maanantai 1. helmikuuta 2016

Matkakuumetta: vauvan kanssa Floridaan!

Heippa ja kivaa alkanutta helmikuuta! Kuten postauksen otsikossa lukee, niin täällä alkaa jo olla vähän matkakuumetta. Ollaan nimittäin reilun kuukauden päästä lähdössä viikoksi reissuun Floridaan, tarkemmin sanottuna Miamiin ja West Palm Beachille. Asutaan aluksi kaksi yötä Miami Beachilla huoneistohotellissa ja sen jälkeen siirrytään Lantanaan mun papan vuokraamalle condolle viettämään loppuaika.

Miami Beaach
Fort Lauderdale 2015
Tampa 2015

Itse olen käynyt Floridassa monen monta kertaa, sillä isäni suku on aina asunut USA:ssa. Floridassa on tullut käytyä sukuloimassa ihan pienestä pitäen, ja tälläkin kertaa on tarkoituksena tavata sukulaisia, jotka ovat luonnollisesti aivan innoissaan Islan tapaamisesta. Sukulaisten tapaamisen lisäksi halutaan nauttia auringosta, syödä hyvin (en malta odottaa Whole Foodsia, Cheesecakefactorya, Publixin herkkuja, Kona Bay cafén aamiaista..ahh lista on pitkä), shoppailla, tehdä kävelyretkiä ja vierailla kaikkien ihanien vakkaripaikkojen lisäksi ehkä vähän uusissakin paikoissa. Mutta, tällä kertaa tietysti mennään täysin vauvan ehdoilla ja suunnitellaan aktiviteetit hänen tarpeidensa mukaan. Tuttuun paikkaan mennessä suunnitelmien tekeminen tuntuu ainakin etukäteen aika helpolta.


Mun serkku Kelly! <3
Kona Bay Cafe

Islan ensimmäinen reissu ulkomaille tulee siis suuntautumaan USA:han ja menolentokin on "mukavat" 11 tuntia Miamiin! Onneksi kyseessä on Finnairin suora lento ja meillä on varattuna koneesta vauvalle soveltuva paikka, johon saadaan vauvakoppa. Siinä tulee (toivottavasti) vedettyä unta palloon useampi tunti lennon aikana. Rehellisesti sanottuna pitkä lento hieman jännittää, mutta en halua stressata sitä etukäteen, koska ei siitä ole mitään hyötyä. Pyritään valmistautumaan lentoon mahdollisimman hyvin ja pahimmassa tapauksessa voin ajatella, ettei todennäköisesti tulla enää koskaan näkemään niitä ympärillä istuvia ihmisiä! :D Ajateltiin kuitenkin, että kauemmaksi lähteminen on juuri nyt vielä aika helppoa, kun pikkuneiti pysyy suhteellisen paikallaan, sillä taaperon kanssa ajatus tuollaisesta 11 tunnin lennosta lähinnä hirvittää! :D Mutta, askel kerrallaan, ja hyvin saatetaan olla vuoden päästä reissaamassa Floridaan taas..silloin juuri sen taaperoikäisen kanssa! ;)

Fort Lauderdale beach 2015
Cheesecakefactory <3
Let´s go Panthers (2015)

Matkavalmistelut on jo varsin hyvällä mallilla ja ajattelin jakaa mun muistilistan tänne blogiin, jotta voitte mahdollisesti auttaa, jos jotain meinaa unohtua! Vauvan kanssa reissaaminen vaatii kyllä hieman enemmän suunnittelua kuin vain kaksistaan matkustaminen, mutta uskon, että reissusta tulee oikein hyvä rennolla asenteella, hyvällä suunnittelulla sekä vauvan ehdoilla menemisellä. Paikat on onneksi tosiaan tuttuja jo etukäteen ja olemme suunnitelleet paljon vauvaystävällisiä aktiviteetteja. Lisäksi reissaaminen tuntuu nyt aika helpolta, kun Isla on vielä täysimetyksellä, joten maitobaari on mukana ihan automaattisesti. 


