maanantai 1. joulukuuta 2014

Maanantai motivaatiota & treenihaaste joulukuulle!

Mukavaa joulukuuta! Hauskaa, kun kuun ensimmäinen päivä osuu maanantaille! Uusi alku ja uudet kujeet, on hyvä aloittaa heti kuun ensimmäisenä päivänä, ja vieläpä maanantaina. Treenihaastepohdinnan jälkeen päädyin siihen, että joulukuun treenihaaste tulee olemaan Little black dress-challenge, joka houkutti monipuolisuudellaan! Tulokset "mitataan", koskas muuten kuin uuden vuoden aattona 31.12, jolloin on aika laittaa ylle pikkumustaa  uudenvuoden kunniaksi! ;) Oletko mukana? Tämä haaste sopii mielestäni joulukuuhun paremmin kuin hyvin. Siitä saa pientä, kaivattua lisämotivaatiota treenaamiseen, ja joulukuun kiireiden keskellä tulee varmasti tehtyä useampikin kotitreeni, joihin  nämä haasteen treenit sopivat hyvin osaksi. 




Tässä haasteessa tosiaan motivoi ja innostaa eniten sen monipuolisuus! Kropan treenaaminen monipuolisesti on aina hyvä juttu, ja tässä on mukana paljon liikkeitä, joita en välttämättä muuten tekisi säännöllisesti. Mukana olevat liikkeet ovat:
  • Peruslankku 
  • Burpee
  • Silta
  • Polvennostojuoksu
  • Vuorikiipeilijä
  • Peruskyykky
  • Askelkyykky
  • Ojentajadippi
  • Mountain jacks-hypyt
Tarkemmin voi katsoa ohjeita liikkeiden suorittamiseen täältä. Odotan haastetta innolla, kiva päästä keskittymään monipuolisesti lihaskuntoon! :) Katsotaan kuinka käy!


Marraskuun vatsalihashaaste tuli eilen iloisesti päätökseen! 
Viimeisen päivän eli eilisen treeni oli jo yhteensä 390 toistoa + 2 minuutin lankku. Heh, tuntui! 
  • 125 istumaannousua
  • 200 vatsarutistusta
  • 65 jalannostoa
  • 120sek lankku 
Haasteen myötä vatsalihakset vahvistuivat ehdottomasti, ja niihin saa nyt paremman tuntuman sekä juostessa että ratsastaessa. Vahva keskivartalo auttaa pitämään asentoa hyvänä molemmissa lajeissa, joten sen puolesta olen tyytyväinen. Sikspäkkiä ei ole näkyvissä, ja sen voin pistää vain herkuttelujen piikkiin! Tosin, ei se tavoitteena ollutkaan! :) Pelkkä vatsarutistelu ei siis tosiaan riitä, jos haluaa timmin vatsan, vaan vatsalihakset "tehdään keittiössä", ja sillä on enemmän merkitystä, mitä suuhunsa pistää! Tylkkäsin kuitenkin tästä haasteesta, ja voisin kuvitella tekeväni sen uudestaan joku kerta! Miten teillä muilla meni?  Kristalla oli ainakin ihan upeita tuloksia! :) 

Mukavaa maanantaita ja hyvää joulukuun ekaa päivää! :)

-Karoliina 

10 kommenttia:

  1. Heippa ja kivaa joulukuun ekaa päivää! :) Tulikohan mun edellinen kommentti perille? No joka tapauksessa, otan haasteen siis vastaan! Oon aiemmin osallistunut mm. vatsalihas- ja kyykkyhaasteisiin, mutta tämä houkutteli nimenomaan monipuolisuudellaan. Tänään aloitetaan ja kohti uutta vuotta ja pikku mustaa mennään siis! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura! :) Ei tullut perille, pahoittelut! :/ Mutta kiva kun kirjotit uuden! Ja jee, että olet mukana! Mä myös tykkäsin tästä tosiaan eniten, koska vaikuttaa niin monipuoliselta! Kivaa! :) #kohtipikkumustaa ;) Tsempit meille!

      Poista
  2. Tsemppiä tätäkin kautta! Mä keskityn tässä kuussa reisiin ja vatsalihasten ylläpitoon :) uutenavuotena pukeudun kotiasuun ja ihmetellään ilotulituksia parvekkeelta koko perhe joten riitää että on vahvat reidet ja keskivartalo ;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Krista! Kiitos paljon! Sunkin haaste kuulostaa hyvältä! :) Haha, mä taidan olla uuden vuoden saaristossa, mutta täytynee vetää siellä se pikkumusta sitten päälle, ja juhlistaa haasteen loppua ja uutta vuotta! :) Kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Vaikuttaapa hauskalta tuo haaste, ainakin monipuolinen! :) En taida tällä kertaa lähteä mukaan, kun vatsalihashaastekin jäi niin pahasti kesken. Pari salitreeniä viikossa juoksun lisäksi saa riittää. :)
    Tsemppiä haasteeseen ja mukavaa joulukuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anna! :) Nojuu, se muakin siinä houkutteli, että treenataan monipuolisesti eri lihaksia! Se on aina hyvä :) Salitreenit juoksun lisäksi kuulostaa hyvältä, kivaa joulukuun alkua sulle kanssa!! :)

      Poista
  4. Hei tää vaikuttaa semmoselta haasteelta, mihin voisin itsekin osallistua! Täytyypä nyt tutustua siihen tarkemminkin... Omat salitreenitkin vaihtuvat nyt koko kropan ylläpitäviksi. Jotenkin se juoksu on taas ihan koukuttanut otteeseensa. :) Spinningeistä puhumattakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Jee, tuu ihmeessä mukaan! :) Hihii, juoksu on niin parasta, kyllähän se koukuttaa, mutta näillä treeneillä saadaan pidettyä lihaskuntoakin hyvin yllä! :) Spinningistä puheenollen…pitääpä mennä sinne taas pitkästä aikaa! Kivaa viikon alkua! :)

      Poista
  5. Huh, aika haaste joulukuulle :) Tsemppiä siihen. Mulla vatsahaaste jäissä kun tulin kipeeksi, n. 7 päivää jäljellä, koitan ne viel puristaa.

    Ihan asiasta kolmanteen... käytätkö juoksussa jotain gps-mittaria? Itse haaveilen sykemittarin tilalle jonkun millä näkis ajan, matkan ja nopeuden juostessa. Vinkkejä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Janica! :) Tsemppiä vatsahaasteen loppuun! Se vikat 7 päivää on tosi hauskaa! ;) Heh, ainakin saa vatsat kyytiä! Juu, käytänhän minä, koska tykkään eniten juuri siitä, että nään juostun matkan ja vauhdin, sykkeistä en niin välitä tällä hetkellä, koska niitä pystyy hyvin tunnustelemaan. Tällä hetkellä mulla on Suunto Ambit 2R ja oon tykännyt siitä kovasti! :) Se on helppo käyttää! Aikaisemmin mulla oli Garminin gps kello, ja se oli myös ihan ok! Siinä mun vinkit! Toivottavasti löydät sulle sopivan kellon! :)

      Poista