torstai 30. lokakuuta 2014

Insta(RUN)gram & runfievillitys

Instagramista on tullut viimeisen vuoden aikana oma sosiaalisen median suosikkini. "Instaa" on helppo käyttää, ja se kulkee mukana koko ajan, koska appi on nimenomaan puhelimeen tarkoitettu. Instagram on itselleni ensisijaisesti motivaation, inspiraation ja hyvän fiiliksen lähde. Tiedän Instagramin avatessani, että uutisvirta on täynnä toinen toistaan kivempia kuvia, ja instatuttujen kuulumisia. Instaan meneminen on mukava pieni "pakokeino" keskellä arkipäivää (tai iltaa/aamua/yötä), sillä voin itse päättää, mitä siinä kanavassa haluan seurata. Instagramin uutisvirrassa ei ole negatiivisia uutisia, joita saamme seurata ihan tarpeeksi muissa medioissa. Sieltä löydän tavallisia ihmisiä ja saan inspiraatiota itselleni siitä aihealueesta, josta kulloinkin inspistä kaipaan. Instagram on myös kevyttä ajanvietettä, ja tarvittaessa erittäin hyvä informaation lähde. Keväällä häitä suunnitellessa etsin Instagramista esimerkiksi hääpukumalleja, hääkampauksia ja koristeideoita!


Kuva tämän päivän lenkiltä :) Ihana auringonlasku! 

Itselleni Instagram on selkeästi profiloitunut juoksun, hyvinvoinnin ja ruuan kanavaksi. Omalla tililläni @candyontherun jaan lähinnä näihin aihealueisiin kuuluvia kuvia, sillä oma instatilini on pitkälti blogin kanava. Instagramissa seuraan ihmisiä, jotka antavat minulle inspiraatiota, ja motivoivat vaikkapa lähtemään lenkille! Näen kuvan Instassa, kun joku toinen julistaa lenkkiaikeita, ja innostun siitä itsekin. Seuraan paljon bloggareita, joihin voin samaistua sekä muita juoksun harrastajia, jotka antavat ihanasti motivaatiota sekä myös vertaistukea tarvittaessa. Lisäksi seuraan mielenkiintoisten juoksutapahtumien tilejä sekä joitakin hyvinvointi-ja liikuntalehtiä. Yrityksiä seuraan vain muutamia sellaisia, jotka ovat erityisen mielenkiintoisia, mutta pyrin pitämään niiden määrän melko pienenä. En kaipaa Instagramin uutisvirtaan liikaa (suoraa) mainontaa. Piilomainontaahan Instagram on jo täynnä joka tapauksessa, joten sielläkin tietty mediakriittisyys on tarpeen! :)
Olen hyvin tarkka siitä, että haluan pitää Instagramin itselleni positiivisena kanavana. Se ei ole paikka, jossa haluan nähdä, tai jakaa negatiivisia asioita. Se ei ole myöskään paikka, jossa haluan itse tuntea negatiivisuutta esimerkiksi omaa kehoani kohtaan. Tästä syystä en Instagramissa seuraa yhtään "vatsapalatiliä" eli sellaista tiliä, jossa esitellään omaa kroppaa jatkuvasti vähissä vaatteissa. Minulla ei ole mitään näitä tilejä vastaan, päinvastoin, olen vain todennut, että oma hieman pehmeämpi masuni ja edessä oleva suklaakakkupala aiheuttavat turhaan huonoa omaatuntoa, jos samalla selailen Instagram feediä, joka on täynnä #supermegamegatikissä olevaa porukkaa! ;) Elämä on valintoja täynnä, ja niitä voi tehdä myös Instagramissa! ;)  

Instagram ei ole toistaiseksi vielä niin kaupallinen kanava, kuin Facebook, mutta sen merkityksen markkinoinnissa ovat kuitenkin ymmärtäneet monet yritykset. Etenkin sellaiset, jotka markkinoivat tuotteitaan nuorille aikuisille. Instagramin vahvuus on siinä, että siellä käyttäjät luovat yritysten puolesta sisältöä, ja oikealla ohjauksella hoitavat somemarkkinoinnin yrityksen puolesta. Hyvä esimerkki ovat erilaiset kilpailut, joissa yritys pyytää kuluttajia ottamaan kuvan tuotteestaan/johonkin siihen liittyvästä tilanteesta, ja postaamaan sen Instagramiin tietyllä hashtagilla. Kilpailun palkintona saattaa olla jotain isompaakin, mutta se kustannus yritykselle on melko pieni siinä tilanteessa, kun yrityksen lanseeraaman hashtagin (=brändin) alle kerääntyy tuhansia mielenkiintoisia ja makeita kuvia, joissa yrityksen tuote esiintyy, ja jotka välittömästi yhdistetään yritykseen. Kuluttajat tykkäävät toistensa kuvista, ja jakavat niitä Repost-appin avulla. Yrityksen sanoma leviää somessa kuin häkä, ja heijastuu todennäköisesti myös myyntiin. Mikäs siinä, kaupallisuutta tuskin on mahdollista välttää siellä, missä kuluttajatkin ovat. Yritykset, jotka eivät vielä ole Instagramissa, ovat jo saattaneet tipahtaa nopeimman junan kyydistä...

