maanantai 17. marraskuuta 2014

Olipahan huikea treeniviikko!

En ole huhtikuun jälkeen oikeastaan kirjoittanut säännöllisiä treeniviikko- tai treenipäiväkirjapostauksia. Päätin, että koska treenailen kuitenkin pääasiassa itseäni varten, saattaa tarkkojen treenipäiväkirjojen kirjoittaminen ja seuraaminen aiheuttaa myös turhaa negatiivista vertailua. Toisaalta treeniviikkopostaukset voivat  myös antaa mukavaa tsemppiä itselle, ja innostaa liikkumaan, joten asia on kaksipiippuinen. Tykkäättekö te lukea treeniviikkopostauksia vai tuleeko niistä ahdistus? :) Keväällä niiden kirjoittaminen jäi vähän kuin itsestään pois, kun aloitin kesätyöt ja häävalmistelut olivat kiireisimmällään toukokuun alusta. Aikaa ei ollut treeneihin niin paljon, eikä valitettavasti myöskään pitkien postausten kirjotteluun.
 
Maisemia Lauttasaaren rantaraitilta sunnuntaina 16.11
Viime viikko sen sijaan oli pitkästä aikaa aivan super hyvä treeniviikko mulle, joten siitä haluan muutaman sanan kirjoitella, vaikka en jokaista sykerajaa avaakaan (koska en edes tällä hetkellä mittaa sykkeitä:)). Pääsin pitkästä aikaa HeiaHeiassa asettamaani liikuntatavoitteeseen, joka on tunti liikuntaa päivässä eli vähintään 7h viikossa (viime viikolla tuli hieman yli 8h). Läpi kesän ja tähän asti syksyä olen liikkunut alle tuon tavoitteen, ainakin Heiaheian mukaan, koska olen tehnyt paljon pikatreenejä, ja ollut muuten vain pieni laiskimus! ;) Tosin olen unohtanut kirjata Heiaheiaan varmaan puolet venyttelyistä ja kävelyistä, joten voi olla, että 7h tuntia on tullut ylitettyä viime aikoina muutenkin.. Ja esimerkiksi kotitöitä tai kaupassa käyntiä en kirjaa urheiluksi sinne, joten hyötyliikunta puuttuu tuosta. Kirjaatteko te? :)

Heippa aurinko, kiva nähdä sua! 
Viime viikolla tosiaan maanantaina ratsastin kaksi tuntia, ja lisäksi tein heti aamusta vatsalihashaasteen vatsat. 
 
Tiistaina mulla oli lenkkitreffit ihanan entisen kollegani Ninan kanssa. Juostiin aika kevyt 9km lenkki, rauhallisella vauhdilla (n.6.10min/km) ja höpötettiin tietysti kuulumiset. Tiistain ohjelmaan kuului myös vatsat, joiden tekeminen muuttuikin viime viikolla jo haastavaksi, koska toistomäärät alkavat olla isoja. Miten teillä muilla haasteessa mukana olevilla sujuu? Itse en pysty enää tekemään toistoja putkeen, vaan on pakko jaksottaa esim. 20-40 toistoa kerrallaan.
 
Kaksi pientä hikipossua! ;) 
Keskiviikkona kävin tekemässä yhdistelmätreenin; jumppaa Grit Strenghtissä ja alku-sekä loppuverkat (3km) juosten! Tuli siis yhdistettyä mukavasti lihaskunto-ja kevyt juoksutreeni. Tykkäsin Gritistä tosi paljon, 30 minuutin HIIT-treeni sai mehut irti tästä tytöstä. Keskiviikko oli vatsahaasteesta vapaa, onneksi.
 
Torstaina tein ainoastaan vatsalihakset, ja tasapainotin tilannetta syömällä vatsani täyteen ruokaa Casa Maréssa kaveriporukalla. Kivaa! :)

Perjantai aamun lenkiltä 
Perjantai oli parhautta aloittaa rauhallisella aamulenkillä. 8,5km, keskivauhti 6:05min/km. Kuten usein, kun olen yksin juoksemassa, niin ehdin ajattelemaan ja miettimään paljon. Tällä hetkellä lenkeillä pyörii mielessä blogiaiheet, ja gradu. Perjantain ohjelmaan kuului myös vatsalihastreeni.
Perjantain lenkkimaisemia :)
 
