sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Barcelona marathon -treeniviikko 1

Heippa! Kuten tiistain postauksessa kertoilin, on treenit kohti Barcelonan maratonia startattu tällä viikolla. Takana on melko rankka treeniviikko ja jalat on rehellisesti sanottuna väsyneet ja etenkin pakarat mukavassa jumissa, mutta fiilis on hyvä ja iloinen! Sain mitä halusin ensimmäiseltä treeniviikolta: todellista maratontreenin fiilistä nimittäin! :) 


Voitonmerkki! Eka viikko takana! :) 
Tiistaina oli tämän viikon ensimmäinen juoksutreeni. Lähdin ihan asiakseni tekemään mäkivetoja (taputtaa itseään olkapäälle!;)). Mäkivedot eivät tosiaan ole mitään lempipuuhaani, mutta tiedän, että ne ovat varsin hyödyllisiä kehittämään jalkojen voimaa ja nopeutta, joten niiden tekeminen kannattaa. Hölkkäilin alkuverryttelyt lähellä sijaitsevaan mäkeen ja tein siellä vetoja ylös mäkeen 10kpl ja hölkkäilin palautteluna mäen alas ennen seuraavaa vetoa. Vedot oli aloitettava tasaiselta, sillä mäki ei ollut niin pitkä, mutta se jyrkkeni loppua kohden. Toivon kovasti, että helmikuussa alkavassa juoksukoulussa voitaisiin hoitaa nämä vetotreenit, sillä niiden tekeminen porukalla on paljon hauskempaa, kun muista saa vetoapua ja on koutsi vieressä tsemppaamassa. Yksin tälläisissä treeneissä on helppo lintsata! :) Juoksentelin mäestä vielä mutkan kautta kotiin ja juoksua tuli yhteensä 8,5km. 


Keskiviikkona pidin lepopäivän treeneistä, mutta torstaina mentiin taas. Ohjelmassa oli perus peekoota (peruskestävyystreeniä). Sain juoksuseurakseni ystäväni Jennyn, jonka kanssa juostiin rauhallinen 15km lenkki  höpötellen kuulumisia! Jennyn kanssa juostiin aikoinaan yhdessä meidän molempien ensimmäinen puolikas (HCR 2010), mutta muuten viimeisestä yhteisestä juoksukerrasta on kulunut tosi pitkä aika. Lenkki venähti hieman pitkäksi, koska oli niin paljon puhuttavaa, mutta vauhti pysyi mukavan kevyenä. 




Perjantaina tein kotona todella tehokkaan 45 minuutin lihaskuntotreenin. Nimesin sen "50 challengeksi", koska tein kaikkia liikkeitä 50kpl. Suuurin osa oli oman kehon painolla, mutta käytin myös kahvakuulaa mm. etuheilautuksiin. Tein paljon liikkeitä pakaroille, jotka sitten lauantai-aamuna herätessäni olivatkin (yllättäen) aivan jumissa, vaikka venyttelinkin perjantaina. Oops. Noh, ainakin treeni meni sinne, minne pitikin! :) 

Lauantaina oli heti aamusta tiedossa polkujuoksua Nuuksiossa! Tällä kertaa sain houkuteltua myös siskoni Katin mukaan, mikä oli tosi kiva juttu! Nuuksioon ajellessa maisemat olivat aamuauringossa aivan mielettömän upeat, mutta valitettavasti aurinko näyttäytyi vain hetken, ja painui sitten pilvien taakse. Polkulenkin organisoijana oli jälleen kukas muu kuin ihana Sporttaillaan blogin Hanna! Tällä kertaa suunnattiin lenkille Nuuksion Haukkalammelta, ja meitä olikin iso porukka mukana polkuja tamppaamassa. 








Juostiin poluilla Tapanin johdolla 11km lenkki ja aikaa meni noin 1h 40 minuuttia. Itse pysyttelin pitkälti letkan peräpäässä ja yritin ottaa kevyesti, sillä tiesin, että sunnuntaina olisi vielä pitkistä tiedossa. Polkulenkki tuli vähän ylimääräisenä bonuksena tälle treeniviikolle, mutta eihän tuollaiselle mahdollisuudelle päästä ihanaan talviseen metsään voinut sanoa ei! ;) 


Jihuu, metsässä on aina kivaa! 
Lenkin jälkeen suunnattiin vielä Katin, Annan ja Kaisan kanssa Haltian kahvilaan syömään hyvin ansaitut herkut, kun muu porukka jatkoi vielä toiselle kierrokselle! Itse söin täytetyn croissantin ja pullaa kahvin kanssa. Voin kertoa, että maistui kyllä hyvältä reilun 1,5 tunnin  reippailun jälkeen! :) Haltiassa olisi ollut tarjolla myös herkullisen näköinen buffet-lounas, mutta tällä kertaa tyydyttiin kahvitteluihin. 

