sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Onko elämää maratonin jälkeen?

Heh, vastaus otsikon kysymykseen: Kyllä on, ja kiireistä sellaista! :) Palautuminen maratonin jälkeen on sujunut hyvin. Heti sunnuntaina, päivä maratonin jälkeen, kävin kävelemässä reilun tunnin iltalenkin, ja jalat sai siinä mukavasti verryttelyä. Palautumisen kannalta toimiva setti on mielestäni kevyt liikunta, riittävä nesteiden nauttiminen, ravintorikas ruoka ja uni. Suorituksen vaativuudesta omalle kropalle riippuu, kuinka kauan palautumiseen menee. Oma sykemittarini kertoi, että palautuminen tulee kestämään noin 5vrk, joten pidin juoksutaukoa yhteensä 4 päivää ja viidentenä päivänä ohjelmassa oli kevyt tunnustelulenkki. Nämä palautumisjutut ovat todella yksilöllisiä, joten tässäkin tapauksessa on varmasti paras kuunnella omaa kroppaa ja fiiliksiä. 

Maanantaina ohjelmassa oli kaksi ratsastustuntia, esteitä ja koulua. Etukäteen olin epäillyt, että jalat tulisivat olemaan super jäykät ja ratsastaminen jäykistäisi niitä entisestään, mutta ei tilanne ei onneksi ollutkaan niin paha. Estetunnilla päästiin karauttelemaan maastoesteitä ja siinä sai hyvän kesäfiiliksen päälle! Tiistai ja keskiviikko olivat muiden kiireiden takia lepopäiviä ja ensimmäiset juoksuaskeleet maratonin jälkeen otin torstaina Espoon Nice Runissa! 

Nice Run on tosiaan naisille tarkoitettu juoksutapahtumakonsepti, jossa juostaan n. 5km lenkki ja sen jälkeen nautitaan herkullinen picnic. Tällä kertaa kelit suosi ja aurinko paistoi melkein picnicin loppuun asti. Järjestelyt olivat Otaniemessä oikein onnistuneet, ja vietettiin mukava ilta tyttöjen kanssa hölkkäillen ja syöden picnic-eväitä. Omalla kohdalla juoksu tuntui aika kankealta aluksi, mutta jalat vertyivät loppua kohden ihan hyvin. Vauhti oli tosi kevyttä, mutta pääasia oli päästä liikkeelle! :)


Nice Run Picnic-tunnelmaa
Perjantaina kävin töiden jälkeen juoksemassa 40 minuuttia (6,66km). Rauhallista vauhtia silloinkin. Lauantaina suuntasin pitkästä aikaa Elixialle Poweriin! Teki hyvää päästä nostelemaan painoja, ja huomasi kyllä, että taukoa oli ollut, sillä lihakset tulivat kipeiksi, vaikka painot eivät olleet huimia. Nyt pitää yrittää taas käydä säännöllisemmin, kun kortti on taas voimassa. 

Tänään aamulla kävin juoksemassa 8km hieman vauhdikkaamman lenkin, joka kulkikin ihan mukavasti. Johtunee eilisistä hiilaritankkauksista, kun kaverin synttäreillä tuli vedettyä napaan vaikka mitä herkkuja, ja sama tahti jatkui tänään, kun juhlistettiin yhden kaverin Babyshowereita! Varsinainen juhlaviikonloppu siis takana! :)


Valmiina juhlimaan kaverin kolmekymppisiä! :)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

-Karoliina 

4 kommenttia:

  1. Minä menin innoissani puntille, mutta ei vissiin ollut ihan paras idea. Jalat tukossa, ja oikea sääri vaivaa.. :/ penikkatautia tms? Pitää valita nyt kehonhuollollisempia lajeja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Toivottavasti sääri on jo paremmassa kunnossa!! Kivaa alkavaa viikkoa sinne! <3

      Poista
  2. Geez, sä oot saanut startattua maratonin jälkeisen treenin upeasti! Mulla kertynyt hikiset ja hitaat 15 kilometriä tällä viikolla, eikä muusta treenistä tietoakaan...mutta kyllä täältä vielä ylös tullaan! Seuraavaa reissua vaan suunnittelemaan :)

    Ihanaa kesää Karkki! Oli kiva löytää sun blogi!

    /Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiva, että löysit tänne! :) Nojoo..en nyt menis kehumaan näitä treenejä ja määriä, aika hiljaista on ollut, kun on hiukkasen kiirettä pitänyt! Oli kyllä niin huippu reissu, että todellakin otetaan uusiksi asap! Ihanaa kesää sinne Tukholmaan! <3

      Poista