sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Treeniviikko #7: Toistaiseksi vuoden pisin lenkki ja CrossFit kokeilua!

Moi taas! :) Toivottavasti teidän viikonloppu on sujunut mukavasti! Meillä oli eilen tosi hauska blogitapaaminen ihanien Hannan, Tiinan ja Sadun kanssa, mutta palailen siihen vielä toisessa postauksessa. Nyt tämän viikon treenipäiväkirjan kimppuun! 

Viikko alkoi reippaasti maanantain aamutreenillä. Tein kotona yhdistelmätreenin, johon kuului juoksua matolla 4km ja sen lisäksi lihaskuntotreeniä pääasiassa oman kehon painolla (corea, punnerruksia, kyykkyjä, askelkyykkyjä ja haukkareita käsipainoja käyttäen). Yksi ihan supertehokas aerobista ja käsipainoja yhdistävä liike on kävellä juoksumatolla reipasta vauhtia käsipainot käsissä ja tehden samalla hauiskääntöjä tai vaan heilutellen painoja mukana! Tulee kävelytreenistä tosi tehokasta ja on ihan hauskaa vaihtelua pelkkään kävelyyn! :) Illalla olin maanantaiseen tapaan ratsastamassa vielä kaksi tuntia, ja hepan selkään pääsy oli mukavaa parin viikon tauon jälkeen.

Tiistaina kävin Elixialla Powerissa. Tuntui hyvältä päästä tekemään kunnon lihaskuntotreeni pitkästä aikaa, ja lihaksissa kyllä huomasi parin viikon Power-tauon. Auts! Keskiviikkona juoksin kotijuoksumatolla 6km lenkin, jonka aikana tein muutamia hieman reippaampia vetoja ja hölkkäilin palautteluosuuksia. Ihan hyvä treeni siis! Loppuun tein vielä 10 minuutin lihaskuntotreenin, jonka aikana testasin Sykesportin sivuilta pongaamani kyykkytestin ja punnerrustestin. Oletko sinä jo testannut näitä? 

Kyykkyjä sain tehtyä 50 kappaletta, ja punnerruksia (polvet maassa!) tuon 40 kappaletta, joka on ikäluokkani naisille "erinomainen" suoritus, mutta minulle jäi epäselväksi saako naisten punnerrukset tehdä polvet maassa vai pitäisikö ne tehdä suorin jaloin? Tietääkö joku? :) Jos mitataan punnerruksia suorin jaloin, saan ehkä 15 samassa ajassa, joka olisi taulukon mukaan heikko suoritus…Ylävartalon voima ei tosiaan ole vahvuuksiani, mutta punnerruksilla sitä olisi suhteellisen helppo kehittää, koska niissä huomaa edistyvänsä aika pian säännöllisen harjoittelun myötä. Jos tulos tosiaan on tuo heikko, niin ei auta muu kuin tämän tytön alkaa punnertaa hieman enemmän! 

Tässä muuten vielä hyvä vinkki selän liikkuvuuden lisäämiseen Sykesportin sivuilta! Ainakin oma selkäni jäykistyy helposti juostessa pidempiä matkoja, joten liikkuvuudesta huolehtiminen on tärkeätä: Torstaina pidin kevyen päivän ja treeninä oli puolen tunnin kävely sekä venyttelyitä ja rullailuja, sillä perjantaina oli luvassa viikon pitkä lenkki. Söin rauhassa aamiaisen; yhden ruisleivän päällisineen ja smoothien sekä kahvia ja vichyä ja lähdin juoksemaan yhdeksän jälkeen. Keli oli aika miellyttävä juoksun kannalta, plussan puolella yhden asteen verran ja pilvinen. 
En ollut tällä kertaa suunnitellut juoksureittiä tarkemmin etukäteen, vaan päätin juosta sinne minne nokka näyttää ja sainkin juosta aika kivaa sekä vaihtelevaa reittiä, jossa oli sekä asfalttiosuutta että keskuspuiston hiekkateitä. Mukanani oli kaksi geeliä, jotka nautin 8km ja 15km kohdalla, mutta olisin vielä lisäksi tarvinnut yhden geelin tai jotain lisäenergiaa viimeisille kilometreille, sillä väsy alkoi kyllä painaa.Juoksu kulki muuten kivasti, mutta vasemman polven ympärillä kiristelee edelleen hieman pidemmän matkan juostuani ja muutamia kertoja jouduin pysähtymään ja venyttelemään, jotta jäykkyys helpotti. Olisi ilmeisesti taas varattava aikaa osteoteopaatille saamaan hoitoa jalkaan.Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että jalka kestää juoksua ja vaiva pysyy hallinnassa ainakin toistaiseksi venyttelemällä ja rullailemalla. Tietysti haluaisin vaivan kokonaan pois päiväjärjestyksestä eli lihaskunnon vahvistaminen lantionseudulla jatkuu. Perjantain lenkki oli pituudeltaan 23,5km, ja se oli tämän vuoden toistaiseksi pisin lenkki. Tässä vielä statsit Garminista: Tyytyväinen täytyy olla tähän pitkikseen, tästä on hyvä jatkaa! :)

Eilen lauantaina pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni CrossFittiä! Olen lukenut lajista paljon monista blogeista ja kuullut hehkutuksia viimeisen muutaman vuoden aikana, mutta en eiliseen mennessä ollut koskaan itse saanut kosketusta lajiin. Täytyy sanoa, että hieman jännitti kyllä etukäteen, sillä CrossFit on kuitenkin hyvin erilaista treeniä, kuin mitä olen itse tottunut tekemään viime aikoina. Pelko oli kuitenkin onneksi turha, sillä ohjaajamme Pete Crossfit10-salilla sai olomme tuntumaan kotoisaksi ja ohjasi meitä todella hyvin CrossFitin ihmeelliseen maailmaan! :) 

Pete aloitti tunnin kertomalla CrossFitistä yleisesti ja sen jälkeen pääsimme kokeilemaan kaikkia päivän treeniin eli WOD:iin (workout of the day) kuuluvia liikkeitä. Kaikki liikkeet olivat suunniteltu niin, että meidän oli mahdollista aloittelijoina toteuttaa ne turvallisesti ja modifioifen jos tarpeellista. Esimerkiksi "toes to bar" eli varpaiden nostaminen tankoon ei ihan meiltä onnistunut, joten sitä helpotettiin nostamalla polvia kohti rintaa. Harjoiteltuamme kaikki liikkeet läpi, pääsimme tekemään varsinaisen treenin eli 15 minuutin AMRAP:in, joka näkyy kuvassa. Tarkoituksena oli siis tehdä 15 minuutin aikana niin monta kierrosta näitä viittä liikettä, kuin mahdollista. Itse jaksoin neljä kokonaista kierrosta ja muutamat wall climbit päälle. Huh, ihan mielettömän rankkaa, mutta niin siistiä!!! :) Suosikkiliikkeeni taisi olla nämä "wall climbsit", joissa ylitin kyllä itseni. Pää alaspäin meneminen ei varsinaisesti ole minulle helppoa, joten olin iloinen, että uskalsin mennä edes noin lähelle seinää, vaikka kovin lähellä ei vielä oltukaan!Lopputuloksena crossFit-treenistä oli tämä: 


En siis ollut yhtään väsynyt…….. ;) 
Huhhuh!! Oli kyllä ihan mielettömän siisti kokemus ja täytyy sanoa, että sen verran jäi kutkuttelemaan CrossFit, että aloin heti tutkimaan mahdollisuuksia aloittaa laji! :) Kiitos vielä Hannalle, Sadulle ja Tiinalle: oli superkivaa teidän kanssa päästä kokeilemaan tätä lajia, ja ihan huippua mikä tsemppi meillä kaikilla oli päällä! :)

CrossFitin jälkeen suunnattiin vielä Pitäjänmäen SATS:lle käymään, ja siellä venyteltiin väsyneitä lihaksia ja saunottiin. Tänään sunnuntaina on ansaittu lepopäivä…ja kipeät lihakset! 

Mukavaa päivää! :)

-Karoliina
Candy on the Run sosiaalisessa mediassa: Instagram/Facebook/Twitter

8 kommenttia:

 1. Tosi hyvä ja monipuolinen viikko sulla ollut :) Mä niin kaiholla katon tota pitkistä, mutta ilman muuta ens viikolla otan sen myös omaan ohjelmaan, kun alkaa pöpö olla taltutettu!! Jee. Katoin kans tuota punnerrushaasteen taulukkoa ja kauhistelin, jos tosiaan pitäisi tehdä miesten punnerruksia... pitääpi joku kerta kokeilla noita testejä, mutta ei tänään, koska lihakset tekee kipeää eilisen jälkeen HUHHUH :D Kiitos superpäivästä sullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Joo, oli kyllä tosi hyvä ja rankka viikko myös! Sen huomaa kropassa! Pitää nyt vaan ottaa lepoa myös, että palautuu kunnolla ja voi taas suunnata reippaasti tähän uuteen viikkoon. Mulla on etenkin hartiat, yläselkä ja kädet kipeinä!! Wall climbsit!! Kivaa viikkoa!! :)

   Poista
 2. Hyvä pitkis! Pitäisi itsekin kokeilla tuota CrossFittiä. Jotenkin olen onnistunut välttelemään sitä, vaikka tiedän, että hurahtaisin siihen ihan täysillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, oli tosiaan hyvä pitkis! Tollaisten jälkeen on aina ihan voittajafiilis, varsinkin kun ne ei oo enää noissa kilsoissa mulle ainakaan ihan kevyttä kamaa! :) Jep, hurahtaisit CrossFittiin ihan varmasti!! Se oli niin siistiä (ja kamalaa!)! Mulle ei oo samanlaisia treenikiksejä tullut mistään muusta aikaisemmin samalla tavalla kuin Attackista, ja kun tykkäät siitä, niin uskon, että tykkäisit CrossFittistä myös tosi paljon! :) Mukavaa viikkoa Miia!

   Poista
 3. Meille joskus agilitytreenien yhteydessä teetettiin noita testejä ja meillä ainakin naiset sai punnertaa polvet maassa.

  Mä oon pitkään halunnut kokeilla CrossFittiä, mutta sattuneesta syystä se ei ole ollut mahdollista. Mutta kyllä vielä joku päivä! :) Kivalta kuulostaa sun viikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Suvi! Ok, hyvä tietää. Niin luulis että sais punnertaa polvet maassa, mutta en sitten tiiä! Voi vitsi, toivon niin kovasti, että sun jalka tulisi kuntoon pian ja pääsisit treenailemaan ja tekemään kaikkea mitä haluat, mutta koita nyt malttaa, niin vaikeata kun se onkin!! Tsemppiä ja kivaa viikkoa sinne! :)

   Poista
 4. Hahaa, hauska tuo sun tähti-kuvio lattialla :D Tunnistan olotilan, ja erityisesti tänään ovat lihakseni kipeämmät kuin moneen, moneen kuukauteen. Huhhuh!! Kiitoksia vielä seurastanne, oli kiva päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se oli "crossfit angel" eli suomeksi "kaikkensa antanut ja täysin loppu"! :D Sama täällä lihasten kanssa! Tarkoittaa vaan sitä, että treeni meni just sinne minne pitikin! :) Oli kyllä niin kivaa, pakko ottaa uusiksi joku kerta lähitulevaisuudessa! Mukavaa viikkoa! :)

   Poista