Lauantaina luvassa oli Bodyattackia! Jihuu! Se on vaan ihan paras ryhmäliikuntatunti, ja olen aina attackin jälkeen niin endorfiinihumalassa, ettei mitään rajaa! Tälläkin kertaa huippu musa, hyvä meininki, kunnon lihaskuntotreeni ja mahtavat cardio-osuudet sai hien pintaan ja hymyn naamalle. Ennen ja jälkeen attackin tein verkan juoksumatolla (1+1km), ja lisäksi taas vatsat.
Bodyattack face ;)
Sunnuntai aamuna oltiin sovittu taas juoksutreffit Ninan kanssa. Tällä kertaa juostiin Lauttasaaressa. Keli oli mitä ihanin, ja taivallettiin 9km pääasiassa rantoja pitkin! Ihan mahtavaa. Hymyilin auringon kanssa kilpaa! :D Kuinka paljon siitä saakaan energiaa, kun marraskuussa paistaa se keltainen mollukka taivaalla! 
 

Keli kohdallaan sunnuntaina :) 
Sellainen, aikas ihana treeniviikko! :) Miten teidän treenit viime viikolla?  Käytättekö muuten Heiaheiaa tai kirjaatteko treenit jonnekin muualle ylös? Mä kirjailen sekä kalenteriin, että Heiaheiaan. Tykkään tarkastella niitä sieltä myöhemmin ja on mielenkiintoista seurata etenkin paljonko juoksua kertyy vuoden aikana! :) 
 
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :) 
-Karoliina 

 Candy on the Runin Facebookissa postailen vähän "miniblogi" tyyliin useana päivänä viikossa! Kannattaa seurailla sielläkin :) 

28 kommenttia:

  1. Minäkään en ruukaa lisätä kotitöitä yms. hyötyliikuntaa HeiaHeiaan, jotenkin se tuntuisi itsensä huijaamiselta lisätä arkisilla askareilla liikuntatunteja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Nojuu, vähän samoilla linjoilla olen, että mielummin haluan sitten sen hyötyliikunnan vielä siihen treenien päälle! Ja hyötyliikunta voi kyllä olla tosi tehokasta (esimerkiksi kauppakassien kantaminen pidemmän matkan), joten siitä ei tosiaan ole kyse, mutta jotenkin haluan myös, että Heiaheiaan merkatut jutut on ihan varsinaisia treenihetkiä. Mukavaa viikon jatkoa sinne ja kiitos kun kommentoit! :)

      Poista
  2. Ihailinkin heiaheiasta sun viikkoa! Wow! Mä käytän heiaheiaa. Yleensä kirjaan sinne varsinaiset treenit ja joskus myös kävelyitä mutta en ole nyt esim noita duunimatkakävelyitä merkannut vaikka tulis niistäkin viitisen kilsaa yhteensä. Hieronnan ja venyttelyt kirjaan myös. Ja sit jotain haravointia oon merkannut joskus kanssa jos kestää kauemmin. Treenit löytyy myös mittarista ja juoksut asicsista missä on mun juoksuohjelma. Kivaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Nojuu, oli kyllä hyvä viikko, pitkästä aikaa! :) Hyvin voisit duunimatkakävelyt merkkailla! Mä en hierontaa kyllä ole kirjannut, enkä kirjaa tänäänkään, vaikka siellä kävin :) Ja haravointihan on urheilua isolla U:lla!! Kuulostaa hyvältä, ollaan me aikamoisia liikunnan mittaajia! ;)

      Poista
    2. Hieronnat merkkaan lähinnä siksi, että muistan koska oon käyny :D.

      Poista
  3. Moi! Mukavan kuuloinen ja monipuolinen reeniviikko sulla takana :) Itsellä jäänyt pienen flunssan takia liikkumiset vain hyötyliikunnan tasolle viimesen viikon aikana, mutta näistä treenipäiväkirjoista saa aina tsemppiä omiin treeneihin! Ainakin omalla kohdallani vaikutus on tämä, anna vaan tulla näitä useemminkin siis! ;)

    Ja mäkin käytän Heiaheiaa! Mä oon merkannut työmatkapyöräilyt (á 7km) mutta en muuten hyötyliikuntoja sinne ole kirjaillut. Tuntuis niin hassulta miettiä että vaikka bodyattack-tunti ja parin kilsan kauppaankävely olis molemmat treenejä :D Haha, vaikka se vain itseä varten onkin joten eipä asialla niin väliä oliskaan.. :)

    Mukavaa ja energistä loppusyksyä ja kiitos jälleen kivasta blogista, jota viikoittain lueskelen!

    - Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Meri, kiitos paljon, hyvä viikko oli tosiaan liikunnan suhteen! Ja kiva kuulla, jos tykkäät treenipäiväkirjoista. Useampi on sitä samaa sanonut, joten enköhän näitä aina silloin tällöin kirjoittele, kun toivotaan :) Toivottavasti flunssa paranee pian, ja hyvä vaan, että otat iisisti, ettei tule jälkitauteja! Haha, oon ihan samaa mieltä tosta hyötyliikunnan merkaamisesta Heiaheiaan. Kiitos paljon itsellesi, että luet blogia, ja mukavaa loppusyksyä (milloinkohan alkaa mieltää tämän ajan talveksi?) sinullekin! :)

      Poista
  4. Tosi monipuolinen viikko! :) Just tälleen auki kirjoitettuna treenikoosteita on kiva lukea, sellaset pelkät luettelot monesti ohitan, vaikkei ne nyt hirveästi mua häiritsekään! Aloin tän vuoden heinäkuussa kirjaan treenejä heiaheiaan, sitä ennen ei mitään tietoa paljon liikuin. En kirjas kotitöitä tai venyttelyjä/rullailuita tai työmatkakävelyitä (n.25-30min per päivä). Kirjaan vaan ns.oikeat treenit ja joogat. Viime viikolla tuli liikuntaa 8h, mikä on mulle ihan supermaksimi tässä elämänvaiheessa ja oon kyllä tyytyväinen :) Sunnuntai oli kyllä upea, kiva kun pääsit lenkille nauttimaan siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiinuska! :) Joo,oon ihan samaa mieltä, usein mäkin ohitan pelkät listaukset kokonaan :/ Mutta kiva kuulla, jos tykkäät tälläisestä vähän vapaammasta kuvailusta! :) Heiiiii, mun pitää lisätä sut Heiaheiassa ;) Se on tosi kiva väline, ja varsinkin tykkään seurailla vuosi- ja kuukausitasolla liikuntaa. Jee, 8h on tosi hyvä! Aika maksimi mullekin just nyt, ja oikeesti hyvä määrä! :) Hyvä sä <3 Kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  5. Ihanalta kuulostaa! Mä oon tänä vuonna ekaa kertaa pitänyt treenipäiväkirjaa ja aion kyllä jatkaa! On mukava seurata myöhemmin, millaisia treenejä on tehnyt ja onko viikot olleet tasapainoisia. Merkkaan kalenteriin myös sairastumiset, kivut yms niin niistäkin tulee kooste. Itse käytän perinteistä juoksija-lehdestä saatua harkkapäiväkirjaa:)

    En merkkaa normaalia hyötyliikuntaa, paitsi perunatalkoot. oli sen verran hapokasta kyykkimistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Satu! :) Joo, oon samaa mieltä, että treenipäiväkirjasta tulee nimenomaan se hyöty sitten jälkeenpäin, kun voi seurailla paremmin kokonaisuutta! Ja toi on tosi hyvä, että merkkailet myös ne kivut ym, koska aika monet liikuntavammat olisi varmasti tollaisella seurannalla estettävissä, jos huomaisi ajoissa, että alkaa ilmetä kipuja. Hahaha, perunatalkoot on serious business! Mekin kyykittiin pienenä aina isoenon perunapellolla, ja se oli rankkaa, ja tosiaan treeniä! :D Mukavaa ja hymyjen täyteistä viikkoa sinne <3

      Poista
  6. Hienolta kuulostaa sinun viikkosi. Mä aloitin vasta hiukan aikaa sitten treenipäiväkirjan pitämisen. Siitä näkee kätevästi, että tulee pidettyä myös tarpeeksi lepoa. En laske hyötyliikuntaa enkä koiran kanssa ulkoilua treeneiksi, koska ne eivät varsinaisesti siltä tunnu. Tsemppiä myös tähän treeniviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna! :) Kiitos paljon, oli kyllä kiva, ja reipas liikuntaviikko! Treenipäiväkirja on tosiaan hyödyllinen väline myöskin tohon riittävän levon saamisen seuraamiseen. Mä luulen, että laskisin koiran kanssa kävelyt ;) On se kuitenkin usein reipasta menoa! :) Tsemppiä sullekin! :) Toivottavasti oli kivat juoksukoulu treenit tänään!

      Poista
  7. Treeniviikko postauksia luen mielellään. Omat treenit kirjaan blogiin ja kisoihin valmistautuessa muutenkin ylös. Mittarista treenit löytyy myös. Hyötyliikuntoja en merkkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kiva kuulla, jos tykkäät! Ollaan selkeästi lähes kaikki tässä kommenttiboxissa äänestetty merkintöjen puolesta! ;) Mukavaa viikkoa sinne ja hyviä lenkkejä!

      Poista
  8. Hyvältä kuulostaa sun treeniviikkos, aika monipuolista ja yksi lähes lepopäiväkin :)! Mä kirjaan Heiaheiaan kaikki liikunnat, joita varten oon treenivaatteet pukenut päälle. Mitään autonpesuja tms. en sinne laita, mutta työmatkapyöräilyt kyllä merkkaan, kun ihan liikuntavaatteissa poljen sen 10km/suunta. :) Mutta jos poljen kauppaan tai kaverille, en merkkaa liikunnaksi ;)

    Mullakin oli hyvä treeniviikko.. juoksua, salia, uintia, balancea ja suunnistusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna! :) Jeps, kiitos. Se torstai olisi ollut tosiaan ihan kokonaan lepopäivä, mutta en tietenkään voinut luovuttaa vatsalihashaasteen kanssa, joten se 10 minuuttia piti lepopäivästä niihin uhrata, mutta veikkaan, että kokonaisrasitus ei ollut kovin suuri! ;) Toi on muuten hyvä mittari "treenivaatteet pukenut ylle", jes! :) Ja todellakin työmatkapyöräilyt käy treenistä!! Haha, mutta mitä eroa on kauppaan polkemisella? ;) Ollaan me hassuja! Hyvä viikko sullakin ollut! Nähdään lauantaina!! Laitoitko muuten mulle meilin siitä eilen? Jos laitoit, niin mä olin niin urpo, että onnistuin sen deletoimaan :D ups. Laitatko uudelleen, jos näät tämän. t:säheltäjä

      Poista
    2. Kuules Candy, se ero on juurikin ne vaatteet ja matkan pituus ;)

      En laittanut vielä mailia, mutta laitan tänään :)!

      Poista
  9. mä käytän sports trackeria kun siinä näkee matkan pituuden ja keskinoupeuden ja juoksu vauhdin mut mä tein juoksublogin fb ja kirjoittelen sinne miten valmistautuminen sujuu 2016 tuhkholman maratonin tapahtumaan ja muutenkin juoksu kisoista ja joskus aamu klo6 juoksulenkeistä jos haluat lukea niin voin antaa sulle sen sivun osoitteen vaikka fb kautta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuulostaa hyvältä! Tsemppiä vaan kovasti Tukholman maratonin valmistautumiseen! :) Laita vaan osoite ihmeessä tänne, jos haluat, niin voi muutkin katsastaa sun blogin! Kivaa viikkoa sinne, ja tsempit treeneihin! :)

      Poista
  10. Inspiroiva postaus, ihanan pirtsakka oot joka kuvassa! :D mä oon aina treenin jälkeen niin punaisenkirjava naamaltani ettei edes kuvanmuokkaus riitä saamaan kuvasta julkaisukelpoista... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, kiitos Ninni! :) Oli niin kivoja treenejä, että hymyilytti vaan! Ja haha, joo, mä en varmaan treenaa tarpeeks kovaa, kun useimmiten on semisäädyllisen näköinen treenin jälkeen…paitsi Gritin/attackin jne. :) Silloin oon ihan punainen possu ja meikit poskilla, mutta jostain kumman syystä en niissä hetkissä ota kuvaa! ;) Kivaa viikkoa Ninni!

      Poista
  11. Hyvältä kuulostaa sun treeniviikko! :)
    Viime viikolla tuli juostua muutaman kerran, käveltyä koiran kanssa sekä pyöräiltyä töihin. :)
    Heiaheiaa käytän kanssa! ihan huippu keksintö :) Niin hyvä, kun näkee aina yhteenvedon kaikista treeneistä :)
    Kaikki urheilut tulee merkattua mutta ei esim kotitöitä yms. :)
    Ja ehdottomasti lisää treeniviikkopostauksia ja myös ruokapäiväkirja kiinnostaisi ja miten herkuttelet yleensä? :)
    Miten yleensä pidät lepopäivän/päivät? Onko kertaakaan oikeen kunnon lepopäivää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ninde, kiitos paljon! Kuulostaa hyvältä sunkin viime viikko! Ihanaa, kun on koira liikuttamassa, vai kummin päin se meneekin?! ;) Jep, tykkään myös Heiaheiassa siitä, että sieltä saa juuri helposti sen yhteenvedon! Juu, kiva kuulla, että tykkäät näistä postauksista! Varmasti kirjoittelen treeniviikoista jatkossakin. Ruokapäiväkirjaa en lupaa toteuttaa, mutta laitetaan harkintaan! ;) Yksittäinen päivä ei anna kattavaa kuvaa ruokavaliosta, joten olen vähän skeptinen niiden suhteen, kun tiedän, kuinka niitä katsellaan tarkalla silmällä (en siis tarkoita sinua, vaan yleisesti :)) Miten herkuttelen? Rakastan Punnitse&Säästä herkkuja (jogurttijutut!!), toisinaan syön tummaa suklaata, jätskiä, kakkua, keksejä…lähes kaikki makea kelpaa, mutta koitan pitää määrät tosi kohtuullisina. Mulle tulee helposti vatsa kipeäksi liiasta herkuista, ja se ei ole kivaa. Lepopäiviä on ehdottomasti, yleensä viikossa vähintään 1!! Viime viikolla torstai oli periaatteessa lepopäivä, mutta koska olen mukana marraskuun vatsalihashaasteessa, en halunnut jättää haastetta kesken, joten torstain "treeni" oli ne 10 minuutin vatsat, muuten se oli lepoa. Tosin lepopäivä mulle tarkoittaa sitä, etten urheile varsinaisesti, mutta saatan kuitenkin liikkua (mennä kävelylle, venytellä jne.). Lepo ei siis ole yhtäkuin sohvalla makaamista, vaan aktiivista palauttelua ja rentoutumista sekä mielelle että kropalle. Kiitos hei kommentista, ja kysymyksistä! Toivottavasti sait tässä jo jotain vastauksia! Mukavaa viikon jatkoa sinne :)

      Poista
  12. Ihanan aktiivinen ja monipuolinen viikko sulla ollut! Itsellä toisaan liikunta on niin aerobista että oksat pois ja siitä kärsii kyllä pää ja selkä. Muttahelpotusta toiv muk on tulossa kun menen sunnuntaina on rampille ;)
    Itse aloin nyt kanssa viime viikosta kirjaamaan kalenteriin juoksukilsoja ja aikoja jälleen ja voi herttilei miten konkreettisiksi ne muuttuvat kun ne saa paperille eivätkä pysy kännykässä sportstrackerissa; karu totuus paljastuu! :D Pakko muuten hehkuttaa ja kiittää eilistä insta-kuvaasi jossa kyselit, ketkä on lähdössä juoksemaan. Mun PITI käydä lyhkiksellä illalla, mutta lyhytkin venyi sinne 10 km 5:53 keskivauhtiin, eli ihan mukavasti :) Kiitos siis inspiraatiosta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Jossu! :) Kiitos kiitos, olisipa kaikki treeniviikot tällaisia! ;) Uskon, että saat varmasti kipinää lihaskuntotreeneihin sen On Rampin myötä! Treenien kirjaamisesta on tosiaan hyötyä just sen kokonaisuuden hahmottamisessa, oon huomannut saman! :) Ja jeeee, ihan mahtavaa, että se motivoi sua vähän pidempään lenkkiin! :) Hyvähyvä! Ja hyvä vauhti, mä oon vaan madellut viime aikoina :D Kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  13. Mua ehkä liikunta"elämän" alussa ahdisti lukea blogien liikuntapäiväkirjoja, kun tuntui että kaikki muut liikkuu niin paljon ja mä hirveän vähän. Nykyään kun tiiän, että sopiva liikuntamäärä on niin yksilöllistä niin liikuntapäiväkirjojen lukeminen ei harmita :)

    Mä itse käytän kyllä aina Heiaheiaa ja en sinne hyötyliikuntaa merkkaa. Esim. en pyöräilyä merkkaa (en edes merkannut kun pari kertaa poljin yhdelle salille 11 kilsaa suuntaansa), koska meen tosiaan sellaista rauhallista löllöttelyvauhtia että menee ihan hyötyliikunnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Pia! :) Joo, tiedän hyvin, mitä tarkoitat, ja mullakin oli sellainen vaihe useampi vuosi sitten, että bloggaajien liikuntapäiväkirjojen lukeminen oli enemmänkin ahistavaa, kuin motivoivaa. Sitten kun tosiaan löytää sen oman kultaisen keskitien, niin poimiikin ennemmin niistä motivaatiota itselleen, kuin vertailee negatiivisesti. Heh, meidän kommenttiboksi "äänestyksen" perusteella Heiaheiaan ei juurikaan hyötyliikuntaa merkata, vaan pelkät "tositreenit". Kivaa loppuviikkoa sulle! :)

      Poista