sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Treenipäiväkirjaa ja vähän muutakin viikolta #38

Heipat taas! Viime viikon treenipäiväkirja saavutti sen verran suuren suosion, että laitetaan perään heti toinen treeniviikko merkintöineen! :)

Maanantaiaamupäivä alkoi pihaulkoilulla meidän Madridin kodin isolla sisäpihalla. Sisäpiha on varmasti yksi kivoimmista puolista tässä kodissa, sillä se tuo vähän rauhaa kaupungin vilinästä. Sisäpihalta löytyy iso uima-allas ja lastenallas, kaksi leikkipaikkaa, pienemmille ja isommille sekä myös tenniskenttä. Taloyhtiössä on lapsia tooodella paljon, joten heille riittää tilaa juosta ja leikkiä! Meno on välillä sen mukaista myöhäiseen iltaan asti, kun täällä lapset menevät nukkumaan selkeästi myöhemmin. Islan leikkiessä leikkipaikalla tein samalla paljon erilaisia kyykkyjä jaloille.
  • Peruskyykkyjä
  • Askelkyykkykävelyä
  • Hyppykyykkyjä
  • Askelkyykkyhyppyjä
  • Kyykkyjä jalan ojennuksella sivulle
  • Askelkyykkyä ristiin (curtsy lunge)
  • Kyykkykävelyä sivusuunnassa
En sen kummemmin laskenut toistomääriä, vaan tein aina kun pystyin. Välissä rakennettiin hiekkakakkuja ja juostiin ympäri pihaa. Pihakyykyistä tulikin maanantain treeni osa 1. Sisällä tein vielä tämän koko kropan lihaskuntotreenin käsipainoilla. Loppuun vielä vähän liikkeitä syville vatsoille, joita olen pyrkinyt erityisesti vahvistamaan viime aikoina.



Tiistai oli jälleen juoksupäivä! Suunnattiin Madrid Rioon, jossa ollaan taidettu juosta kaikki yhteislenkit Islan kanssa.   Siellä on vain niin helppoa ja mukavaa juosta! :) 6 kilsan lenkki päättyi leikkipuistoon ja oltiin kummatkin tyytyväisiä! Koitin juosta lenkin aikana pätkiä hieman reippaammin, mutta täytyy sanoa, että on se kyllä raskasta rattaiden kanssa! Puuh! Pitäisi vaan alkaa reippaasti lisäilemään lenkkeihin aina välillä intervallipätkiä, niin ehkä sitä vauhtia saisi takaisin. Leikkipuistossa tein taas vähän kyykkyjä, jotta sain jalkoja väsytettyä oikein kunnolla.




Keskiviikkona aamupäivällä suunnattiin Islan kanssa keskustaan ja käytiin ekaa kertaa täällä vähän shoppailemassa. Löysin Islalle kivoja syysvaatteita (pitkähihaisia paitoja, villapaidan, hupparin ja muutaman pitkähihaisen mekon), sillä täälläkin alkaa pian lämpötilat laskemaan ja Islan syysvaatevarasto on toistaiseksi tosi pieni. Nyt saatiin kuitenkin kivoja vahvistuksia Primarkista ja H&M:ltä. Miten tämä liittyy treenipäiväkirjaan? Noh..ei mitenkään muuten kuin, että aamupäivällä tuli käveltyä keskustassa shoppailun yhteydessä! :) 

Varsinaisena treeninä tein saman ylävartalotreenin kuin viime viikollakin, mutta tällä kertaa tsemppasin sen kolmeen kertaan läpi! Tämä on niin hyvä setti ja olin jälkeenpäin ihan läpimärkä hiestä. Tein lisäksi vielä hieman liikkeitä corelle, joten treeniaika oli n. 40 minuuttia. Jos kaipaat hyvää ylävartalotreeniä, voin lämpimästi suositella tätä! 


Torstaina oli jälleen juoksupäivä ja hei, tehtiin meidän juoksuenkka! Nimittäin juostiin rattaiden kanssa toistaiseksi pisin lenkki täällä: 7km! :D Wohoo! Ehkä me tästä näitä yhteisiä juoksulenkkejä pikku hiljaa pidennetään fiiliksen mukaan. Tai sitten pysytellään niissä 5-6 km:n kirmauksissa. Täällä on nyt ollut tosi lämmin ja se vaikuttaa kyllä juoksuun ja lisäksi Islan pitäminen viihdytettynä pidempään rattaissa vaatii hieman töitä, esimerkiksi hyviä snackseja mukaan ja lupauksen siitä, että lenkki päättyy leikkipuistoon. 

