sunnuntai 1. syyskuuta 2019

3 viikkoa puolimaratonille

Hipshei! Pitkästä aikaa taas täällä blogin puolella! :) Espoo rantapuolikkaaseen on enää 3 viikkoa aikaa ja ajattelin tulla kertoilemaan vähän enemmän juoksufiiliksia. Kävin tänään juoksemassa viimeisen pitkiksen ennen puolikasta, sillä ensi viikonloppuna en pysty pitkää lenkkiä juoksemaan ja viikkoa ennen puolikasta se ei enää kannata. Tänään oli siis aika hilpaista lenkille tavoitteena 18km.


Lähdin juoksemaan pitkin rantaraittia ajatuksena juosta 9km toiseen suuntaan ja samanmoinen takaisin. Sää oli ihan mielettömän ihana ja podcasteja kuunnellen kilsat taittuivat mukavasti. Mulla on ollut viime aikoina kroppa vähän jumissa, mutta onneksi kehonhuolto on auttanut, joten juostessa jumit eivät vaivanneet. Toki jaloissa ja kropassa alkoi tuntua etenkin viimeisillä kilsoilla, mutta se on ihan odotettavissa, kun kroppa taas totuttelee näin pitkiin juoksulenkkeihin. Ihan kevyttä ja helppoa tällaiset pitkät lenkit eivät mulle todellakaan ole, ja sykemittari kertoi "recovery time:n" olevan 83 tuntia.. Ensi viikon alkuviikko siis palaudutaan tästä rutistuksesta ja huolletaan kehoa. 


Fiilikset 3 viikkoa ennen puolimaratonia on tosi hyvät ja odottavat! Uskon, että kunto riittää puolikkaan juoksemiseen, mutta on vaikea sanoa millaista vauhtia pystyn ylläpitämään puolimaratonilla tällä hetkellä. En jotenkin halua asettaa itselleni liian kovaa tavoitetta ja pettyä, jossei se toteudukaan, koska tärkeintä on kuitenkin nauttia siitä, että ylipäätään taas pääsee juoksemaan puolimaratonia. Välillä se meinaa unohtua, mutta on vain pakko muistuttaa itseään, miten hemmetinmoinen homma tässä on ollut päästä puolimaratonkuntoon synnytyksen ja raskauden jälkeen. Puolimaratonin juokseminen jo itsessään on kova juttu enkä todellakaan halua unohtaa sitä. Jotenkin vain kun kunto kasvaa, tavoitteetkin kasvaa ja tiedän, etten osaa ihan kevyen rennosti lappu rinnassa hölkötelläkään... Päällimmäinen tavoite on kuitenkin nauttia menosta puolikkaalla ja olla kiitollinen siitä, että pääsen taas juoksutapahtumaan juoksemaan! <3 Tarkempia aikatavoitteita mietin vielä lähempänä kisaa tai sitten lähden vain juoksemaan päivän fiiliksen mukaan. 

Päivittelen juoksukuulumisia useammin instan puolelle @candyontherun, joten nähdään siellä! Ihanaa alkanutta syyskuuta <3

-Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti