lauantai 3. tammikuuta 2015

(Loma)viikko saaristossa & viikon treenit!

Tultiin tänne Houtskäriin, saariston "kakkoskotiin" tiistaina iltapäivällä ja melkein samantien heitin lenkkivaatteet päälle ja juoksin kevyelle lenkille katsomaan auringonlaskua. Autossa istuminen 5 tunnin ajan oli tehnyt tehtävänsä, joten jalkojen ja kropan verryttely tuntui olevan enemmän kuin paikallaan. Maisema näytti tiistaina vielä ihanan talviselta! 



Lyhyen (vain 4km) lenkin jälkeen tein vielä viimeiset treenit Little Black dress-haasteesta, joka oli sitä myöten taputeltu! Tykkäsin LBD-haasteen monipuolisuudesta ja siitä, että se aktivoi tekemään lihaskuntotreenejä myös kotioloissa. Ihmeellisiä tuloksia en haasteen aikana saanut aikaan (tuskin tuolla harjoitusmäärällä voi saada), mutta ainakin treenasin kroppaa monipuolisemmin LBD haasteen myötä (ohjelmassa oli mm. burpeeta, tasakyykkyjä, askelkyykkyjä, punnerruksia, ojentajadippejä, lankkuja jne.). Voin suositella haastetta, jos kaipaat esimerkiksi kotitreeneihin vaihtelua! Tässä vielä kuva haasteen treeneistä: 



Uudenvuodenaattona kävin juoksemassa viimeisen lenkin vuodelle 2014. 12,8km oli etukäteen määritetty, sillä pieni numerointoilija minussa halusi saada vuoden 2014 juoksumäärät tasalukuun! ;) Tuon lenkin myötä vuodelle 2014 kertyi tosiaan 1370km juoksua. 

Ennen lenkille lähtöä! :) 

Tiet olivat uudenvuodenaattona melko jäisiä (kuten kuvasta näkyy), mutta onneksi ei tullut vuoden viimeisen lenkin kunniaksi vedettyä lipoja, vaan pysyin hyvin pystyssä. Tällaisissa olosuhteissa tulee kuitenkin aina mietittyä, että ne nastat voisi olla ihan paikallaan….

Uudenvuodenpäivänä pidin treeneistä vapaapäivän.  Saaristossa oleilu ei tällä viikolla kuitenkaan ole ollut pelkkää lomailua vaan lähinnä "gradulomaa". Olen päivisin istunut tupakeittiön pöydän ääressä kirjoittamassa gradun tutkimussuunnitelmaa, jonka palautus ohjaajalle lähestyy ensi viikolla! Huh, aineiston keruussa on iso homma, mutta eiköhän se tästä, kun saan siitä kuuluisasta punaisesta langasta hyvin kiinni ja tarpeeksi aineistoa kasaan. Aihe on onneksi mielenkiintoinen, joten uskon ja toivon, että gradun tekeminen voi olla jopa kivaa! Ainakin joudun viettämään sen kanssa paljon aikaa tänä vuonna, joten parempi tehdä siitä jollain tasolla edes miellyttävää puuhaa! Ps. Jos sinulla on hyviä vinkkejä graduntekoon niin niitä otetaan aina mielellään vastaan! :) 

Tämä pieni tyttö on nautiskellut saaristossa olemisesta koko pienen sydämensä kyllyydestä :)

Eilen perjantaina kävin juoksemassa vuoden 2015 ensimmäisen lenkin! Kymppi tuli heitettyä melkoisessa vastatuulessa ja aikaa meni hieman yli tunti (1:00:17). Juoksin vaihtelevaa reittiä, jossa oli paljon sekä ylä-että alamäkiä. Välillä poikkesin poluille ja välillä pinkaisin mäkeä ylös niin kovaa kuin lähti. Melkoista leikittelyä siis, mutta kuten sanottua..ei sen tarvitse olla niin vakavaa! :) 


Nautin täällä saaristossa juoksemisesta tosi paljon ja on ihanaa, että täällä on paljon hiekkateitä ja polkuja, joita voi juoksennella edestakaisin. Lenkin jälkeen tein vähän core-treeniä ja venyttelin (venyttelen aina lenkkien jälkeen, joten en sitä aina erikseen jaksa kirjoittaa :)). 

Tänään lauantaina kävin juoksemassa lyhyen lenkin (6,2km) ja näin vuoden ensimmäisen auringonlaskun! :) Jee! 


Lenkin aikana tein muutamia reippaampia vetoja, mutta muuten juoksin noin 6 minuutin kilsavauhtia. Juoksun jälkeen venyttelin hyvin ja rullailin sekä tein vähän corea. 

Venyttelemässä ennen lenkkiä :) 

Huomenna sunnuntaina pidän ainakin juoksusta lepopäivän. Käydään varmasti ainakin kävelyllä ennen kotimatkaa ja useamman tunnin autossa istumista!  

