perjantai 10. lokakuuta 2014

Valmistautumista Vantaan puolikkaalle & lokakuussa juostaan pinkissä!

Tämän viikon valmistautuminen sunnuntaina juostavalle Vantaan puolimaratonille on sujunut mukavasti. Puolikkaalle valmistautuminen alkaa mennä jo aika rutiinilla, sillä  Vantaa tulee olemaan tämän syksyn kolmas puolikkaani. Tuntuu siltä, että viime aikoina olen pelkästään joko valmistautunut puolikkaalle tai palautellut edellisestä, ja myös kirjoittanut näistä aiheista täällä blogissa usein. En tosiaan valita ollenkaan, sillä rakastan juoksutapahtumissa juoksemista ja olen iloinen, että tänä syksynä jalat ovat olleet kunnossa ja mieli on myös halajannut jatkuvasti viivalle. Puolimaratonit ovat ainakin minulle sekä henkisesti ja fyysisesti kevyempiä, sillä maratonin jälkeen kaipaan usein pidemmän juoksutauon tai ainakin hetkeen en mieti seuraavaa kisaa. 


Siirin kanssa tiistain lenkin jälkeen :)
Syksyn puolikkaiden jälkeen tilanne on ollut sellainen, että muutama päivä juoksulepoa (usein kolme) on riittänyt lataamaan akut, ja olen jo intopinkeänä vetänyt Nimbuksia jalkaan ja suunnannut katsetta seuraavaan tavoitteeseen. Toisaalta myös, olen juossut tämän syksyn puolikkaat melko rennolla otteella, joten se on varmasti vaikuttanut henkisen puolen nopeaan palautumiseen. Tarkoitan siis sitä, että en ole sysännyt itselleni suuria paineita juoksujen suhteen, vaan pääasia on ollut nauttia juoksusta ja tapahtuman fiiliksestä. 



Tämä viikko on noudatellut aika pitkälti samaa kaavaa, kuin aina ennen puolikasta. Olen juossut kaksi lenkkiä, tiistaina HCR Street teamista tutun ihanan Siirin kanssa  10km, hiiiitaaalla vauhdilla, koska kummallakin jalat painoivat eikä juoksun kepeydestä ollut tietoakaan. Tsempattiin toisiamme ja saatiin lopulta ihan mukava lenkki juostua, ja mikä parasta vaihdettua kuulumisia! Kaverin kanssa juokseminen ja juoksutreffit on kyllä niin kivoja! 

Eilen torstaina kävin juoksemassa 5,5km lenkin, jossa alkuun juoksin 2km verkan. Verkan aikana tein erilaisia koordinaatiojuttuja, kuten päkiäjuoksua, polvennostojuoksua, kantapäät pakaraan jne. Sen jälkeen juoksin 5x2min vetoja 1 minuutin palautuksella. Tarkoitus oli herätellä kroppaa kevyesti kisavauhtiin, mutta pitää vedot sen verran lyhyinä, että kuormitus ei nouse liian suureksi. Lopuksi hölkkäilin loppumatkan kotiin. 




Torstain lenkistä jäi aika hyvät fiilikset, ja uskon sekä toivon, että olen valmis tekemään hyvän suorituksen sunnuntaina Vantaalla. Olen pyöritellyt mielessäni kisan taktiikkaa, ja lähtökohtaisesti tiedän, että minun on maltettava mieleni kisan alussa, jotta jaksan loppuun asti. Viimeisellä kahdella puolikkaalla olen tehnyt positiivisen splitin toiselle kympille (juossut toisen kympin hitaammin kuin ensimmäisen). Nyt lähden hakemaan negatiivista splittiä ja loppukiriä, jossa tiedän olevani hyvä. JOS, minulla on voimia siihen. Suunnitelma on siis lähteä rauhassa alkuun, ja kiihdyttää loppua kohti. Tällä taktiikalla tein enkan Tukholmassa maratonilla, ja uskon, että se toimii. Jos olisin niin hyvässä kunnossa, että pystyisin juoksemaan tasaista kovaa vauhtia koko matkan, tekisin sen, mutta koska en ole niin pitää antaa hieman löysää alkuun ja kiriä sitten. Ei kuitenkaan liikaa löysää, jotta pääsen tavoitteeseeni (alle 1:48:28). IIIKS, alkaa jo jännittää, kun näin täällä julistaa tavoitteita! ;) Pitäkäähän peukkuja!




Muuten syömisten ja juomisten suhteen mennään tällä viikolla melko normaalisti, mutta juomiseen olen kiinnittänyt extra-huomiota, vesipullo kulkee mukana kokoajan. Perjantaina siirryn myös juomaan vichyä ja vesi+urheilujuomasekoitusta. Varsinaista hiilaritankkausta en aio tehdä, jos lauantai-iltana tortillojen syömistä ei lasketa. Lisäksi sunnuntain aamupalalla syön varmaankin sämpylää ja ennen kisaa banaania + energiapatukan. Nämä tietysti tarkentuvat päivän fiiliksen mukaan!

Tänään 10.10.2014 on tosiaan Roosa Nauha-päivä ja kaikki voimme osallistua mm. pukemalla itsemme pinkkiin ja/tai tekemällä lahjoituksen! Tarkoituksena on siis lisätä tietoutta rintasyövästä. Tämän päivän lisäksi, koko lokakuu on #runinpink eli #juoksepinkissä kuukausi! Laita siis jotain pinkkiä päälle juoksulenkillä ja täggää kuvasi edellisillä tägeillä Instagramissa tai Twitterissä! :) Itse otin varaslähdön Roosa Nauha-päivään eilisellä lenkillä, jossa pukeuduin pinkkiin. 

Mun #runinpink kuva Instagramista (@candyontherun)

Lopuksi vielä kiitos kaikille, jotka olette jo osallistuneet Runforest.fi- kilpailuun edellisessä postauksessa! Kannattaa vielä osallistua, jos et ole jo sitä tehnyt! Voittaja saa tosiaan omakseen näissä kuvissa näkyvän Casallin pitkähihaisen juoksupaidan, joka on oman käyttökokemukseni mukaan parhaimpia juoksupaitoja, joita olen käyttänyt!! Ihanan pehmeätä materiaalia, lämmin, poolokauluksellinen ja sellainen, joka pysyy paikallaan (ei nouse). Tykkään! 



Viikonlopun juoksufiilikset päivitän ensimmäisenä Candy on the runin Facebookkiin  ja Instagramiin  Seurailkaahan siellä! :)

Hyvää viikonloppua! :)

Karoliina

20 kommenttia:

  1. Tuo paita kuulostaa kyllä hyvältä, etenkin tuon kauluksen ansiosta. Kelit on jo niin syksyiset, että tuollaiselle alkaa olla tarvetta.
    Tsemppiä kisaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Joo, se on oikeesti tosi mukava päällä ja kaulus on ihana kun lämmittää! Kiitos paljon tsempeistä, niitä tarvitaan <3

      Poista
  2. Tsemppiä! Tuttua juttua sulle jo nää puolikkaalle valmistautumiset! Hurja tavoite, mutta sinä jos kuka siihen pystyt!!! Toivottavasti nähdään Vantaalla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 Eiköhän me nähdä, toivotaan niin!! :) Virtuaaliset tsemppihalit jo nyt sinne! Pystyt siihen varmasti, rauhassa vaan matkaan! :) Kepeitä askelia!!

      Poista
    2. Sulle kanssa ja Candy-kenkiin enkkavauhtia :).

      Poista
  3. Ääää, jännittää sun puolesta!! Olis kiva tulla kattoon, mutta meillä on vieraita. :/ Sä oot kyllä niin kova mimmi juoksemaan, että paukutat jo ennestään hurjan enkan rikki!! Hyvä vaan kun täällä julistat, niin saat raivon päälle ;) Mä pidän sulle peukkuja!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äääääääää :D Mä jännitin sun puolesta viime viikonloppuna Vaaroja, ja nyt saat jännittää mun puolesta "flat is booooring" Vantaata! ;) No ei, ihanaa, että on tiedossa tasainen reitti! Toivottavasti saan juoksuflown päälle…mulla on koko ajan sellainen tunne, että alkaa flunssa, mutta toivottavasti vaan kuvittelen. Ja todellakin, hyvä että kerron ääneen tavoitteista niin todennäköisesti tsemppaan vielä vähän lisää. Kiitos <3

      Poista
  4. Tsemppiä Karkki! <3 Pistä parasta pinkkiä päälle, hymy korviin ja reippaasti juosten loppuun asti! :) Älä luovuta vaikka tuntuu jossaki vaiheessa pahalta, vaan sisulla ja sitkeesti etiäpäin! Niin taatusti saavutat tavoitteesi! Tsemppirutistus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!! <3 Haha, todennäköisesti jotain pinkkiä laitan ja hymy on korvissa ainakin ennen juoksua! ;) Jep, kiitos, näin se menee :) Sinne takas kiitosrutistus! <3

      Poista
  5. Tsemppiä puolikkaalle! :) se menee varmasti hyvin!
    Minä sairastuin ja joudun jättämään vantaan puolikkaan väliin. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anna!! :) Toivotaan, että juoksu kulkee! Voi että, tosi harmi! :( Mullakin ollut vähän sellainen olo, että tuleeko flunssa, mutta ei ole vielä onneksi iskenyt ainakaan. Toivottavasti ei iskekään!! Parantele ittes ja sitten taas uusia haasteita kohti!

      Poista
  6. Hirmusesti tsemppiä! Mulla pähkäilyä että osallistuisko kahden viikon päästä puolikkaalle vai ei :D mieli sanoo kyllä mutta kroppa vähän että ei.. äh öh... just blogiinkin tuskailin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :) Pitääpä mennä lukemaan sun pähkäilyt! ;)

      Poista
  7. Jeee, jännää!! Ihanaa päästä osaksi juoksutapahtumien tunnelmaa teidän blogien kautta. Tuntuu melkein itselläkin perhosia mahassa :) Nopeaa, mutta ennen kaikkea kivaa juoksua Vantaalla!! Ps.tuo juoksuliivi on aivan ihana! Pitääkin vähän nettisurffailla tänään ja katsoa jos jostain löytyisi. Aion myös kokeilla kompressiosäärystimiä, että jospa niillä saisin estettyä nilkka- ja penikkavaivoja, mitä on aiemmin juoksusta tullut. Onko sulla lenkeillä aina säärystimet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee, eiks ookkin?? :) Mua jännittää kyllä nyt paljon enemmän, kun oon julistanu, että tää on nyt se tavoitekisa jne.. :D Oma vika! Kiitos paljon Tiina! <3 Ja juu, toi ASICS heijastinliivi on ihan super, kannattaa hankkia! Kompressiosäärystimet on myös hyvä hankinta, mä käytän melkein kaikilla lenkeillä, ainakin pitkiksillä ja reippaammilla vk-lenkeillä. Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  8. Tsemppiä matkaan ja nauti juoksusta! Puolikkaat on kyllä siitä tosi kivoja, että ei tarvii olla ihan kauheen pitkään hajalla jälkeenpäin kuin kokonaisesta toipuessa. Siinä tavallaan saa ne juoksutapahtumien parhaat puolet. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Iina! :) Koitan nauttia, vaikka tiedän, että toi tavoitevauhti vaatinee osittain pientä raastoa myös! ;) Jep, samaa mieltä, puolikkaat on ihan parhaita! :) Kivaa viikonloppua sulle!

      Poista
  9. Tsemppiä matkaan! Hienosti se sujuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna!! :) Toivotaan! Hyvää viikonloppua sulle!! :)

      Poista
  10. Tsemppiä koitokseen :) Ehkä ensvuonna pääsen itsekin mukaan, kiva tapahtuma tuo Vantaa

    VastaaPoista