torstai 4. joulukuuta 2014

Juoksijalle sopiva kotitreeni & alkuviikon liikunnat!

Heippa, ja mukavaa torstaita! Alkuviikon treenit ovat menneet täällä aika normaalin kaavan mukaan. Maanantaina ehdin aloittamaan LBD-haasteen ja tietysti myös touhukalenterin! Luvassa oli siis 30 sekunnin lankku, 10 punnerrusta, 10 vuorikiipeily-liikettä sekä portaiden juoksemista. Lyhyt kropan herättelytreeni siis! LBD-haaste ei vielä alkuun ole kovin vaativa, mutta vaikeutuu varmasti sen edetessä. Touhukalenteriin liittynyt portaiden juokseminen oli yllättävän hengästyttävää hommaa, ja sai sykkeen hyvin nousemaan (tai sitten kunto on vaan ihan retuperällä, heh!) Maanantaina iltana olin myös ratsastamassa normaaliin tapaan. Sekä este- että koulutreenit sujuivat hyvin uljien mustien kavereiden, Carleonen ja Zillionin kanssa! Ratsastuksesta saa kyllä ihan huikeat kicksit, silloin kun homma toimii! <3


Kotirappusia tuli ravattua ylös alas! ;) 

Tiistai-illalle sovin juoksutreffit heti töiden jälkeen ihanan Laura H:n kanssa. Tiistai-iltana olisi myös ollut Vauhtisammakon mäkitreenit, mutta aikataulusyistä mulle sopi paremmin omatoimiset lenkkitreffit heti töiden jälkeen. Treffattiin Lauran kanssa Hanasaaressa, ja lähdettiin siitä juoksemaan Keilaniemeen ja sieltä Lehtisaareen, josta tultiin Karhusaaren kautta takaisin Laruun. 





Olin töiden jälkeen tosi väsynyt, mutta kummasti siinä piristyi, kun pääsi pois työpöydän äärestä pilkkimästä, ja hyvässä seurassa juoksemaan! En ollut nähnyt Lauraa sitten elokuun, joten kuulumisia oli vaihdettavana vaikka kuinka paljon. Juostiin rauhallista vauhtia, ja otettiin tietysti välissä myös kuvia sekä loikittiin Touhukalenterin loikatkin jossain kohtaa! ;) Ulkona oli pimeää, kylmää ja tuulista, mutta hyvässä seurassa hölkättiin 8km, ja Laura vähän enemmän, kun juoksi vielä kotiin! Kiitos vielä seurasta Laura! <3


Kuva Lauran Instagramista @laura_hei :)

Eilen keskiviikkona tein nopean kotitreenin, jossa oli sovellettuna LBD-haasteen liikkeitä sekä punnerrukset Touhukalenterin 3.päivän luukusta!  Ihan hyvä pikatreeni, ja se on aina parempi kuin ei mitään, vai mitä? :) 

Tältä näytti #kohtipikkumustaa kotitreeni 1:

  • Alkuun noin 5 minuutin verryttely (esim. hölkkää paikallaan ja kevyttä hyppelyä)
  • Lihaskunto-osuus: 
  • 20x punnerrus
  • 20x tasakyykky
  • 20x askelkyykky
  • 20x lantionnosto
  • 30 sek lankku
  • 10 x vuorikiipeilijä
Toista setti x3 (tai useammin, jos haluat)
  • Loppuverryttely: 5 minuuttia hölkkää/kevyttä hyppelyä ja sen jälkeen venyttelyt
Aikaa treeniin menee noin 30 minuuttia, eli se on varsin pikaisesti tehty. Treenissä tulee kuitenkin hyvin käytyä läpi kehon isoja lihasryhmiä. Itselläni on ainakin kova motivaatio taas joulukuussa parantaa lihaskuntoa. Sama juttu oli viime vuonna, ja viime joulukuun treenihaasteista voit lukea täältä! Paremman lihaskunnon kanssa on taas huomattavasti kivempi suunnata katsetta tulevan vuoden juoksuhaasteisiin! :) 

Keskittynyttä lankuttamista! ;) 


Sellaisia treenejä alkuviikolle! Loppuviikolla on luvassa muun muassa lisää juoksutreffejä, joista olen tosi innoissani. Juoksutreffit ja kavereiden näkeminen juoksun yhteydessä on mielestäni treenaamisessa parasta juuri nyt! Talven pimeydessä ja kylmyydessä ulos lähteminen on hankalampaa (ainakin mulle), joten liikuntatreffit kaverin kanssa kalenteriin, ja johan helpottuu! Suosittelen, jos vaan mahdollista! :) 

Päivän kysymys: Juoksetko/liikutko mielummin 
a) yksin 
b)kaverin kanssa 
ja MIKSI? 