TO DO-lista ennen matkaa vauvan kanssa
  • Lentojen varaaminen (suora lento vai vaihtolento >itse päädyttiin suoraan, vaikka vaihtolentoja olisi saanut paljon edullisemmin)
  • vauvakaukalopaikan varaaminen lennolta
  • Autonvuokraus (turvakaukalo autoon)
  • Passikuvan ottaminen
  • Passin hankkiminen hyvissä ajoin
  • Matkavakuutus 
  • Tarkista rokotukset (USA:ssa samat rokotussuositukset kuin Suomessa)
  • ESTA (jos matka suuntautuu USA:han)
  • Hotellin/majoituksen varaaminen: mieti vauvan nukkuminen (vaunukoppa/matkasänky)
  • Varaa AIRSHELL  tarvittaessa (meillä oma kuljetuslaukku vaunuille)
  • Tee lista matkalle mukaan otettavista tavaroista ym. ja tee tarvittavat hankinnat hyvissä ajoin. 
Onkohan jotain unohtunut? :) Kertokaa kokeneemmat vauvan kanssa reissaajat! Ja muutenkin kaikki vinkit kehiin vauvan kanssa matkustamista varten otetaan mielellään vastaan! Onko teillä muilla matkasuunnitelmia jo tälle vuodelle? :)

Aikaisemmat Floridaan liittyvät postaukset: 

Kivaa alkanutta viikkoa! :)

-Karoliina



Seuraa Candy on the Runia myös Instagramissa & Facebookissa

20 kommenttia:

  1. Meillä on ekan kerran lasten kanssa matkustettu vähän vanhempana, hieman vajaa vuoden ikäisinä, mutta 2/3 lapselle on ollut nousut ja laskut yhtä tuskaa särkevien korvien vuoksi. En kyllä tiedä, voiko noin pienelle vielä laittaa "niitä korviin laitettavia juttuja" vai auttaisiko vaikka tutti (jos suostuu syömään), JOS ongelmia tulee. Kaikki mahdolliset särkylääkkeet, nenää kosteuttavat tipat jne. kannattaa vauvalle ottaa varuiksi mukaan, niin ei joudu ensi töikseen niitä ulkomailla etsiskelemään, JOS tarvetta ilmenee. Vaipanvaihto koneessa on muuten aikamoista tenppuilua, ei kannata unohtaa vauvan kosteuspyyhkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kommentista! :) Suunnitelmissa olisi imettää nousun ja laskun aikana JOS onnistuu, jotta auttaa korviin! Mutta, jos ei suostu imemään niin otan varmaan sekä tutin että kertakäyttökäsineen mukaan (jotta voi imeä sormea) :) Tuttia ei oikein osaa syödä, mutta sormen imuuttelu onnistuu! ;) Ja joo, vauvan lääkekaappi lähtee ehdottomasti mukaan niin ei tosiaan joudu niitä siellä heti etsimään. Voin kuvitella, että vaipanvaihto on hiukkasen ahdasta koneessa...huh!

      Poista
  2. Ai että! Ihania matkasuunnitelmia. Sinne missä on lämmin. Bueno!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! En malta odottaa!! :) Mutta nopeasti varmaan menee nämä viisi viikkoa!

      Poista
  3. Ihanaa lomanodotusta!
    Me tultiin just eilen Floridasta (Fort Lauderdale + Karibian risteily) taaperon kera. Mukana oli 6 aikuista, joten meni sen puoleen lentomatkat tosi hyvin, mutta varsinkin se menolento oli piiiiiitkä... Kannattaa panostaa siihen, että saa joko sen vauvakopan tai sitten isomman tilan jalkoihin, jossa mahtuu myös nukkumaan.

    Autonvuokrauksesta sen verran, että meillä oli etukäteen varattu auto + siihen turvaistuin (1-v:lle). Mentiin hakemaan auto. Käytiin itse valitsemassa turvaisutuin ISOSTA kasasta, jossa en kuitenkaan nähnyt yhtään kaukaloa, ja muutenkin ne istuimet olivat vähän sinnepäin... Lisäksi lain mukaan (näin herra meille ilmoitti) auton vuokraaja ei saa laittaa turvaistuinta autoon, joten siinä sitten käytiin parin pienen kuvan avulla ihmettelemään, että mitenkäs vieras istuin oikein turvavöillä laitetaan kiinni. Mitään apua ei vuokraamosta saanut, koska he eivät ota vastuuta istuimesta!!! Sama homma oli, kun meillä oli yksi kuljetus tila-autolla: oltiin tilattu etukäteen istuin. Istuin oli kyllä mukana, mutta ihan vaan turvavöillä "kiinni" autossa, eikä kuskilla ollut aavistustakaan, miten kyseinen istuin laitetaan oikeasti kiinni turvavöihin.

    Laivalla oli kivaa urheilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Minna! :) Kiitos kommentista! Ja ai, että ihanaa! Oli varmasti mukava loma :) Missä päin kävitte Karibialla? Okei, hyvää tietää tuo autonvuokrausjuttu, miltä firmalta vuokrasitte auton? Meillä onneksi on jo täällä kotioloissa totuttu kiinnittämään toiseen autoon turvakaukalo vöillä ja toiseen isofixeillä..jospa se sitten onnistuisi vöillä Floridassakin! Laivalla oli kivaa urheilla, muistan myös! Kaiken sen syömisen välissä! :D

      Poista
  4. Vähän kuulostaa ihanalle :) Tosi rohkeeta lähteä noin pienen kanssa reissuun, moni ei varmaan uskaltaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Odotetaan kyllä lomaa tosi innolla! :) Ja juu, hyvä vaan, että tottuu pienestä asti reissailemaan. USA on kuitenkin meille tuttu ja moneen muuhun maahan verrattuna turvallinen, joten sieltä on hyvä aloittaa! :)

      Poista
  5. Serkkuni oli 5 kk ikäisen pojan kanssa jossain lämpimässä osaa jenkkejä 2 viikkoa. Matka oli mennyt kuulemma tosi hyvin. Lähtiessä naureskelivat, että heillä on pojan laukku täynnä ja painaa sen 20 kg, kun taas vanhenpien omat laukut vaan puolillaan, jotta jää tuliaisillekin tilaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kiva kuulla, että heillä meni matka hyvin! Ja voin kuvitella, että vauvalle tulee pakattua mukaan vaikka mitä! :D Ostoksille pitää meidänkin jättää tilaa! ;)

      Poista
  6. Meillä matkustellaan paljon lasten kanssa. Mutta poika oli ekalla matkallaan vajaa kaksi vuotias ja tyttö oli vuoden. Mitä pienempiä ovat olleet, sitä pahemmin kuumuus on vaikuttanut. Meidän lapset eivät ole rattaissa koskaan viihtyneet paitsi sillä matkalla kun molemmat saivat vatsapöpön. Toisinaan on vaikeaa saada lapset juomaan tarpeeksi ja mehujäitä kuluu ihan liikaa hampaita ajatellen. Uskon, että matkanne menee hyvin. Matkavalmistelunne ovat jo pitkällä. Jossain juuri sanottiinkin, että valmistelut ovat osa matkaa ja vaikka matkalla joku osa-alue ei sujuisi odotuksien mukaan.. Niin silloin koko matkan koko prosessi haaveilusta, varaamiseen, suunnitteluun, matkaan ja muisteluihin kantavat ja tekevät matkasta positiivisen. Eli oikeastaan olette jo matkalla.. matkalle. =) Onnea matkaan! =) Nauttikaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Marika! Kiitos sun kokemusten jakamisesta! Millä tavalla kuumuus vaikutti teidän lapsiin? :) En ollut oikeastaan edes erikseen miettinyt koko lämpötila-asiaa, mutta hyvä, että toit sen esille. Floridassa onneksi tullaan olemaan aika paljon myös ilmastoiduissa sisätiloissa ja lämpötilat ei siellä tällä hetkellä Suomen kesää korkeampia ole. Toivottavasti pärjätään, kevyttä päälle ja suojaan auringolta! :) Se on ihan totta, että valmistelut ja suunnittelut on osa matkaa! :) Kiitos, varmasti nautitaan!

      Poista
  7. Hyvin on meillä lennot menneet lasten kanssa. Ja Helsinki-Zurich väliä on lennetty 2-3krt/vuosi. Emilia aloitti matkailunsa jo 10vk vanhana ja imetin juuri nousun ja laskun aikana. Muun ajan 2,5h lennosta neiti nukkui :) Ensimmäisen kerran lensin yksin kahden lapsen kanssa kun Emilia oli 7kk ja Oskari 4v. Siitäkin selvisin yllättävän hyvin. Hyödylliseksi silloin havaitsin kantorepun kentällä ja koneessa. Aina ei saa rattaita portille tai tulopäässä ne saattaa saada vasta hihnalta takaisin. Ja joskus olisi kaivannut itsellekin varapaitaa :D, mutta kaikkea ei jaksa pakata mukaan lyhyemmälle lennolle. Kun varaa tarpeeksi aikaa kentällä säätamiseen niin hyvin se menee. Hauskaa reissua! -Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pia! :) Kiitos kommentista! Kantoreppu on meilläkin suunnitteilla ottaa mukaan ja käyttää kentillä ja just mietin myös tota, että pakkaan kyllä itsellenikin vaihtovaatteet käsimatkatavaroihin just in case! :D Jos tulee jotkut megapuklut päälle niin niissä vaatteissa ei ole kovin kiva istua pitkää lentoa Miamiin asti! Ja joo, tarpeeksi aikaa kumpaankin päähän kentälle ja joustava asenne! Kyllä se siitä, toivottavasti! :D

      Poista
  8. Me just mietittiin, että uskallettaisiinko lähteä kesällä tytsyn kanssa reissuun. Ei ehkä ihan noin pitkälle, vaikka kerran Floridassa käyneenä menisin sinnekin kyllä koska tahansa uudestaan. Mutta kiva kuulla sitten, että miten teidän reissu sujui! Jospa itsekin sitten uskaltautuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, raportoin täällä ehdottomasti reissun sujumisen ja tietysti myös kaiken, mikä olisi kannattanut tehdä toisin tai mikä meni hyvin! :) Kivaa viikkoa! Ps. mun vaunulenkkisaldo tammikuulle on 26! :)

      Poista
  9. Moikka!

    Löytyipäs sopivasti tämä blogisi. Olemme lähdössä huhtikuussa kahdeksi viikoksi 1,5 vuotiaan poikamme kanssa Floridaan. Olemme vuokrannut kämpän juuri Lantanasta alkulomaksi ja nyt pähkäilemme minne kannattaisi mennä lapsen kanssa loppulomaksi. Olemme miettineet Fort Lauderdalea ja Miamia Beachia. Voisinko laittaa sinulle sähköpostilla muutamia kysymyksiä, jos ehtisit vastailla? Luin aiemmat postauksesi aiheeseen liittyen ja sainkin jo tietoa shoppailupaikoista ja muista päiväretkipaikoista:)

    Terveisin Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Linda! :) Toki voit laittaa meiliä (candyontherun@gmail.com) ja vastailen sitten sun kysymyksiin parhaan kykyni mukaan! :) Kiva, kun löysit tänne ja mukavalta kuulostaa teidän matkasuunnitelmat!

      Poista
  10. Vinkki☺: vaikka imetys nyt varmasti sujuu hienosti, niin suosittelisin varautumaan korvikepurkilla+pikkututtipullolla. Imetys on herkkä laji, johon voi yllättäen tulla hetkellinen täysstoppi (äidin stressitila, äidin kuivuminen(voimakas kuume, vatsatauti..) jne.). Kaikki rintalapset eivät toki mukisematta pulloa huoli, jolloin voi kokeilla hörpyttämistäkin. Mutta yleensä, kun nälkä on tarpeeksi kova, niin pullokin käy.
    Varmasti selviydytte matkasta hienosti, kun kaksi vanhempaa ja yksi lapsi, ja olette hyvin suunnitelleet matkan!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :)Kiitos vinkistä! Pullo varmasti lähtee mukaan ja hankitaan korviketta sitten paikan päältä jos tuollainen tilanne iskee! :) Pullo ei toistaiseksi oikein ole kelvannut, mutta pakon edessä varmasti menisi. Kiitos, toivotaan, että reissu menee mukavasti! :)

      Poista