maanantai 24. elokuuta 2015

Syksyn mielenkiintoisimmat juoksutapahtumat!

Syksy on ehdottomasti suosikki vuodenaikani juoksun harrastamiseen. Viilenevät ilmat on kuin tehty juoksuun ja valoisaa aikaa riittää vielä melko pitkälle. Syksy on myös Suomessa juoksutapahtumien kulta-aikaa ja lähes jokaiselle viikonlopulle riittää toinen toistaan mielenkiintoisempia tapahtumia. Tänä syksynä en pääse nauttimaan juoksutapahtumista osallistujana, mutta ajattelin silti listata omia suosikkejani syksyn juoksutapahtumista ja kerätä samalla pientä bucket listaa ensi syksyä ajatellen. Luonnollisesti kaikissa tapahtumissa ei tietenkään voi juosta, mutta aina voi suunnitella, haaveilla ja innostua..se on osa juoksuharrastuksen (ja monen muun harrastuksen) iloja! Tässä tulee siis omat valinnat syksyn parhaimpiin ja mielenkiintoisimpiin juoksutapahtumiin Suomessa, joissa voi juosta puolimaratonin tai maratonin. Tapahtumat ovat niiden ajankohdan mukaisessa järjestyksessä. Osassa olen itse juossut jo aikaisemmin ja osa on sellaisia, joihin voisin kuvitella osallistuvani vaikkapa ensi syksynä tai joskus myöhemmin! :) 




Kuopio maraton & puolimaraton 5.9.2015
Kuopio maraton kiehtoo tapahtumana kohtuullisen tasaiseksi mainostetun reitin ja kauniiden järvi-sekä kaupunkimaisemien vuoksi. Vierailin Kuopiossa viimeksi vuosi sitten ja aamulenkki niissä maisemissa vakuutti sen verran, että aloin heti miettimään juoksutapahtuman juoksemista Kuopiossa! Ehkä ensi syksynä? 

Tampere Puolimaraton 12.9.2015 
Tykästyin Tampere puolimaratoniin viime vuonna toden teolla! Reitti oli kaunis ja vaihteleva, kannustus oli hyvää ja järjestelyt toimivat hienosti! Ehdottomasti sellainen puolikas, jossa voisin kuvitella juoksevani uudestaan! Raporttia Tampere puolimaratonilta vuodelta 2014 löytyy täältä


Hymy oli herkässä Tampere puolimaratonin jälkeen 2014
Kotikaupungin kisa tai ei, melko puolueeton mielipiteeni on, että Rantsu on yksi syksyn parhaista juoksutapahtumista Suomessa. Reitti tarjoaa Espoota parhaimmillaan, kannustajia löytyy mukavasti ja järjestelyt ovat toimineet hyvin. Tänä vuonna olen ehdottomasti kannustusjoukoissa mukana ja ensi vuonna toivottavasti taas juoksemassa! :) Espoo rantapuolikkaan raporttia vuodelta 2014 löytyy täältä


Valmiina juoksemaan Espoossa 2014 :) 

Ruissalojuoksut 19.9.2015 
Tämä tapahtuma on kiehtonut myös itseäni pidempään, mutta niin kauan kuin se osuu Espoon Rantamaratonin kanssa samalle viikonlopulle voi olla, että kotikaupungin juoksutapahtuma voittaa! Mutta ehdottomasti listalla "haluan juosta jonain vuonna!"

Itämeri maraton 3.10.2015 
Itämeri maraton (ja 1/2) on houkuttanut Hangossa jo monena vuonna. Hanko on ihana kaupunki ja merellisissä maisemissa juokseminen kiehtoo kovasti. Tämä tapahtuma on ehdottomasti harkinnassa ensi syksylle! :) 

Vantaan maraton 10.10.2015 
Vantaa alkaa olla aikamoinen syksyn klassikko juoksutapahtumien suhteen! Moni ennätystä janoava suuntaa Vantaalle, koska tarjolla on varsin tasainen ja nopea reitti. Itse olen juossut Vantaalla puolikkaan kaksi kertaa ja täytyy sanoa, että tykkään..enkä vähiten siksi, että puolikkaan enkka on hankittu sieltä! ;) Enkkahuuruissa kirjoitettu vuoden 2014 Vantaan puolimaraton raporttini löytyy täältä. 


Vantaalla hymyilytti viime syksynä! :) 
Kaarinan syysmaraton 24.10.2015
Kaarinan syysmaraton menee itselläni osastoon "positiivinen yllättäjä". Päätin viime syksynä lähteä aika nopealla varoitusajalla Kaarinaan juoksemaan maratonin vielä syksyn juoksukisakauden päätteeksi ja tykästyin melko pieneen, mutta hyvin järjestettyyn tapahtumaan kovasti. Kaarinan syysmaratonin raporttia vuodelta 2014 voi lukea täältä

Kuten huomaa, tapahtumia riittää joka viikonlopulle syys-lokakuussa! Ja varmasti tästä listasta puuttuu monia hyviä juoksutapahtumia. Itseasiassa kun selaan MyNextRunia tai Juoksija-lehden juoksukalenteria alkaa tuntua siltä, että voisin laittaa puolet tapahtumista tälle listalle, joten on ehkä parempi lopettaa tähän! :D 

Ja sitten..kertokaahan omia kokemuksia ja suunnitelmia niin voin fiilistellä juoksutapahtumasyksyä teidän kautta! :) Mikä tai mitkä syksyn juoksutapahtumat sinulla on tähtäimessä? Miten treenit sujuu? Onko joku syksyn juoksutapahtuma muodostunut sinulle perinteeksi? 

Mukavaa alkanutta viikkoa! 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

12 kommenttia:

  1. Kivoja tapahtumia oot listannut! :) Itsellä on kokemusta noista Espoosta ja Kaarinasta, ja kumpaakin voin suositella myös tosi lämpimästi! Seuraavaksi vuorossa on kaverin tsemppaamista Midnight Runilla ja sitten on nautiskelua Nuuksio Classicissa.. katsotaan, josko sitten joku tapahtuma vielä syksyksi.. ehkä joku flattis? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo! Kannatan ehdottomasti jotain katupuolikasta vielä tohon settiin niin voidaan nähdä kun rikot enkan! ;) Oon nimittäin varma, että toi kaikki polkujuoksu ja suunnistaminen on vahvistanut sun jalkoja niin paljon, että kiidät kaduilla! :) Pitäkää kivaa Midnight Runilla!! Mä oon toivottavasti taas ens vuonna mukana siellä myös! :)

      Poista
  2. Olipa mielenkiintoista kuulla, että kuopion puolikasta mainostetaan suht tasaisena. Itse kun katoin reittiä, niin näytti sisältävän mukavan pitkiä loivia nousuja. Toki Kuopiossa löytyisi mäkisempääkin aluetta. ;) Mutta kerron sitten, miltä kuopion puolikas tuntui:)

    Syksy on kyllä minustakin ihan parasta juoksuaikaa. Ihanan raikas ilma, ja niin kaunista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitos sisäpiiritiedosta! Onkohan siellä markkinoinnissa vähän muotoiltu asiaa kauniimmaksi kuin se onkaan? ;) Noh, reitin tasaisuus on kyllä usein vähän myös mielipidekysymys ja mutu-juttu (ellei viilata pilkkua ja katsota oikeasti faktoja)...mutta kiva kuulla sitten mitä tykkäät tapahtumasta, jos me sitten vaikka ens syksynä tultais Kuopijjoon juoksemaan vaikka porukalla! :) Ois muuten superkivaa!!

      Poista
    2. No niiiin olis!! Itseasiassa nyt kun katsoin videon reitistä, niin kyllä se taitaakin olla melko tasainen. :) Tai ainakin mennään paljon myös alamäkeen. Mutta kerron sitten viikon päästä tarkemmin fiilikset.. ja ensi vuonna tuutte sitten itse testaamaan! :)

      Poista
    3. Joo, sun fiiliksiä sieltä odotellessa ja ensi vuotta voidaan sitten alkaa suunnittelemaan! :)

      Poista
  3. Kiitos tästä listauksesta! Kävin eilen juoksemassa Midnight Runin ja olen vielä aamullakin niin fiiliksissä että aloin heti miettimään seuraavaa juoksutapahtumaa (tai seuraava on oikeastaan jo päätetty, Tampereen puolikas 2 viikon päästä - kiva kuulla että se oli kiva! - eli siis sitä seuraavaa...). Olen Kuopiosta kotoisin joten tuo Kuopion puolikas voisi olla aika ihana juttu aika ensi syksylle, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tosta se lähtee! Tapahtumat on kyllä tosi koukuttavia ja tuo lisää motivaatiota juoksemiseen! :) Tampere puolikas on tosiaan ihan huippu, toivottavasti sää suosii tänäkin vuonna! :) Hyvää valmistautumista sinne!!

      Poista
  4. Hyvä postaus! Mietin juuri tulevan syksyn tapahtumia ja tuo Hanko houkuttaa. Muut eivät oikein sovi aikatauluihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oli hyödyllinen listaus! Hanko kuulostaa kyllä houkuttelevalta! :) Sinne vaan niin voidaan sitten lukea sun kokemuksia sieltä! :)

      Poista
  5. Ilmoittaudun tämän postauksen innoittamana Kaarinan syysmaratonille :) Kuopiomaratonin reitti uudistuu tälle vuodelle. Jään myös mielenkiinnolla odottamaan bloggareiden kommentteja uudistuneesta reitistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kuulla, että postaus innoitti ilmoittautumaan Kaarinaan! :) Tsemppiä sinne valmistautumiseen!!

      Poista