mutta juoksut jäi tällä(kin) kertaa juoksematta

Torstaina olo oli jo sen verran hyvä, että illalla menin mukaan On Rampin viimeiselle kerralle katsomaan tekniikat, mutta jätin lopputreenin tekemättä, koska en halunnut vielä nostella sykkeitä flunssan takia. 

Meidän melkein koko On Ramp-kurssiporukka yhteiskuvassa :)
Huh, On Ramp tosiaan takana! Täytyy sanoa, että kurssi oli ehdottomasti hyödyllinen tekniikoiden opettelun kannalta, ja niistä opin paljon uutta. Meillä oli myös tosi mukavaa porukka kurssilla, joten fiilis oli kaiken aikaa hyvä ja kannustava. Samalla on kuitenkin helpottavaa, että kurssi on ohi, koska aikataulujen tiukkuus ja treenien myöhäinen ajankohta (usein n.21.45 asti) alkoi omalla kohdalla hieman verottaa. Crossfit On Rampin kurssimaksulla pääsisi treenailemaan vielä toukokuun ajan, mutta tällä hetkellä fiilis on sellainen, että haluan keskittyä 110% juoksuun, koska viimeiset viikot ovat olleet sen suhteen niin rikkonaisia. En siis tiedä tuleeko CrossFitissä käytyä toukokuussa, mutta ainakin se mahdollisuus on olemassa! On Ramp todisti myös sen, että olen tosiaan enemmän kestävyyskuntoilija kuin voimailija! ;) Olin aina ihan innoissani, kun tehtiin jotain aerobista, mutta isojen painojen nostelu ei ole oma juttuni, ainakaan tällä hetkellä. Mutta tulipahan kokeiltua, ja ainahan on hyvä kokeilla uusia juttuja! :)

Perjantaina pidin viikon toisen lepopäivän, joka olikin tarpeellinen, sillä viikonloppuna laitettiinkin tossua toisen eteen ihan reippaasti! Lauantaina vietettiin tyttöjenpäivää neljän rakkaan ystävän kanssa ja meidän ohjelmaan kuului päivän aikana kävelyä 19km!! :) Aikaahan siihen meni monta tuntia ja välissä otettiin useampi varikkokäynti, mutta hauskaa oli ja kävely kävi hyvästä treenistä. Ilta päättyi saunomiseen ja hyvään ruokaan. Ei hullumpi tapa viettää aurinkoista lauantaita! :)

Tänään sunnuntaina oli sitten vuorossa perinteinen juoksukauden avaus, Länsiväyläjuoksu. Osallistuminen kyseiseen kisaan tuli ajankohtaiseksi aika viime hetkellä, mutta eipähän ainakaan turhaan jännittänyt! Länsiväyläjuoksu on tosi mukava ja hyvin järjestetty juoksutapahtuma, jonka tapahtumakeskus sekä maali-ja lähtö sijaitsevat Otaniemessä, Espoossa. Viime vuonna olin mukana Länsiväyläjuoksussa ensimmäistä kertaa, ja silloin juoksin lyhyemmän matkan. Raporttia siitä löytyy täältä. Tänään matkana oli 17,3km ja olin kyllä intoa täynnä, kun pääsin lähtöviivalle. Viime viikot eivät ole olleet juoksutreenien kannalta otollisia (ensin penikkaongelmaa ja sitten flunssaa), joten tuntui mahtavalta vihdoin päästä juoksemaan pidempää lenkkiä, vaikka oletettavaa olikin, että juoksusta tulisi kaikkea muuta kuin helppoa. Lähdettiin matkaan yhdessä Street teamin Siirin kanssa, mutta aika pian sain huomata, että Siirillä oli vauhti päällä, joten annoin hänen mennä menojaan ja pyrin keskittymään omaan juoksuun ja löytämään siihen edes jonkinlaisen rytmin. 


Aloinkin löytää hyvää rytmiä juoksuun ennen ensimmäistä juomapistettä, mutta hieman juomapisteen jälkeen alkoi todella mäkinen osuus kilometrien 7-9 välillä ja rytmi rikkoontui. Jouduin käyttämään paljon energiaa, että tsemppasin itseäni mäkiä ylös. Hyvä rytmi alkoi taas löytyä 11km kohdalla ja 14km aloitin (ainakin henkisen) loppukirin. 15km kohdalla olin n. 1:21:40 ajassa, ja maalissa ajassa 1:34:30. Hyvä pitkistreeni tuli tehtyä myös HCR:ää ajatellen! 


Nyt toivon kovasti, että ensi viikosta tulisi juoksutreenien suhteen ehjä ja saisin taas sen hyvän juoksufiiliksen takaisin, joka oli muutamia viikkoja sitten. Tänään jalat tuntuivat hyviltä, mutta muuten oli sellainen olo, että paukkuja ei ollut niin paljon, kuin haluaisin olevan. Varmasti tietysti flunssa aikaisemmin viikolla vaikuttaa asiaan, ja myös se, että viimeisten kolmen viikon juoksumäärät ovat olleet todella vähäisiä. Mutta..tämän päivän juoksusta on hyvä jatkaa! Hymyä huuleen ja tossua toisen eteen, näillä mennään! :)

Miten teidän (treeni)viikko sujui?? Joko HCR jännittää sinne menijät? :)

Kivaa vappuviikkoa! 

-Karoliina
4 kommenttia:

 1. Hyvä, että flunssa ei iskenyt pahemmin ja pääsit juoksemaan. :) Ootan kyllä niin innolla jo HCR:ää! Treeneistä kirjottelin blogiin, joten sieltä saa vähän tarkemmat kertomukset, mutta juoksin 3 lenkkiä, joogasin 2 kertaa ja kävin kerran salilla. Ja haasteet päälle. Ja sellanen on kyllä olokin :D. Pidän peukkuja, ettei enää tuu mitään mutkia matkaan treenien suhteen :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin meni jälleen, tuli poikkeuksellisen paljon treenejä viikolle. Eilen jopa sellainen ajatus kävi mielessä, että ihan oikeesti ehkä jaksaisin sen puolikkaan :) No, katotaan extremet ensin ja mietitään sitten jatkosuunnitelmia.
  Hienoa, että sait nopeesti taltutettua flunssan ja paljon tsemppiä vikoihin treeneihin ennen kisoja!!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Karkki! Huh huhtikuu alkaa olla paketissa! Kivoja juoksulenkkejä! Ja jotaki rehellistä koostetta crossfitistä olis kiva kuulla - kannattiko / kannattaako lähteä?:)

  VastaaPoista
 4. Länsiväyläjuoksu näyttää kivalta ja mukavan pitkäkin. Ehkä mäkin tulen sitten ens kerralla kokeilemaan, kun olen tässä helsinkiläistymässäkin piakkoin. :D Eiköhän sun juoksukin alla pian kulkemaan, ottaa tietty hetken verran noiden pikkuvaivojen jälkeen. Mä olen ollut täällä 6 päivää kuumeessa influenssan kourissa ja vieläkin aika heikko-oloinen, joten saattaa hetken vielä, ennen kuin minäkin olen taas juoksukunnossa. Heh. Mutta onneksi kesällä ehtii sitten juosta, nyt pitää ensin parantua. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista