tiistai 28. lokakuuta 2014

Ensi kevään juoksusuunnitelmia: Vauhtisammakon juoksukoulu!

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että kaipaisin toisinaan juoksuharrastukseeni valmentajan tukea. Haluan jatkuvasti kehittyä (kunto)juoksijana, ja harjoitella mahdollisimman järkevästi ja tehokkaasti.  Toisinaan tulee vastaan tilanteita, jolloin en tiedä kunnolla, miten kannattaisi harjoitella, tai mitä asioita voisin painottaa treeneissäni enemmän, jotta mahdollistaisin parhaan mahdollisen kehityksen. Näissä tilanteissa valmentaja olisi todella suureksi avuksi! Mielenkiintoa juoksukouluun liittymiseen on lisännyt myös se, kuinka hyviä tuloksia useat juoksukaverit ovat alkaneet tehdä säännöllisen valmennuksen avulla. Terkkuja vaan meidän HCR Street teamin Laura P:lle ja Laura H:lle! ;)  Lisäksi ne kerrat, kun olen itse päässyt juoksuvalmentajan ohjaukseen, ovat olleet äärettömän hyödyllisiä. Niistä treeneistä on tullut ammennettua paljon hyviä vinkkejä oman juoksutekniikan parantamiseen, ja motivaatio harjoitteluun on kasvanut entisestään, koska asioiden tekeminen on ollut tarkoituksenmukaista, ja joku sinua viisaampi on kertonut, miksi jotain asiaa tehdään, ja mihin harjoituksella pyritään


Vielä yksi kuva lauantain maratonilta! :) Hyvin meni 30km jälkeen..sitten vasta alkoi maraton ;) 

Juoksukouluun liittymistä on aikaisemmin kuitenkin estänyt hieman sellainen vapauden kaipuu, joka on mielestäni osa juoksun viehätystä. Yksi syy, miksi tykkään lajista niin paljon, on se, että se ei ole samalla tavalla aikaan sidottu kuin moni muu laji. Juoksemaan voi lähteä lähes milloin vaan ja missä vaan, ja siitä olen halunnut pitää tähän asti kiinni, koska elämä on muuten aika aikataulutettua. Vähitellen olen kuitenkin alkanut kallistua siihen, että mahdollinen hyöty juoksukoulusta olisi kuitenkin todella suuri, ja todennäköisesti sen kautta tulisi myös tutustuttua lisää samanlaisiin juoksuhulluihin, kuin itse olen, joten ajatus on alkanut houkutella entistä enemmän! :)  

Olen siis pitänyt silmäni auki jo pidempään juoksukoulujen tarjonnan suhteen, mutta usein todennut, että harjoitukset ovat joko minulle huonoihin aikoihin, niitä on liian monta kertaa viikossa, niihin pitää sitoutua todella pitkäksi aikaa tai sitten hinta on ihan mielettömän kallis, eikä opiskelijabudjetti siihen taivu, jos haluaa vielä muutakin tehdä…Ajatus on siis kytenyt hiljaksiin pinnan alla, ja odottanut vain, että kysyntä kohtaa oikeanlaisen tarjonnan! ;) 

Kuva: Vauhtisammakko/Facebook 

Ja tänään se tapahtui vähän vahingossa! Silmiini osui Instagramissa Vauhtisammakko-juoksukoulun kuva ja teksti, jossa kerrottiin kevään 2015 Helsingin juoksukoulujen ilmoittautumisen alkaneen! Kiinnostuin välittömästi, sillä olen seurannut Vauhtisammakkojen (siis kuinka hauska nimi juoksukoululle??! :D) menoa ja meininkiä sosiaalisessa mediassa pidempään sekä lukenut myös Elinan kokemuksia kyseisestä juoksukoulusta. Vauhtisammakkojen meininki on vaikuttanut hauskalta, sopivan rennolta, mutta kuitenkin asiantuntevalta ja osaavalta.Juuri sellaiselta, jota kaipaisin itse  omaan juoksuharrastukseeni! Tein siis jälleen ehkä toivottavasti parhaita päätöksiäni juoksun suhteen melko extempore-meiningillä ja ilmoittauduin Vauhtisammakoiden kevään Helsingin juoksukouluun!! :) Juoksukoulu alkaa helmikuun alussa, ja kestää huhtikuun loppuun. Treenit on tiistai-iltaisin, ja hinta on normaalisti 65 euroa (opiskelijat 60 euroa). Lisätietoja löytyy Vauhtisammakoiden kotisivuilta. 

Heti ilmoittautumisen jälkeen kerroin asiasta Instagramissa ja pian selvisi, että myös Sporttaillaan-blogin Hannakin oli tehnyt saman ratkaisun, ja ilmoittautunut myös aamulla mukaan! Jee, tuttuja on siis mukana juoksukouluilemassa! Vauhtisammakon juoksukoulut täyttyy ilmeisen nopeasti, joten jos kiinnostuit niin kannattanee ilmoittautua nopsaan! Huippua että, nyt on heti alkuvuodelle jotain kivaa juoksujuttua, jota odottaa! :) 

Onko teistä joku ollut mukana Vauhtisammakon juoksukoulussa tai jossain muussa juoksukoulussa. Millaisia kokemuksia teillä on? :) 

-Karoliina


Seuraa Candy on the Runia myös Facebookissa & Instagramissa!18 kommenttia:

 1. Saattaapi olla että siellä nähdään :)

  VastaaPoista
 2. Huippua, hyvä päätös! Olen käynyt juoksukoulun Kuopiossa vajaat pari vuotta sitten. Sieltä sain hurjasti oppia treenaamiseen ja into juoksua kohtaan kasvoi entisestään :) Yhteistreenit oli myös kivaa vaihtelua, kiva oli fiilistellä juoksujuttuja sellaisten kanssa, jotka itsekin ovat siitä kiinnostuneita :)
  Sitoutumistahan se vaatii, mutta minulle se ainakin sopi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Joo, uskon, että tulee olemaan ehdottomasti tosi hyödyllistä ja myös kivaa! Tykkään tosi paljon treenailla toisinaan porukalla, ja nimenomaan fiilistellä juoksujuttuja sellaisten kanssa, jotka niitä jaksaa kuunnella! ;) En usko, että sitoutuminen on mikään ongelma, koska lenkillä tulisi varmasti käytyä muutenkin…kiva kuulla, että sä tykkäsit juoksukoulusta! En oikeastaan ole kuullut keneltäkään, ettei olisi tykännyt, jos vaan on ollut omaan aikatauluun jne sopiva juoksukoulu kyseessä! :)

   Poista
 3. Jee, siellä nähään sitten :)! Mun kaveri on ollut kevään syksyn Turun ryhmässä, ja on tykännyt. Tää Helsingin systeemi toimii itelle hyvin, ja juurikin kerran viikossa porukalla treenaaminen tuntuu just sopivalta. Ehtii sitten muutakin ja silloin, kun itse haluaa. :) Odotan kyllä innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, tää oli ihan super kiva sattuma!! :) Mun mielestä myös toi yksi kerta viikossa yhteistreenit kuulostaa juuri sopivalta! Kivaa kivaa, saadaan varmasti paljon uutta intoa, motivaatiota ja vinkkejä treeneihin! :)

   Poista
 4. Mä oon ollut tän syksyn Vauhtisammakoissa ja ilmoittauduin jo kevään ryhmään! Oon tykännyt tosi paljon ja saanut paljon uusia ideoita juoksuun ja treeneihin (olenkin vielä ihan aloittelija tässä lajissa) :) Mikko ja Annit on ihan mahtavia ja tekevät kyllä treeneistä semmoisia ettei kellään ole hauskaa! Eli semmoisia ettei kukaan pääse liian helpolla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Nina! Kiva kuulla, että olet tykännyt ja saanut uusia ideoita! Sitä mäkin odotan! :) Harvalla juoksijalla on tilanne ettei voisi enää kehittyä, joten varmasti saa sieltä jokainen irti jotain hyödyllistä omiin treeneihin! Kuulostaa hyvältä se, että treenit on haastavia! Kivaa, sait mut innostumaan entistä enemmän!! :)

   Poista
 5. Katohan! Huippua:) Yhteisrääkkitreenit ois itelleki tarpeen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteistreenit on kyllä aina sellaisia, missä haluaa pistää parastaan! ;) Mites se meidän crossfit yhteistreenikokeilu, haha! ;) Sellaista fiilistä kaipaan juoksustakin, itsensä ylittämistä lisää! :) Eikö teillä Kuopiossa ois kanssa jotain kivaa juoksukoulua? :)

   Poista
  2. On varmastikin, mutta taidanpa keskittyä tällä hetkellä aluksi uimakouluun:)

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Sulla on siis sammakkotreenit altaassa! ;) Have fun! Munkin pitäis suunnata uimaan ja vesijuoksemaan, alkoi tehdä mieli, kun puhuit uimakoulusta :)

   Poista
 6. Hei kiitos vinkistä!! Oon miettinyt jo jonkin aikaa, et haluisin osallistua juoksukouluun Helsingissä, ja oon kuullut tästä paljon hyvää. Pistin ilmoa menemään, saatamme siis törmäillä siellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katju! :) Jee, kiva juttu! Siellä nähdään varmasti!! :)

   Poista
 7. Tuo on kyllä varmasti tosi hyödyllinen! Toivottavasti jaat parhaimmat vinkit täällä blogissakin. :D Täytyypä alkaa katselemaan jos täällä Kirkkonummen suunnallakin järjestettäisiin joku juoksukoulu. Tekisi todella hyvää päästä treenaamaan muiden juoksijoiden kanssa valmentajan ohjauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Juu, toivottavasti tulee olemaan tosi hyödyllistä! Ja varmasti jaan treeneistä juttuja ja infoa täällä myös! :)

   Poista
 8. Sammakkotreeneissä on kivaa! Itse olen ollut mukana Vauhtisammakoissa Turussa nyt toukokuusta lähtien ja paljon on opittu sen jälkeen. Juoksin alkukesästä ensimmäisen puolimaratonini parin kuukauden juoksutreenin jälkeen. Ja olin myös tuolla Kaarinassa juoksemassa puolimaratonin, oma aikani parani tuosta ekasta puolikkaasta reilulla 5 minuutilla, vaikka tuo vastatuuli oli aika paha.

  T. Tanja
  http://yksipaivaelamasta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tanja! :) Kiva kuulla, että olet tykännyt ja oppinut paljon! :) Jee, hieno parannus enkkaan, varmasti on ollut juoksukouluvalmennuksella siihen osansa? :) Kiva kun kommentoit, ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista