sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sunnuntaibrunssi ja pisin lenkki aikoihin!

Heippahei! Taas on sunnuntai ja viikko vierähtänyt jotenkin todella nopeasti. Päivät ovat menneet töissä maanantaita lukuunottamatta, jolloin koitin edistää gradua ja kontaktoida haastateltavia. Alkuviikosta oli päällä pienimuotoinen flunssa, joten treenailut jäi vähäisiksi, mutta flunssa hellitti viikonlopuksi ja eilen lauantaina pääsin juoksemaan pitkästä aikaa vähän "pidemmän" lenkin. 


10,5km! Woop, puolet puolikkaasta! ;) Vauhti oli rauhallinen, mutta juoksu tuntui ihan hyvältä. En edes muista milloin olen viimeksi juossut yli 8km lenkin! Varmaankin helmikuussa, joten sen takia tuo matka tuntui ihan saavutukselta! :) Toivon, että jalkaongelmat alkaisivat nyt olla selätetty ja pääsisin treenailemaan vähitellen normaalisti juoksua 2-3 kertaa viikossa, koska HCR siintää jo 4 viikon päässä. Jos kaikki menee hyvin niin tässä ehtisi vielä juoksemaan muutaman pidemmän lenkin ennen toukokuun 16.päivää, mutta täytyy kuunnella kroppaa ja katsoa, kuinka tilanne etenee. Sen olen jo hyväksynyt, että HCR ei tänä vuonna tule olemaan mikään ennätyskisa, mutta pääasia olisi päästä se edes hölköttelemään läpi ja fiilistelemään tunnelmaa! :) 

Sunnuntaibrunssi

Meillä on ollut ystäväporukan kanssa tapana käydä sunnuntaibrunsseilla säännöllisen epäsäännöllisesti ja tänään oli vuorossa brunsseilut Block by Dylanissa Etelärannassa.


Brunssit on ihana tapa saada kaveriporukka kokoon ja vaihtaa kuulumisia hyvän ruuan ääressä. Block by Dylanissa tarjolla oli todella laaja valikoima erilaisia herkullisia salaatteja, hedelmiä, leipiä, lämpimiä ruokia, ihania jälkkäreitä, rahkaa, mysliä jne. Kaikkea tarpeellista siis! :) 



Itse tykkäsin paikasta todella paljon! Ruoka oli hyvää ja tilaa oli tarpeeksi eikä jonoja ehtinyt muodostumaan. Mielellään voisi siis mennä uudestaankin. Ainoa mikä ihmetytti oli, että tuoremehu ei kuulunut brunssin hintaan vaan se myytiin kannuissa erikseen (saatavilla oli eri kokoisia kannuja), mutta se oli ainoa pieni miinus. Muuten viihdyttiin oikein hyvin ja istuttiin brunssilla yli 2,5 tuntia. 

Huomenna on muuten Marathon Monday eli legendaarinen Bostonin maraton, jota aion ainakin itse seurailla netin kautta! :) Nyt lähdetään Milan kanssa kävelylle! Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa! :)

Miten sujuu treenit muilla HCR:lle menijöillä? 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

22 kommenttia:

  1. Kiva, että pääsi juoksemaan jo pidemmän lenkin :). Mulla alkaa usko palautua. En tiedä tuleeko mitään täydellistä juoksua toukokuussa, mutta toivottavasti se aika paranis edes parilla minsalla. Eilen juostiin 17,2 kilsaa pikkasen vajaan seiskan vauhdilla ja siitä jäi onneks paukkuja kiristää. Vika kilsa paukku 6.03 tms. Toivottavasti nähdään pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippaa! Joo, oli kyllä jotenkin tosi hyvä fiilis juosta 10 kilsaa! Aikaisemmin se ei tuntunut miltään :D Niin ne ajat muuttuu aina tilanteen mukaan! :) Huippua, että oot päässyt vauhtiin sun treenien kanssa!! Uskon kyllä, että onnistut enkassa, se on kuitenkin aika paljon kiinni myös henkisestä puolesta ja siitä, että juokset fiksun kisan! You can do it, pidän sulle peukkuja! Missä lähtöryhmässä oot?

