torstai 13. heinäkuuta 2017

Tehokas kesätreeni & pisin pitkis 2,5 vuoteen!

Hei, suuri kiitos kaikille teille, jotka kommentoitte edelliseen postaukseen tai otitte yhteyttä sen tiimoilta! <3 Ihanaa, kun niin moni on mukana iloitsemassa meidän ulkomaankomennus-mahdollisuudesta ja haluaa seurata mukana tätäkin elämänvaihetta! <3

Tänään palataan taas blogin "juurille" ja liikuntajuttuihin! Haluan jakaa teille maanantaina tekemäni treenin, joka sopii loistavasti mökkitreeniksi. Sen voi tehdä joko sisällä tai ulkona. Välineiksi tarvitaan jumppamatto (ei pakollinen) ja käsipainot. Jos niitä ei löydy, treenin voi tehdä ilmankin, jolloin ensimmäisessä liikkeessä jättää työnnön ylös pois ja tekee vain peruskyykkyjä. 

Aloita verryttelemällä noin 5 minuuttia vapaavalintaisesti ja tee sitten tämä circuit 3-4 kertaa. 
  • Kyykky + työntö ylös (käsipainot käsissä) x20


  • Burpee x10
Burpee alkuasento
  • Askelkyykky taakse +polven nosto x15 (puoli)


  • Kyykkyhypyt x15

  • Lankku + jalat auki hypyt (plank jacks) x15


Tämä oli tosi hyvä setti ja varsin rankka! Tulee treenattua koko kroppaa, sillä liikkeet ovat sen verran kokonaisvaltaisia. Kannattaa kokeilla! Treenin jälkeen kevyt loppuverkka ja venyttelyt! :) Lisäksi tein itse vielä hieman lisää vatsalihaksia. Kiitos kuvista Hanzille!<3


Eilen keskiviikona vuorossa oli juoksutreeni, kun kävin juoksemassa pisimmän pitkiksen sitten viime maratonin, jonka juoksin lokakuussa 2014! <--Tuo kisaraportti on muuten inspiroivaa luettavaa näin jälkeenpäin(kin)! 

Söin aamulla reilun aamiaisen ja tankkailin urheilujuomaa. Juoksemaan lähdin vähän 10 jälkeen. Tavoitteena oli n. 24 kilometria ja olin suunnitellut juoksevani edestakaisin hiekkateitä täällä saarella. Täältä meidän kesäpaikasta on n. 4 kilometria matkaa lossille, joten periaatteessa kolme kertaa edestakaisin lossille toisi mulle sen 24 kilometria. Tiesin, että homma kävisi varmasti aika tylsäksi jossain kohtaa, mutta toisaalta tulisipa harjoiteltua henkistä kanttia myös samalla! :) 


Lähdin liikkeelle aika rauhallisella vauhdilla ja pyrin löytämään sellaista sopivalta tuntuvaa pitkisvauhtia ja se asettuikin n.6.10min/km tienoille. En pysäyttänyt kelloa missään vaiheessa, joten loppuajassa on myös kaikki juoma/vessa/selfietauot mukana. Sää oli suhteellisen lämmin, mutta ei onneksi kuuma. Täytyy sanoa, että tänä kesänä on kyllä ollut maratonharjoittelun kannalta aika otolliset kelit Suomessa! Usein heinäkuu on ollut itselleni todella haastava juoksukuukausi, koska en nauti suuresti kovin kuumassa kelissä juoksemisesta. 


Ensimmäinen kerta edestakaisin lossille meni hyvin ja törmäsin loppuvaiheessa vanhempiini (isäni nappasi yllä olevan kuvan), koiriin sekä Henriin ja Islaan, jotka olivat kävelyllä. Kävin pikaisesti kierroksen lopussa vessatauolla ja tankkaamssa vettä  ja jatkoin matkaa. Viimeisellä kierroksella vaihdoin reittiä hieman vaihtelun vuoksi. Juoksu kulki ihan mukavasti, mutta kyllähän se jaloissa alkoi jo vähän tuntua 20 kilometrin jälkeen. Näin pitkät lenkit eivät tosiaan ole mulle mitään arkipäivää ja rehellisesti on sanottava, etten enää erityisemmin nauti juoksusta, kun mennään yli puolimaratonin mittaiselle matkalle. Toki sitten kun kroppa ja jalat taas tottuu pidempiin matkoihin, niin juoksukin tuntuu varmasti kivemmalta. Miksi sitten haluan lähteä juoksemaan maratonia elokuussa? Koska, haluan haastaa itseäni! 


Jossain vaiheessa reissua vaihtui panta lippikseen ja toppi urheilutoppiin..
Nyt tuntuu siltä, että tämä on juuri sopiva hetki haastaa itsensä taas maratonille. Viime vuonna, kun oli vauvavuosi maraton tuntui ihan älyttömältä matkalta ja ajatuskin näin pitkistä lenkeistä puistatti kaiken väsymyksen keskellä. Tässä onkin muistettava se, että eri elämäntilanteissa sopii erilainen liikunta ja erilaiset liikuntahaasteet! :)

24,2 kilometria, check! Nyt on tasan kuukausi HCM:ään ja suunnitelmissa on juosta vielä ainakin yksi yli puolimaratonin pituinen lenkki ja lyhyempiä reippaampia lenkkejä lihaskuntoharjoittelua ja lihashuoltoa unohtamatta. 

Miten teidän kesätreenit sujuu? Kuka muu on tulossa HCM:lle tai harjoittelemassa jollekin muulle maratonille? :)

-Karoliina 





12 kommenttia:

  1. Hyvä pitkis! En kans oikein nauti kuumalla juoksemisesta. Mä treenaan rantamaralle ja pitäs saada lenkkiä taas pidennettyä reilusti. Tuntuu jotenkin, että kuntokin junnaa paikallaan koko ajan eikä tuu sellasta selkeetä kehitystä? Oon juossut nyt paljon hitaita lenkkejä, siis todella hitaita ja tuntuu, ettei vauhtia ole kyllä juuri ollenkaan enää. Kaukainen muisto on se kunto, joka oli kun edelliselle maralle treenasin :(. Tsemppiä treeneihin! Ja jännät kuukaudet teillä edessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tanja! Kiva, kun kommentoit! :) Tosi paljon tsemppiä sinnekin!! Rakennat hyvää pohjaa ja olet kärsivällinen, niin kyllä se kunto siitä paranee! :) Ehkä hitaiden lenkkien sekaan välillä joku intervallitreeni niin saat vauhtia taas myös? Munkin piti tulla rantapuolikkaalle, mutta se jäänee nyt väliin, kun ollaan Espanjassa. Seurailen sitten teidän kaikkien menoa somen kautta! :) Kivaa kesän jatkoa!!

      Poista
  2. Hyvä Karkki! Upee pitkis :) Sieltä se marakunto nousee. Ja kiitti jumppavinkistä.. Viitaten myös suhun edell. postaukseen, todella mielenkiinnolla seuraan teiän elämää espanjassa. Tsemppiä kaikkiin järjestelyihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! :) Sieltä se marakunto nousee, mutta nyt mietin, että olisi varmaan vähän aikaisemmin pitänyt aloittaa noi kunnon pitkikset, koska aika käy vähiin..mutta näillä mennään. Kiva, kun seurailet mukana <3 Vielä lähtö tuntuu niin kaukaiselta, vaikkei siihen enää ole kuin vajaa viitisen viikkoa..sitten kun palataan saaristosta kotiin ja pitää oikeasti alkaa miettimään to do-listaa ennen lähtöä, niin sitten varmasti iskee apuuaaa todellisuus! :D Ihanaa kesän jatkoa sinne <3

      Poista
  3. Mun kesätreenit sujuu huonommin kun olisin toivonut. Viimeksi juoksin lauantaina rauhallisen 14km ja sen jälkeen sain jonkun ärsyttävän kesäflunssan! Nyt olisi just hyvät säät juosta pitkiäkin lenkkejä.

    Tsemppiä maratontreeniin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Riikka!! Voi vitsi, toivottavasti sun kesäflunssa alkaa jo olla tainnutettu ja pääset pian taas treenien pariin! 14km lenkki kuulostaa hyvältä! :) On kyllä ollut juoksuun sopivat säät, kun ei ole ollut niin kuuma. Kivaa kesän jatkoa sulle!! :)

      Poista
  4. Ihastelin instassa taas sun menoa! 😍 Mulla ei tällä hetkellä nappaa yksikseen juosta pitkiä lenkkejä 😞 Kun on viimeaikoina tottunut aina treenaamaan seurassa. Tää eka loma viikko mennyt muutenkin ihan treenattua fiilistellen. Street runia odotan kovasti koska reitti oli tosi kiva viime vuonna, mutta kunto tulee jälleen kerran olemaan arvoitus. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Amaa! No mä ihastelen instassa koko ajan sun treenejä! :) Oot huippukunnossa!! Mutta joo pitkikset yksin vaatii kyllä vähän päätä..ensi viikolla koitan vielä juosta yhden pidemmän ja sitten alkaa keventelyt kohti HCM:ää, vaikka ei mun kilsoilla nyt ihan kauheasti tarvitse kevennellä. Streetistä tulee tänä vuonna varmasti ihan huikea!! Toivottavasti nähdään siellä! <3 Ihanaa lomaa!!

      Poista
  5. Hieno pitkis sulla! Odottelen kovasti, että pääsen sinne viileämpään Suomeen juoksemaan. Täällä On ollut jo toista kuukautta todella helteistä, muutamia viileämpiä päiviä lukuunottamatta. Ei oo mun juttu juosta, kun lämpöä on 30 kieppeillä. Tuun ehkä kannustamaan HCMlle, jos aikataulut natsaa. Tsemppiä treeniin! Itsellä puolikas edessä vasta syyskuussa.
    Terkuin Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pia! No huh, ei oo kyllä munkaan juttu juosta 30 asteen lämpötilassa...Madridista tulee mielenkiintoista! :D Tervetuloa kannustamaan HCM:lle!! Kaikki tsemppaus otetaan erittäin mielellään vastaan!! :) Tsempit sullekin, syyspuolikkaat on ihan parhaita!

      Poista
  6. Kiitos tästä treenistä. Jaksoin tässä kunnossa tehdä vain kaksi kierrosta, mutta eiköhän täältä nousta! Sain vauvan puoli vuotta sitten ja nyt pikku hiljaa palailen juoksun ym. treenin pariin ihan kunnolla. Olen lukenut blogiasi jo pari vuotta, mutta en ikinä ole uskaltautunut kommentoimaan mitään. Olet hyvänä esimerkkinä siitä, miten raskauden ja synnytyksen jälkeen palataan maltilla liikunnan pariin. Itse tosin olen ottanut vielä hitaammin kuin sinä, osin hitaan palautumisen, osin oman laiskuuden vuoksi :)

    T. Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura! :) Kiitos tosi paljon kommentista! On ihana kuulla ketä siellä on lukemassa ruudun takana! Paljon onnea sulle vauvasta ja kivaa, että olet palailemassa liikunnan pariin! Rauhassa ottaminen ja oman kropan kuuntelu kannattaa ehdottomasti! Hiljaa hyvä tulee! Tämä treeni oli kyllä aika rankka, että 2 kierrosta on jo hyvä, jos olet vasta aloittanut taas! :) Tsemppiä treeneihin ja muutenkin vauva-arkeen! :)

      Poista