Juoksu tuntui taas aika hyvältä ja sillä tarkoitan sitä, että se on rentoa ja (suht) helppoa. Kaikki kolotukset, joita keväällä oli on nyt poissa. Mun kroppa selkeästi tykkää tästä rytmistä, joka on treeneissä nyt ja täytyy sanoa, että tykkään siitä  itse myös. Saan parhaat puolet sekä juoksusta että lihaskuntoharjoittelusta, mikä tosin tarkoittaa kompromisseja esim. juoksumäärään, mutta tämä tuntuu juuri nyt hyvältä ja sillä mennään toistaiseksi! :) 





Perjantaina tein Islan päikkäriaikaan taas hyvän kiertoharjoittelutreenin koko kropalle käsipainoja hyödyntäen ja se näkyy tässä alla. Tämäkin on Popsugar Fitnessin treeni ja tein sen nyt toista kertaa. Circuitissa tehdään kukin kolmen liikkeen minicircuit ensin kolmeen kertaan läpi ennen kuin siirrytään seuraavaan. Tämä on taas treeni, jossa hiki todella puskee pintaan ja ainakin minä jouduin välillä pitämään taukoja kesken liikesarjojen. Mutta tosi hyvä treeni, tykkään! Lopuksi vielä vähän corea ja kokonaistreeniajaksi tuli 45 minuuttia. 



Lauantai oli ansaittu lepopäivä, joka sisälsi kuitenkin kävelyä kaupungilla ja JUOKSUNUMERON HAUN! Jippii! Ilmoittauduin nimittäin keskiviikkona sunnuntaina täällä juostavaan kympin kisaan. Olin katsellut Madridin juoksukisakalenteria jo useamman kerran, mutta koska ilmoittautumismaksut on tosi alhaisia, voi ilmoittautumisen hyvin jättää viime tinkaan, kuten nyt tein. 12€ osallistumismaksulla saatiin kisatoimistosta juoksunumero, virallinen kisapaita ja muutama paketti pääsponsorin eli Bimbon tuotteita (erilaisia leipiä ja suklaa"pullaa").  


Juoksunumeroa hakemassa :)

Sunnuntaina heti aamusta ohjelmassa oli tosiaan Global Energy Race Madrid 10k, jonka juoksin aikaan 52:33! Mahtava kokemus, josta kirjoitan vielä erillisen postauksen! :) Kyseessä oli vasta mun toinen kisakymppi ikinä, vaikka puolikkaita ja maratoneja onkin kertynyt useampia. 



Sellainen liikuntaviikko täällä! Millainen sun viikko oli? :)

Kivaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa uutta viikkoa!

-Karoliina

Lue myös:
Treeniä taaperoarjessa (treeniviikko 8)
Oivalluksia treeneistä pikkulapsiarjessa
Minitreenejä pitkin päivää
Kuinka motivoitua treenaamaan kotona?
Kotitreeni-innostus ei laannu + suosikki treenivideot
Kotitreenit: suosikki treenivideot osa 1
Treenien sovittaminen vauva-arkeen
Kroppa ja treenit reilu vuosi raskauden jälkeen



Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa  

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle, miten olet saanut juoksun osaksi arkea ja treenit sujuu! Hitsit kun Suomessakin olisi juoksutapahtumat noin edullisia, ei tarvitsisi puolta vuotta etukäteen ilmoittautua, ettei joudu maksamaan itseään kipeäksi.

    Aurinkoista syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anne! Kiitos kommentista! :) No niinpä, olisi kyllä huippua ettei tarttisi aina ilmoittautua tosi ajoissa kisoihin tai muuten on tosi kallista.. pitää nauttia täällä edullisista osallistumismaksuista :) Toki ymmärrän myös miksi hinnat nousee kohti tapahtumaa, mutta juoksijan kannalta tietysti on kivaa, kun voi ilmoittautua edullisesti myös viime hetkellä! Aurinkoista syksyn jatkoa sinnekin :)

      Poista
  2. Niin kiva blogi ja hauska lukea Madridin ajasta. Ja miten treenit siellä kulkee:) hei kiltti vinkkaatko muitakin sporttisia blogeja (mieluiten perheellisiä) niin saisin lisää inspistä urheiluun:) ihanaa syksyä teille sinne aurinkoon<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kommentista ja ihanista sanoista, kiva että tykkäät!! :) Tässä muutamia sporttisia blogeja, joita tykkään seurata ja kaikki bloggaajat ovat myös perheellisiä :)
      www.hillas.fitfashion.fi
      http://www.arcticsportaddicts.fi/blogit/juoksujalkaa/
      www.vastaiskuankeudelle.fi
      http://blogit.kauneusjaterveys.fi/annasaivosalmi/
      http://heidionthego.com
      https://anna.fi/endorfiinikoukussa/

      Poista