      Poista
    2. Mä oon pinkissä ryhmässä, lähtö 16.05 :) Missä sä?

      Poista
  2. Mulla on HCR-treenit sujuneet valitettavan tahmeasti! :( Juoksin ensimmäisen puolikkaani Rantamaratonilla syksyllä. Tein silloin gradua ja kesäsäillä oli mukava treenata. Nyt käyn kokopäivätöissä ja huomaan, että iltaisin on (erityisesti näillä säillä) vaikea motivoitua juoksemaan. Yritän kuitenkin pitää iloisen mielen ja miettiä, että pystyn kyllä juoksemaan sen vaikka en ehtisi treenata ihan hirveästi.. :)

    Toivottavasti sullakin on jalkavaivat selätetty ja pääset juoksemaan! HCR:ssä nähdään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! I feel you! :/ Opiskeluvaiheen jälkeen treenien ym. yhdistäminen kokopäivä duuniin tuntui mullekin tosi haastavalta! Energiaa ei tuntunut olevan samalla tavalla pitkän duunipäivän jälkeen jne, mutta kyllä se rytmi varmasti sielltä löytyy! Itsellä ainakin kestää aina hetken tottua erilaisiin elämäntilanteisiin, ja sitten kun niissä pääsee vauhtiin, niin muutos tuntuu taas oudolta! Iloinen mieli ja hyvä meininki on tärkeitä! Jos treenit ei suju ihan samalla tavalla kuin oli ajatellut, niin sitten vaan muokkaa tavoitteita sen mukaan! :) Hauskaa sen pitää olla kuitenkin! Toivotaan, että HCR:ssä juostaan kumpikin! :)

      Poista
  3. TTreenit sujuu ihan kivasti palautumisen jlk :) ennätystä en lähde hakemaan koska ei olisi mahdollista taas parantaa :D kokemusta hakemaan isosta kisasta siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kuulostaa hyvältä! :) HCR-meininki on tosiaan vähän erilaista kuin pienemmissä kisoissa, mutta niin hauskaa, kun on paljon porukkaa ja hyvä fiilis! Kivaa viikonloppua! :)

      Poista
  4. Kiva kuulla että olet päässyt juoksentelemaan :) ja nam, mikä ihanan näköinen brunssi tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, mustakin on tosi kiva! :) Ja brunssi oli tosi jees, voin kyllä suositella!! :)

      Poista
  5. Hih, hei arvaa mitä, mäkin kävin tänään brunssilla ja juoksin melkeen samanpituisen lenkin (10,7km tuli mittariin) ja vauhtikin oli tuollainen samanlainen rauhallinen :D Oli kiva pitkästä aikaa juosta taas "pidempi" lenkki, jäänyt ajanpuutteen ja reissujen vuoksi lenkit ihan liian vähälle viime aikoina. Onneksi nyt pitäisi päästä kiinni ainakin aikataulujen puolesta siihen 3 lenkkiä/viikko tavoitteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii, samikset! :) Lenkki+brunssi samana päivänä on kylllä ihan huippu tapa viettää viikonloppua! Kuulostaa ihanalta! Toivottavasti sielläkin siis päästään hyvään lenkkirytmiin! Kivaa viikonloppua! :)

      Poista
  6. Ihanaa, että oot päässyt pitemmälle lenkille <3! Ja että tuntuu siltä, että vaikeudet altavat olla voitettuja! Jee! Ja nams, mikä brunssi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! <3 Juu, hiljaa hyvä tulee ja oli tosiaan ihan voittajafiilis juosta toi lenkki! Brunssi oli aivan ihana, mennään sinne yhdessä joku kerta!! Kivaa viikonloppua <3

      Poista
  7. Hei ihanaa, että siellä voidaan myös jo paremmin. Brunssi kuulostaa tosiaan herkulliselta. :) Mä sain just työvuorolistata ja kattelin, että HCR-viikonloppu olisi vapaa. Oispa hauskaa tulla sinne muiden mukaan. Tosin ilmoittautuminen meni jo ja sitä seur. viikolla suunnataan kuitenkin pohjoiseen jo, että voi olla liian raskasta ajella taasen ees taas. Mutta oikein mukavaa ja aurinkoista viikkoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän sinne tuli vielä paikkoja myyntiin ;)

      Poista
    2. No heiiii, jos päätät tulla tännepäin haistelemaan ison kirkon tunnelmia HCR-viikonloppuna, niin welcome! Eiköhän täältä sohvapaikka löydy sulle! :) Ja tosiaan lähtöryhmien vapaat on vielä toistaiseksi myynnissä, joten tänne vaan! ;) Haleja ja aurinkoista viikonloppua Kuopijjoon! <3

      Poista
  8. Hei! Karoliina onko sinulla juoksukenkinä ne asicsin
    gel nimbukset? Itselläni on adidaksen sonic boostit
    mutta ajattelin investoida vielä sellaset. Ne on vissiin
    suomessa noin 200 euron kieppeillä.
    Aloitin juoksuharrastuksen viime keväänä.
    Tulee kyllä hyvä mieli kun näkee omat kulutukset
    7-10 km lenkillä kulutan noin 700 kaloria.
    Olen 163 pitkä ja painan 49 kiloa. Voishan sitä vaikka laihtua vielä 46 kiloon jos syö vähemmän. Houkuttas
    kyllä kovasti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Suvi! Juu, Asics:n Nimbukset on ollut mun luottokengät jo pitkään, ne sopii hyvin omalle jalalleni. Suomessa ne on yleensä n. 180€, mutta ulkomailta saa kyllä halvemmalla! Itse tykkään niistä kovasti, mutta kuten minkä tahansa kengän kanssa, niin kannattaa rauhassa testailla sopiiko se omaan jalkaan. Juoksu on tosiaan kuluttavaa treeniä, joten kannattaa myös huolehtia, että kroppa saa riittävästi bensaa (hyviä ravintoaineita ja nestettä), jotta juoksu kulkee ja siitä pystyy myös palautumaan tarpeeksi hyvin lenkeistä. Liian vähäinen paino altistaa helposti rasitusmurtumille ja muille ongelmille etenkin meillä naisilla, joten kannattaa huolehtia myös syömisestä! :) Hyviä lenkkejä sinulle ja kiva kun olet juoksusta innostunut!!

      Poista
  9. Mahtavaa! Kisassa voi ihan hyvin käydä myös läpijuoksulla nauttimassa tunnelmasta. Sen asenteen olen sinulta oppinut ja tykkään ajatuksesta kovasti. Tsemppiä harjoitteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että täältä on tuollaista ajatusmaailmaa tarttunut mukaan! :) Kiitos tsempeistä ja sinne myös valmistautumiseen hieman erilaiseen tapahtumaan samana päivänä! <3

      Poista
  10. Heip! Toivottavasti flunssa hellittää <3 Mulla ollu jo kolme viikkoa kivasti räkäiset keuhkot, vaan tällä viikolla helpottanut jo selvästi :) Treenit menee ihan ok. Mun luonne on vaan sellainen, että nyt kun pitää juosta, niin sali kiinnostaa aivan jumalattoman paljon :D

    Mulla minimilenkki 10k, mun pitää lyhentää ja tempaista vauhtia lisää :) HCR menee varmaan ihan kivasti, alle viime vuoden ajan todennäköisesti ja sitä lähdenki hakeen :)

    Tsemppiä treeneihin! Ihana tuo teidän brunssijuttu muuten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippaa! :) Juu, se flunssa hellitti aika kivasti, onneksi! Oon kyllä kuullu samaa, että monella on ollut tosi pitkäkestoisia flunssia viime aikoina! :( Eiköhän sulla mee HCR tosi hyvin, kun on varmasti voimaa jaloissa treenailujen myötä enemmän vielä kuin viime vuonna! Tsemppiä sullekin vikojen viikkojen treeneihin! :)

      Poista