keskiviikko 10. joulukuuta 2014

What I ate Wednesday: keskiviikon ruokapäiväkirja!

Pitkästä aikaa ajattelin tehdä ruokapäiväkirja-postauksen, koska keskiviikko on sopivasti WIAW eli "what I ate wednesday" ;) Tänään olen viettänyt koko päivän kotona tenttiin lukien. Ja, kröhöm, tehden yllättäen myös kaikkea muuta kuin opiskelua! On tullut siivoiltua, päiviteltyä blogia, pyörittyä somessa, hoidettua muutamia joululahjoja, sovittua treffejä kavereiden kanssa jne. Kertokaa, etten ole ainoa, joka keksii kaikkea muuta tekemistä, kun pitäisi lukea tenttiin!? :D 



Aamiaista söin tänään vasta yhdeksän aikoihin, koska aamulla ei ollut kiire minnekään. Tein aamiaiseksi smoothien, jossa oli mangopaloja, puolikas banaani ja puolikas avokado sekä muutama lusikallinen maitorahkaa ja hieman vettä. Sen lisäksi join kahvia ja vichyä, jossa oli seassa yksi vitamiiniporetabletti. Tämä on aika normaali aamiainen tällä hetkellä! :)



Lounas-nälkä alkoi kurnia mahassa hieman ennen klo 12, joten päätin valmistaa pikaisen lounaan. Paistoin pannulla vihanneksia (broccolia, porkkanaa, paprikaa, tomaatteja ja vähän pinaattia) ja sekoitin joukkoon kaksi kananmunaa. Lisäsin vielä päälle vähän fetajuustoa ja avokadoa! Nam, tosi helppo ja terveellinen kasvismunakas on valmis! :)



Jälkkäriksi join kahvia, ja söin pari mandariinia! :)




Kolmen aikoihin alkoi taas vatsassa kurnia (miten niin kolmen tunnin välein? :D), joten päätin tehdä välipalaksi leipää, ja keitin taas kahvit. Kahvia tulee juotua todella paljon silloin, kun olen kotona ja teen koulujuttuja, mutta useimmiten puolet kahvikupista jää aina juomatta, ja jäähtyy pöydälle...Leivät oli ihan perus reissareita, joiden päällä levitettä, pinaattia, juustoa, kinkkua ja paprikaa! Toimiva ja hyvä välipala! :)


Klo 18 aikoihin vatsa ilmoitteli taas nälästä, joten oli aika valmistaa illallinen. Hieman ennen puoli seiskaa istuinkin jo ruuan ääressä, joten tämän dinnerin valmistamiseen meni vain noin 20 minuuttia. Viime aikoina olen tosi usein tehnyt tätä nopeaa ja helppoa "mössöä", jossa on paistettuja vihanneksia (mitä kaapista kulloinkin löytyy, tänään broccolia, porkkanaa, bataattia, pinaattia ja tomaattia)  ja jauhelihaa. Lisäsin vielä päälle hieman avokadoa ja fetajuustoa..Miten niin joku fetissi niihin? ;) Söin tosi ison annoksen, koska nälkä oli kova! 





Jälkkäriksi tuli taas vedettyä pari mandariinia, ja kahvia, joka yllättäen jäähtyi kuppiin ja jäi puoliksi juomatta.. :)



Ruuan jälkeen teki kauheasti mieli jotain hyvää (lähinnä näin mielessäni kaikki Punnitse & Säästä-herkut), mutta koska kotona ei ollut mitään, eikä tuonne myrskyyn jaksanut lähteä herkkuja hakemaan Ompusta, niin mandariinit sai tällä kertaa kelvata. Oli muuten hyviä, ja tulipahan herkkuhimo taltutettua niillä! Itse pyrin siihen, että kotona ei turhaan pidetä kaapeissa herkkuja, sillä ne tulevat muuten varmasti syötyä tässä herkkupers**den taloudessa! ;) Herkut jätetään  siis mielummin suosiolla juhlaan ja viikonloppuihin, jolloin pysyy mukava kohtuus niissäkin! Siitä puheen ollen..viikonlopuksi pitänee vähän herkkuja hankkia, koska vieraita on tulossa! ;) #notetoself

Hetki sitten tein vielä iltapalaa, jotta jaksan jonkun tovin vielä lueskella. Persimon- ja mandariiniviipaleita sekä banaania & maapähkinävoita ruisleipien päällä! :) Eiköhän näillä jaksa aamuun asti! 



