perjantai 2. syyskuuta 2016

Perjantain suosikit, kotitreeni ja puolimaratonvinkkejä

Heippa, kivaa perjantaita ja syyskuuta! Se on virallisesti syksy nyt! :) Syyskuu on ehkä mun suosikkikuukausi juoksun suhteen (ja lokakuu myös), joten olen todella innoissani viilenevistä keleistä ja lähiviikkoina häämöttävistä juoksutapahtumista, joista ensimmäisenä koittaa parin viikon päästä Espoo Rantamaraton. Jeejee! Olen innoissani vaikka juoksutreenit ovat ottaneet hieman takapakkia viime viikkoina ja juoksut ovat jääneet vähemmälle. Olen kuitenkin suhtautunut asiaan mielestäni hyvin. Ei paniikkia väliinjääneistä treeneistä ja siitä, että valmistautuminen menisi nyt pilalle. Harvemmin muutaman viikon vähäisempi treeni pilaa kuntoa kokonaan, mutta toki olen arvioinut hieman uudelleen tavoitteitani, mikä onkin järkevää silloin, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Kirjoittelen tavoitteistani hieman lähempänä lisää. Aikaa on tosin vielä kaksi viikkoa ja toivottavasti saan huomenna alle hyvän viimeisen pitkiksen. Sitten onkin tärkeintä saada kroppa hyvään juoksukuntoon, jotta viivalle päästään hyvissä voimin niin henkisesti kuin fyysisestikin. 



Olen aistinut, että juoksuinnostusta on syksyn myötä monella muullakin. Blogiin on tultu lähiaikoina useita kertoja  hakusanoilla, jotka liittyvät puolimaratonille valmistautumiseen. Jos siis puolimaraton on ajankohtainen, tsekkaa  ihmeessä näistä postauksista vinkkejä: 





Tämän viikon suosikkeja:

Mökkiviikonloppu

Tultiin eilen viettämään viikonloppua tänne Karjalohjan mökille. Meillä on huomenna perinteiset rapujuhlat täällä ja on hauskaa saada lähes koko paksu perhe kokoon. Viikonloppureissuille pakkaaminen alkaa jo olla aika rutiinia, mutta joka kerta mietin sitä tavaran määrää! :D Ehkä se on vain asia, johon lapsen kanssa on totuttava, kamaa on paljon, vaikka lähtisi vain muutamaksi yöksi reissuun! Ainakin niin kauan kuin rattaat ja matkasängyt kulkevat mukana. Mökkiviikonloppu on tietysti yksi tämän viikon suosikkijutuista ja on ihanaa päästä nauttimaan puusaunan löylyistä, ulkoilusta, hyvästä seurasta ja herkkuruuista. 






Kotitreeni:

Tein tämän puolen tunnin treenin Islan nukkuessa päikkäreitä. Alkuun verryttelynä kevyttä juoksua/hölkkää noin 5 minuuttia. Sitten 3 kierrosta seuraavia liikkeitä: 

20x kyykkyhyppy
10x supermies+punnerrus
20x nopea vuorikiipeilijä

20x pyöräilijävatsat


Välissä juoksua 5min ja sen jälkeen 3 kierrosta:

20x peruskyykky jalanojennuksilla sivuille
20x lankku:jaloilla auki-kiinni hyppy
10x ojentajapunnerrus
10x puoli sivulankku kyynärpää-polvi rutistus

Oli sen verran tehokas setti, että hiki lensi ja lopuksi oli sellainen olo, että jotain tuli tehtyäkin! ;) 


Urheiluhieronta

Keskiviikon käynti hierojalla menee kyllä tämän viikon top kolmoseen! Hierottiin pääasiassa mun hyvin jumissa ollutta selkää ja hieman pakaroita. Hieronta tuntui ihan älyttömän hyvältä, mutta ihan kaikkia jumeja ei yhdellä kerralla saatu auki. Parempaan suuntaan mentiin kuitenkin ja nyt todellakin koitan itse myös panostaa lihashuoltoon entistä enemmän. 

