perjantai 8. syyskuuta 2017

Treenit viime aikoina

Heipat ja kivaa perjantaita! Mihin on taas yksi arkiviikko mennyt? Tuntuu, että tämä viikko meni erityisen nopeasti! Äitini ja tätini olivat täällä kyläilemässä maanantaista perjantaiaamuun ja oli kyllä tosi mukavaa! <3 Näytettiin heille Madridia, käveltiin paljon, syötiin hyvin ja nautittiin yhdessäolosta. Isla oli aivan intona, kun mummi ja Tiina-tätsy olivat käymässä ja hän sai niin paljon huomiota! <3 

Mami <3

Leikkipuistopiipahdus kesken kaupunkikierroksen

Herkulliset lounastortillat
Kävelemässä Plaza Mayorilla
Pieni kurkkimassa kaloja Retirossa
Nyt meillä onkin pieni breikki (melkein kaksi viikkoa) vierastulvassa ennen kuin se alkaa taas oikein kunnolla syyskuun loppupuolella. 

Ja ainiin, jos mietitte, mitä kävi mun sokerikoukulle..No, se jatkuu edelleen, sillä äiti ja Tiina toivat mukanaan melkoisen kasan herkkuja Suomesta! :D Onneksi myös ruisleipää, ja siemennäkkäriä, mutta myös suklaata ja karkkia..Kovasti yritän sanoa itselleni, ettei niitä kaikkia tarvitse syödä HETI, vaikka niitä kaapissa onkin. Saa nähdä miten käy! Vielä on ainakin jotain jäljellä, mutta jos joku haluaa tulla auttamaan niiden syömisessä, niin tervetuloa! ;)

Mutta sen sijaan, että tänään kirjoittaisin (taas) enemmän meidän Madridin seikkailuista, ajattelin kirjoitella vähän treeneistä viime aikoina. 

Hikinaama kotitreenin jälkeen :)
Tänään tulee kolme viikkoa, kun ollaan oltu Madridissa ja olen tosi tyytyväinen siihen, kuinka treenirytmi on säilynyt hyvänä. Treenien skippaaminen olisi aika helppoa, kun on ollut vieraita ja kaikkea muutakin tekemistä, mutta olen onnistunut treenaamaan jopa 5-6 kertaa viikossa! Ja tittidii, salaisuus piilee siinä, että treenit ovat suurimmaksi osaksi kestoltaan lyhyitä ja napakoita, noin puolen tunnin treenejä. Mitään 1h+ treenejä en olisi onnistunut tekemään noin usein enkä edes haluaisi, sillä on ollut kivaa viettää jopa enemmän perheaikaa kuin koti-kotona ja tottakai aikaa vieraiden kanssa. Ja tietysti..samat kotihommat ne täälläkin pyörii; ruuanlaittoa, kaupassakäyntiä, siivoamista, pyykkäämistä..you name it! 

Juoksulenkillä Retirossa keskiviikkona. Pääsin itsekseni juoksemaan 5km lenkin, kun mummi ja tätini olivat Islan kanssa leikkipuistossa <3
Aikaa treeneille ei ole niin paljon, muttei se haittaa, sillä olen aivan intona 30-40min pituisista kotitreeneistä sekä viikolla tehtävistä noin puolen tunnin juoksulenkeistä (yleensä rattaiden kanssa). Kun olen päättänyt, että teen (vain) puolen tunnin treenin, siihen on huomattavasti helpompi ryhtyä, kuin tunnin treeniin! Ja tärkeätähän liikunnassa on, että se on säännöllistä ja motivaatio pysyy jokseenkin yllä jatkuvasti. Koen myös, että puolen tunnin treenit ovat sellaisia, joita voisin kuvitella pitäväni yllä jatkossakin, vaikka elämäntilanne muuttuisi, joten niistä on hyvä pitää kiinni.  

Tänään perjantain aamupäivälenkillä Madrid Riossa <3 Ihan paras tapa aloittaa päivä!
Itseäni motivoi tällä hetkellä hyvän lihaskunnon ylläpitäminen monipuolisilla kotitreeneillä sekä juoksukunnon ylläpitäminen lyhyillä lenkeillä ja toisinaan (viikonloppuisin) hieman pidemmällä lenkillä. Hetkittäin tietysti olen sortunut vertailemaan omia ajallisesti ja kilometrillisesti vähentyneitä treenimääriä muiden IG:ssä seuraamieni juoksijoiden ym. treeneihin ja olen tuntenut hetkellistä huonoa fiilistä. Olenko edes enää mikään juoksija, kun juoksen niin vähän? KUNNES, olen todennut, että vertaileminen on aivan turhaa. Tämä on juuri minulle sopivaa liikuntasettiä tässä kohtaa! Sellaista, josta tulee hyvä ja energinen olo. Ja niin sen pitääkin olla; do what works for you! <3 Juoksu kulkee kuitenkin mukana eri elämänvaiheissa, aina, jollain tapaa! <3 <--Ps. Kannattaa lukea tuo postaus! :)

Seuraan somessa myös paljon inspiroivia "fitmamoja", jotka tekevät juurikin lyhyitä kotitreenejä ja ovat todella hyvinvoivan ja terveen näköisiä! He luovat uskoa ja antavat inspistä siihen, että tällä tavalla liikkuminen on myös todella hyödyllistä ja sillä voi saavuttaa tuloksia. Jos myös ruokavalio olisi hieman paremmassa kunnossa, kröhöm. ;) Mutta se on asia erikseen. Elämästä pitää kuitenkin nauttia ja itse uskon balanssiin sekä liikunnan että ruokavalion suhteen. 