#RUNFIE
Yksi hyvä esimerkki Instagramin voimasta (pienessä mittakaavassa) on: 

#Runfie
"a photograph that you take of yourself before, during or after a run to share your runner´s high, your latest running fashion statement, or to show off some form of badassery" Lähde: Instagram. Määritelmä hyvä! ;)

HCR Street teamin Andrei heitti Instagramiin kuvan itsestään juoksulenkillä viime keväänä, ja täggasi sen #runfie. Se oli ensimmäinen kerta kun näin tuon hashtagin käytössä, ja se oli mielestäni super hauska! Heippa vaan selfiet, täältä tulee runfie!! :) Innostuin tietysti #runfiesta, ja laitoin itsekin kuvan omalle tililleni, ja haastoin omia seuraajia tekemään saman. Ottamaan siis  juoksukuvan, ja täggäämään siihen #runfie

Mun ihan eka #runfie (ja hikinen sellainen!!)
Hashtagi lähti leviämään nopeasti, ja ennen Andrein ottamaa kuvaa Instasta löytyi tasan kaksi #runfie kuvaa. Alla oleva Instasta poimittu kuva siitä todisteena…Oltiin siis ainakin lanseeraamassa #runfie Suomeen, jos ei koko maailmaan, haha! ;)


#Runfie proof :) 

Syyskuussa naureskeltiin Street teamin porukan kanssa, että #runfieta löytyi Instagramista jo yli 3000 kuvaa. Äsken tarkistin tilanteen, ja nyt runfieita löytyy jo 3836 kappaletta!! Että sellainen sosiaalisen median runfievillitys meillä käsillä! ;) Muistathan laittaa seuraavalta juoksulenkiltä itsestäsi runfien!  

Jos haluat hyvää inspistä juoksuun/hyvinvointiin niin suosittelen esimerkiksi seuraavia Instatilejä. Tässä on vain muutamia, sillä hyviä on todella paljon!! :) 

@runnersworldmag
@womensrunningcommunity
@instarunners
@steffit
@juoksujalkaa
@wewellness
@runninglaucom
@karagoucher
@endorphinist 
@annjoyrun
@cloudberryslife
@fit_smoothies
@josefin.dompert
@miiakahila
@skinnyrunnersr
@runeatrepeat

Ja seuraavilla hashtageilla löytyy inspistä lisää :)

#juoksu
#runfie
#marathontraining 
#halfmarathontraining
#löpning 
#instarunners
#instarunning 

Mikä on sinun suosikkisi sosiaalisen median kanavista? Onko hyviä ehdotuksia ketä kannattaisi seurata Instagramissa? Saatko sinä inspistä sosiaalisesta mediasta? :) 

Someterkuin, 
Karoliina 

12 kommenttia:

 1. Ah, mahtavaa! Harmittelin tässä just eilen, ku haluaisin lisää seurattavaa mun Instaan, ku siel ei tapahdu mitään. Ja nyt ku tilauksesta tuli hyviä vinkkejä, pitääki katsoa läpi noi vinkkaukset. :) ja sun instatiliä seuraan ja päivität sitä ihanan usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moii :) Jee, toivottavasti löysit tuosta listasta lisää kivoja seurattavia! Kiva, kuulla, että seuraat! Heh, välillä tulee päiviteltyä vähän liikaakin! ;) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Munkin mielestä instagram on tällä hetkellä paras some-sovellus nimenomaan tuon positiivisuuden vuoksi. Kukaan ei varmaankaan ota huonosta työpäivästään kuvaa, mutta esim. Facebookiin siitä voi kirjoittaa. Mä tutustuin #runfie: n Vauhtisammakon ultralenkillä ekan kerran ja se on kyllä hauska ja kuvaava termi. Minut löytää kantoha- nimimerkillä. Hyväksyn pyynnöt, mutta työn vuoksi profiilini on salattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Hanna! :) Jep, ninemomaan! Instagram on positiivinen paikka (tosin siitäkin saa tehtyä negatiivisen aika helposti, jonka vuoksi painotinkin sitä, että jokainen voi itse päättää, mitä siellä seuraa :)) ja Facebook taas kuvaa ehkä nykyään enemmän arkea ja uutisia. Mikä ei sinänsä ole ollenkaan huono juttu, on vaan hyvä, että some-kanavia on erilaisia! Hihii, hyvä, että runfie on tullut tutuksi sullekin! :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Instagram on kyllä kiva postiviinen kanava! :) Mua on vaan alkanut häiritä, kun usein tulee samat tiedot ja kuvat facebookissa ja instagramissa, jos sattuu samoja juttuja seuraamaan molemmissa. Tästä syystä olen ajatellut piilottaa facebookista kaikki ne yleiset kanavat, joita seuraan myös instassa. Mulla on jonkin sortin some-ähky..

