sunnuntai 31. elokuuta 2014

Ensimmäinen kisakymppi Midnight Runissa!

Eilen juostiin Midnight Run Helsinki, joka on muutamassa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa Suomen kolmen suurimman juoksutapahtuman joukkoon. Erityisen Midnight Runista tekee juoksun myöhäinen lähtö, karnevaalitunnelma ja reitti, joka kulkee mukavasti Helsingin keskustassa. Itse olin mukana Midnight Runilla ensimmäistä kertaa, ja odotukset olivat tietysti melko kovat, koska tapahtumaa on kehuttu niin paljon! 


Ennen juoksua ehdittiin tietysti ottamaan kuvia HCR Street team porukalla :)
Melkein koko porukka: Laura P, Laura H, Nina, minä, Siiri ja Andrei

Midnight Runiin valmistautumisessa oli oma latauksensa, koska kyseessä oli mulle ensimmäinen kisakymppi ikinä! Olen siis juossut Naisten Kympin muutaman kerran, mutta en laske niitä kisoiksi, koska aikaa ei oteta. Takana on kahdeksan puolimaratonia ja kaksi maratonia, mutta ei yhtään kymppiä. Oli siis aika lähteä hakemaan kympin virallista tulosta, ja tsekkaamaan tämän hetkinen kunto. Kymppi antaa kuitenkin hieman osviittaa syksyn puolikkaille siitä millainen vauhti niillä olisi realistinen. 

Alkuverkkaa ja tuomiokirkko komeasti taustalla! :)
Aika meni nopeasti hengaillessa Street team-porukalla ja pian kello olikin jo niin paljon, että meille tuli melkein kiire ehtiä lähtöön Siirin kanssa, heh. Löydettiin kuitenkin ryhmän 2A tuntumaan hyvin jopa 2 minuuttia ennen lähtölaukausta ja pongattiin tuttuja, joten muutamat runfiet oli otettava ennen kuin oli lähdön hetki! :) 


Ihan fileissä olevaa porukkaa! :D #runfie
Ja pam…oli aika lähteä matkaan! Mulla oli etukäteen ajatuksena ottaa alku iisisti, mutta eihän siitä mitään tullut, kun porukka ympärillä oli niin hurjalla menopäällä. Siiri, Laura P. ja Samuli painelivat horisonttiin hurjaa vauhtia ja itse jäin hakemaan omaan juoksuun hyvää rytmiä ja fiilistä ja annoin speedyjen mennä suosiolla menojaan. Ensimmäinen kilsa meni aikaan 4:53, seuraava vielä hieman vauhdikkaammin 4:44. Sitten piti vähän himmata ja palata viiden minuutin kilsavauhdin tuntumaan; 4:57, 5:01, 4:52, sillä tiesin, että liian kova vauhti alussa kostautuu vielä. Viiden kilsan kohdalla mietin, että voi piru..kymppi on tosiaan pitkä matka, ja vielä on puolet jäljellä, mutta ei auttanut kuin jatkaa matkaa ja alkaa keskittymään muuhun kuin GPS:n tuijottamiseen ja vauhtiin. Matkan varrella oli onneksi paljon viihdykettä, musiikkia, cheerleadereita, samba-tanssijoita ja mukavasti myös yleisöä, jotka saivat ajatukset pois vauhdin kyttäämisestä ja juoksu tuntui pätkittäin ihan mukavalta. Kilometrit 6-10 menivät aikaan 4:59, 5:05, 4:47,5:08 ja 4:43. Selkeästi kilometri 8-9 oli vaikeata, maaliin tuntui olevan niin pitkä matka ja voimat alkoivat olla koetuksella.


MAALI!!!
Viimeiselle kilsalle sain kuin sainkin puristettua lisää vauhtia ja siitä tulikin lopulta koko kisan nopein kilsa. Oma GPS näytti maalissa matkaksi 10,34km, mikä johtunee siitä, että koko matkaa en tosiaan ole juossut optimaalisinta reittiä, jota pitkin rata on mitattu. Loppuaika oli 50:33, johon täytyy tietysti olla tyytyväinen, mutta hieman jäi harmittamaan ettei 50 minuuttia alittunut, koska se oli niin lähellä! Jos en olisi juossut ekstraa 340m, olisi tulos ollut alle 50 minuuttia, mutta toisaalta tiedän, että pystyn alle 50 minuutin suoritukseen ja hyvä niin. 



Maalihuolto toimi Midnight Runilla mukavasti ja saatiin napattua banaanit ja elovenakeksit ja juotavaa juoksun jälkeen ilman suurempia jonotteluja. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli todella kiva ja hyvin järjestetty! Ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, jos vain mahdollista! :) 

Olitko mukana Midnight Runilla? Mitkä fiilikset jäi? 

Kivaa alkavaa viikkoa! 

-K

18 kommenttia:

  1. Upee juoksu! Meillä näytti kans kaveri Trackeri 10,3km mutta mennään nyt ton virallisen mukaan. :) Tosi kiva tapahtuma! Just kävin itekin kirjottelemassa blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos! :) Niin oli sullakin, kävinkin kommentoimassa! ;) Joo, niin se taisi tosiaan olla 10.2-10.3km, kun samaa on näyttänyt monilla GPS:t, mutta ei sitä varmaan saisi tasan 10km juostua ellei juokse radalla! Noh, enemmän harmittaisi, jos se olisi ollut alimittainen, joten hyvä näin! :)

      Poista
  2. Tämä on ihan selvä viiden osallistujan gallupin perusteella: Midnight Run oli 10.2 - 10.3 km! Minullakin Suunto näytti 10.23 km.

