maanantai 11. syyskuuta 2017

Viikonlopun seikkailut

Hola! Ja mukavaa alkanutta viikkoa! Miten teidän viikonloppu sujui? Täällä on takana kiva viikonloppu, lukuunottamatta hurrikaani Irmaa, jota on tullut seurattua silmä kovana eri uutislähteistä ja somesta koko viikonlopun ajan. On aina koskettavampaa, kun luonnonkatastrofi osuu sellaiseen paikkaan, joka on itselle lähellä sydäntä, kuten mulle Florida, jossa olen käynyt lähes 30 vuotta melkein joka vuosi sukulaisten luona. Onneksi sukulaiset ovat uskoakseni turvassa ja kaikki heillä ok. Viimeisintä vahvistusta ei olla vielä saatu, mutta heidän olinpaikat West Palm Beachissa ja Lakelandissa ovat suhteellisen turvallisia ja kaukana merestä. Uskon, että ylipäätään Floridan varautuminen ja suuri evakuiointioperaatio vähentää ihmishenkien menetyksiä tämän hurrikaanin kohdalla. Tosin vaara ei ole vielä ohi myrskyvuoksin takia. Toinen tarina on taas Kariabian saaret, kuten St. Martin, jossa tuho oli aivan kamalaa. Kävimme siellä häämatkalla, joten sekin tuntui olevan tavallista "lähempänä", kun on käynyt paikan päällä. Mutta, toivotaan parasta ja tällaisten luonnonkatastrofien äärellä voi vaan kiittää mielessään omaa kotimaata, joka  on siinä mielessä ihanan turvallinen. Suomi! <3


Meidän viikonlopun seikkailuihin kuului tällä kertaa tutustuminen Salamancaan sekä retki Casa de Campoon! Salamancaa on yksi Madridin 21 alueesta (district) ja tunnetaan hyvin vauraana asuinalueena. Sen huomasi kyllä vastaantulevista, hyvin siististi ja hienostuneesti pukeutuneista ihmisistä ja alueen kauniista taloista. 

Harjoitellaan vielä mitä "hymyile" tarkoittaa :D Junassa matkalla Salamancaan!



Kävelyllä Salamancassa
Tehtiin mukava kävelykierros Salamancan kaduilla, ihailtiin kauniita taloja ja mukavannäköisiä pieniä putiikkeja. Täytyy kuitenkin sanoa, että kotoisampi olo mulla ainakin on meidän omassa Deliciasissa, jossa ei kaikki ihmiset ole ihan niin fiineinä. Heh. Päätettiin meidän kävelykierros aivan ihanaan salaattibaariin, Magasandiin, joka sijaitsi Retiron pohjoiskulmilla. 



Juotiin smoothiet ja syötiin salaatit. Mun salaatissa oli muun muassa kalkkunaa, avokadoa, quinoaa ja fetaa. Se oli aivan älyttömän hyvää!! Henri myös kehui omaa mozarella-savulohisalaattiaan. Nams! Tuonne haluan ehdottomasti mennä uudestaan! :) 

Lauantai-iltapäivällä otin päiväunet samaan aikaan kuin Isla ja ahh, että se teki hyvää! Niiden jälkeen jaksoin tehdä jopa 40minuutin koko kropan kotitreenin, joka viimeistään sai olon virkeäksi. 

Jumppaa jumppaa :)

Henri kokkaili meille lauantai-iltana pitkästä aikaa lohta ja parsaa! En muista milloin viimeksi olen syönyt lohta, joten maistui niin hyvältä! <3 Täällä on kalansyöminen jäänyt muuten tosi vähälle, valitettavasti. 


Ja lauantai-ilta päättyi (tietenkin) makeasti, kun jaettiin Islan kanssa jätski ja taisi sinne mamman suuhun jotain muutakin herkkua löytää. Koska #lauantai. 


Sunnuntaina otettiin aamu taas iisisti, jonka jälkeen suunnattiin junalla Deliciasista Principe Pioon, josta on tosi lyhyt matka kävellä Casa de Campoon. Casa de Campo on suuri puisto/metsäalue Madridin keskustan vieressä, ja se on kooltaan viisi kertaa NYC:n Central Parkin kokoinen! Käytiin siellä kävelemässä lammen ympäri, joka oli meillä aivan riittävä sunnuntaikävely etenkin kun neiti taaperoinen käveli itse. Löydettiin myös leikkipuisto, josta äsken mainittu oli aivan intona! Sää oli aurinkoinen, kuten kuvista näkyy. 




Leikkipuistossa oli iso silta, jota pitkin lapset saivat mennä ja Henri ja Isla kiipesivät sitä useamman kerran. Ja hauskaa oli!


Multa jäi sunnuntain oma juoksulenkki tällä kertaa väliin (usein olen viikonloppuisin käynyt juoksemassa yksin, kun muuten viikolla olen juossut rattaiden kanssa), mutta tein sen sijaan 20 minuutin core-treenin sunnuntai-iltapäivällä ja vaihdoin juoksulenkin maanantaille. Tänään aloitettiinkin viikko juoksemalla 6 kilometrin lenkki Madrid Riossa. 


Sellaisia kuulumisia viikonlopulta! Mukavaa alkanutta viikkoa ja isot tsempit kaikille viikonloppuna juoksutapahtumissa juokseville! Ainakin Espoo Rantamaraton juostaan tällä viikolla ja myös Ruissalojuoksut! Täällä seurataan kovasti somen kautta ja pidetään peukkuja! :) 

-Karoliina

8 kommenttia:

  1. Mukava Tallinnan maraton -viikonloppu takana. Järjestelyt toimivat, tuntui turvalliselta kun poliisi oli niin näkyvästi mukana,sää oli täydellinen juoksuun ja puoliskan reitti oli kerrassaan mainio 🤗 Täydellä matkalla oli ollut pari km päällystämätöntä tietä, joka oli kulunut savivelliksi jälkipään juoksijoille, mutta ei sitäkään kukaan kamalasti moittinut.

    On ollut kiva seurata teidän eloa ulkomailla. Nauttikaahan elämästä edelleen, me pidämme kotimaata "pystyssä" sen aikaa 😋

    T.Kaisansirkuksen Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kaisa! Kiitos paljon kommentista ja onnea hienosti sujuneesta Tallinnan puolikkaasta!! :) Kiva kuulla, että oli hyvin järjestetty tapahtuma ja hyvä reitti! Jonain päivänä haluan myös juosta siellä!

      Kiva kuulla myös, että olet tykännyt seurata meidän eloa täällä!! Me nautitaan, mukavaa syksyn jatkoa sinne!! :)

      Poista
  2. Ihana tuo kuva, jossa Isla syö jätskiä :) <3 Iso tyttö! Ihana lukea teidän kuulumisia. Mites muuten hintataso on Madridissa? Esim noi salaattiannokset tai yleisesti kaupassa? Voi vitsit, täällä me ollaan sateessa ja on niin pimeää että ihan kuin olisi yö.. ja siellä te ootte auringossa, ahh :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit Hanna! <3 Joo, hehe, Isla on aivan hulluna jätskiin! :D Hmm, hintataso on hieman edullisempi kuin Suomessa, esim. noi salaattiannokset taisi olla 7-8 euron väliltä. Ruokakauppaan musta tuntuu, että me saadaan kyllä uppoamaan lähes yhtä paljon rahaa kuin Suomessakin, vaikka monet yksittäiset tuotteet ovat hieman edullisempia kuin Suomessa. Ehkä me vain ollaan osteltu niitä kalliimpia tuotteita..Lähetän täältä aurinkoa sinne! :) Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  3. Kivalta kuulosti teidän viikonloppu! Itsellä se sujui vielä lepäilyn merkeissä ja harmitti, että jouduin skippaamaan Midnight runin, mutta kyllä kannatti, koska pöpö hellitti.
    Ens viikonloppuna toivottavasti vähän enemmän ohjelmaa ja ehkä pidempi lenkura.
    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Jenny! <3 Tosi harmi, että jouduit skippaamaan Midnight Runin! Mutta hyvä, että flunssa on hellittänyt ja toivottavasti pääset taas pian jatkamaan treenejä :) Ihanaa seurailla sun juoksuinnostusta <3 Kivaa viikon jatkoa sinne myös!

      Poista
  4. Siellä on niin ihanan kesäistä verrattuna tähän Suomen syksyyn. Ei syksyssäkään mitään vikaa ole mutta kyllä sitä silti kaipaa vielä lisää kesän lämpöä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!:) Joo, täällä on kyllä vielä päivisin aika kesäistä, mutta aamut alkaa olla tosi viileitä! Syksy se tulee tännekin! :)

      Poista