Syömisten lisäksi, pitkin päivää on tullut juotua vichyä ja vettä! Sellaista ruokailua tänään! :)

Onko sinulla säännöllinen ruokailurytmi? Mitkä ovat tällä hetkellä suosikkejasi a) aamiaisella b) välipalalla c) lounaalla ja illallisella? :) 

-Karoliina

I spent today at home studying (and doing lots of other things as well), so I ate all of my meals at home too. I had breakfast, lunch, afternoon snack, dinner and an evening snack. I love meals that are easy and quick to make so I try to have healthy stuff on hand at all times. Usually, I don´t buy goodies at home because I´ll eat them all, if I have them. But for the weekend, I think I need to go and buy something very sweet! ;)

Follow on Facebook & Instagram

13 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoinen ja kivasti toteutettu ruokapäiväkirja!! Sulla on ollut ihailtavan säännöllinen ruokarytmi! Mulla on syömisessä suurin ongelma se, että unohdan melkein joka päivä syödä töissä iltapäivällä välipalaa. Lounas klo 11 ja sit tyyliin joku juotava jugurtti ennen treeniä 5-6 tuntia lounaan jälkeen. Ihan liian pitkä tauko ja sen seurauksena "voisin syödä illalla hevosen". Oon onneks tunnistanut tän ja yritän opetella toimimaan fiksummin asian suhteen! Pinttyneiden tapojen muuttaminen on vaan ihan jäätävän vaikeaa ;) Mä olen vasta löytänyt yhden puuroreseptin joka on mielettömän ihana välipala! Siihen tulee mm. banaania ja vähän maapähkinävoita ;) Voisinkin jossain vaiheessa laittaa ohjeen blogiinkin. Kivaa loppuviikkoa K! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiinuska! <3 Kiva kuulla, että tykkäsit! Mulla on tosiaan nälkä aina about 3h välein, ja eilenkin vatsa aina ilmoitteli, että nyt vois syödä, kun alkoi kurnia. Töissä ollessa syön myös aina välipalan iltapäivällä, koska muuten nukahdan tai tulee kiukku (verensokeri laskee). Silloin kun kävin siellä kuntoliikkujan ravitsemusluennolla niin siellä painotettiin nimenomaan sitä, että alkuillasta liikkuvalle lounas on päivän tärkein ateria (sen pitäisi olla tarpeeksi ravitseva ja riittävä), ja sitten treeniin mennään juuri välipaloilla, ja iltaruoka syödään sitten vasta illan treenin jälkeen. Tätä mä olen nyt yrittänyt noudattaa ja se toimii kyllä, mutta vaatii sen, että välipalakin on iltapäivällä vähän runsaampi! :) Mutta juu, oikeassa oot! Totuttujen tapojen muuttaminen on tosiaan haastavaa, mutta ei mahdotonta! Nam, se puuroresepti kuulostaa hyvältä, laita ihmeessä blogiin! Sinne myös kivaa loppuviikkoa! <3

      Poista
  2. Kiva postaus. Meillä syödään aamuisin kaurapuuroa marjoilla tai banaanilla , välipalana toimii usein leipä tai rahka ja hedelmät ja päivällinen on usein ihan perus kotiruokaa, kastikkeita ja keittoja :) nyt oon hurahtanut pinaattiin ja käytän sitä paljon salaateissa joita syön lounaaksi ja päivällisellä lisukkeena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Krista! :) Mulla on myös pinaattihurahdus meneillään, ja käytän sitä tosi paljon! Siitä on tullut yksi meidän jääkaapin "vakkareista" eli sellaisista, joita PITÄÄ ehdottomasti olla jääkaapissa! :) Vitsi, mun pitäisi kanssa palata taas puuroihin, mutta ehkä odotan jouluun asti…tuli niistä vähän yliannostus jossain kohtaa :D Kivaa loppuviikkoa! <3

      Poista
  3. Ruokarytmini on säännöllisen epäsäännöllinen; ateriavälit on tyypillisesti 4-7h. Mulla tää tosin toimii, on ihanaa aterioida kun on kunnolla nälkä! :D suosikkiaamupalani on kaurapuuro marjojen, raejuuston ja pähkinöiden kera. Välipalaksi tykkään tehdä smoothieita ja sen kaveriksi jonkun raakapatukan. Illallissuosikkeja on lämpimät ruuat: kala tai kana, keitot, pastat, pizza/suolainen piirakka tai lämpimät voileivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Pääasia mun mielestä on, että ruokarytmi toimii itselle, ja syö silloin kun on nälkä! Kaurapuuro marjoilla ja pähkinöillä kuulostaa ihanalta ja samoin smoothiet! Teetkö itse raakapatukoita? :) Illallissuosikit kuulostaa myös hyviltä! Lämpimät voileivät on ihania just talvella!! Kivaa viikon jatkoa, ja kiitos kun kommentoit! :)

      Poista
    2. Ihan valmiita raakapatukoita käytän. :) Suosikkini on Raw Biten omena-kaneli, raakakaakao ja kookos.

      Poista
  4. Moikka! Täällä toinen, joka tekee usein ihan kaikkea muuta kuin opiskelee! Tänäänkin mietin jo tiskaamista ja kaupassa käyntiä ja mitä lie, vaikka pitäisi viimeistellä ja palauttaa koulujuttuja. Onneksi joululoma häämöttää jo :)

    Mullakin vatsa alkaa vaatia ruokaa viimeistään 4 tunnin päästä. On vaikea olla kauemmin syömättä, koska tulen niin kiukkuiseksi. Aamupalaksi menee kaurapuuro marjoilla ja raejuustolla sekä paljon vettä ja kahvia. Lounaalla on usein joku salaatti (suosikki on mm. leipäjuustoa, nektariinia ja balsamicoa lisukkeena), välipalalla jogurtti/rahka ja hedelmä, toinen välipala ennen treenejä on banaani ja suklaan makuinen soija/kaurajuoma. Illalla sitten jotain lämmintä ruokaa, eilen oli linssikeittoa (mun lempparia!), kananmunaa ja sämpylä. Sitten jos on vieläkin nälkä, niin lisää ruokaa. Riisikakakut maapähkinävoilla on kyllä tähän ehdoton suosikki! Ainakin jalkapuntin jälkeen tuntuu, että voisi syödä loputtomasti :D

    Kivaa joulunaikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Sini! Hehe, hyvä tietää etten ole yksin tuon "teen kaikkea muuta kuin opiskelen kun pitäisi opiskella"-asian kanssa :D Nam, hyvältä kuulostaa sun ruuat, aika samanlaisia juttuja, kuin mitä itse useimmiten syön :) Kivaa joulunaikaa sinne myös ja kiitos kommentista! :)

      Poista
  5. hihii, mä syön ihan samoja kasvismössöjä kananmunanvalkuaisella ja/tai raejuustolla :D Mausteina sopii punainen currytahna, kalakastike (+ pakasteseiti) tai vihreä pesto (Pirkan on paras!). Näitä jaksan vedellä päivästä toiseen ja vaikka näyttää TOSI kummaliselta enkä näitä kehtaisi muille tarjota niin hyvältä maistuu ja pitää naisen tiellä ;)
    Suosikki aamulla on luomu kaurapuuro 50/50 maitoveteen, 2 kananmunanvalkuaista, vähän mustikkaa, päärynä ja maapähkinävoita. Ja kahvia. PALJON. Välipalana menee rahkaa päärynällä tai omatekoisella omppusoseella tai sitten ruisleipä juustolla, kasviksilla ja oivariinilla tai riisikakut oivariinilla ja kurkulla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, joo sama juttu, en mäkään kehtaisi mun mössöjä hirveästi tarjoilla muille, mutta ai että ne maistuu hyviltä!! :D Tosin hubby on saanut vähän oppia niitä syömään, jos haluaa mun tekemää ruokaa syödä :D Hyviltä kuulostaa sun välipalat ja aamupala! Mun pitäisi myös taas palailla puuroa syömään! Siitä on ollut vähän taukoa, kun ei ole maistunut. Pitää kokeilla tota punaista currytahnaa, kalakastiketta ja vihreää pestoa! Nam! Kivaa viikonloppua <3

      Poista
  6. Säännöllisyys on munkin ruokailujen kivijalka! Aijai, jos en saa evästä vatsaan tasaisin väliajoin... Aamiaisella syön lähes poikkeuksetta puuroa erilaisin lisukkein, mutta aikasina aamuvuoroina pakkaan eväsleivät töihin mukaan. Välipalaksi menee kananmuna/avokadoleipiä ja ruoaksi melkein joka päivä uunijuureksia, lohkoperunoita ja jotain lihaa/kalaa. :) Minulla on erittäin huono tapa jumiutua samoihin ruokiin... Syön niitä niin kauan, että ne tulevat korvistakin ulos. Nyt olen yrittänyt ryhdistäytyä ja vaihdella välipaloja ja muita aterioita vähän enemmän. :D Onneksi miehen kokkaukset ovat edes hieman mielikuvituksellisempia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mulla on ihan sama juttu tuon samoihin ruokiin jumiutumisen kanssa!! :D Tällä hetkellä en oikein syö puuroa, koska se ei vaan maistu…ja johtuu juuri siitä, että söin sitä niin paljon yhdessä vaiheessa! Pitäisi saada vähän enemmän vaihtelua tännekin, mutta onneksi tulee syötyä usein myös työpaikka/koululounaita niin saa niissä edes vähän vaihtelua! Uunijuurekset, lohkoperunat +liha/kala kuulostaa nam nam-illalliselta!! Kivaa viikonloppua <3

      Poista