tiistai 5. toukokuuta 2015

Vappu, pitkis ja kuulumisia!

Lämmin kiitos onnitteluista edellisessä postauksessa! <3 Oli ihanaa päästä vihdoin jakamaan uutiset tännekin, koska asia on luonnollisesti ollut aika paljon mielessä. Jonkin verran on kyselty, kuinka olen voinut ja täytyy todeta, että pääasiassa oikein hyvin! Huonovointisuutta ei ole juurikaan ollut muutamaa kertaa lukuunottamatta, jotka ovat johtuneet ilmeisesti liian tyhjästä vatsasta. Muuten olen pitänyt varsin hyvin huolen siitä, että syön säännöllisesti ja entistäkin useammin (noin 2h välein). Tällä hetkellä maistuu hyvin "normaalit ruuat" eli ruokaisat salaatit, keitot, grilliruoka, fajitakset, hedelmät, vihannekset, puuro, leipä jne. eikä erityisiä mielitekoja ole. Alkuvaiheessa teki kovasti mieli kaikkea mättöä ja tyhjiä kaloreita, mutta se vaihe on onneksi ohi! Tosin herkut kyllä maistuu edelleen, mutta koitan pitää ne jokseenkin järkevissä rajoissa ja määrissä! :) Väsymystä on ollut jonkin verran ja vaihtelua energiatasoissa, mutta viime aikoina sekin on selvästi tasaantunut. Tosin kunnon yöunet ovat must, muuten päivät ei tunnu sujuvan. 


Viimeisissä #SykesportgoesHCR kuvauksissa vappuaattona Elina, minä ja Heidi

Liikunta on ollut jo pidempään huomattavasti matalatehoisempaa kuin aikaisemmin, ei siis kovia sykkeitä kovin pitkään, vaikkei niistä ilmeisesti haittaa olekaan. Ajatuksena kovatehoinen pitkäkestoinen treeni ei vain ole tuntunut hyvältä ja olen siinä päätynyt kuuntelemaan kroppaa entistä tarkemmin. Ohjelmassa on siis ollut paljon kävelyä, jonkin verran lihaskuntotreeniä sekä juoksua pk-sykkeillä. Tämän takia (sekä jalkaongelmien), Vauhtisammakon juoksukoulu jäi itseltäni käytännössä kokonaan väliin tänä keväänä, yksiä treenejä lukuunottamatta. Tiesin, että juoksukoulun treenit ovat aina kovatehoisia eikä se sopinut itselleni tässä kohtaa, joten niiden väliin jättäminen oli lopulta helppo päätös. 

Juoksu on ainakin toistaiseksi vielä tuntunut ihan hyvältä, tosin vauhti on huomattavasti rauhallisempaa kuin aikaisemmin eikä sillä oikeastaan tässä kohtaa ole mitään merkitystä. Pääasia on, että saa jalkoja toisen eteen ja juoksu ei tunnu epämukavalta! Ainoa haaste lenkeillä on ollut se, että vessahätä saattaa yllättää hieman helpommin kuin aikaisemmin. Kaikki raskaana olevat/olleet voivat varmaankin samaistua tähän asiaan… ;) Sunnuntaina juostessani 15km pitkiksen jouduin hieman suunnittelemaan reittiä, jotta tiesin tarvittaessa pääseväni käymään wc:ssä reitin varrella. You gotta do what you gotta do.. Pitkis sujui kuitenkin mukavasti ja keli oli taas kohdallaan juoksua ajatellen! Rantaraitilla oli tosin porukkaa melkein ruuhkaksi asti, mutta kyllä sekaan vielä mahtui.  



Vappu sujui täällä oikein mukavasti kavereiden seurassa. Vappuaattona nautitiiin useamman ruokalajin vappudinneri ja vappupäivänä tänne meille kokoontui iso joukko kavereita hengaamaan, grillaamaan ja katsomaan Suomen peliä. Ihan paras tapa viettää vappua! Enää ei houkuttele kovasti kaupungilla hengailu, sillä se on tullut jo aika monen opiskelijavapun aikana nähtyä. Se ihana pystyynjäätyminen Espalle..Ahh! <3 ;)





Ja nyt on catch up tehty…eikun takaisin gradun pariin! Kivaa tiistaita!  

Mitä sulle kuuluu? Menikö vappu rauhallisesti vai ei niin-rauhallisesti? :)


-Karoliina 


16 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut Karkki ja et usko, miten iloinen toisen puolesta voi olla vaikkemme IRL tunnekaan :) Pieni kateus iski, kun itsellä kova vauvakuume jo olisikin mutta hormonitoiminta on mitä on eikä oma kroppa vielä halutulla tavalla toimi :/ Mutta mainio laskettu aika teillä: itsekin 26.10 syntyneenä ;)
    Kuuntele kroppaa, urheile sen mukaan ja kerrothan fiksusti liikkuvan äitin kuulumisia täällä meille muille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jossu! <3 Ymmärrän, että aihe saattaa tuntua vaikealta, jos itsellä on samanlaisia toiveita… toivon kovasti, että sun kroppa alkaa toimimaan halutulla tavalla mahdollisimman pian! <3 Kertoilen varmasti kuulumisia täällä ja hihii, toivotaan siis, että 26.10 osuu kohdalleen! :) Mukavaa keskiviikkoa sinne!

      Poista
  2. Voi että onneksi olkoon :) Olen missannut sun postauksen jossa oot uutisen kertonut, pitää mennä kurkkimaan! :) Paljon voimia raskauteen ja iloa ja onnea kesään ♡ Mahtava juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista! <3 Ihan tätä edellisessä postauksessa asiasta kerroin! :) Mun pitää käydä kurkkimassa sun blogista, jos sulla on siellä jotain raskauteen liittyviä juttuja! Kivaa viikkoa! :)

      Poista
    2. Onhan siellä parin vuoden takaa :) loppuraskauden voivottelua ja tavarahankintoja :) urheilua ei syömisen määrän maailmanennätyksen yritystä kummempaa!;)

      Toivottavasti tavataan HCR:llä :)

      Poista
    3. Haha, täytyy käydä katsomassa jossain välissä! :) Joo, vois yrittää sopia jotain treffejä! :)

      Poista
  3. Hurjasti onnea!! Minäkään en muuten löydä postausta, jossa olet uutisen kertonut. Tunnollisesti oon mielestäni lukenut :). Mielenkiinnolla odottelen, jos haluat kertoa miten treenit kasvavan masun kanssa sujuvat. Täällä on enää alle pari kuukautta laskettuun aikaan. Vaikka neljättä varrotaan niin en ole aiemmin pystynyt hölköttelemään yhtä pitkälle kuin tällä kertaa. Nyt ei kyllä enää onnistu :). Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mari! Kiitos paljon!! :) Ihan viime postauksessa siitä vasta kerroin! :) Tarkoitus olisi tosiaan tätä matkaa seurailla täällä blogissa nimenomaan samalta kantilta kuin aikaisemminkin; hyvinvointi, treenit, ruokavalio jne. Wau, neljäs jo! Ihan mieletöntä! <3 Otan mielellään vastaan, jos sulla on hyviksi koettuja vinkkejä! :) Kiva kun kommentoit!

      Poista
    2. Olitkin jo saanut huomata et vessareissuja saa sovittaa lenkin yhteyteen :). Oman kropan kuuntelu on tässäkin mun kokemuksella paras ohje. Olotilat liikuntaa ajatellen voi muuttua paljon raskauden aikana. Itse olen ehkä aiemmin jättänyt hölkät turhan herkästi pois heti kun on tuntunut ikävältä. Nyt oon huomannut että viikon päästä saattaa taas kulkea aivan eri malliin. Tällä kertaa oli viikkoja kestänyttä piinaavaa vuotoa ja pääsin vasta puolivälin jälkeen liikuntaan kiinni. Sekin antoi motivaatiota kevätsäiden ohella :).

      Mari

      Poista
    3. Kiitos kommentista! Jep, omaa kroppaa kuunnellen tosiaan entistäkin herkemmin! Ja itsekin huomaan kyllä niin suuresti liikunnan positiiviset vaikutukset, vaikkei se ihan samanlaista olekaan kuin aikaisemmin! Hyviä vointeja sinne! :)

      Poista
  4. Mulla on jostain syystä mennyt tuo edellinen postaus ohi, joten ONNEA ONNEA ONNEA TEILLE <3 <3 niin ihanaa ja jännää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ninni!! <3 On tosiaan ihanaa ja jännää!! :)

      Poista
  5. Multakin suuuret onnittelut! <3
    Mutta kysymys vähän ohi aiheen. Mä oon tulossa HCR:lle ja, että pääsin kavereiden kanssa samaan lähtöön niin oon vasta 9. lähtöryhmässä, joka lähtee 16:25. Millaisia vinkkejä antaisit syömisen suhteen kisapäivänä, koska en kyllä selviä pelkällä aamupalalla?
    ps. Ihanan rehellinen, aito ja informatiivinen blogi (y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Wilma!! :) Hyvä kysymys! Sitä varmasti moni pohtii, jos lähtö on vasta 4 maissa tai jälkeen. Itse todennäköisesti syön aamupalan + lounaan ja otan sen lisäksi kisapaikalle mukaan jotain pientä välipalaa (banaania, protskupatukkaa, ehkä täytetyn sämpylän, juotavan jogurtin tms.) Omalla kohdallani energioiden ylläpitäminen on nyt entistä tärkeämpää, sillä huono olo iskee helposti, jos en syö tarpeeksi usein..eli tässä on vähän mietittävää itselläkin vielä! :) Mutta ota mielummin liikaa välipaloja mukaan, kuin liian vähän ja syö sen mukaan miltä tuntuu! Toivottavasti tästä oli jotain apua, vaikea antaa neuvoja, kun kaikilla on vähän erilainen rytmi/syömistottumukset! Tsemppiä kuitenkin kovasti :)

      Poista
  6. Kiitos paljon! Oli todellakin apua :)

    VastaaPoista