    Midnightrun - samalla rahalla 200 metriä enemmän!

    Kiitos kivasta raportista ja aivan ykkösluokkaisesta seurasta, Karoliina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Tavallaan aika köyhää...Tukholma kun tarjosi sentään samalla rahalla 800 metriä lisää! ;) ;) Haha! Oli kyllä huisin hauskaa taas, lisää näitä!! Ja kiitos sullekin speedy puumatrikoinen nainen mitä parhaimmasta seurasta! ;D <3

      Poista
  3. Hienoa, mistä vauhtikestävyyden puutteesta valittelitkaan tuossa lähiaikoina..? ;) No joo, onhan se puolikas tietty hieman eri asia, mutta HYVÄ! :)

    Itse olin myös juoksemassa eilen ja mentävä on ens vuonnakin - upea tapahtuma! Mulle "iltajuoksijana" sopisi vallan mainiosti, että kaikki tapahtumat pidettäis näin ilta-aikaan. :D Mä kellotin ajan 56:01, ja kyseessä kans eka kisakymppi!

    Energistä alkavaa viikkoa sullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo nimenomaan se, että puolikas on sen verran pidempi matka, etten kyllä olisi tota vauhtia vetäissyt vielä toista yli kymppiä perään! Mutta tuli kyllä hyvä treeni tehtyä! :) Jee, onnea sulle myös hienosta ajasta!! :) Toi aika sopi mulle myös juoksemiseen, mutta en kyllä meinannut saada unta sen jälkeen..kävin kroppa ja mieli ihan hurjilla kierroksilla vielä reilusti puolen yön jälkeen! :)

      Poista
  4. Oijoij, mahtista! Palautui viime vuoden fiilikset mieleen :) Ensi vuonna haluaisin olla mukana taas! Hieno juoksu ja nätit kisapaidat, tuollaiset karkkimaiset ;) Ja taisi sattua taas ihan hyvä keli, ettei sateessa tarvinnut juosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ens vuonna sit mukaan vaan taas! :) Joo paidat oli kivat, tykkäsin! Ja keli oli mitä mainioin, ei sadetta ja lämpötila Forecan mukaan +13 eli hyvin tarkeni t-paidalla ja shortseissa juosta. Kivaa viikkoa Tiinuska <3

      Poista
  5. olin ekaa kertaa tuolla kans ja hyvin meni!tosi mukava tunnelma.uusiksi ensi vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kivaa!! Tuntuu kaikille olleen siellä aika hauskaa ja tunnelma oli kyllä hyvä! Lisää tällaisia tapahtumia! :)

      Poista
  6. Oijoi! Kuulostaa niin huipulta tapahtumalta!:) Mäki tahon joku vuosi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa kyllä lähteä mukaan joku vuosi! On se sen hypetyksen arvoista! :) Tosin jos kasvaa vielä tapahtuma paljon niin sitten tulee taas järjestäjille uudet haasteet, mutta eiköhän ne ne ratko, kun Tukholmassa jengiä on 3x enemmän ja sielläkin homma toimii!

      Poista
  7. Hieno juoksu, onnea! Itsekään en ole koskaan kisoissa kymppiä juossut, mutta voin kuvitella sen olevan aika raadollinen matka. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suvi! :) Jooo! Kymppi on muka "lyhyt" verrattuna puolikkaaseen, mutta oi voi kun se tuntuukin pitkältä, kun yrität sitä juosta omaa kovaa vauhtia…haha! Mutta pitäisi varmasti juosta enemmänkin noita, koska on kyllä super hyvää treeniä!

      Poista
  8. Jei, kiva rapsa! :) Onnea hienosta juoksusta, ekasta kympin virallisesta ajasta! :) Oli kyllä huikee meininki tuolla - ihan lempparein tapahtuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiitos Hanna!! :) Nojuu, et ole kyllä turhaan hehkuttanut MNR:ää!! Ei ehkä vielä ottanut mun lempparitapahtuman titteliä, mutta aika kärkeen kyllä meni ja voi suositella! :)

      Poista
  9. Munkin mittari näytti matkaksi 10,19 km. Sinänsä todella ikävää, että matka taisi olla pidempi kuin piti ja monella jäi varmasti omien tavoiteaikojen alitus tämän vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Joo, monilla se on näyttänyt 200-300m plussaa, mutta vaikea sanoa onko matka oikeasti ylimittainen vai onko vaan meidän juoksijoiden juoksulinjoissa se vika eli ei pysytä (tietenkään) sillä otimaalisella mitatulla linjalla koko matkaa…Kuitenkin mielummin vähän ylimittanen kuin alimittanen, koska alimittaisen reitin tulokset eivät olisi tilastokelpoisia, kun taas ylimittaisella se kymppi tulee ainakin juostua. :) Toivottavasti sulla oli kuitenkin myös hyvä juoksu Midnight Runissa! :) Kiitos kun kommentoit!

      Poista