Mitä kotitreeneihin tulee, tärkeä juttu on mielestäni se, että tiedät mitä teet. Sinulla on jokin suunnitelma ennen treenin aloittamista, sillä muuten treeniaika menee helposti haahuiluksi. Todella helppo tapa koostaa oma kotitreeni on valita vaikkapa kuusi eri lihaskuntoliikettä. Tehdä yhtä liikettä 1 minuutti kerrallaan ja siirtyä sitten seuraavaan liikkeeseen. Toista setti kolme kertaa. Siinä saa jo mukavan circuitin aikaiseksi, ja kun lisää alkuun hieman alkuverkkaa (hölkkää, hyppelyä) ja loppuverkan + venyttelyt on kasassa juurikin puolen tunnin treeni! Jos taas kaipaa valmiita treenejä, niitä on netti pullollaan! Inspiraatiota löytyy Instagramista, Youtubesta, Pinterestistä, Facebookista..

Jos teitä kiinnostaa, niin voin jakaa enemmän kotitreenejä, joita olen viime aikoina tehnyt! :) Huikkaa kommenttiboksiin!

Olisi kiva kuulla millaisia treenejä te olette tehneet viime aikoina? Ja miten sujuu valmistautuminen teillä, jotka olette menossa syksyn puolikkaille tai maratoneille? Suomessa taitaa olla jo aika ihanan viileät syysjuoksukelit! <3

Kivaa viikonloppua, 
Karoliina


7 kommenttia:

  1. Itse suosin rankkoja lyhyitä treenejä. Käyn salilla 3-4 kertaa viikossa, mutta aikaa siellä vietän 30-45 minuuttia kerrallaan.
    Lihankuntotreenikin menee vähän kestävyyden puolelle kun tekee ne nopeasti ja todella lyhyillä tauoilla.

    Tykkään treenata, mutta pikaisesti. Ja sillä saankin liikuttua useamman kerran viikossa, kun en pakota itseäni tylsistymään salilla.

    Ja joo, mielelläni lukisin kotitreeneistäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos paljon kommentista! :) Kuulostaa hyvältä sun treenit, mullakin useat kotitreenit on HIIT-tyyppisiä ja todella saa lyhyessä ajassa hien pintaan ja sykkeen ylös! Ja ihan sama juttu, pidempi treeni yksin tehtynä saattaa ajatuksen tasolla tylsistyttää, mutta lyhyet treenit saa hyvin tehtyä! Kirjoittelen varmasti lisää kotitreeneistä! Tsemppiä sulle treeneihin ja kivaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Jee, täälläkin näin syksyn tullen taas innostus lihaskuntojumppailuun iskee, joten jaa ihmeessä lisää treenivinkkejä. Mä ainakin huomasin merkittävää apua esim. coren suhteen, kun tein miltei päivittäin noin 5-10 minuuttin treenin. Tuntuu vähältä, mutta lopulta kokonaisuuden kannalta ihan loistava juttu! Hitusen ne päivittäiset treenit jäi kesän mittaan, mutta nyt taas jatkan samanlaista päivittäistä pientä lihaskuntojumppaa jotta pystyy menemään kohti uusia haasteita ;) Ihanaa oloa sinne!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu! Kiitos kommentista <3 Joo, siis noi päivittäiset ihan lyhyet treenit on aivan huippuja! Unohdin mainita niistä postauksessa, mutta sellaisia olen myös noiden treenien lisäksi ottanut päiväohjelmaan lisätäkseni hieman liikuntaa. Uusin on "hampaidenpesukyykyt" :D Siinä kahden minuutin aikana saa kyykättyä kivasti peruskyykkyjä ja askelkyykkyjä! Lisäksi teen usein jotain pientä jumppaa, kun Isla on kylvyssä. Pitää hyödyntää kaikki hetket! ;) Odotan innolla sun uusia haasteita! Tsemppiä ja ihanaa sunnuntaita <3

      Poista
  3. Kiitos näistä treenijipoista, pitäisi oikeasti kokeilla kotirreeniä kun ei meinaa arkena ehtiä liikkumaan tarpeeksi. Saako kysyä hyviä blogeja mitä seuraat?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos kommentista! :) Suosittelen lämpimästi kotitreenejä! :) Mun suosikkiblogeja on muun muassa:
      www.hillas.fitfashion.fi
      http://blogit.kauneusjaterveys.fi/annasaivosalmi/
      www.juoksuaskeleet.blogspot.fi
      www.heidionthego.com
      http://www.arcticsportaddicts.fi/blogit/juoksujalkaa/
      www.vastaiskuankeudelle.fi

      :) Tässä ainakin muutamia, joista tykkään! Hyviä lukuhetkiä :)

      Poista
  4. Kiitos treenijipoista:) hyviä vinkkejä kun meinaa arki olla kiireistä niin todellakin kotitreenejä pitää nyt kokeilla. Saajo kysyä mitä liikunnallisia blogeja seuraat:)?

    VastaaPoista