maanantai 21. marraskuuta 2016

Treenipäiväkirja viikko 46

Heippahei! Tässä tulee taas katsaus viime viikon liikkumisiin. Ajattelin jatkossa koittaa säännöllisesti pitää treenipäiväkirjaa, sillä se motivoi itseäni, kun tiedän, että tulen kirjoittamaan treenit tänne blogiin. Meneillään on tällä hetkellä juoksun suhteen vielä off-sesonki ja painotus on lihaskuntotreeneissä. Niitä tulikin viime viikolla tehtyä neljän treenin verran. Viikon suosikkitreeni taisi kuitenkin olla jälleen kerran lauantain juoksulenkki! Siitä on tullut itselleni yksi viikon kohokohdista! <3


Lauantain juoksulenkiltä 

Treeniviikko 46

Maanantai oli aktiivinen lepopäivä. Kävimme aamulla kävelemässä reippaan ja pitkän (1,5h) lenkin ystäväni Ninan kanssa samalla kuulumisia vaihtaen. Islakin nukahti rattaisiin, joten pitkä lenkki sujui leppoisasti. 

Tiistaina tein varsinaisena treeninä Treenaakotona.comin * (mainoslinkki) SENSEI-treenin, joka on 30 minuutin treeni, jossa yhdistyy liikkuvuus, lihaskunto ja HIIT-osuus. Puolen tunnin paketissa on siis kaikki mitä aktiivikuntoilija kaipaa. Tämä oli itselleni ensimmäinen sensei-treeni ja tykkäsin kyllä kovasti. Alkuun tehtiin 10 minuuttia liikkuvutta, joka teki niiiiin hyvää (hellou jäykkä kroppa), sitten tuli 10 minuutin lihaskunto-osuus ja lopuksi nostatettiin sykkeitä 10 minuutin HIIT-setillä. Treenin jälkeen oli ihan mahtava fiilis. Lisäksi päivään kuuluivat toki kävelyt ja edelleen jatkuvan coreputken 50 coreliikettä. 

Keskiviikkona tein tämän alla näkyvän treenin 2 kierrosta. Korvasin box jumpit hypyillä paikallaan. Tämä oli oikein tehokas setti ja aikaa meni alkuverryttelyineen noin 25 minuuttia. Teettekö te muut muuten tätä, että otatte screenshotteja kiinnostavista treeneistä, kun selaatte somea ja blogeja kännykällä? Itse teen sitä koko ajan ja kännykässä alkaakin ollakin melkoinen liuta erilaisia treenejä (ja toki screenshotteja monista muistakin jutuista!). Vaihtelu virkistää, joten välillä on kiva poimia näitä tehtäväksi kotona tai niiden avulla keksiä uusia liikkeitä omiin treeneihin. Tällaiset kiertoharjoittelutreenit ovat HIIT-treenien lisäksi ehdottomasti suosikkejani!


Torstaina pidin lepopäivän kävelyitä ja pikaista core-treeniä lukuunottamatta. 

Perjantaina aloitin viikonlopun tällä todella kivalla treenillä! Se on perinteiseen jenkkityyliin aika kannustava ja let´s go girls-meininki :D, mutta tykkäsin. Hyvä koko kropan treeni, jossa tarvittiin käsipainoja. Kestoltaan puoli tuntia. Löytyy Youtubesta nimellä: "30-Minute Fat-Blasting Workout | Class FitSugar"


Alkuun ja loppuun juoksin matolla 5 minuutin verkat. Lopuksi vielä venyttelyt. 

Lauantain treeninä oli jo edellä mainittu juoksulenkki. Alunperin olin ajatellut, että juoksen viikolla lisäksi yhden lenkin, mutta keskiviikkona palaveri venyi ja olinkin kotona myöhemmin, kuin oli ajatellut. Saatuani Islan nukkumaan, ei ulos lähteminen enää houkutellut, joten päätin vetää sisätreenikamppeet päälle ja tein circuit-treenin juoksulenkin sijaan. Mulla on tällä hetkellä selkeästi vaikeuksia motivoitua juoksemaan pimeällä, mikä on vähän huono juttu tähän aikaan vuodesta..Onneksi meillä on juoksumatto kotona, jota sitten välillä hyödynnän. Ja onneksi on viikonloppujen valoisa aika, jolloin pääsee juoksemaan! <3 Ehkä sen takia näistä viikonloppuaamujen lenkeistä onkin tullut nyt ihan henkireikä. Tätäkin lauantaiaamun lenkkiä odotin jo torstaista asti, kun alkoi vähän pipoa kiristelemään. 




Juoksin 10km lenkin ja pysähtelin välillä ottamaan kuvia, kun keli oli niin upea. Aurinko paistoi ja yhtäkkiä tuntui taas ihan syksyltä! Lenkin aikana ehdin pohdiskella vaikka mitä ja selkeyttää ajatuksia. Juoksuterapia on parasta! <3 


Marraskuinen valoilmiö josta oli pakko ottaa kuvia





Lenkin jälkeen tein vielä kotona venyttelyt sekä coreputken 50 coreliikettä. Olen mielestäni hyvin pysynyt coreputkessa mukana ja tehnyt säännöllisesti päivittäin corea vahvistavia liikkeitä. Kiitos vaan Hannalle, kun keksi tämän! Keskivartalo tuntuu jo vahvemmalta, jee! 

Sunnuntaina tehtiin aamun vaunulenkki normi kävelylenkin sijaan hölkkä-kävelynä Milan ja Islan kanssa. Lenkkeiltiin vajaa 5km. Varsinaisen treenin tein Islan päikkäriaikaan ja päädyin tekemään Youtubesta tämän "Ultimate HIIT Workout for People Who Get Bored Easily - Fat Burning HIIT Cardio Workout"-treenin, joka olikin todella mukaansatempaava ja sopi hyvin hieman väsyneeseen mielentilaani. Liikkeet vaihtuivat nopeaan tahtiin ja treeni meni todella nopeasti. Tykkäsin kovasti ja teen tämän varmasti uudestaankin! Treenin jälkeen venyttelyt ja illalla coreputken liikkeet. 




Sellainen treeniviikko täällä! Mitä teidän treeniviikkoon kuului? Millaisia treenejä teette tällä hetkellä? Onko motivaatio kohdallaan? :) 

Kivaa alkanutta viikkoa! 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa 


6 kommenttia:

  1. Hei iso kiitos näistä treenivinkeistä, joista tulikin jo yhtä testattua!:) Täällä myös lihaskuntoon panostamisen vaihe ja lisäksi leppoisaa juoksentelua.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ole hyvä! :) Kiva, että tykkäsit! Hyvät vinkit kannattaa aina laittaa jakoon! :) En malta odottaa, että nähdään ens viikolla ja päästään kunnolla höpisemään!! <3 Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

      Poista
  2. Mua on alkanut kiinnostaa toi treenaakotona.com! Onko treenit miten monipuolisia? Koetko, että lisäksi olisi hyvä tehdä muun tyyppisiä treenejä niin kuin olet yotubesta tehnyt?Jotenkin näin pimeellä salille lähtemisessä on melkoinen kynnys ja kotona treenaaminen tuntuu huomattavasti houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Aiemmin on tullut välillä etsittyä youtubesta treenejä, mutta vihaan sitä haeskelua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä olen treenannut treenaakotona.comin kanssa koko tämän vuoden ja tykkään tosi paljon. Treenit on monipuolisia ja vaihtelua riittää kun on myös arkistossa olevat treenit käytössä. Hinta on sen 7,90€/kk ja uudet treenit tulee joka viikko joten mielestäni hyvä diili! 😊 Muita treenejä ei välttämättä tosiaan tarvitse, mulla oli vaan kova hinku kokeilla noita muitakin treenejä joita olen somesta poiminut ja ihan sen takia teen niitä myös! 😊 Treenien hakeminen youtubesta on rasittavaa! Tiedän! Paras kun joku suosittelee hyviä! 😊

      Poista
  3. Moi Karkki! Mä olen kanssa ottanut rennosti juoksun suhteen tämän kuun. Lenkkejä on tullut noin pari per viikko. Tosin en muutenkaan juuri ikinä juokse yli kolmea kertaa viikossa. Kirjasin juuri edellisen viikon treenit Movescountiin ja tällaiselta se näytti. Maanantaina kävin jumpassa joka oli core ja tasapainotreeniä. Tiistaina juoksua hiekkatiellä ja poluilla 14km. Keskiviikkona body pump ( kevennetyllä jalkaosuuksilla). Torstaina Gymstick-jumppa ja uintia 25min ( kun lapset kurssilla). Perjantaina 6,5km lenkki. Lauantaina lepo ja sunnuntaina koko perheen laskettelupäivä. Oli siis oikein kiva viikko ja kun olen pakottanut itseni tekemään coretreeniä viimeisin kuukauden ajan niin eron kyllä huomaa. Seuraavana piristyksenä odottaa joulukuun Silvesterlaufin 10K. Mukavaa joulunodotusta sinne. Terkuin Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pia! Kiva kun kertoilit sun treenikuulumisia! Hyvältä kuulostaa! :) Ihanan monipuolista!! Käyttekö talvella joka viikonloppu laskemassa? Kiva että lapsetkin tykkää! Mutkin laitettiin pienenä 3 vuotiaana suksille ja käytiin lapsuudessa tosi paljon laskemassa! Nyt on taas ollut pidempi tauko, mutta olisi kyllä kiva päästä taas! :) Ja huippua että sulla on toi kympin kisa joulukuussa! Kivaa uutta viikkoa! :)

      Poista