Miten teidän vuoden 2015 eka treeniviikko on sujunut? :) 

Mulla on treenien puolesta sujunut kivasta, mutta ruokavalio on herkuttelujen myötä vähän rempallaan! :D Pullat, tummat suklaat ja muut herkut laitetaan hetkeksi pannaan ensi maanantaista lähtien, jotta helmikuussa ollaan taas jonkinlaisessa bikinikunnossa, kun on aika suunnatta aurinkoon lomalle! :)

Kivaa viikonlopun jatkoa!

-Karoliina

Seuraile kuulumisia myös facebookissa & Instagramissa

18 kommenttia:

  1. Onko teillä mökki missä päin Houtskäriä (pääsaarella vai kauempana)? Kivat lenkkimaastot siellä näyttää olevan. :) Itse tulin juuri perjantaina Nauvosta ja taas maanantaina pitäisi palata töihin vielä pari työvuoroa tekemään kunnes työpaikka vaihtuu. Uusi vuosi ei ole alkanut ollenkaan reippailemalla vaan lähinnä yskien keuhkonkappaleita. Jouluviikolla meni ensiksi selkä jumiin ja siihen heti perään kamala flunssa joka edelleen kiusaa. Ei ole uskaltanut haaveillakaan lenkille lähdöstä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Meillä on paikka Saverkeitissa eli lossimatkan päässä pääsaarelta! :) Siellä on tosi kivat lenkkimaastot, paljon hiekkateitä, polkuja ja metsää -sen takia niin kovasti tykkään siellä olla! :) Voi että, toivottavasti sun flunssa hellittää pian!! Tsemppiä vikoihin työvuoroihin ennen uusia haasteita ja kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Mä olen tyytyväinen monipuoliseen treeniviikkooni, mutta tuo herkuttelujuttu kuulostaa kyllä kovin tutulta ;) No, kunhan arki alkaa täysillä ensi viikolla, niin en epäile, etteikö ruokailutottumuksetkin palaisi normilinjalleen :)

    Hurjasta tsemppiä gradun kanssa! Oma mottoni oli prof. Väisälältä: "Gradun päätarkoitus on tulla valmiiksi" :D (http://www.math.helsinki.fi/opetus/pro_gradu/vaisala_gradu_ohje.html) Ja toisena muistaakseni Esa Saarisen ohje opiskelijoilleen: PPJT eli perse penkkiin ja töitä. Eli muistaa, ettei gradun tarvitse olla mitään maata mullistavaa, ja toisaalta joka (työ)päivä aina vaan istuutuu siihen työn ääreen, niin kyllä se siitä valmistuu! Itse aloitin kirjoittamisen heti kun sovin aiheen; alussa voi vähintään miettiä tekstin rakennetta ja koota lähdeluetteloa ;) mitä siitä, vaikka kaikki tekstit lopulta taatusti editoi täysin uusiksi, eipähän ehdi muodostua kynnystä kirjoittamiselle.

    Enjoy the ride! Muista nauttia gradun teon vapaudesta ja hyvään aiheeseen uppoutumisen flowsta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh,hyvä, että muillakin on vähän sama tilanne noiden herkuttelujen suhteen! ;) Tää on vähän sellaista aikaa vuodesta, että helposti herkkuvaihde jää päälle..ainakin mulle! Sen takia otan taas huomenna itseäni niskasta kiinni ja motivoidun syömään terveellisemmin :) Kiitos hei paljon graduvinkeistä, pitääkin tsekkailla noita tarkemmin kun tässä kerkiän!! :)

      Poista
    2. Tosi hauska tämä run to the sunset- juttu ja erityisesti se edellisessä postauksessa mainitsemasi "vähintään 20 uutta juoksureittiä"-tavoite :) Vaihtelut ja elämykset tekevät liikkumisesta entistäkin kivempaa! Graduvinkkien osalta yhdyn täysin Kaisan kommentteihin, erityisesti tuohon "Gradun päätarkoitus on tulla valmiiksi" ;) Kyseessä on aina iso ja henkilökohtaisesti tärkeä projekti, mutta kannattaa yrittää pitää kuitenkin homma mahdollisimman "rajattuna" ettei yritä saada sen gradun avulla koko maailman ongelmia ratkaistua (niin kuin mulla meinasi käydä kunnes mulle saatiin puhuttua vähän järkeä ja tulihan se lopulta valmiiksi). Gradu kannattaa ottaa mun mielestä ensisijaisesti omana oppimiskokemuksena :) Kuulostaa tosi hyvältä, että aihe on sellainen, joka sytyttää! Se on ihan todella hyvä lähtökohta, ja varmasti auttaa asian edistämisessä tosi paljon. Tsemppiä <3

      Poista
    3. Heippa! :) Juu, ehdottomasti! Elämykset on tosi tärkeä juttu ainakin mulle ja vaihtelua kaipaa sekä mieli että kroppa! Jep, kiitos paljon graduvinkeistä sinnekin suuntaan! Yritän olla rakentamatta tuosta mitään iisakin kirkkoa ja maailman tärkeintä asiaa! Ja varmasti tulee olemaan hyvä oppimiskokemus! Kiitos paljon <3

      Poista
  3. Ihana toi auringonlaskuun juokseminen! Olis kyllä upeaa tavoitella itse samaa, ja varmaan kesällä voiskin tehdä jotain myöhäisillan lenkkejä.. ah, ajatuskin tuntuu ihanalta. :) Vau, hyvä toi 10km/1h, jos kerta polkujakin juoksit! Ihanaa loppuviikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOO! Mukaan vaan #runtothesunset juttuun! ;) Joo 10km/h, mutta enimmäkseen teillä, polkujen osuus oli vähäinen tossa! :) Mutta pikkuhiljaa siellä tulee enemmän vauhtia, kun osaa vähän paremmin katsoa, mihin jalkansa pistää! :) Kivaa alkavaa viikkoa Hanna!

      Poista
  4. Mulla on menny hyvin treeniviikko, juoksua, lihaskuntoa ja sit osallistuin siihen New Year's Eve challengeen (2015 toistoa), tosin sen tein vasta uudenvuodenpäivänä.
    Miten sä maltat aina venytellä juoksun jälkeen...? Ihailtavaa. Valitettavasti mulla se on enemminkin huomattava poikkeus, jos venyttelen. En tiiä kuinka kauan meinaan viel ratsastaa tällä ex-harrastuksen tuomalla liikkuvuudella... joo, tiedän, ei sekään korvaa venyttelyä, mutta mutta... :(
    Mua jäi hiukan kutkuttamaan ottaa ittelleni extraliikunnalliseks tavoitteeks toi uusissa paikoissa juoksu. Eilen sainki heti eka raksin kun juoksin Lahdessa, miehen vanhempien luona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä mikä New Year´s Eve Challenge?? :) Mulla on mennyt ihan ohi! Kai sellaisen vois vieläkin tehdä? :) Heh, mun venyttelyt juoksun jälkeen on (liian) lyhyitä, mutta kyllä mä aina isoimmat lihasryhmät venyttelen läpi! Mun kroppa on niin jäykkä ettei siinä muu auta…täällä voin vaan ihailla voimistelijoiden notkeutta :D Hyvä, tolleen niitä uusia paikkoja alkaa heti kertymään!! :) Kivaa viikon alkua!!

      Poista
    2. Hih, tietty voi! Se oli sellanen kickstartti uudelle vuodelle, tais olla Tikiksen... Kyykyt, punnerrukset, burbeet ja vuorikiipeilijät. Kaikki 20 toistoa, 5 kierrosta = 400 toistoa. Tuo setti viis kertaa päivän aikana läpi + 15 omavalintaista liikettä. Huh, sanon minä! Ite kyl vähän muokkasin, kun halusin leuanvetotreeniä mukaan. Kivaa viikkoa sullekin!

      Poista
    3. Öööh…ehkä mä jätän sittenkin väliin :D Haha! En jaksais varmaan puoliakaan :D Tai no..kaipa sitä täytyy kokeilla! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  5. Graduvinkkejä:
    -siivoa koti putipuhtaaksi, myös kaapit ja laatikot. Siivoaminen kiinnostaa aina suuresti, kun tekee gradua.
    -suuntaa läppäreinesi kirjastoon ja pakkaa mukaan iso termari kahvia/teetä ja iso pussi kaurakeksejä
    - ajattele prosessia maratonina
    - hommaa oikolukija. Omille virheilleen tulee sokeaksi.
    - ajattele positiivisesti. Oikeasti ihmiset selviävät gradun tekemisestä hyvin arvosanoin.
    - tsemppiä

    P.s. Ihania kuvia ihanan kuuloiselta viikolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! :) Onneksi tätä hommaa on jo pikkasen tullut testailtua AMK Opinnäytetyön kanssa, ja silloin muistan juurikin kaiken muun kiinnostaneen huomatttavasti enemmän (kuten siivoamisen jne.). Kai se siitä, kun kunnolla vauhtiin pääsee! Kiitos, oli tosi kiva viikko <3

      Poista
    2. Hahaa nää oli hyviä! :') + Tee sääntö, että sosiaalisessa mediassa saa käydä vain max kerran tunnissa. ;) Tsemppiä! Koirulin kaa happihypyt tekee vaan hyvää. <3

      Poista
    3. Jooo, toi some-sääntö ois mulle kyllä tosi hyvä ja tarpeellinen!! :) Ja jep, happihyppelyt tekee tosiaan hyvää! Kiitos tsempeistä <3

      Poista
  6. Sulla on taas ollut hyvä viikko ja kiva kun oot saanu juosta muualla ku perusreittejä kotona :). Tsemppiä graduun! Mäkin selvisin niin säkin varmasti! Mulla oli hyvä viikko: 4 lenkkiä juosten ja yks sauvakävely ja vähän kahvakuulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli ihana juosta vähän eri reiteillä, mutta nyt taas kotona! :) Kiitos paljon tsempeistä, eiköhän siitä selvitä ja eiköhän siitä myös moneen kertaan tässä vuoden aikana ruikuteta..pyydän jo anteeksi etukäteen :D Jee, hyvä viikko sulla!! :)

      Poista