Aamiaiset

Tämän viikon suosikkiaamiaisina ovat vuorotelleet puuro ja paistetut kananmunat. Mulla menee aamiaissuosikit aina sykleissä ja nyt nämä kaksi maistuvat. Mitkä on teidän suosikkiaamiaisia tällä hetkellä? :)



Välipala:

Suosikkivälipalani oikeastaan koko kesän ajan on ollut banaani+maapähkinävoi. Se toimii kaikissa tilanteissa! Ennen treeniä, treenin jälkeen, illalla, aamulla, milloin tahansa! Se on nopea, helppo ja ihanan täyttävä! Millaisia välipaloja siellä syödään? :)


Ja kun ruuasta puhutaan..tässä muutamia muitakin tämänhetkisiä suosikkielintarvikkeita. Nämä ovat oikeastaan olleet suosikkeja jo aika pitkään! :) 






Niiiiiiin hyväää <3

Sellaisia suosikkijuttuja tähän perjantaihin! 

Oikein mukavaa viikonloppua teille! <3 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun)  

8 kommenttia:

  1. Me ollaan Fefun kanssa kahdestaan viikonloppu ja panikoin jo kun suunniteltu lenkki jää välistä. Maanantaina sitten pitkikselle! Mahtuuko Isla vielä turvakaukaloon!? 🙀 Meillä vaihdettiin istuimeen jo varmaan 7kk iässä. 😄👌🏼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Nojoo, se on kyllä aina vähän ärsyttävää jos suunniteltu lenkki jää välistä :/ Et pysty juoksemaan rattaiden kanssa? :) Joo, Isla mahtuu vielä turvakaukaloon, mutta ei varmaan enää kovin pitkään, kun alkaa olla sen verran pitkä. Turvaistuimen ostaminen siis edessä tässä jossain kohtaa! Kivaa viikonloppua!! :)

      Poista
  2. Kivaa viikonloppua teille :)

    Mä olen varmaan tylsä, kun syön aina vaan samaa aamiaista, puuroa marjoilla ja chiansiemenillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne myös ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua! :) Mä syön usein myös samaa aamiaista pidempään, mutta viime aikoina olen vähän vaihdellut fiiliksen mukaan!

      Poista
  3. Moi Karkki! Nuo kaikki puolimaratonvinkit tulivat taas tarpeeseen kun sain vihdoin ilmoittauduttua syksyn tapahtumiin. Edessä on siis puolikkaat Greifenseelaufissa 17.9 ja Swiss city maratonilla Lucernessa 30.10. Varsinkin jälkimmäistä tapahtumaa voin suositella, jos joskus kiinnostaa juoksumatka Sveitsiin :) Saa nähdä kuin menee, täällä ollut vielä tosi lämmintä (yli 25 iltapäivisin) ja odotan niin että vähän viilensi. Mukavia treenejä syksyyn!
    Terkuin Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pia! :) Kiva kuulla, että vinkit tuli tarpeeseen! Kuulostaa hyvältä ja kiitos vinkistä tuon Swiss City maratonin suhteen! Ei sitä koskaan tiedä, mistä itsensä löytää juoksemasta! :D Toivottavasti sielläkin viilenee pian niin juoksukin on kivempaa (ainakin mun mielestä!). Tuo sun eka puolikas onkin sitten samana päivänä, kun täällä on Espoo Rantapuolikas! Tsemppiä sinne ja hyviä treenejä :)

      Poista
  4. Täällä on vedelty smoothieita aamupalaksi, innostuin niiden tekemisestä kun tajusin kuinka nopeaa ja helppoa smoothie on tehdä sauvasekoittimella :). Smoothie on myös helppo tehdä illalla valmiiksi aamulle odottamaan kun tälläkin viikolla kello herätti jo neljältä aamulla töihin :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet on kyllä hyviä ja helppoja! Mä en ole niitä tehnyt taas pitkään aikaan, mutta ehkä voisi taas hypätä smoothie-junaan! :) Kiitos inspiksestä!

      Poista