sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Ihanien Naisten Kymppi 2016

Naisten Kymppi on tapahtuma, joka saa hymyn huulille! Ilmassa oli liikunnanriemua, hyvää fiilistä, itsensä voittamista ja juoksukavereiden tsemppaamista. Liikkeellä oltiin iloisella mielellä eikä stressattu turhaan aikatavoitteista tai mistään muustakaan, kun Helsingin kadut täyttyivät tuhansista naisista, jotka taittoivat kymmenen kilometrin matkan juosten, kävellen tai hölkäten. Osalla oli hauskoja karnevaaliasuja, osalla taas normaalit juoksuvaatteet. Mahtavan värikästä porukkaa! Joukossa oli niin nuoria kuin vanhojakin, äitejä, tyttäriä, siskoksia, kaveruksia ja kolleegoita. Ihania naisia kaiken kaikkiaan! Oli mahtavaa taas saada olla osana tätä porukkaa ja juosta tänään omalla kohdalla neljäs Naisten Kymppi! Vieläkin hymyilyttää! Sitä ne juoksuendorfiinit teettävät! :) 







Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kansalaistorilla. Tulimme siskoni kanssa paikalle varsin myöhään, joten siirryimme suoraan odottelemaan 2. lähtöryhmälle merkitylle paikalle ja heiluimme mukana ohjatussa alkulämmittelyssä. Lähtö tapahtui suoraan Baanalle, joka oli alkuun melko ruuhkainen, mutta Baanan jälkeen pääsi suurimmaksi osaksi juoksemaan omaa vauhtia. Päätimme siskoni kanssa ennen lähtöä, ettemme juokse yhdessä ja sovimme treffit maaliin. Se sopi hyvin, sillä Kati halusi juosta musat korvilla omaa vauhtia ja itsekin suunnittelin juoksevani osan matkaa puolimaraton tavoitevauhtia. Tarkoituksena oli saada hyvä treeni kahden viikon päästä juostavalle HHM:lle. 




Baanan ensimmäisen kilometrin "alkulämmittelyssä" nappasin vielä muutamat runfiet ennen kuin laitoin loppulenkin ajaksi kännykän Flipbeltiin ja tossua toisen eteen hieman vauhdikkaammin. Kilometriajat olivat hieman epätasaisia, mutta annoin mennä fiiliksen mukaan "rennon kovaa" vk-vauhtia (kilsavauhdit 5.17-4.59). Hyvä treeni tuli ja sen verran leppoisasti kuitenkin, että ehdin myös nauttimaan todella kivasta uudesta reitistä ja reitin varrella olleista viihdykkeistä, jotka ovat ehdottomasti yksi Naisten Kympin tunnusmerkeistä! Sambakarnevaalia, rumpaleita, cheerleadereita, discoa..unohtamatta huikeita vapaaehtoisia juomapisteillä! KIITOS!! :) Juoksu kulki kaiken kaikkiaan aika mukavasti ja keli oli juoksun kannalta varsin hyvä. Lämmin, mutta ei liian kuuma. 

Ihana hetki reitillä oli juokseminen Töölönlahdella, kun maali jo näkyi, vaikka sinne olikin matkaa vielä vajaan kilometrin verran. Jotenkin maalin häämöttäminen siellä kaukana sai tsemppaamaan vielä lisää! Itse olin maalissa ajalla 52:08, johon olin oikein tyytyväinen, sillä se tuli mukavalla juoksulla, jossa oli yritystä, mutta ei liikaa puristamista. Bensaa jäi siis koneeseen, mikä on hyvä merkki tässä kohtaa! :) Oma GPS näytti matkaa hieman vajaaksi eli 9.88km, mikä oli hieman harmi, mutta se johtunee siitä, että juoksulinjani eivät ole menneet täysin reitin mittausta vastanneita linjoja pitkin. Monilla muilla taas matkaa oli tullut hieman yli 10km, joten en usko, että reitin pituudessa oli oikeasti häikkää. Ja toisaalta, kun kyseessä ei ole kilpailu niin onneksi se ei ole niin vakavaa! :)






Kovin pitkää en ehtinyt maalisuoralla venyttelemään ja laittamaan viestiä kotijoukoille, kun siskoni jo pölähti paikalle! Huikea juoksu häneltä, kun viime aikoina ei ole kovin paljon lenkkejä alla!! :) Suunnattiin yhdessä maalihuoltoon ja siitä piknikille, joka on ehdottomasti Naisten Kympin kohokohtia! Tänä vuonna piknik-kassin suosikkejani oli herkullinen Apetit-kreikkalainen salaatti, Sportyfeel proteiinijuoma, Elovena-välipalakeksi ja ahh, niin hyvältä maistunut Vichy! Nam! Kyllä kelpasi niillä eväillä aloittaa kesän piknik-kausi. 







Istuskeltiin piknikillä jonkin aikaa ja nautittiin ruuista, ihanasta aurinkoisesta ilmasta ja hyvästä fiiliksestä ennen kuin piti lähteä kotiin päin! Katilla oli kiire töihin ja mulla oli kiire päästä kotiin pikku I:n luokse, joka ei kyllä ollut onneksi mammaa kaipaillut vaan viihtynyt hyvin isin hoivassa. Leikkien, nukkuen päikkäreitä ja syöden soseita  paremmin kuin hetkeen. Ihan hyvä siis, että mamma ottaa välillä omaa aikaa ja käy juoksemassa niin isi ja Isla pääsevät bondailemaan! :D <3 





Naisten Kymppi oli jälleen kerran hienosti järjestetty tapahtuma, jossa järjestelyt toimivat ja fiilis oli huikea. Oli mahtavaa olla mukana!!

Miten teillä muilla meni, jotka olitte juoksemassa? 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun)  

*Osallistuminen Naisten Kympille saatu blogin kautta

12 kommenttia:

  1. Taas hieno veto, onnea!! Näin turkulaisena kiinnostaa tietää, mistä tuo kaikkien puhuma Baana kulkee? Loppukesästä tarvinnee tulla sinne Helsinkiin juoksemaan joku tapahtuma, kun niin hienoja juoksumaastoja sielläkin vain näyttää olevan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla! :) Baana lähtee siitä Kiasman ja musiikkitalon välistä kohti Ruoholahtea. Se on tarkoitettu ainoastaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille! Helsingissä on kyllä ihan mahtavia juoksumaastoja, kuten varmasti siellä Turussakin! Kivaa alkanutta viikkoa!! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hihii! Joo, ne on kyllä ihan hyviä tässä kohtaa ja tästä on hyvä jatkaa! :) Kiitos! <3

      Poista
  3. Moi ja terveiset Oulusta! Terwamaraton 42,2 km juostu onnistuneesti maaliin! Kyseessä oli siis minulle ensimmäinen koko maraton ja keli todella lämmin juoksuun (+22), joten otin juoksun varman päälle ja tavoitteena pääsy maaliin. Juoksu kulki hyvin, mutta 33 - 37 km välillä piti heittää kävely-hölkkä-kävely-hölkkä menoksi, mutta sain onneksi kerättyä viimeisille kilometreille voimat kasaan ja juoksu suorastaan lensi, kisan nopeimmat kilometrit olivat 38km-maali! Jäin aikatavoitteesta n. 9 min, mutta hymyssä suin ja hyvävoimaisena maaliin. Ehdottomasti kyllä pitää päästä uudestaan juoksemaan koko maraton, ekasta kerrasta jäi mukava kokemus taskuun, mutta loppuajasta hieman hampaankoloon, että sitä täytyy seuraavalla kerralla parantaa :) Ja kiitokset mukana juosseille maratoonareille sekä reitin varrella kannustaneille! Erityiskiitokset omille tukijoukoille olenkin jo sanonut, mutta sanotaan vielä kerran, kyllä viimeisten kilometrien lentävä juoksu oli osaltaan myös heidän kannustusten ansiota. Nyt olo on hyvä, mutta jalat aivan tönköt. Palautellaan tässä nyt rauhassa ja kevyttä treeniä ennenkuin alkaa valmistautuminen syyskuussa juostavalle puolimaratonille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!! Ja paljon onnea maratoonarille, ihan mahtavaa!! Ja kiitos, kun tulit tänne antamaan raporttia! Alkaa tässä itselläkin syttyä maratonkipinä! ;) Todella fiksusti olet juossut lämpöisessä kelissä, kun loppuun jäi noin paljon voimia ja tulit maaliin hyvävoimaisena ja hymy naamalla! Respect! :) Niitä aikoja voi koittaa sitten parantaa joku kerta, kun on siihen vähän suotuisampi keli, koska kyllähän se lämpö vaikuttaa ja paljon!! Maran jälkeen on kyllä aika tönköt jalat :D Rauhassa vaan palauttelua ja sitten tosiaan kevyesti taas treenien pariin! Nauti nyt fiiliksestä!! :)

      Poista
  4. Oi kun kuulostaa taas niin ihanalle ja iloiselle! Kiitos hyväntuulisesta raportista, nyt ei millään malttais odottaa että pääsis jo iltapäivän lenkille :)
    Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla! :) Oli kyllä hyvä meininki!! Toivottavasti sun lenkki sujui hyvin! :)

      Poista
  5. Hieno juoksu! Kuulostaa kivalta tapahtumalta, ei juoksua tarviikaan ottaa aina turhan vakavasti :-) Oon nyt muutamia kertoja työmatkalla juossut Helsingissä paikallisten seurassa ja olen joka kerta yllättynyt, miten kivoja reittejä sieltä pääkaupungin "ruuhkan" keskeltäkin löytyy. Voitaiskin joskus sopia blogistien yhteislenkki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! :) Jep, oli todella kiva tapahtuma ja olen samaa mieltä, ettei sen niin vakavaa tarvitse olla! Helsingissä on tosiaan ihan mielettömiä juoksumaisemia ja paljon sellaisia paikkoja, joissa en ole itsekään juossut! Ehdottomasti voitaisiin sopia joku yhteislenkki joskus, se olisi tosi hauskaa! Pitäisi saada vain ajankohta lyötyä lukkoon hyvissä ajoin niin mahdollisimman moni pääsisi mukaan! :)

      Poista
  6. Hei! Täällä uusi lukia. Itsellänikin jäi matka vajaaksi. Suunto näyttää 9,78 km. No ehkä se ei ole niin vakavaa kun ei ole virallista ajanottoa. Tykkäsin tämän vuoden reitistä enemmän kuin aiemmasta. Oliko sinulla flibelt? Mitä olet tykännyt? Itseäni haittaa jos juomapullot pomppii selässä. Pysyykö tämä todella paikallaan niin kuin mainostavat.
    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura! Kiitos kommentista ja tervetuloa lukemaan! :) Mäkin tykkäsin tämän vuoden reitistä tosi paljon! Oli mukavan vaihteleva ja kauniita maisemia! Mulla on Flipbelt itseasiassa testissä juuri tällä hetkellä ja juoksin sen kanssa ekaa kertaa tuolla Naisten Kympissä. Kerron siitä täällä blogissa lisää, kun olen vähän pidempään testannut, mutta hyvältä kyllä vaikutttaa! Siihen mahtuu paljon enemmän juttuja kuin perus juoksuvöihin ja aika hyvin pysyi paikallaan. Testailen vielä tosiaan lisää ennen kuin annan kunnon arvion! Mukavaa viikkoa sulle :)

      Poista