torstai 14. syyskuuta 2017

"Onko teillä oikeasti kivaa siellä?" + ajatuksia somesta

Viime aikoina useamman ystävän viesti on alkanut suunnilleen näillä sanoilla: "Moikka, mitä kuuluu? Oon seurannut Instaa ja blogia ja näyttää siltä, että teillä on tosi kivaa siellä!" <3Ensinnäkin on aivan ihanaa, kun ystävät laittavat viestejä ja kysyvät kuulumisia! <3 Myös niitä vähän pintaa syvemmälle meneviä, eivätkä vain oleta, että tietävät somen tai blogin perusteella kaiken mitä meille tai mulle kuuluu. 

Melko vakiovastaus onkin ollut, että "kiitos, hyvää kuuluu. Viihdytään täällä tosi hyvin, some ei siis huijaa!" ;) Ja tottakai sitten on jatkettu viestiä, ja kerrottu lisää kuulumisia. Välillä niitä samoja asioita, joita ystävätkin ovat jo nähneet vaikkapa Instagramissa tai sitten sellaisia, jotka eivät sinne tai muualle someen ole koskaan päätyneet.

En voisi koskaan kuvitella, että postaisin someen kuvia ja esittäisin, että meillä on kivaa, jossei oikeasti olisi. Arvostan kuitenkin sitä, että kysytään "mitä kuuluu?" eikä vain tehdä oletuksia. Halutaan oikeasti tietää, mitä siellä kuvien taustalla tapahtuu.

Kenellekään ei enää varmasti tule yllätyksenä se, että somessa ihmiset jakavat elämästään vain pintaraapaisun. Harva meistä jakaa kaiken. Yleensä jaetaan positiivisia asioita tai muuten isoja elämässä tapahtuvia juttuja. Itse koitan jakaa meidän arkea täällä, juoksu- ja treenijuttuja, ruokia, paikkoja, joissa ollaan käyty jne. Jakamatta jää usein esimerkiksi sellaiset hetket, kun keittiö on peittynyt tiskivuorien alle, koti on todella sotkuinen, taapero saa raivokohtauksen tai omat hermot ovat ihan pinnassa. Näitäkin tapahtuu, lähes päivittäin! Se on elämää, mutta someen ne harvemmin päätyy ja mielestäni se on ihan ok. Ei sinne kaikkea tarvitse jakaa, harvemmin noissa tilanteissa on muutenkaan some ensimmäisenä mielessä ja kamera kädessä! :) Mutta mielestäni on hyvä kertoa (jollei se ole itsestäänselvää), että sellaistakin täällä tapahtuu!

Yksi asia, joka somessa on mua viime aikoina alkanut hieman häiritsemään on se, että mielestäni sosiaalisuus ja kommunikointi on vähentynyt. Välillä tuntuu siltä, että jakaa sisältöjä ihan hiljaiselle yleisölle, joka ehkä juuri ja juuri reagoi tykkäyksellä, mutta todella harva enää kommentoi mitään. Se on tylsää, sillä sosiaalisen median on tarkoitus olla vastavuoroista kommunikointia eikä mennä samaan tyyliin kuin vaikkapa nettilehdet, joiden sisältöjä vain kulutetaan lukemalla tai katsomalla kuvia. 

Tottakai tiedän itsekin, että somessa tulee niin paljon sisältöjä vastaan, ettei kaikkeen todellakaan ehdi/jaksa reagoida, mutta uskon, että kommenttin jättäminen silloin tällöin kenelle tahansa lämmittää kommentin saajan mieltä! Sama koskee blogeja. Yritän itsekin tsempata tässä ja jättää kommentteja jatkossa taas useammin. Keskustelu ja vuorovaikutus on kuitenkin se somen ja blogien suola. On kiva tutustua ihmisiin ja kuulla heidän kokemuksiaan. Esimerkiksi omissa Instagram-seuraajissani on tosi paljon mielenkiintoisen oloisia ja kivoja tyyppejä, mutta en tosiaan kehtaa alkaa lisäilemään ihmisiä seurattavaksi, varsinkin jos heillä on yksityinen profiili! :D Vaikuttaisin stalkkerilta! On kuitenkin niitäkin, joiden kanssa ollaan aloitettu viestittely Instagram direct-viesteillä ja meistä on tullut somen kautta kavereita! Se on sitä somea parhaimmillaan <3

Tämä oli nyt vähän sekavaa sepustusta, koittakaa saada jostain juonen päästä kiinni. Pointtina oli kuitenkin se, että kyllä me viihdytään täällä oikeasti todella hyvin ja ollaan kiitollisia mahdollisuudesta asua ulkomailla näin ihanassa kaupungissa! <3  Ja tottakai täällä on myös niitä arjen hetkiä, kun kaikki ei mene putkeen, vaikkei ne somessa näkyisikään. Ja kuitenkin kaikki se mitä somessa jaan, on totta, vaikka se on vain pieni osa siitä kaikesta mitä elämään kuuluu ja mitä siinä tapahtuu. Ja vielä viimeinen pointti: oikeasti kaipaan enemmän kommunikointia teidän lukijoiden kanssa! <3 Kertokaa postaustoiveita tai teidän kuulumisia, ne kiinnostaa mua! Ja josset halua kommentoida blogiin niin candyontherun@gmail.com toimii myös! <3

Kivaa torstaita aurinkoisesta Madridista! Mitä ajatuksia some herättää sussa tällä hetkellä? 

Karoliina 

26 kommenttia:

 1. Moikka!
  Musta on ihana seurata teidän oloa siellä ja se hyvä fiilis ja energia kyllä kumpuavat sun kuvista!

  Oon samaa mieltä, kommentit ilahduttavat! Itse olen nyt alkanut taas vähän skarpata kommentoinnin kanssa. Mulla on muuten ihan sama juttu, jos tyypillä on yksityinen profiili, en kovin helpolla kehtaa lähteä lisäämään häntä seurattavien listalle.

  Moni kaveri lukee mun blogia ja sitten ajattelee, että tietää mun asiat, mutta eihän se tosiaan ole sama asia. Lisäksi enhän mä tiedä heidän juttujaan, jos ei oikeasti olla yhteyksissä :) Mutta itsekin pitäisi useammin ihan vaikka soittaa! Mutta silloinkin miettii eka, että soitinkohan huonoon aikaan....
  On tää outoa tää nykytouhu :D

  Ihanaa torstaita teille! Helsingissä sataa ja on kovin harmaata, mutta NIIN kaunista!

  Jenny
  www.vastaiskuankeudelle.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny taas kommentista! <3 Hyvä, että ollaan molemmat alettu skarppaamaan tän homman kanssa! :) On kiva saada ja antaa kommentteja puolin ja toisin! Ja joo, mulla ihan sama, että ei kavereiden juttuja tiedä ilman viestittelyä/soittelua, joten senkin pitää olla molemminpuoleista! Toivottavasti sinne tulee pian ihanan aurinkoiset syyssäät! Kivaa pian alkavaa viikonloppua!!

   Poista
 2. Moikka. Mä kommentoin joskus islan vauva-aikoina sun juttuja useinkin..sitten sattumalta tavattiin livenä ja annoit itsestäsi aika..no, eriliasen kuvan kun olin olettanut sun olevan. Somen kautta viestittelyn ja kun jonkun blogia lukee, muodostaa jonkinlaisen kuvan kuitenkin. Ja sitten ku kohtaakin sen kivan,rennon äitin aika nyrpeänä,vain ns.omille kavreilleen juttelevana(vaikka oltiin sellasessa yhteistapahtumassa) niin olin vähätn että wtf..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista, vaikka on myönnettävä, että siitä tuli vähän paha mieli :( Hyvä kuitenkin, että kirjoitit sen niin saan tilaisuuden vastata sulle! :) Oon tosi pahoillani, että olet saanut musta nyrpeän kuvan. Se ei missään nimessä ole tarkoitus enkä todellakaan halua olla sellainen. Vaikka olenkin sosiaalinen tyyppi, niin en välttämättä vieraiden ihmisten keskellä osaa avata keskusteluja ja jutella kaikille! Kunpa osaisinkin ja se olisi luontevaa. Sellaisissa tilanteissa helposti juttelee omille kavereille, koska heidät tuntee ja se on helppoa! Toivoisinpa, että olisit tullut juttelemaan mulle ja kertonut, kuka olet ja että ollaan oltu blogin kautta yhteyksissä! Uskon, että oisit saanut musta sen kivan ja rennon äidin kuvan, joka sulla oli aikaisemmin! :) Ja hei, ehkä me voidaan tavata myöhemminkin ja mennä vaikka kahville, kun varmaan asut jossain pk-seudulla? Laita vaikka meiliä, jos sellainen kiinnostaa. Mukavaa syksyä sulle ja kiitos vielä ajatuksia herättävästä kommentistasi!

   Poista
 3. Moi Karkki! On mukava lukea teidän kuulumisia sieltä auringosta. Mä täällä valmistaudun vähitellen viikonlopun puolikkaaseen, kivaa päästä juoksemaan. Toivottavasti pysyn vikat päivät terveenä, tuntuu että kaikki on kipeenä. Ja ei tämä ulkomailla asuminen tosiaan lomaa ole, arki on ihan sitä samaa täälläkin, vaikka kivat maisemat tai kelit piristää kummasti. Asioiminen vieraalla kielellä ja eri kulttuurissa on aina välillä haastavaa, mutta myös omalla tavalla antoisaa ja opettaa katsomaan asioita eri näkökulmista. Kivaa loppuviikkoa sinne!
  Terkuin, Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia kommentista!! <3 Musta on ihanaa pysyä vähän kärryillä teidän menosta siellä myös tätä kautta! :) Paljon tsemppiä viikonlopun puolikkaaseen!! Mullakin on ollut vähän sellainen olo, että flunssa iskee, mutta toivottavasti pysytään molemmat terveinä! Kepeitä jalkoja ja hyvää juoksua!

   Poista
 4. Samaa mieltä siitä, että vastavuoroisuus näyttää vähentyneen. Mutta on se ymmärrettävää, en itsekään ehdi/jaksa kommentoida läheskään kaikkea, mitä periaatteessa haluaisin. Mutta ne toisten kommentit piristää omaa päivää aina niin paljon, että pitäisi vain ryhdistäytyä. Mieluummin käy läpi vähän vähemmän somea isommalla intensiteetillä kuin selaa kaiken läpi, muttei keskity kunnolla mihinkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Meri, kiitos kommentista! :) Ihan samoilla linjoilla! Kommenttien saaminen ja antaminen on tosi kivaa, mutta aina tosiaan niiden kirjoittamiseen ei meinaa riittää aika. Pitää vaan tsempata vähän ja laittaa hyvä kiertämään! Kiva, kun tulit käymään täällä! Tuun vastavierailulle! :)

   Poista
 5. Olen ehkä itse sitä sukupolvea, joka ei osaa koko ajan kommmentoida "ihanaa, näytät hyvältä" -kommentteja, minulle se tykkäysnappula on ehkä parempi.

  Itsestäni tuntuu siis hassulta kommentoida, jos ei ole mitää ns. asiaa. Ja se (muka)kiire, monta kertaa olen aloittanut kommentoimaan ja lopettanut sen kesken.

  Lukisin mielelläni teidän arjesta siellä, miten se eroaa verraten siihen,että olisitte kotona suomessa?