  ..ja edelleenkään selfien ottaminen ei oo helppoa. Ei tuu luonnostaan, hahaha :D Mut taisin mäkin ainakin yhden #runfien laittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna! :) Jep totta! Guilty as charged! Saatan itsekin laittaa samoja kuvia blogin Faceen ja Instagramiin…toisaalta niissä on myös paljon eri seuraajia, mutta sitten ne, jotka seuraavat molemmissa saa kaiken tuplana! Periaatteessa niihin pitäisi olla ihan oma sisältönsä molempiin, koska eivät ole samanlaisia kanavia, muuuutta niin kauan kun sitä tekee huvin vuoksi, niin ei ole aikaa aina miettiä eri sisältöä joka kanavaan, mutta yrityksillä tietysti pitäisi olla, joten tiedän mitä tarkoitat! ;) Facebookissa on vaan se "hyvä" juttu nykyään, että news feedissä näkyy ainoastaan ne asiat, jotka on a)maksettuja b)joita seuraat ja joista TYKKÄÄT tai reagoit tykkäämällä. Jos et koskaan tykkäile jonkun sivun kuvista, niin se tuskin nousee sun uutisvirtaan. Eli kantsii siis tykkää siitä mistä tykkää ;) Terveisin, gradua varten somea tutkinut ;)

   Poista
  2. Ja haha, ei kaikkien ole pakko ottaa selfieitä! :) Mutta runfiet onkin sitten toinen juttu ;) Oot sä niitä laittanut, muistan!! :) Kivaa viikonloppua ja tsemppiä raatoon!!! :D

   Poista
  3. JOO kyllä mäkin otan selfieitä :D Se välillä kyllä hävettää julkisella paikalla.. mutta toisaalta, ihan sama :D

   Ja kiitos vinkeistä :)!! Tosi hyvää infoa facebookista!

   Poista
 4. Sä oot kyllä niin pirtsakka pakkaus, ihana sinä!! :) Instassa tykkään tosiaan tuon positiivisuuden takia. Fb.ssa ärsyttää jotkut valittajat ja ne miljoonat mainokset jotka tunkee joka tuutista. Grrr. :)

  Mutta jaah, en itekä harrasta runfietä, mutta ehkä jonain päivänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos toinen pirtsakka pakkaus!! :) Haha, tiedän ton tunteen facebookista :D Mutta kuten sanottua, se ehkä on muuttunut arkisemmaksi kanavaksi, eikä se välttämättä ole huono asia. Enää kaiken ei tarvitse olla niin hienoa ja mahtavaa, mitä päivittää vaan sitä kautta puretaan kaikki maailman asiat! Ja mainontaa se on tosiaan täynnä, siitä ei päästä minnekään… Nonni, nyt siis runfiet kehiin seuraavalta lenkiltä! ;) Kivat viikonloput!

   Poista
 5. Insta on paras! Twitter taipuu suomen kieleen huonosti ja Facebook on täynnä epäoleellisia sponsoripostauksia. Instassa kuvavirtaa on helppo säädellä ja siellä saa oikeasti valita mitä yrityksiä/kaupallisia tilejä haluaa seurata - jos haluaa seurata. Facen sijaan päivitänkin kuulumisia nykyään Instan kautta.

  Tässä pari hyvää juoksuinspiraation lähdettä:

  @caduvigilia Brasialainen ultrajuoksija, triatlonisti ja ultrajuoksija. Kauniita tilannekuvia.

  @paceonearth Ruotsalaiset ultrajuoksijat. Inspiroivia juoksukuvia upeissa maisemissa.


  Inspiroivaa treenisyksyä kaikille!

  T. Laura aka @endorphinist

  ...ja Karoliinalle kiitos, kun pääsin noin hienoon seuraan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ihana! <3 Kiitos noista vinkeistä, täytyypä tsekkailla! Ja tietysti pääset kovaan seuraan, koska olet Instan kuuminta juoksuhottia! ;) Kivaa viikonloppua!

   Poista