perjantai 12. syyskuuta 2014

Day in the life (syyskuu 2014)

Tykkään itse lukea blogeista kirjoittajan kuvausta omasta päivästään. On mielenkiintoista tietää miten muut viettävät päivänsä ja miltä se arki todellisuudessa näyttää kenenkin kohdalla. Todellisuus ei tietenkään muodostu yhden päivän kuvaamisesta, mutta siitä saa pienen näytteen toisen elämästä. Eilinen päivä, jota kuvaan tässä on varsin tyypillinen viime hetken tenttipaniikkipäivä! ;)


Torstai 11.9.2014

  • 8.30 herätyskello soi, availen silmiä hetken ja otan kännykän käteen..social media junkie tarkastaa ensimmäisenä Facebookin ja Instagramin ja sitten bloggerin :)
  • 8.45 nousen ylös sängystä, petaan sängyn, pukeudun kotivaatteisiin ja sanon heipat hubbylle, joka lähtee töihin. Pesen kasvot ja rasvaan naaman, heitän piilarit silmiin. Peilistä kurkistaa fresh-aamuface, mutta en jaksa meikata, koska tulen olemaan suurimman osan päivästä kotona lukemassa seuraavan päivän tenttiin.
  • 9.00 Laitan kahvin tippumaan ja teen aamiaista, tänään tekee mieli jotain makeaa, joten päädyn kahteen ruisleipään ja niiden päälle maapähkinävoita ja banaaniviipaleita, kahvin lisäksi juon vitamiiniporetablettijuoman. 
  • 9-10 syön rauhassa aamiaista, lueskelen blogeja ja päivitän juoksutapahtumat-sivua omaan blogiin. Käyn linkkejä läpi, ja linkkaan jokaisen tapahtuman kohdalle kirjoittamani raportin kyseisestä tapahtumasta. Mietiskelen blogin ulkoasua ja testailenkin muutamia vaihtoehtoja, mutta en päädy muuttamaan mitään, vielä. Jostain syystä aina kun pitäisi lukea tenttiin, tekisin mielummin blogijuttuja. On se kumma juttu! ;)

  • 10 Otan laadullisen tutkimuksen tenttikirjat eteeni ja alan lukemaan. Hetken luettuani mieli alkaa harhailla ja saan idean tehdä tämän postauksen, joten aloitan sen kirjoittamalla ensimmäiset rivit.. :)
  • 10.15 Palaan takaisin tenttikirjan ääreen ja päätän vakaasti, että nyt luen…
  • 10.45 Puhelin soi…Äiti soittaa! :) Vaihdetaan kuulumiset ja sovitaan, päivästä, jolloin mennään HIHS:iin eli Helsinki International Horse Show:hun. Päädytään ottamaan liput sunnuntaille, jotta päästään katsomaan World Cup-luokkaa. 
  • 11 lukemiset jatkuu! Nappaan keitetyn kananmunan suuhuni jääkaapista, sillä vatsa alkaa kurnia.
  • 12 mennessä saan käytyä viimeisen neljästä tenttikirjasta läpi. Kirjassa on paljon ei olennaista, ja tyydyn selaamaan ainakin 100 sivua läpi vain silmäillen. Näistä ei tulla kysymään mitään. Kirjatentteihin lukemisen taito on nimenomaan olennaisten asioiden erottamisessa. Kaikkea ei voi muistaa eikä kaikesta pysty kirjoittamaan muistiinpanoja ylös..eikä kannatakaan. "Muutaman vuoden" opiskelukokemuksella olen tullut aika hyväksi poimimaan olennaiset asiat tenttialueesta. 

  • 12 teen lounaaksi ison salaatin ja keitän päiväkahvit! Kotona opiskelun hyviä puolia on ehdottomasti se, että lounaan saa valmistettua itse. Syön lähes aina lounaaksi ison salaatin. Syödessäni lounasta, kirjoittelen taas samalla tätä postausta ja luen myös muutamia postauksia suosikkiblogeistani. Seurailen bloggerin kautta tosi paljon blogeja. Lounaan jälkeen tekee mieli "jotain pientä hyvää", joten teen nopean ja helpon herkun: sulatan kuumassa vedessä kookosöljyä noin ruokalusikallisen, lisää raakakaojauhetta ja hunajaa ja kaadan seoksen pieneen vuokaan ja laitan sen pakkaseen jäähtymään hetkeksi. Nam! 
  • 13 palailen takaisin tenttiin lukemisen pariin..Päätän, että nyt alkaa kertaaminen.. 
  • 14 puhelin soi. Puhun pikaisen työpuhelun, jonka jälkeen palaan taas muistiinpanojen äärelle. 
  • 15 saan tarpeeksi tenttiin lukemisesta ja vaihdan lenkkivaatteet päälle ja lähden ulos! Ihana kesäinen keli! Päätän juosta hieman pidemmän lenkin, koska alkuviikko on mennyt juoksematta ärtyneen piriformis-lihaksen takia. Ahkeran venyttelyn, jumpan ja levon myötä se tuntuu olevan nyt kunnossa ja juoksu tuntuu mukavalta. Yläkroppa on kyllä melko jumissa ja juoksun aikana mietin, että osteopaatille pitää varata aika ja pian. Juoksun aikana ehdin pohdiskelemaan asioita maan ja taivaan väliltä. Juoksu on omaa aikaa ja usein juostessa saan hyvin jäsenneltyä ajatuksia ja myös uusia ideoita tulee mieleen eri tavalla. 
  • Juoksen yhteensä 14km ja kotiin tultua venyttelen rauhassa, käyn suihkussa ja teen välipalaksi smoothien ja ruisleivät, joiden päällä taas banaania ja maapähkinävoita. Tällä hetkellä mulla on selkeästi fiksaatio maapähkinävoihin. Se on liian hyvää.

  • 17.40 palailen takaisin tenttikirjojen ääreen. Loppurutistuksen aika! Käyn läpi vanhoja tenttikysymyksiä ja kirjoitan niihin vastauksia, opin parhaiten, kun kirjoitan asioita ylös ja prosessoin niitä hieman enemmän.
  • 18 hubby tulee kotiin! Vaihdetaan päivän kuulumisia ja pohditaan illan syömisiä. Päädytään paistamaan kanankoivet uunissa, lämmittämään maissit mikrossa ja itse teen salaattia kylkeen. 
  • 20 Kanankoivet on valmiina…Iltaruoan aika! Syön seisaallaan keittiössä, koska olen istunut niin paljon tänään eikä istuminen enää huvita. 
  • 20.30 Kun ruoka on hotkittu naamaan, palaan takaisin pöydän ääreen istumaan ja lukemaan.. mitä enemmän luen vanhoja kysymyksiä, paniikki kasvaa. En muista mitään..Aapua. 
  • 22.30 Syön iltapalaksi turkkilaista jogurttia ja omenapaloja
  • 23.30 Nyt riittää. Menee miten menee, ja jos ei mene, niin sitten uusitaan :) Venyttelen ja teen pientä iltajumppaa. Istuminen on saanut etenkin yläkropan ihan jumiin. Teen iltapesut ja sitten nukkumaan. Olen ihan poikki enkä jaksa ajatella enää yhtään laadullisen tutkimuksen menetelmää tai aineistoanalyysia. Hyvää yötä!.. ZZzzz.  


Miltä teidän arki näyttää? Linkatkaa tänne, jos teette samantyyppisen postauksen, niitä on kiva lukea :) 



Kivaa viikonloppua!!!


-K

17 kommenttia:

  1. Tsemppiä tenttiin :). Kyl se varmasti läpi menee ja sehän riittää ;). Hauska oli kurkistaa sun päivään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Kyllä mä uskoisin, että läpi menee ja nimenomaan se riittää! ;) Kiva, jos tykkäsit! Mukavaa viikonloppua!! :)

      Poista
  2. Ruisleipä maapähkinävoilla ja banaanilla on todellakin herkkua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, todellakin on! Ihan parasta!! :) Kivaa viikonloppua Henna!

      Poista
  3. Tosi kiva tällainen postaus, tykkäsin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ninni! Kiva kuulla! :) Hyvää viikonloppua sinne!! :)

      Poista
  4. Nää on kivoja! Melkein tulee ikävä omia opiskeluaikoja, kun tätä lukee. Toisaalta eipä tuo viimeisen illan paniikki ole se asia, mitä ensimmäiseksi ikävöin. :)

    Mun on pitänyt myös tehdä tällainen teksti omasta tavallisesta päivästä. Ehkä nyt vois tsempata ja muuttaa ajatus teoiksi eli kirjoittaa se teksti. :) Jospa ensi viikolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! :) Haha, mulla alkaa jo kypsyttää, sen verran monta vuotta putkeen jo opiskeltu! Tosin ihan omasta tahdosta, joten ei saa valittaa! :) Teepä tälläinen kanssa, ois kiva lukea! Aurinkoiset viikonloput sinne!

      Poista
    2. Kirjoittelinkin jo tekstin siitä, miltä viime perjantai näytti. :) Ihanaa sunnuntaita sinne!

      Poista
  5. Voi, opiskelussa on paljon hyvää, juurikin vapaus lähteä vaikka päivälenkille :)! Toisaalta se vastuu omasta tekemisestä on se kääntöpuoli, ja sulla se ilmeni tässä päivässä juurikin viimehetken lukemisella! Mut kivan kuuloinen päivä kaikkineensa, ja aion itsekin tehä vastaavaan! Jos vaikka sais ens viikolla jonkun arkipäivän kuvattua! :)

    Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Jep, todellakin…vapaus lähteä lenkeille vaikka keskellä päivää on kyllä yksi parhaista puolista ehdottomasti! :) Kiva, jos tykkäsit ja tee ihmeessä samanlainen postaus sun arkipäivästä :)

      Poista
  6. Nää on kivoja postauksia! Kivaa päästä kurkkaamaan sinne ruudun toiselle puolelle, että miltä ne arki ja elämä näyttävät :) Ja tällaisia postauksia voi tehdä uudestaankin, arjesta, viikonlopusta ja uusista elämäntilanteista! Taidanpa ottaa itsekin ideasta mallia ja alkaa työstää postausta aiheesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! <3 Sun postausta odotellessa!! :)

      Poista
  7. Onko sulla joku tietty syy miksi et julkaise nimimerkilläni
    sinulle kirjoittamia viestejäni täällä? Kirjoitan googletilin
    kautta...mut syö sopivasti älä liikaa sokeri kertyy ikävästi
    vyötärölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kommentista :) Olen julkaissut kaikki kommentit, joita on tullut, joten en osaa sanoa miksei aikaisempia kommenttejasi näy…Yritän syödä sopivasti ja liikkua tarpeeksi niin ei herkut jää vyötärölle! :) Aurinkoista sunnuntaita sinne!

      Poista
  8. Kiva oli tosiaan kurkata päivääsi ja vähän haikeudellakin muistella omia opiskeluaikoja. Mun blogissa nyt myös kurkistus omaan lauantaipäivääni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kävinkin kurkkaamassa sen, kiva postaus! :) Heh, mulle nää opiskeluajat alkaisi jo riittää, mutta nautitaan nyt vielä kun voi..varmasti niitä tulee sitten ikävä joskus! :)

      Poista