  Ja komme toin nyt tähän loppuun, että luen silti kaikki tekstisi, koska tykkään blogistasi! :)

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka T! :) Kiitos paljon kommentista, se ilahdutti kovasti! Ymmärrän tosi hyvin, ettei aina jaksa/ehdi kommentoida enkä tarkoitakaan, että pitäisi jossei ole mitään asiaa. Itse olen alkanut tosin välillä kirjoittelemaan kommentteja muille vähän kuin kuittauksena, että "hei, kiva oli lukea tää teksti" tms, jotta kirjoittaja tietää mun käyneen lukemassa :) Sellaisetkin kommentit on kivoja ainakin mun mielestä, tulee heti enemmän sellainen olo, että siellä ruudun takana on tosiaan tyyppejä, vaikka toki luvuistakin sen näkee. Kiitos postaustoiveesta, juuri tässä painiskelin tätä arkijuttujen kirjoittamista blogiin. Tiedän, että osa tykkää niistä tosi kovasti ja on niitä yleensä ollut myös kiva kirjoittaa, koska sitten blogi toimii itselleni myös ikäänkuin päiväkirjana. Katsotaan miten jatkossa, mutta tuo on hyvä postausaihe ja lupaan sen toteuttaa jossain välissä! :) Mukavaa viikonloppua sinne!!

   Poista
 6. Luen varmaan jokaisen postauksesi ja seuraan myös instan puolella touhujasi mutta myönnän, että hyvin vähän tulee kommentoitua. Yleensä selaan somea odotellessa jotain tai muuten vaan kiiressä, jolloin ehtii just lukee postauksen mutta ei jättää kommenttia. Ja myöhemmin en enää muista tulla laittamaan kommenttia jonka olin ajatellut. :D Ruuhkavuodet syö naista toden teolla ja toivon,että kun lapset hieman kasvavat niin itselle jää enemmän aikaa, jolloin voi rauhassa lukea blogeja. Joskus olisi tosiaan kiva vaikka nähdä kahvittelun merkeissä eikä pika pikaa hcr:n meetinkeissä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Susanna! Kiitos paljon kommentista!:) Ymmärrän hyvin ja tiedän tunteen, kun somea selailee jossain välissä/kännykällä tms. niin kommentin jättäminen on haastavaa! Mäkin seurailen sun blogia, mutta ihan sama juttu, että kommentointi on jäänyt! Pitää ryhdistäytyä! Ihailen, kun saat postauksia tehtyä niin hurjaa tahtia, vaikka sun arki kuulostaa tosi kiireiseltä. Olisi kyllä kiva jutella joskus ihan kunnolla eikä vain nopeasti nähdä esim. juuri Street team-hässäköissä!:) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Helou! Täällä pitkäaikainen lukijasi. Sain toisen lapsen vajaa viikko sitten, esikoinen on Islan ikäinen. Raskausaikana blogisi lukeminen jäi vähemmälle, koska tuolloin ei kiinnostanut omat treenailut yhtää ja ajatukset oli ihan muissa asioissa. Nyt kun raskaus on ohi ja palautuminen synnytyksestä alkanut, odotan jo kovasti juoksulenkeille ja treenien pariin. Tulen siis varmasti seurailemaan blogiasi tiiviisti treenien osalta ja myös ihan kaikissa muissakin aiheissa. Sun blogi innostaa ja inspiroi, kiitos positiivisesta energiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helou!! Ihan mielettömän paljon onnea pikku kakkosesta!! <3 <3 :) Ihana juttu!! <3 Ja kiitos kivasta kommentistasi :) Noinhan se menee, että riippuu hyvin paljon omasta elämäntilanteesta, mitä kiinnostaa blogeista lukea! :) Kiva, jos jatkossa taas seurailet!! Ja mua kiinnostaisi kuulla, miten sujuu vauvan ja taaperon kanssa? Oliko ihan erilainen raskaus, kuin ekalla kerralla? :) Mukavaa viikonloppua koko teidän perheelle! :)

   Poista
  2. Kiitos! Täällä leijaillaan jossain ihmeen onnellisuuskuplassa :D ensimmäinen viikko kahden pienen kanssa on ollut aikamoista uuden opettelua. Esikoinen on tosi tosi mustasukkainen, mikä on tuonut haastetta päiviin. Onneks mies on isyyslomalla niin molemmille tytöille on riittänyt seuranpitäjä. Vauva nukkuu tosi katkonaisesti yöt, mutta siitä huolimatta mulla tuntuu riittävän energiaa vaikka mihin.. (oiskohan syynä ne kuuluisat hormonit :D) mun "omaa aikaa" on tällä hetkellä vain imettäessä, sen verran kiireistä täällä nyt on. Hetkeekään en vaihtais kuitenkaan pois, nautin tästä kun tiedän ettei se loputtomiin kestä.
   Raskaus oli melko samanlainen kuin eka, paino nousi huomattavasti vähemmän tässä kuin edellisessä raskaudessa. Ekassa +23kg ja tokassa +14kg, vaikka lähtopaino oli sama molemmissa. Myös synnytys oli helpompi ja nopeempi. Mulla oli heti synnytyksen jälkeen synnytyssalissa olo, että voisin lähtee vaikka esikoisen kans ulos leikkimään, kun taas ekassa synnytyksessä kesti pari viikkoa ennen kuin edes pystyin istumaan normaalisti :D lisäksi synnytyksestä palautuminen on mun mielestä käynnistynyt vauhdikkaammin nyt. Mieli tekis jo lenkkipoluille mutta jälkitarkastukseen asti on odotettava. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! :)

   Poista
  3. Moikka! Ja kiitos, että jaksoit vielä kirjoittaa lisäkommentin! Tosi kiva kuulla teidän uudesta arjesta! :) Onnea vielä!! On kyllä varmasti melkoista uuden opettelua ja etenkin esikoiselle aikamoinen muutos, mutta eiköhän siitä sopeudu ajan kanssa! Hyvä, että on mies apuna siellä! :) Ihanaa myös kuulla, että synnytys oli helpompi ja nopeampi!! Niin olen kyllä kuullut monelta kakkosen kohdalla! :) Myös synnytyksestä palautuminen kuulostaa hyvältä! Tsemppiä uudenlaiseen arkeen! Hyvä, että energiaa riittää! Varmasti ne hormonit auttaa! :)

   Poista
 8. Vuorovaikutus on kyllä blogeissa parasta. On mukava kuulla, mitä ajatuksia teksti herättää tai kuulla myös toisten kuulumisia, jos niitä itse kirjoittaa. Mä seuraan myös espanja-elämäänne innolla! Olisin kiinnostunut kuulemaan myös ulkomailla asumisen haasteista, ja käytännönkin seikoista mitä pitää huomioida ulkomaille muuttaessa... Jos joskus meilläkin olisi vastaava edessä. Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! Kiitos kommentista! :) Samaa mieltä, vuorovaikutus on parasta, niin blogeissa kuin somessa yleensä! :) Ulkomailla asumisen haasteet ja käytännön seikat on hyvä postausidea! Tämä pitää tosin ehkä jättää hautumaan ja palata asiaan, kun tämä kokemus on ohi, koska uskon että silloin on vähän enemmän näkemystä :) Laitan ylös luonnoksiin!:) Ihanaa viikonloppua sinnekin ja hyvää jänistelypuolikasta <3

   Poista
 9. Moi söpöläiset:) No ei täällä eioo kivaa
  kylmää on ehkä just auringossa +10 astetta.
  Ja mun mielestä mun pitäs laihduttaa...
  olen 164cm pitkä ja kävin aamulla vaalla 50,8kg.
  Mulla on ikää 32 vee oon aina painanut alle 50 jotain
  47 tai 48kg. Minun on vaikea hyväksyä sitä että painoa tulee iän
  myötä lisää. Pitää vissiin lisätä juoksulenkkiin pituutta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Suvi! Kiitos, kun jätit kommentin! :) Toivottavasti siellä tulee vielä lämpimiä syyspäiviä! Täälläkin on kyllä selkeästi viilenemässä ilma ja aamuisin on tosi viileätä! Tuo, että painoa tulee iän myötä vähän lisää on ihan tuttua täälläkin. En oikeastaan käy kovin usein vaa´alla, koska uskon, että omasta olosta tuntee parhaiten, missä mennään, mutta tiedän kuitenkin, että painoni on useita kiloja enemmän kuin hieman nuorempana. Ja se on ihan ok! Pääasia, että voi hyvin ja nauttii elämästä! <3 Kaikkea hyvää sinulle!

   Poista
 10. Moikka! Uskollinen mutta hiljainen lukijasi täällä :) Oon tosiaan lueskellu sun blogia siitä asti kun joskus muutama vuosi (?) sillon siitä vinkkasit. Hassu juttu, että kun Isla syntyi, lukemiseni hetkeksi vähän väheni kun jotenkin vauvajutut ei tuntunu ajankohtaiselta. Ja hups, oon huomannu jo pariinki otteeseen nyt oma pikkuinen kainalossa selanneeni taaksepäin sun juttuja ja lueskellu Islan kuukausittaisia päivityksiä :)
  Tällä hetkellä kaikki jutut kiinnostaa tasapuolisesti, arki siellä ja eritoten juoksu- ja treeniasiat. Itekin taas pari kk jo päässy lenkkipolulle taas. Suurin haasteeni on hyväksyä että 30minuutin treeni on treeni... Pikatreeneistä ja niiden tärkeysestä oman motivaationi kannalta voin siis mielelläni lukea lisää :)
  Olipa varsin sekava kommentti mutta pääpointti oli, että kiva kun jaksat kirjottaakin (mulla siis ei ole instaa), juttujasi on aina kiva lukea!!
  Ihanaa syksyä sinne Espanjan auringon alle!
  -Tarja
  P.S Mielenkiintoista olisi myös kuulla JOS sulla joskus tulee pidempiä pätkiä ilman suomi-vieraita, että mitä puuhailua arkeen siellä Islan kanssa keksit kun H on töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tarja!:) Ihana kuulla susta/teistä! <3 Ja kiva, että luet!! :) Ja noinhan se menee, että ne asiat kiinnostaa eniten, jotka ovat omassa elämässä juuri silloin ajankohtaisia! Mutta blogien hyvä puoli onkin tuo, että voi selailla taaksepäin ja lukea myöhemmin tekstejä, jotka ehkä silloin ovat enemmän ajankohtaisia!

   Kivaa, että olet päässyt treenailemaan ja lenkkipoluille!! Ja siis todellakin 30 minuutin treenit on ihan riittäviä ja superhyviä! Jos katsot tuon mun uusimman postauksen, niin ne kaikki kolme treeniä siinä on noin puolen tunnin settejä ja ihan älyttömän hyviä ja rankkoja. Mä en todellakaan jaksaisi tehdä kotona jotain tunnin treeniä :D Tai ehkä, jos seuraisin videota ja se kestäisi tunnin, mutta ajatuksen tasolla lyhyemmät treenit ovat kaikinpuolin parempia juuri nyt! Kyllä sekin aika vielä tulee, kun palaa vaikkapa ryhmäliikuntatunneille ja normaali treeni kestää tunnin.

   Nyt meillä on muutama viikko, kun ei ole vieraita täällä, ja kyllä me hyvin saadaan aika kulumaan :) Aamupäivällä käydään kävely/juoksulenkillä ja jossain leikkipuistossa, sitten lounas, päikkäriaika (mä pystyn tekemään myös täällä töitä, eli joko töitä/treeniä/blogia jne.), iltapäivällä leikkiä/siivousta/kotihommia/ruuanlaittoa ja illalla, kun Henri on tullut kotiin niin ruoka+ulkoilua/käydään jossain ja sitten iltatoimet. Siinä ne päivät hurahtaa :)

   Ihanaa syksyä sinnekin!!

   Poista
 11. Just näin. Jännä tosin, että ihmiset ajattelee noin päin. Että onko siellä nyt oikeasti kivaa? Kuulostaa hassulta. Itse täytyy kyllä myöntää, että arjen hektisyyden vuoksi en nykyään ehdi oikein kunnolla paneutua edes omaan blogiin. Insta on siitä kiva, että siellä ehtii nopeasti katsomaan mitä muut touhuaa ja tykkäillä. Mä oon niin kateellinen teille kun tosiaan vaikuttaa siltä jotenkin aina että ootte tavallaan pitkällä lomalla. Ihana katsoa kun heilutte siellä vielä ihan kesä vermeissä. Onko mitään ns. yllätyksiä tullut vastaan mitä ette etukäteen osanneet ajatella? Puhutaanko siellä muuten yleisesti hyvää englantia? Haleja teille ihanat naiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kommentista!! :) Heh, ei tartte olla kateellinen! Kyllä se arki täällä pyörii ihan samalla tavalla kuin kotonakin! :) Siis hoitovapaa-arki! Tottakai se on ihan eri juttu, kuin sun/teidän kiireinen työssäkäyntiarki! Mutta siinä mielessä tulee itsellekin välillä lomafiilis, kun on niin lämmintä ja aurinkoista! Ei oikeastaan ole tullut mitään yllätyksiä ekan kuukauden aikana! Tosi hyvin viihdytään :) Ja se varmasti auttaa, että tää on kuitenkin niin lyhyt aika, että haluaa nauttia tästä ihan täysillä. Englantia puhutaan tosi vähän, alkeellisella espanjalla siis mennään! :D Haleja sinne <3

   Poista
 12. Moikka!

  Kyllä jokaisen postauksen minäkin luen vaikka kommentointi jää harvoihin kertoihin. Monia kertoja on pitänyt kommentoida ja niin se vaan keskeytyy tai unohtuu kun jompi kumpi lapsista repii hihasta, kirjaimellisesti:) vaikuttaa kivalta kaupungilta tuo Madrid! Olisiko suositella jotain tiettyä aluetta, hotellia ajatellen, jos sinnepäin kahden lapsen kanssa joskus lähtisi? Leikkipuistot ja puistot muutenkin tuntuu ainakin sun postausten mukaan olevan hyviä?

  Mukavia päiviä sinne aurinkoon!

  T. Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Terhi! Kiitos, kun kommentoit! :) Ymmärrän hyvin tuon, että kommentointi helposti jää, mutta ai että mua aina ilahduttaa nämä teidän kommentit täällä, kun pääsen vähän enemmän "juttelemaan" kommenttiboksissa! :) Madrid on aivan ihana kaupunki!! Tykkään tästä koko ajan enemmän, kun paikat tulee tutummiksi ja aina on jotain uutta nähtävää! Täällä ollaan todella lapsiystävällisiä ja lapsia on paljon! Leikkipuistoja myös riittää ja ihania viheralueita! Vielä en kovin hyvin osaa suositella yhtä tai muutamia alueita ylitse muiden.. ehkä lasten kanssa olisi kiva olla hotelli jostain Retiron lähettyviltä. Myös tämä meidän Deliciasin alue on tosi kivassa solmukohdassa. Metrolla pääsee keskustaan tosi nopeasti ja tästä on suhteellisen lyhyt kävelymatka sekä Retiroon että Madrid Rioon. Tänne vaan kaupunkilomalle :) Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista