tiistai 24. helmikuuta 2015

Ylös motivaatiokuopasta!

Heippa! Kivaa tiistaita! Täällä ollaan noustu taas hetkellisestä "heitän juoksukengät nurkkaan"-kuopasta ja motivaatio on kohdallaan saada kroppa kuntoon, vahvemmaksi ja tasapainoisemmaksi. Jokaisella meillä on omat haasteemme juoksussa tai missä muussa lajissa tahansa (elämässä ylipäätänsä), mutta vaihtoehtoja on pitkälti kaksi. Jäädä märehtimään ja murehtimaan, ettei asiat mene niinkuin haluaisi tai ottaa itseään niskasta kiinni ja pyrkiä tekemään sen, minkä pystyy ja parantamaan niitä osa-alueita tai asioita, joihin voi vaikuttaa. 

Ei heitetä juoksukenkiä nurkkaan… Ainakaan näitä! Ihanat uudet ASICS Gel Nimbus 16.

Toinen asia, josta aion päästää irti nyt ja heti, on toisiin juoksijoihin vertaileminen. Huomaan, etten yleensä sitä tee, mutta heti, kun tulee jotain vastoinkäymisiä alan vertailemaan itseäni (negatiivisessa mielessä) muihin, ja saatan esimerkiksi miettiä harmissani, että miksi joku muu voi juosta 100km viikossa ilman ongelmia, kun itse en voi sellaisesta edes haaveillakaan. Tämäntyyppisestä ajattelusta ei ole mitään hyötyä ja siitä saa vain huonon fiiliksen, tiedostan sen hyvin. Onneksi tulen näistä hetkellisistä ajatusmöröistä aika nopeasti järkiini ja totean, ettei tuollaisten asioiden pohtimisesta ole mitään hyötyä. Oman kropan ehdoilla on mentävä ja pyrittävä tekemään asioita niin, että kehitystä positiiviseen tapahtuu niistä omista lähtökohdista. Juoksu on onneksi hyvin palkitseva laji siinä mielessä, että kehittyminen omalla tasolla on jokaiselle mahdollista. 

Hymyllä eteenpäin! :) 

Tällä viikolla ajattelin ottaa iisisti juoksun suhteen alkuviikosta, sillä haluaisin sunnuntaina päästä juoksemaan vielä yhden pitkän lenkin ennen Barcelonaa. Pakarat ovat edelleen jumissa ja jumit heijastelevat alas jalkoihin, mutta parempaan päin ollaan onneksi menossa. Mulla on myös tällä viikolla toistaiseksi vikaa viikkoa Esportin kuntosalikortti käytössä, joten ajattelin hyödyntää sitä ja käydä muutamilla ryhmäliikuntatunneilla. Maaliskuusta alkaen kuntosalikorttia ei ole käytössä, joten luvassa on paljon kotitreenejä juoksun lisäksi. 

Tänään meillä oli toinen #SykesportgoesHCR-kuvauspäivä ja kuvauspäivän aihe olikin hyvin ajankohtainen: juoksutekniikka ja juoksijan lihaskunto. Koutsaamassa meitä oli HCR-koutsi Jouni Leppäsaajo, jonka kanssa on aina mukava tehdä töitä. Jouni on positiivinen ja osaava valmentaja, jolla on tarkka silmä juoksijan virheille, mutta myös onnistumisille. 

Tiimi (melkein) kasassa, yksi puuttuu! :)

Positiivista treeneissä (tuntuivat ihan treeneiltä, vaikka kuvaukset olivatkin) oli, että jalat toimi ihan ok:sti ja meillä oli tosi hauskaa kuvausporukan kesken. On ollut mukavaa tutustua Elinaan, Heidiin ja Haraan. Käykäähän kurkkaamassa heidän blogeja, jos eivät ole vielä tuttuja! Myös Instagramissa voi seurailla kuvausten meininkejä #sykesportgoeshcr hashtagilla ja kaikkien meidän Instagram tilien kautta (@candyontherun, @endorfiinikoukussa @heidionthego ja @juoksevahartsa). Ensimmäisiä videoita on luvassa piakkoin, joten sitten näette tarkemmin, mitä ollaan kuvauksissa puuhailtu! :) 

Pidemmittä puheitta, tää lähtee nyt tekemään ruokaa, tortilloja olisi luvassa tänään, nam! :) Kivaa tiistai-iltaa! 

Onko sulla motivaatio kohdillaan juoksun suhteen tällä hetkellä? 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa 

27 kommenttia:

  1. Olishan tuo motivaatio kohdillaan mutta kun kroppa ei ole samaa mieltä. Tällä hetkellä kans ahdistaa noi 100 kilsaa viikossa hommat kun ei voi juosta edes sataa metriä. Ei sen puoleen, en mä kyllä taitaisi juosta sellasta määrää vaikka olisin kunnossa koska en vaan jotenki näe siinä mitään järkeä. Jään odottamaan videoita. Tsemppiä sun jalkaongelmien kanssa! Toivottavasti pääset pitkikselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän kovasti peukkuja ja toivon, että sun jalkaprobleema tulee pian kuntoon! <3 Tiedän tunteen, kuinka turhauttavaa on olla loukkaantuneena! :/

      Poista
  2. Jee, ylös vaan sieltä epätoivon syövereistä! ;)

    Toi Sykesportin juttu kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Osaatko sanoa milloin kuvausten tuotokset tulevat someen kaiken kansan nähtäväksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, todellakin! :) Epätoivon syövereissä ei oo yhtään kivaa! Tällä viikolla tulee jo ensimmäinen jakso nähtäville ja siitä sitten jatkossa 12 viikon ajan aina yksi jakso! :)

      Poista
  3. Tsemppiä Karkkiseni! <3 Harmi, miten toiset joutuu tekemään enemmän töitä ihan sen eteen, että saavat juosta terveenä. Mutta ainakin sä teet kovasti töitä. Noi kuvaukset vaikuttaa tosi kivalta!! Odotan tuotoksia jo ! :) Onneksi jalat on jo paremmat ja toivon, että pääset juoksemaan pitkiksen vielä ennen maraa! Jännää, sekin on kohta! Mutta totta, muihin on ihan turha vertailla - juoskoot ne 100km viikossa, ketä haluaa ja kokee sen hyödyksi! Jokaisella on omat tavoitteet ja lähtökohdat, eikö? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannaseni <3 Jep, jokaisella on tosiaan omat lähtökohdat ja tavoitteet, joista ponnistetaan eteenpäin! :) Hihii, kuvauksissa on ollut tosi kivaa ja tällä viikolla jo luvassa ekaa tuotosta katsottavaksi! :) Kivaa torstaita!

      Poista
  4. Onneksi oot päässyt ylös motivaatio kuopasta! Joo, eipä itsekään tarvitse edes haaveilla mistään 100km viikoista, mutta onneksi vähempikin riittää. :D Toivottavasti jalat pysyy kunnossa ja saat juostua onnistuneen pitkiksen. Paljon tsemppiä sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anna! :) Jep, oon samaa mieltä..siellä kuopassa (vaikka olikin vain hetkellinen) ei ollut yhtään kiva olla, joten parempi oli ponnistaa ylös! ;) Täytyy sanoa, etten mäkään haaveile edes terveenä niistä 100km viikoista, eihän siinä muuta ehtisi tehdä kuin juosta, ja mulle se 3krt viikko juoksua on täysin riittävä! :) Kiitos, toivotaaan, että sunnuntaina pääsen pitkikselle. Kiitos tsempeistä <3

      Poista
  5. Tsemppiä vikoihin treeneihin ennen maraa!! Itse olen aloittanut juuri mukavasti lenkkeilyn lisäämisen loman ja pienen talvitauon jälkeen. Nyt tosin innostuin ilmoittautumaan mukaan viestiin (laui-stafette.ch) jossa 6hlö juoksee, pyöräilee,lumikenkäilee ja laskettelee. Paikkaan kaveriani ,joka ei päässyt mukaan ja mulle jäi Berglauf eli 3,8km 665m nousua. Saa nähdä kuinka käy. On aika tiukka ylämäkitreeni luvassa siis sunnuntaille. Terkut!
    -Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! :) Voi vitsi, tollainen viestijuttu kuulostaa tosi hauskalta!! :) Huh, aikamoinen nousu on sun osuudessa, vaikka matka ei ole "kuin" alle 4km. Tsemppiä!! On varmasti rankkaa, mutta tosi siistiä! :) Tuu kertomaan miten meni! Mäkin haluan päästä joskus juoksemaan jonkun relay-kisan, Suomessa niitä ei vaan oo kauheasti tarjolla Karhuviestiä lukuunottamatta! Kivaa loppuviikkoa ja tsempit sunnuntaille!

      Poista
  6. Tsemppiä Karkki! ❤ Tosi mälsää, että jalat alkaa vihoitella viime metreillä :/ Mutta niin kuin sanoit, niin nyt meet vain oman kropan tuntemusten mukaan ja nautit matkasta niin paljon kuin suinkin! Sulla on varmasti ja onneksi vielä paljon hyviä juoksuja tulossa tulevina aikoina ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiinuska <3 Oot ihana! :) Eipä tässä sinänsä ole mitään uutta, että jalat alkaa pistämään kapuloita rattaisiin, mutta aina se on yhtä tuskastuttavaa, kun mun juoksukilometrit ei kovin hurjia ole, mutta ei voi mitään. Pitää tehdä lihaskunto-ja lihashuoltohommia taas vaan entistä enemmän. Ja juu, ehdottomasti, juoksuja tulee ja menee! :)

      Poista
  7. Juuri tänä iltana mietin, että "juokseminen on tosi kivaa, MUTTA...ulkona on harmaata, kosteaa, liukasta ja inhottavaa." Lohduttauduin kuitenkin ajatuksella, että lenkin jälkeen voin mennä saunaan, ja saan äitin tekemää kasvisbolognesea. <3 Oli se lenkkikin ihan kiva, ja koska juoksusta itsessään tykkää niin kovasti, ei tuollaisten nautintoa latistavien syiden takia yleensä tule jätettyä lenkkiä väliin. :)

    T. Saltsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kuulostaa ihanalta kasvisbolognese lenkin jälkeen! :) Mulla on usein heti lenkin jälkeen niin kova nälkä, että osaa kyllä arvostaa sitä, että ruoka on valmiina odottamassa! Ihanaa! Ja jep, toisinaan sinne lenkille lähteminen on hankalampaa juuri tuollaisilla keleillä, mutta kun ulos pääsee niin takaisin yleensä tulee kyllä huomattavasti tyytyväisempänä! :)

      Poista
  8. Jeejee! Hyvä Karoliina. Mulla on motivaatio aika kohdillaan. Kova into kisakauden kynnyksellä. Kyllä se motivaatiotaso aina toisinaan vaihtelee täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sun motivaatio on kyllä huomattavissa! :) Hyvä sinä! Varmasti tulet saavuttamaan tavoitteet tällä kisakaudella, kun olet niin kovasti treenaillut! Kivaa viikon jatkoa Hanna! :)

      Poista
  9. Ei sinänsä valittamista motivaatiossa, mutta jotenkin juoksu ja salitreenaaminen kisaavat mun ajasta/priorisoinnista tosi pahasti just nyt. Tuntuis kuitenkin että jompaankumpaan pitäis panostaa ja toista jättää vähemmälle jos kehittyä haluaa... Syyskuinen maraton ja sekä nyt kevään HCR liputtaa juoksun puolesta, mutta muuten talven jäljiltä oon jotenkin ihan koukuttunut salitreenin fiiliksiin. Äh, en tiiä! :/

    Mutta tsemppiä sulle!! Just noin sitkeällä työllä ja positiivisena jatkat eteenpäin niin sullekin taas se päivä koittaa kun tossu nousee kepeästi ja vaivat on historiaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Meri! :) Jep, tiedän tunteen, kun on monta lajia joihin haluaa panostaa saman aikaisesti. Mulle ainakin juoksun ja crossfitin yhdistäminen oli tosi hankalaa, mutta toiset osaa tehdä senkin tosi hyvin. Toivottavasti löytyy hyvä balanssi! :) Ja kiitos kauniista sanoista, samaa täälläkin toivotaan! <3

      Poista
  10. Ei mun mielestä kenenkään tarvitse juosta 100km viikossa ellei ole ammattiurheilija :) Loistavia aikoja olet juossu tähän mennessä mitä olen sun blogia seurannut, kyllä se siitä taas lähtee :) Itse koitan hioa vauhtikestävyyttä tässä, hieman päässyt talven aikana repsahtamaan mutta ehkä se siitä (juoksen 20-40km viikossa, enempää en ehdi/ole kokenut tarpeellisena edes kehityksen puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Jep, olen ihan samaa mieltä, ettei 100km/vko juokseminen ole mikään vaatimus! :) Tuntuu vain tällä hetkellä olevan kova trendi juoksijoiden keskuudessa, joten sen takia sen nostin esille. 30-40km viikot on mulle oikein hyviä, ja pääasia, että löytyy se balanssi oman kropan kanssa. Toiset pystyy juoksemaan enemmän, toiset vähemmän, pääasia, että voi hyvin ja kehittyy, jos niin haluaa! Tsemppiä sulle vauhtien nostamiseen ja kiva, kun kommentoit! :)

      Poista
    2. Joo oon seurannu noita 100km/vko juttuja keskustelupalstoilta. Työssäkäyvä ihminen ei hirmusti ehdi palautua jos päivittäin juoksee/muutakin liikuntaa on et pikkasen olen trendiä ihmetelly :D Jossain oli juttu moisista juoksumääristä et voi jopa tavan tallaajalla vaikuttaa negatiivisesti tulostasoon. Itse teen mielummin vähemmän mutta laadukkaita treenejä.

      Poista
  11. Tsemppiä! <3 toivottavasti vaivat helpottaa ja pystyt nauttimaan juoksemisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kyllä ne varmasti jossain vaiheessa helpottaa! :)

      Poista
  12. Motivaatio kyllä on kohdillaan, mutta kamppailen sitkeän polvivaivan kanssa. Ärsyttää, kun välillä se on kivuton ja kestää juosta yli 20km lenkkejä, mutta välillä kipeytyy jo alle 5km hölkkäilystä. Pelkään pahoin, että joudun viime vuoden tapaan taas tänä vuonna jättämään haaveeni juosta Terwamaratonilla koko maraton läpi...viime vuonna sain juuri ja juuri kuntoutettua itseni 10km kuntoon (ja juoksin jopa ennätykseni) vaikka noin kuukautta aikaisemmin en kivun takia pystynyt juoksemaan edes 5km matkaa asfaltilla. Jos maraton jää haaveeksi niin ainakin Terwamaratonin puolikkaalle on tarkoitus lähteä. Juoksen nyt 15-35km viikossa ja onneksi tänä talvena on päässyt hiihtämään (perinteisellä), joten sillä saa 15-30km lisää kilometrejä viikkoihin ja säästeltyä polvea. Ärsyttää vaan niin suunnattomasti, kun kuntouttaa polvea lääkärin ja fyssarin ohjeiden mukaan sekä yrittää parantaa juoksutekniikkaa saadun palautteen perusteella, mutta silti kipu sahaa ees-taas... Katsotaan, mitä kevät tuo tullessaan, vielä en luovu haaveesta läpäistä koko maraton tänä vuonna...se vaikka kävellään maaliin, jos ei pysty juoksemaan. Tsemppiä ja hyvää kevättä teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Voi että, kuulostaapa tosiaan ärsyttävältä ja tuskastuttavalta, kun ei kuntoutukset ja tekniikan parantaminen auta..Onko sulla koskaan tehty liikeanalyysia? Mietin, että jos sullakin on vaikkapa samaa ongelmaa kuin mulla (epäsymmetriaa lantion alueella, jolloin toinen puoli lantiosta pääsee kippaamaan alas), jonka takia pelkkä polven kuntouttaminen ei riitäkään ja ongelmaa pitäisi hakea sieltä lantion seudulta? En tosiaan ole asiantuntija, mutta tuli mieleen! :) Monilla, joilla on polvissa ongelmaa, on se ongelma lähtöisin jostain ylempää. Toivottavasti polvi pysyy oireettomana ja pääset maralle ja sen läpi! Kiitos kommentista ja hyvää kevättä sinnekin! :)

      Poista
  13. tällä hetkellä motivaatio on tosi hyvä,kun rikkonaisten aikojen jälkeen pääsen taas kunnolla treenaamaan. tuntuu vaan,että haluisin osallistua kaikkeen ja olla kokoajan menossa jonnekin..eli keskitie on löydettävä kaikkea ei voi kuitenkaan tehdä,muuten ollaan kohta taas pakkolevossa tai motivaatio kuopassa.
    mä kyllä huomaan vertailevani usein,katselen muiden aikoja ja ihmettelen miten ite oon niin hidas vaikka muka meen kovaa..mutta siinäkin oon kehittymässä.
    sä oot aina niin iloisen ja innostuneen näköinen noissa kuvissa,niistä jo tulee hyvälle tuulelle!
    mukavaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Merituuli! Sulla on siis varsin positiivinen ongelma käsillä, kun tekisi mieli tehdä kaikkea! :) Mutta joo, olet oikeassa..kropan ehdoilla kannattaa kuitenkin mennä ettei tule liikaa kuormitusta ja sitten taas taukoa liikuntaan. Vertailemisesta voi tosiaan myös saada positiivista motivaatiota itselleen, ja silloinhan se ei ole yhtään pahasta! Vähän tsemppiä itselle, että parantaa omia suorituksiaan! :) Voi kiitos, juoksu saa mut tosi innostuneeksi ja iloiseksi, mutta täytyy myöntää, että se on mulle niin tärkeätä, että jos siihen liittyvät asiat ei suju, niin kyllä se mieli myös menee aika matalaksi helposti! Sinne myös mukavaa viikonloppua :)

      Poista