sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikonlopun kuulumisia!

Heippa! Kivaa sunnuntai-iltaa! Täällä on takanapäin tosi rento viikonloppu, vaikka töitäkin on tullut tehtyä rentoilun välissä. Saatiin eilen lauantaina karvainen kaveri eli Veeti hoitoon, ja sen kanssa käytiin eilen kahdesti tunnin lenkeillä ja tänään myös tunnin reipas kävely oli ohjelmassa. Eilen lauantaina oli täällä aivan ihana ilma, ja eksyttiin lenkillä tutkimaan kodin läheltä uusia reittejä, ja nähtiin pienessä metsikössä kolme peuraa! Ei ihan jokapäiväistä täällä Länsiväylän eteläpuolelle Espoossa. Otettiin muutamat kuvatkin, kun keli oli niin kohdallaan! :) 



Ulkoilun lisäksi, aloitin eilen myös vatsalihashaasteen Runaway-mama blogin Kristan innostamana.  Mielestäni treenihaasteet ovat mitä parhaimpia treenimotivaation ylläpitäjiä juuri marras-joulukuussa, jolloin ainakin itselläni saattaa olla haasteita treenaamiseen suhteen. Vatsalihashaasteen treenit voi tehdä myös mukavasti kotona, jos ei salille jaksa raahautua! :) Ne sopivat myös hyvin yhdistettäväksi vaikkapa juoksulenkkiin, joten lähde sinäkin mukaan. Jos et ole jo osallistumassa kaikkiin muihin haasteisiin, joita tällä hetkellä pyörii! ;)

Eilen lauantaina ehdin myös katsomaan esteratsastus demoa, ja poimimaan sieltä oppeja omaan ratsastukseen. On aina mielenkiintoista seurata valmennuksia, ja se varmasti pätee lajiin kuin lajiin. Katsomallakin voi oppia paljon. 

Viikonloppuna on tullut syötyä kaikenlaista, sekä terveellistä että ei niin terveellistä ruokaa ja myös muutamat herkut päälle. Kuvat tuli yllättäen otettua vain terveellisistä jutuista, kun ei ne mäkkisafkat kamalan näteiltä kuvissa näytä! ;) Mutta juu..täydellistä ruokavaliota ei täällä haetakaan, kohtuus kaikessa on aika hyvä motto! :)

Munakas, jossa pinaattia, tomaattia, fetaa ja avokadoa! Nam!

Kanaa, uunijuureksia, bataattilastuja ja tomaatti-mozarella salaatti by my hubby <3
Tänään olen seurannut silmä kovana Nykin maratonin livelähetystä netissä ja Eurosportilla! Voi että, se oli niin siistiä, ja vahvisti entisestään mun käsitystä siitä, että sinne on jonain päivänä päästävä! <3

Veetiä ei kauheesti kiinnostanut maraton, mutta mun sylissä oli hyvä nukkua…. <3
Oletteko jo katsoneet tämän A-studion ohjelman, jossa käydään mielenkiintoista keskustelua "fitnesskohusta" sekä ylipäätään meidän suomalaisten liikkumisesta? Tosi mielenkiintoinen ohjelma, ja mielestäni hyvää keskustelua asian tiimoilta: http://areena.yle.fi/tv/2226494/#/play

Miten teidän muiden viikonloppu meni? Onko kenellekään muulle aiheuttanut väsymystä tämä pimeys? Huh, marraskuu on niin marraskuu, vaikka marraskuun lapsi olenkin! Ja siitä tulikin mieleen, että pitää ostaa D-vitamiinia heti alkuviikosta, nyt alkaa olla aika viimeistään napsia sitä, ainakin mun! Syöttekö te lisä d:tä purkista talvella? Kivaa alkavaa viikkoa! <3

-Karoliina 


28 kommenttia:

  1. Mulla on jotain tuollaisia anopin lähettämiä supervitamiinitabletteja joissa on 23 erilaista vitamiinia ja kivennäisainetta (myös d) mutta just mietittiin eilen että pitäskö alkaa vielä ottaa pelkkää d:tä lisäksi kun niin väsyttää tää pimeys! :) Mandariinia kuluu kanssa kiitettävät määrät eli flunssaa torjutaan vahingossa ;). Viikonloppu meni lasten halloweenjuhlissa, juostessa ja herkutellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kivalta kuulostaa sun viikonloppu! :) Hyvä balanssi sielläkin herkkuja ja liikkumista! ;) Hmm, D-vitamiini vois kyllä auttaa sullekin, kannattaa kokeilla! :) Kivaa viikkoa! Jess, vatsalihashaasteen lepopäivä tänään! ;) Huh, olikin jo niin rankkaa… (tiedän, että se vasta alkaa kohta..:D)

      Poista
  2. Ihana ulkoilukaveri! :) Koiran kanssa tulee kyllä raitista ilmaa kivasti. Väsyttää, mutta taisi väsyttää ennen tätä pimeyttäkin. Mulla on joku monivitamiini, jota otan, jos muistan. Ystävän toimittama purkki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja kiitos! :) Meidän Veeti on kyllä ihan huippu ulkoilukaveri <3 Sen kanssa on kiva juosta ja kävellä! Se on niin totta, että koiran kanssa, kun on "pakko" lähteä niin tulee lähdettyä ulos. Se on yksi syy, miksi haluaisin ihan omankin koiran, tulisi paljon enemmän ulkoiltua ja nautittua raikkaasta ilmasta, jonne lähteminen näillä marraskuun synkeillä keleillä ei muuten ole niin helppoa! Tiedätkö mitä? Tein rotutestin, jossa ykkösenä meille suositeltiin justiinsa pilkkuja, eli dalmatialaista! :D Mä en tiennyt oikein miten suhtautua tähän, koska meillä on ollut aina noutaja! Pystyisitkö kertomaan omakohtaisia kokemuksia niistä vähän lisää mulle? :)

      Poista
    2. Hahaa! :D Mahtavaa! Noutajiin verrattuna olennainen ero on, että miellyttämisen halua näillä ei juuri ole. Eli kouluttamisessa täytyy löytää joku motivointikeino, ja aktiivisen perusluonteen takia kouluttamisessa täytyy olla melko napakka. Jos linja lipsuu, niin ovat herkästi ottamassa itselleen lisää oikeuksia. :) Yleensä dalmiksia pystyy motivoimaan ruualla tosi hyvin, kun ovat niin ahneita. Toistoja ei silti voi tehdä suuria määriä, vaan nämä koirat kyllästyvät, jos onnistuneita suorituksia on tehty monta, eikä mitään uutta haastetta tarjota. Meillä on kaksi hyvin eriluonteista koiraa, vanhempi on rauhallinen jörö ja nuorempi (vaikka ikä huomioidaan) touhukas, innokas ja aktiivinen. Haukkuvat ilmoitushaukkua, mutta ovat vieraista aina tosi innoissaan. Meillä tulee arkena 2,5-3 tuntia ulkoilua päivässä, poikkeukset eivät ole ongelma, kunhan peruspäivänä tulee riittävästi (ja se riittävästi on varmasti osittain tottumiskysymys). Helppo pitää vapaana, seurailevat koko ajan, missä ylikomentaja menee, kaikki kiinnostava täytyy tietysti käydä tarkistamassa. Tulevat hyvin toimeen lasten kanssa, toisten koirien kanssa pienellä varauksella: tuo nuori uros ei hirveän pitkään katsele toisia samanlaisia pullistelijoita. Vetävät hihnassa melko lailla, jos siihen ei puututa. Ovat älykkäitä, ovelia, hauskoja, hyväntuulisia ja hyvin taitavia käyttämään nenää. Tykkäävät olla seurassa, yksin ei tarvitse kotona tehdä mitään. :) Vilkkaudesta ja vauhdista huolimatta saa näihin jotain käytöstapojakin tarttumaan: vanhempi koira on ollut mulla useita kertoja toimistolla mukana, viltti mukaan ja rauhoittumiskäsky, niin ei kukaan huomaa pilkullista konsulttia pöydän alla.

      Poista
    3. Moikka! :) Kiitos paljon vastauksesta, paljon hyödyllistä, ja mielenkiintoista tietoa!! Ja haha, ihana toi pöydän alla oleva "pilkullinen konsultti" :D Kuulostaa kyllä tosi kivalta rodulta! Se iso ero niissä tosiaan on noutajiin, että sitä miellyttämisen halua ei juuri ole, ja se on sellainen mihin olen niin tottunut noutajien kanssa! :) Mutta kiitos tosiaan paljon tästä, kiva kuulla sun kokemuksia! Kuulostavat kyllä ihan mahtavilta tyypeiltä teidän pilkulliset! Me mietitään ja pohdiskellaan tätä asiaa ihan rauhassa, koiran ottaminen ei kuitenkaan ole mikään pikapäätös! :)

      Poista
  3. Viikonloppu meni täälläkin vähän kevyemmin, vain kävelylenkkejä koiran kanssa. Ja herkuteltua tuli myös :) Pimeys ei ole ainakaan vielä väsyttänyt mitenkään erityisesti eikä vähentänyt treenimotivaatiotakaan. Tänään on taas niin lämmin, että juoksulenkinkin vois heittää vähän kevyemmin varustuksin :) D-vitamiinia syön säännöllisesti.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kuulostaa aika samanlaiselta kuin täälläkin, mutta se käveleminen oli kyllä tosi kivaa!! :) Ja herkut myös, hihii! Hyvä, että sua ei ole väsyttänyt! Se on varmaan se D ja sopiva määrä unta! Mulla taitaa olla vähän puutetta molemmista just nyt, mutta pitää korjata tilanne pian! Mukavaa viikkoa sulle myös! :)

      Poista
  4. Kiitos loistavasta linkkivinkistä! A-studio oli ehdottomasti katsomisenarvoinen. Mielenkiintoinen ja ajatuksiaherättävä.

    Itseäni jäi vähän harmittamaan, kun maratonin juoksemiselle ei annettu muuta itseisarvoa kuin juoksijan ulkokultainen oikeus julistaa Facessa/Instassa olevansa maratonjuoksija. Keskustelussa muutenkin painottui aika paljon se, että liikuntabuumissa ihmisten motivaationa on itsensähallinta ja timmi fyysinen olemus. Itselleni liikunnassa ja erityisesti juoksussa tärkeintä on liikunnan tuoma hyvä olo ja omien tavotteiden saavuttaminen eikä virheettömien vatsapalojen hankkiminen!

    Kiitos juoksuharrastuksen pahin kaamosväsymys ei ole vielä päässyt yllättämään. Olen lisännyt tietoisesti positiivista ajattelua, jättänyt ylimääräiset yötyöt pois kalenterista ja yrittänyt kalenteroida jokaiselle viikonlopulle jotain spesiaalia tekemistä, jotta mieli pysyy mahdollisimman virkeänä. Väsymyksen torjumiseen aloitin juuri rautakuurin, kun Hb luonnollisista syistä pyrkii aina laskemaan, ja näin pimeän aikaan nappaan kyllä D-vitamiinia purkista osteoporoosin välttämiseksi. Muita hyväksihavaittuja väsymyksentorjujia ovat heräämisvalo (itselläni toimii loistavasti!), kirkasvalolamppu, energinen musiikki, kynttilät iltaisin ja tietenkin IHANAT YSTÄVÄT <3

    Reipasta viikkoa kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Olles hyvä, se oli munkin mielestä tosi hyvä ohjelma. Hyvää ja mielenkiintoista ja ASIALLISTA keskustelua asian tiimoilta, josta viime aikoina ei ihan koko ajan ole pystytty eri kanavissa asiallisesti keskustelemaan. Jep, maraton jäi ehkä vähän sivurooliin ohjelmassa, se mainittiin vaan yhtenä esimerkkinä, koska pääasiassa puhuttiin fitneksestä ja ylipäätään liikunnasta suomalaisten kohdalla, mutta olen samaa mieltä, että liikkuisin ja juoksisin maratoneja ihan samalla tavalla ilman Instaa ja blogiakin! Ja todellakin nykyään motivaattorina toimii hyvä olo ja omien tavoitteiden saavuttaminen, ja itsensä ylittäminen! :) Vatsapalat…mitä ne on? ;) Kuulostaa hyvältä sun kaamosväsymyksen torjuntakeinot! Samoilla linjoilla täälläkin :) Jatketaan perjantaina maailman parantamista <3 See ya! Kivaa viikkoa!!

      Poista
  5. Kuulostaa ihanalle rennolle viikonlopulle! :) Teille osui hyvä sää kun oli karvakamu hoidossa ;) Varsinkin lauantaina oli ihan sanoinkuvaamattoman upea keli. Nyt tänään maanantaina alkaa olla niin tyypillinen marraskuu.. puuh. Mä en pidä tästä kuukaudesta, mutta yritän tehdä siitä mukavamman kivoilla jutuilla! Pakko olla postiivinen, muuten ei jaksa! Ja kiitos D-vitskumuistutuksesta. Mäkin syön sitä aina talvisin, ja nyt on aika ostaa sitä lisää! ;) Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Oli tosiaan ihana viikonloppu, ja se lauantain sää oli niin upea!! Jos marraskuussa ois koko ajan sellainen sää, niin ei ois mitään valittamista, mutta todellisuus taitaa olla enemmän tätä, mitä on nyt ollut viimeiset kolme päivää…pimeää ja sateista! :/ Koitetaan jaksaa kivojen juttujen avulla :)

      Poista
  6. Kuulostaa mukavalta viikonlopulta! :) Niin suloinen koira!
    Marraskuu on minullekin vaikea kuukausi, tuo jatkuva pimeys on vähän masentavaa mutta yritän ajatella positiivisesti ja tehdä kivoja juttuja joista nautin. Eilen oli tosi masentava sää ja pakotin itseni väkisin lenkille sateeseen. Onneksi tein niin, juoksu nimittäin kulki tosi hyvin ja tein sitten 1,5 tunnin lenkin. Nautin vaikka vaatteet kastuikin litimäriksi! <3
    Minäkin voisin aloittaa tuon vatsalihashaasteen, kiitti vinkistä. :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anna! Kiitos, oli mukava viikonloppu, ja Veeti on aika suloinen, hän tietää sen itsekin! ;) Marraskuu tuntuu olevan monille meistä vähän haastava juuri pimeyden ja sateiden vuoksi :/ Mutta se on ihan totta, että ulos ja lenkille lähteminen kannattaa, siitä tulee niin hyvä fiilis, kun vaan lähtee, vaikka sataisi! :) Jee, tervetuloa mukaan vatsalihashaasteeseen! Joulukuun alussa on core sitten tikissä! ;) Sinne myös mukavat viikon jatkot!

      Poista
  7. Kuulostaa kivalta. :) Täällä oli pe treeniä, la kyläilyä ja sunnuntaina vaan hengailtiin kotona ja leivottiin ja mies teki tosi hyvät pihvit!:) Flunssan pukkas, joten sunnuntain lenkki jäi väliin. Herkkuja mennyt täälläkin kyllä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Sunkin viikonloppu kuulostaa kivalta! :) Toivottavasti se flunssa lähtee pian pois!! Ja ne sun muffinssit näytti niin hyviltä, ettei mitään rajaa, nam! Kivaa viikon jatkoa, Tanja! :)

      Poista
  8. Itsekin päätin esimerkistäsi aloittaa vatsalihashaasteen! Juoksulenkit ovat harmillisesti jääneet välistä jo toista viikkoa akillesjännetulehduksen vuoksi :(
    D- ja C-vitamiineja syön purkista joka päivä. Mandariinejakin kuluu runsaasti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ellu! Jee, kiva juttu!! :) Tervetuloa mukaan haasteeseen! No voi höh, sitä akillesjännettä! :( Mutta nyt saat jalan lepuuttamisen aikana treenattua lihaskuntoa paremmaksi, niin teet sitten paluun juoksulenkeille kroppa vahvempana! Tsemppiä! Tiedän tunteen, kun on jalka poissa pelistä! Ja jep, mandariinit alkaa olla nyt just parhaimmillaan!! :) Kivaa viikkoa sulle!

      Poista
  9. Mä olen myös mukana tuossa vatsalihashaasteessa. Kiva lisä tähän marraskuuhun. Minäkin nappailen purkista D:tä omega 3: n lisäksi. Silti on hankala raahautua töihin harmaassa ja kosteassa kelissä. Onneksi työ itsessään on ihan kivaa. Viikonloppuna tuli minunkin herkuteltua pikkuisen. Ja ulkoilutua meidän karvaturrin ja uusien juoksukenkien kanssa myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Hanna, jee kivaa! Meitähän on nyt monta mukana siinä, niin voidaan tsemppailla toisiamme! :) Huh, marraskuussa moni asia tuntuu vähän hankalalta, voin niin samaistua. Mutta positiivisella asenteella me voitetaan tääkin kuukausi! Kuulostaa kivalta sun viikonloppu, ja sun uudet juoksukengät oli tosi hyvän näköiset!! Hyviä lenkkejä! :)

      Poista
  10. D-vitamiinia tulee täälläkin syötyä purkista samoin omega 3 ja monivitamiinivalmisteet. Siltikin kaamosaika meinaa väsyttää, toisaalta odotan jo lunta, mikä ihanasti tuo valoa pimeisiin iltoihin. Itseasiassa meille satoi lumi sunnuntaiyönä, mutta nyt on jälleen maa musta :(
    Minäkin olen mukana vastalihashaasteessa :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Sama täällä, huomaan odottavani lunta (=VALOA!!) pimeyden keskelle tosi kovasti! Toivottavasti saataisiin sitä pian! Tänä talvena olisi kiva päästä suksillekin. Ja hienoa, että säkin olet mukana vatsalihashaasteessa!! Meitä on jo täällä monta, jotka tulee olemaan ihan "hardcore" joulukuun alussa! ;) Kivaa viikkoa sullekin!

      Poista
  11. Pitäisköhän minunki ottaa osaa johonkin haasteeseen?! :D lihaskunto on jäänyt vähän retuperälle. Onpa suloinen hauva noissa kuvissa, ja sie kans niin iloisena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippaaa, no tottakai sun pitää!! :) Hopihopi tekemään kolmen ekan päivän treenit putkeen! Ne on vielä iisejä, ja tänään on lepopäivä, joten hyvin ehdit mukaan! :) Kiitos, me oltiin Veetin kanssa aika iloisia, kun päästiin ulkoilemaan hyvässä säässä! :)

      Poista
  12. Sun hymy on niin kaunis! Tulee tosi positiivinen olo ihan vain kuvia katsoessa, lukiessa tietty vielä lisää kun sulta löytyy niin paljon energiaa.

    Kivaa tiistaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Marissa! :) Voi, että kiitos paljon! Ihanasti sanottu!! :) <3 Mä yritän hymyillä ja olla positiivinen niin paljon kuin mahdollista, se on paljon kivempaa, kuin negatiivinen ajattelu ja naaman pitäminen mutrussa..Sä oot samanlainen niin tiedät kyllä miksi se kannattaa! ;) Kivaa tiistai-iltaa sulle myös! Ps. tein munakasta sun innoittamana! Nam!

      Poista
  13. Ellet ole jo nähnyt, niin ajattelin että sua voisi NYCin maratonia seuranneena huvittaa tää ;) http://www.si.com/extra-mustard/2014/11/03/new-york-city-marathon-video-after-finishing

    Huomasin aiemman kommenttisi koiriin liittyen, ja pakko liputtaa oman rodun puolesta! ;D Mulla on parivuotias cirneco dell'etna, joka on juoksukumppanina aivan korvaamaton. Juostaan yhdessä yli 20 kilsan lenkkejäkin, ja minä väsyn ennen kuin se :D (tätä rotuahan käytetään vinttareiden rata- ja maastojuoksuissakin). Mutta liputan kyllä ylipäätään koiran hankkimista ihan sen lenkkikumppanuudenkin vuoksi - kun töiden jälkeen pitää joka tapauksessa käyttää koira ulkona, niin samalla vaivallahan sitä lähtee sitten juoksemaan! :)

    Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hahaha, en ollut nähnyt tota, mutta näytti kyllä aika tutulta se meno :D Maratonin jälkeen portaiden käveleminen on ihan kamalaa :D Kiitos, kun jaoit! Ja hei..tiiätkö mitä? Mun oli pakko googlettaa tuo koirarotu, koska en ollut koskaan aikaisemmin siitä kuullut!! Se näyttää kyllä todelliselta juoksijakoiralta! :) Hmm..kiitos kun kerroit tästä! Ja juu, oon samaa mieltä, koiran hankkiminen toisi niin paljon positiivisia juttuja elämään, että sen takia sen hankkiminen onkin vakavasti harkinnassa! Kivaa viikkoa sinne! :)

      Poista