Sunnuntaille olin sopinut puolen päivän maissa juoksutreffit kaverini Katrin kanssa. Katri treenailee kohti Rooman maratonia, joka juostaan maaliskuussa viikko Barcelonan jälkeen, joten todettiin, että voitaisiin hyvin juosta pitkiksiä yhdessä. Suunnittelin meille reitin Espoon maisemissa, jota lähdettiin taivaltamaan, ja matka taittuikin mukavasti hyvässä seurassa höpötellen! Vauhti oli hieman kovempi, kuin mitä olisin itse juossut, mutta se tuntui ihan ok:lta, joten annoin mennä. Katri on melkoisen kova menijä, ja välillä on hyvä juosta itseään nopeampien kanssa! Tulee poistuttua sieltä kuuluisalta mukavuusalueelta hieman helpommin! :)




Meillä riitti lenkillä kovasti höpöteltävää, ja olin aivan fiiliksissä, kun Katri kertoi kokemuksiaan Nykin maratonilta <3 Kuulosti kyllä niin mahtavalta, että tiedän entistä vahvemmin, että jonain päivänä sinne on päästävä itsekin! Lenkin pituudeksi tuli tänään yhteensä 22km ja aikaa meni n. 2:11.  Fiilis oli lenkillä hyvä, mitä nyt loppua kohti mulla ainakin jalat hieman väsyivät, mutta se oli odotettavissa. Kiitos Katri vielä seurasta! :) 



Tästä se taas lähtee! Ensimmäinen maratontreeniviikko oli omalla mittapuullani melko kova (56,5km), mutta kuitenkin ihanan monipuolinen! Mukaan mahtui kovempia kilsoja, kevyttä juoksua, polkujuoksua, pitkistä sekä mikä parasta, juoksutreffejä! Juoksutreenitkin voi siis olla mukavan monipuolisia! :) Nyt otan alkuviikon aika iisisti, rullailen ja venyttelen paljon, jotta jalat palautuu mahdollisimman hyvin. Ruokaa on taas tullut syötyä muidenkin edestä. Siitä ainakin huomaa, että maratontreenit ovat alkaneet! ;)

Mikäs oli sun treeniviikon kohokohta tai kohokohdat? :) 

Kivaa alkavaa viikkoa! 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

16 kommenttia:

  1. Huikea viikko sulla! Mulla ollut iisimpi tuoreen tatuoinnin vuoksi. Kotona tehtyjä lihaskuntosarjoja sekä pari kevyttä juoksulenkkiä. Ensi viikolla saa taas juosta kunnolla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Krista! No sulla oli hyvä syy ottaa kevyemmin! ;) Tällä viikolla sitten taas reippaammin, jos siltä tuntuu! Kiva, että olet kuitenkin saanut tehtyä vähän treenejä tatuoinnista huolimatta! Kivaa viikkoa sinne! :)

      Poista
  2. No nyt on tekemisen meininkiä!!:) Go girl! Mä pidin tällä viikkoa kevyen viikon ja keskityin palauttelemaan kroppaa. Juhlanaiheita ja illanistujaisia on ollut, joten tankattukin on aivan kuin maralle olisi lähdössä :P Nyt kroppa tuntuu fyysisesti ja henkisestikin palautuneelta, joten uudella innolla viikkoon:) iloa viikkoosi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! :) Todellista tekemisen meininkiä, I can feel it..in my butt! :D Kuulostaa hyvältä sun kevyt viikko ja on niin järkevää pitää sellainen, kun siltä tuntuu! Ihanaa uutta viikkoa! <3

      Poista
  3. Mun tän viikkoinen kohokohta oli eilisen 9km:n pk-lenkki. Alkuun mua ei huvittanut lähteä ollenkaan, mutta sitten kuitenkin, voi jestas sentään, pääsin flowh:hun!! Ihan mahtava lenkki, hymyilin koko loppuillan! :)

    Ja tänään jatkoin hyvänmielen treenejä pitkillä venyttelyillä kynttilävalaistuksessa. :)

    T. Saltsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Saltsi! :) Jee, kuulostaa hyvältä! Hienoa, että sait ittesi tsempattua lenkille ja tuli vielä flow-lenkki!! Noi on kyllä ihan mahtavia!! Ja venyttelyt kynttilänvalossa kuulostaa tosi ihanalta! <3 Kivaa alkanutta viikkoa sulle! :)

      Poista
  4. Jee ja kiitos vielä täälläkin itsellesi! Ei yhtään juminen olo nytkään, nappiin meni meidän lenkki. Ja ei vauhti tainnut sulle liian kova olla kerta juttu luisti niin hyvin 😄 Otetaan uusiks kun aikataulut natsaa! (:
    Kreisit kilsat muuten (mun mittakaavassa), mulla jää alle kolmenkympin.. Jos yrittäisi ens viikolla skarpata.
    Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Haha, mulla on kyllä vähän juminen olo, mutta se johtuu alla olevista kilsoista! Viime viikko oli kyllä mun mittapuulla myös aika kova, mutta katsotaan miten kroppa siihen reagoi..Sulla tulee treenejä niin paljon muutenkin, ettei tartte niin kovasti pinkoa, jos ei halua! Jeps, mennään ihmeessä uudestaan, jos tosiaan aikataulut sopii! Palataan, kivaa viikkoa!! :)

      Poista
  5. Hyvin kuulostaa alkaneen sun maraton-treenailut! :) Itellä meni viime viikko aika rennoissa tunnelmissa, kun alkuviikkoon tuli muutama treeni ja loppuviikon sairastin. Nyt levänneenä ja aamulenkki jo heitetty, tästä se taas lähtee! :) Ainiin ja noista mäkivedoista tuli mieleen, RAKASTAN niitä :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että sulla meni sairastelut ohi ja pääsit aloittamaan viikon aamulenkillä! <3 Mulla on niin väsynyt olo tänään, että ei varmaan auta muu kuin painua pihalle Milan kanssa kävelylle ja toivoa, että se herättäisi tähän uuteen viikkoon! Haha, voi apua…kerro mulle miten mäkin opin rakastamaan mäkivetoja?? :D Ehkä jonain päivänä! Tykkään kyllä tehdä niitä porukalla, se on hauskaa! Mukavaa viikkoa sulle! :)

      Poista
  6. Vautsi, paljon sulle kertyikin juostuja kilsoja! :) Nyt on kunnon meininki päällä! Hauska, että oltiin peräkkäisinä päivinä tekemässä mäkitreeniä.. itellä vaan se taitaa nyt olla ohjelmassa joka toisella viikolla, sillä ruutia reisiin tarvitaan kesän koitoksissa ;) Hih, täälläkin ruoka maistuu aina kun treeniä on enemmän ja se on kovempaa :D

    Kivaa uutta viikkoa Karkki! <3 Ja kiva kun tulitte polkulenkille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kertyi vähän kuin huomaamatta, kun tuo pk-lenkki venyi ja polkulenkki tuli vähän bonuksena, mutta ihan kiva! Helposti jumiudun niihin samoihin määriin! Mun pitäis kyllä kanssa tehdä mäkitreeniä nyt vaikka joka toinen viikko..yritän! Ja haha, tell me about it…mitäs me huippusyömärit! :D Kiva, kun järkkäsit taas lenkkiä ja kivaa viikkoa sullekin! <3

      Poista
  7. Sulla onkin ollut kunnon juoksuviikko! Mä ainakin huomaan itteni kohdalla, että kun on joku tavoite, jota kohden mennä, niin treenitkin asettuu paremmin kohdilleen ja motivaatio kasvaa :)
    Tsemiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ninni! Jep, ihan totta! :) Sen takia tykkäänkin aina asettaa tavoitteita, joihin tähdätä! Harjoitteluun tulee vähän enemmän rytmiä ja motivaatiota. Tosin välillä on myös kiva pitää niitä ei tavoittellisia jaksoja! Kiitos ja kivaa viikkoa sulle! :)

      Poista
  8. Mun viime viikon kohokohta oli Manic Run- tapahtuma. Hauska ja erilainen juoksutapahtuma. Kivaa viikkoa ja tsemppiä maratontreeneihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Joo, Manic Run vaikutti kyllä hauskalta juoksutapahtumalta! Kiva kuulla, että tykkäsit siitä! :) Kiitos paljon, tsempit sinnekin ja kivaa viikkoa!

      Poista