tiistai 13. helmikuuta 2018

Day in the life (helmikuu 2018)

7.40 heräilen ihan täydestä unesta, kun H tulee sanomaan heipat töihin lähtiessä. Aika pian alan kuulemaan ääniä Islan huoneesta "äiti olen hereillä". Henri kuulee saman ja käy hakemassa taaperon viereeni hetkiksi kellimään ja lähtee sitten töihin. Loikoillaan Islan kanssa hetki ja hän haluaa katsoa muutaman videon mun kännykästä. Sopii, niin saan hetken lisäaikaa loikoilla!;) Hetken päästä kuitenkin noustaan ja suunnataan molempien aamutoimiin- ja pesuille ennen kuin mennään keittiöön tekemään aamiaista. 

Teen Islalle aamiaislautasen, jossa on paistettua kananmunaa, kalkkunaa, mansikoita, vadelmia, mustikoita ja ruisleipä voilla. Itselleni teen paahdetut ruisleivät, joiden päälle laitan vähän voita, pinaatinlehtiä, paistettua kananmunaa, avokadoa ja paprikaa. Lisäksi vähän mansikoita ja mustikoita sekä kylkeen kahvia ja porejuomaa. Isla syö aamiaista ja katselee samalla Doraa. Minäkin kaivan koneen esille ja alan naputtelemaan tätä postausta aamiaisen ohessa ja tsekkaan myös, että aamulle ajastetut työ-somepostaukset on kunnossa. Ihan hyvä, että tsekkaan, koska niissä ilmenee korjattavaa! Luen myös vähän uutisia sekä blogeja ja haen vielä toisen kupin kahvia. 

Taaperon aamupala

Maman aamupala
Isla syö hitaasti ja varmasti ja pyytää vielä jogurttia, vaikka osa marjoista, kananmunasta ja leivästä jää syömättä. Syön ne itse loppuun. 

9.30 Menen siivoamaan keittiön aamiaisen jälkeen, tyhjennän tiskikoneen ja pyyhin pöydät. Keitän pastaa valmiiksi Islan lounasta varten ja menen sitten meikkaamaan ja laittamaan itseni valmiiksi. Laitetaan Islakin valmiiksi hänen lopetettuaan vihdoin aamiaisen ja klo 10.26 ollaan ovesta ulkona, hississä lähdössä ulkoilemaan! 


Tehdään noin puolen tunnin kävelylenkki ennen leikkipuistoon suuntaamista. Kadun toisella puolella meidän  lähihoodeilla tulee vastaan mielenosoitus. Perus-Madridia! Ei mitään hajua, mistä on kyse, mutta poliisit on paikalla katsomassa tilanteen päälle ja mielenosoittajat keskittyvät huutelemaan omaa asiaansa. Kävellään rauhallisesti ohi, kuten kaikki muutkin kadulla kulkijat. 


Mielenosoitus

Taaperokin pääsyt kävelemään, suuntana leikkipuisto
Leikitään leikkipuistossa vajaa tunti! Teen itse lämpimikseni vähän kyykkyjä siellä täällä, pelataan jalkapalloa ja autan Islaa kiipeilemään telineisiin. Puistossa nappaan välipalaksi vähän cashew-pähkinöitä. Kävellään puistosta Madridin kotiin lähikaupan kautta, josta ostetaan vadelmia, mustikoita, mansikoita ja purkkaa. Tärkeät ostokset! ;) Sitten kotiin tekemään lounasta. 



Lähikauppa

Melkein kotipihalla Madridissa

Madridin kodin sisäpihaa
12.40 istahdetaan syömään lounasta. Isla pyytää, jos saisi taas katsoa Doraa samalla kun syö ja annan luvan. Hän syö pastaa ja viikonloppuna tehtyä kanakastiketta ja itselleni teen ruokaisan salaatin, koska kanakastiketta riittää vain yhdelle. Kirjoitan lounaan ohessa muutaman rivin taas tätä postausta ja syötyäni teen itselleni kahvin ja nautin sen kanssa yhden rivin Fazerin sinistä (Islalta salassa, heh) Nam! 

maman lounas
Jälkkäri
Lounaan jälkeen leikitään hetki ennen päikkäriaikaa ja kahden aikaan saan neiti taaperon omaan sänkyyn. Loikoilen hänen vieressään hetken, kunnes hän ilmoittaa, että äiti voi lähteä (myös nukkumaan :D). Olen kuitenkin vaihtanut aikaisemmin treenivaatteet päälle, joten nukkumisen sijaan menen heti aloittamaan päivän treenin, vaikka olo on vähän nuutunut. Tiedän kuitenkin, että treenin jälkeen olo on paljon parempi! <3



14.15 teen noin puolen tunnin treenin koko kropalle ja käyn sen jälkeen pikaisesti suihkussa. Treenin jälkeen on aivan ihana olo, kuten arvelinkin. Istahdan suihkunraikkaana koneelle vichylasin ja persimonin kanssa. Kirjoittelen vähän blogijuttuja, viestittelen kavereiden kanssa, päivitän kuvan Instagramiin ja vilkaisen vähän työjuttujakin. Nyt ei ole mitään akuuttia, joten en käytä työhommiin kovin paljon aikaa tänään. Loppu päikkäriaika tulee vietettyä sohvannurkassa lukemassa kirjaa, jonka olen lukenut joskus vuosia sitten, mutta nyt se on taas imaissut mukaan ihan kunnolla.  






16.40 Isla herää päikkäreiltä! Unet kesti jopa 2,5 tuntia. Yleensä voin luottaa noin parin tunnin uniin, mutta nämä olivatkin vähän pidemmät. Syödään välipalaa, Isla haluaa banaanin ja itse otan vähän jogurttia ja marjoja. Sen jälkeen suuntaan keittiöön valmistelemaan iltaruokaa ja saan pian taaperon avuksi "pilkkomaan" vihanneksia. Tehdään uunivihanneksia ja lohta sekä salaattia. 

17.40 Isi tulee kotiin! <3

18 Istutaan pöytään syömään yhdessä koko porukka ja vaihdetaan samalla päivän kuulumiset. Ruuan jälkeen siivoan pikaisesti keittiön ja liityn sitten olohuoneessa hengailevaan porukkaan. Lueskelen kirjaa samalla kun osallistun leikkeihin (Isla tarjoilee meille muun muassa aamiaista). Isin kanssa liimailevat myös prinsessatarrakirjan tarroja. 


Iltaruoka

Taaperon iltaruoka, josta jäi suuri osa lohesta ja vihanneksista syömättä..

19.30 Taaperon kylpyaika ja sen jälkeen puuro ja hampaiden pesu ja nukutushommat. Minä hoidan kylvyn ja isi puuron ja hampaiden pesun. Nukutukseen Isla haluaa tällä hetkellä useimmiten äidin. Loikoilen taas jonkin aikaa vierassängyllä hänen huoneessaan pimeässä ja käydään keskusteluja nukkumaanmenosta ja päivän tapahtumista ennen kuin hän rauhoittuu makuulle ja hiljenee. 

21 Teen itselleni iltapalaksi pari ruisleipää ja lasin mehua. Siirryn loppuillaksi sohvannurkkaan lukemaan kirjaa, joka on tosiaan koukuttanut täysin! Kurkkaan tietysti somea myös jossain välissä. 

23.10 Lights out! Vähän turhan myöhäiseen meni, mutta nukahdan onneksi nopeasti ja nukun yön hyvin! <3

Sellainen päivä oli meidän eilinen maanantai! Tykkäättekö lukea näitä my day-tyyppisiä postauksia? :) Olen viimeksi kirjoittanut tällaisen ihan koko päivän kuvauksen kellonaikoineen syyskuussa 2016 (se löytyy täältä), joten ajattelin, että voisi olla kiva taas kirjoittaa ylös miltä päivät näyttää ensinnäkin täällä Madridin arjessa ja toiseksi taaperon ollessa nyt 2v. 3kk! 

Kivaa tiistaita!

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä


10 kommenttia:

  1. Moi! Kiitos sulle että kirjoitat tätä
    blogia. Mulle tulee aina hyvä mieli kun
    luen tai katselen teidän kuvia:)
    Onnellinen on se pieni joka saa syntyä
    teidän perheeseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle Suvi ihanasta kommentista ja että luet! ☺️💛Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  2. Mielelläni luen! ☺

    Kuinka pitkään taapero viihtyy vaunuissa? Meillä typy 10,5kk ja harjoittelee kävelyä, vaunuissa viihtyminen alkaa jo nyt olla niin ja näin vaikkei osaa itse edes edetä 😅 harkitsen yhdistelmien tilalle kuomurattaita niin olisi kiva kuulla millaisella käytöllä vaunut on vielä olleet ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Kiva kuulla! :)

      Meillä taidettiin vaihtaa vaunukopasta ratasosaan noin 8 kuukauden iässä, kun vauva alkoi nousemaan istumaan vaunuissa eikä se enää ollut turvallista. Nyt taaperoaikana rattaissa viihtyminen on ollut tosi vaihtelevaa! Jossain kohtaa ei meinannut viihtyä ollenkaan, mutta sitten helpotti kun käännettiin ympäri niin, että sai katsella menosuuntaan. Nykyään viihtyy aika hyvin, mutta jossain kohtaa pitää päästä myös itse kävelemään ja sitten taas jaksaa istua. Tosi paljon meillä on edelleen ollut nuo yhdistelmät käytössä, koska kävellään lenkkejä niin paljon koiran kanssa ja muutenkin. Mukavaa viikkoa sinne! :)

      Poista
  3. Toisten arkea on kiva lueskella - kiva postaus!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla! Ja oon samaa mieltä, toisten arkea on kiva lueskella! :) Ihanaa viikon jatkoa sinne!

      Poista
  4. Kiva postaus, lisää näitä. Ruhtinaalliset päikkärit Islalla. Meidän samanikäinen nukkuu tunnin klo 14-15 ja silti menee illalla vasta klo 21 nukkumaan ja herää viim.7.30.
    Onko teillä kuivaksiharjoittelit missä vaiheessa? Meillä päivät ollaan ilman vaippaa ja pohdinkin tässä miten lentokoneessa pottailut onnistuu..? ehkä turvaudumme vaippaan lentojen ajaksi..
    Bertta, tyttö 2v3kk ja maha rv 18

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Bertta! Kiva kun kommentoit ja kiva kuulla, että tykkäsit lukea! :) Islan päikkärit oli tosiaan maanantaina ehkä vähän normaalia pidemmät, yleensä nukkuu sen pari tuntia ja se on kyllä ihanaa! Päikkäriaikana kun koitan saada tehtyä kaikenlaista :) Meillä on kuivaksiharjoittelut hyvin vaiheessa! Jo pidempään ollaan tutustuttu pottaan ja käyty siellä aina välillä, mutta asioita ei sinne vielä olla saatu tulemaan millään keinolla ja koitetaan pitää se kivana juttuna, ilman paineita. Luulen, ettei Isla vielä ole ihan valmis siihen, joten odotetaan :) Olen ymmärtänyt, että lapset on tosi yksilöllisiä tässä! Ollaan kyllä puhuttu, että pitäisi vain kokeilla ilman vaippaa olemista ja katsoa mitä tapahtuu, mutta suoraan sanottuna, en vielä ole jaksanut lähteä siihen show:hun! :D Uskon kyllä, että oppii kun sen aika on..Ja joo, lennoilla ehkä vaippa turvallisin! :D

      Poista
  5. Heii, joo tällaisia postauksia on kiva lukea 👍😊 hyvää helmikuun jatkoa ja kivaa viikonloppua teille 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Mukava kuulla, että tykkäsit! ☺️Kivaa viikonloppua ja helmikuun jatkoa sinne myös!! ☺️

      Poista