Mun vastaus on b) kaverin kanssa, koska tykkään tosi paljon yhdistää liikuntaa ja kavereiden näkemistä aikataulujen ollessa kiireisiä! Ja sitäpaitsi, kavereista saa niin paljon hyvää energiaa, että sillä jaksaa taas painaa arjen haasteissa! :)

Kivaa päivää! <3 -Karo 

Candy on the Run Somessa:

17 kommenttia:

  1. Yleensä juoksen yksin, se vaan on niin helppoa, kun ei tarvitse sovitella aikatauluja, vauhteja jne. Välillä on kuitenkin kiva juosta jonkun kanssa ja aina tällaisen lenkin jälkeen olenkin todennut, että olipa taas kivaa :) Kaverin kanssa juostessa lenkki menee yleensä kuin huomaamatta, kun ei tule niin keskityttyä siihen itse suoritukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Jep, toi on niin totta, että kaverin kanssa usein vaan höpöttää, ja juoksu menee siinä sivussa! :)

      Poista
  2. Mä vastaan tylsästi sekä että. Yksin juokseminen on eri tavalla kivaa kuin kaverin kanssa. Yksin juostessa olo on vapaa ja ajatukset saa mennä omia polkujaan, kun taas kaverin kanssa juoksemisessa on hauskaa kun saa höpötellä ja aika menee kun siivilä :)

    VastaaPoista
  3. Kiva ja nopea pikkujumppa tuo esittelemäsi! Kokeilinkin jo!:)
    Itse juoksen yleensä yksin koska kaveripiirissä ei ole muita näin innokkaita juoksijoita, mutta olisi todella kiva päästä joskus porukallakin juoksemaan :)

    Ps. Blogisi on aivan huippu ja yksi lempiblogeistani! Olen saanut hurjasti vinkkejä ja motivaatiota!
    Kysyisin tuollaiselta kokeneelta maratoonarilta, että mitä luulet, jokohan minusta olisi ensi kesänä kokopitkälle maratonille? Olen 18-vuotias, juoksen noin 5 kertaa viikossa ja tänä syksynä juoksin ekan puolimaratonin Kuopiossa aikaan 1.44. Pitäisikö vielä vedellä puolimaroja vai uskaltautua kokonaiselle?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ellu!! :) Kiva kuulla, että tykkäsit jumpasta! Munkin mielestä oli kiva!
      Aivan ihana kuulla, että tykkäät blogista!! <3 Aww, lämmittää niin mieltä tollainen kommentti, kiitos kiitos paljon! Ja kiitos kun luet! :) No wau, olet juossut tosi upeaan aikaan sun ekan puolikkaan!!! :) Onneksi olkoon! Sanoisin, että voit hyvin lähteä maratonille ensi kesänä, jos tuntuu siltä, että olet henkisesti siihen valmis, ja haluat sitoutua maraton projektiin. Juoksumääräsi varmasti riittävät, tärkeintä on muistaa antaa kropalle hyvin aikaa myös palautua harjoituksista (lepoa, riittävää ravintoa, kehonhuoltoa) ja vähitellen nostaa treenimääriä, ja pitkien lenkkien pituuksia. Itse varmaan sinun kohdallasi juoksisin keväällä jonkun harjoituspuolikkaan ennen koko maratonia, jolloin pääset testailemaan esimerkiksi varusteita, tankkaustekniikkaa ja kisataktiikkaa! :) Maratonille kannattaa aina lähteä nöyrällä asenteella, ja ensimmäiselle varsinkin, koska ei tiedä mitä on tulossa. Tsemppiä, pystyt kyllä siihen varmasti, jos haluat! :)

      Poista
  4. Täytyypä joku kerta kokeilla tuota sun kotitreeniohjetta, vähän ekstraa tuohon LBD-haasteeseen! :) Korvaan välillä salikäyntejä kotitreeneillä jos on kiirepäiviä.
    Tällä hetkellä tuntuu, että juoksen mieluummin kaverin kanssa, kun ne on niin harvinaisia hetkiä mulle kun saa jonkun juoksukaveriksi. Toisaalta tykkään kyllä juosta yksikin, juoksu on vähän kuin terapiaa. Voi antaa ajatuksen lentää tai olla vaan ajattelematta yhtään mitään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anna! :) Kokeile ihnmeessä tai sitten sovella jotain omaa siitä LBD-haasteesta! :) Oon sun kanssa ihan samaa mieltä, itsekin tykkään juuri tällä hetkellä enemmän juosta kaverin kanssa, mutta yksin juokseminen on toisinaan myös ihan parasta! Nimenomaan kun saa ajatuksen lentää, ja voi rauhassa pohtia asioita! :)

      Poista
  5. Kaverin kanssa, vaikka jotkut treenit on kiva tehdä yksinkin, esim jos haluu mennä kovaa, niin yksin ei tartte miettiä et pitäs jutellakin. Nyt oon taas tällä viikolla treenannut päivällä heti töiden jälkeen yksin ja tänään on kyllä sellanen olo, että haluisin kaverin kanssa juoksemaan! Mutta ei taida onnistua. Oon muutenkin nyt vähän kahden vaiheilla tän päivän treenien suhteen...mutta joo, juoksu/treenitreffit on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Juu, toi on kyllä totta, että kaverin kanssa on kivempi juosta rauhallista vauhtia, jotta pystyy juttelemaan samalla, mutta toisaalta kaverista voi sitten saada myös tsemppiä kovempaan harjoitukseen. Silloin ei tosin kannata höpöttää, koska se on niin kuluttavaa! :) Toivottavasti sulla oli kiva treeni eilen! Mä juoksin yksin katsomaan auringonlaskua eilen, ja täytyy sanoa, että olihan sekin aika jees! Kivaa perjantaita! :)

      Poista
    2. Tein kotona kahvakuulatreenin ja vatsoja ja tänään kyllä tuntuu... Kivaa viikonloppua :)

      Poista
  6. Juoksen (tai juoksisin) / liikun eniten yksin. Ehkä eniten siksi, koska mun kaverit on vähän eri asioista taikka sitten erilailla liikunnasta kiinnostuneita, eikä mulla ole hirveesti treenikavereita sellaisiin treeneihin mitä ite teen. Oon varmaan vähän tottunutkin itteekseen touhuamiseen. Onneksi kuitenkin on vähän niitä kavereita, ettei aina tarvi itekseen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Taru! Kiva kun kommentoit! Juu, ymmärrän hyvin, että on haastavaa treenata kaverin kanssa, jos ei ole sopivia treenikavereita. Mutta itteeekseen touhuamisessa ei tosiaan ole mitään vikaa! :) Saapahan ainakin itse päättää mitä tekee/mitä vauhtia jne. Ja omien ajatusten kanssa lenkkeily tai mikä muu liikunta tahansa on varsin terapeuttista! :) Kivaa perjantaita!

      Poista
  7. Helsingissä tulee juostua lähes poikkeuksetta yksin, vaikka ehdotomasti vastaan kuitenkin kaverin kanssa! Kevyet, pk-lenkit ja pitkikset menevät niin joutuisasti hyvässä seurassa. Kovempi tehoisissa treeneissä taas kavereista saa hurjasti lisätsemppiä! :) Vaikka toisaalta taas yksin juokseminen on omanlaistaan terapiaa ja aivojen tuuletusta..

    Karoliina nää sun postaukset on niin hyväntuulisia, et väkisinkin saat hymyn huulille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Laura! :) Jep oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla! Toi on niin totta, että kevyet pk:t ja pitkät lenkit on parhaita kavereiden kanssa, ja kovemmissa treeneissä kaverista saa taas vetoapua, ja yksin juostessa voi rauhoittua ja mietiskellä! :) Aww..ihana kuulla!! <3 Kivaa perjantaita sinne! :)

      Poista
  8. Sekä että. Yksin touhuamisessa tykkään aikatauluttomuudesta. Tosin esim kuntosalitreenaaminen on ehdottomasti kivempaa kaverin kanssa.. :)

    Tosin juoksukavereita kyl olis kiva saada lisää..sellasia pitkänmatkan juoksijoita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippaa! :) Juu, totta tuokin, että yksin treenatessa voi päättää aikataulut ihan itte! Sun pitää kuuluttaa kivoja tyyppejä Kuopiosta sun kanssa lenkille!! Mä tulisin heti, jollei olisi vähän turhan pitkä matka välissä!! Kivaa perjantaita! <3

      Poista